Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: mesna štruca

  1. #51
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,097

    Početno

    Apri, a kod tebe?

    Meni i starijoj curi bilo bi čisto dosta samo s juhom i salatom, ali imamo doma i gladnih usta .

  2. #52
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Pa i ja jedem samo salatu i povrće sa štrucom, Lea jede samo štrucu uz eventualno mrvicu priloga, ali MM-u po dijabetičarskim pravilima mora biti i krumpira i to barem 200 grama. Kad je nezadovoljan količinom, izvaže.

  3. #53
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Mene ste podsjetile na štrucu pa sam danas i ja ispekla svoju, modificiranu za one na prehrani LCHF. Danas sam stavila puretinu, naribala sam tikvicu (to nisam radila prije, vjerujem da će sad biti manje suha), stavila luk, nekoliko režnjeva češnjaka, peršin, malo ružmarina, jedno jaje, malo maslinova ulja i umjesto krušnih mrvica ili zobenih pahuljica stavila sam psillium prašak (stavila bih bila i sjemenke lana, ali ih nisam imala danas). Zbog pretpostavljam psilliuma malo je spužvasta, ali ukusna. Kalup (mrzim mijesiti meso) sam premazala kokosovim uljem, pred kraj sam ju izvrnula u obični lim da i s donje strane dobije malo boje (ništa, baš ništa se nije zalijepilo - ispala je iz kalupa, običnog metalnog, bez problema).

    E da, za one na LCHF jasno je da prilog može biti samo povrće (u kakvom god obliku).
    Posljednje uređivanje od Freja : 24.05.2012. at 11:06

  4. #54
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Apri, a kod tebe?

    Meni i starijoj curi bilo bi čisto dosta samo s juhom i salatom, ali imamo doma i gladnih usta .
    retoričko, ha?

    kod nas je ručak bio samo to meso i dvije vrste salate.
    čak ni juhu nisam skuhala (a planirala sam od mahuna napraviti), jer sam se nagnjavila s vađenjem ovih čuda iz kalupa.

  5. #55
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    ja danas pravim od mljevene piletine, za prilog gljive i salata....
    Klincima će ionako glumiti hamburger navečer ta štruca

  6. #56
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Joj, ja ću raditi ove muffine u nedjelju za ručak.

  7. #57
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    meni su ovi mafini pravo otkrice..drugi put cu probati sa puretinom

  8. #58
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    apri ti ćeš biti kriva ako mi ukućani ne budu jeli ručak
    Posljednje uređivanje od magriz : 26.05.2012. at 11:51

  9. #59
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    update - štruca pečena, degustirana i ok je. ukusno, iako ja ne svršavam nad tim, ali je zato dijete oduševljeno, totalno oduševljeno

  10. #60
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    I ja danas pečem štrucu od puretine; još je u pećnici. Stavila sam mrkve, tikvicu, luka, ulje i zobene pahuljice.

    Omg zaboravila sam jaje!

  11. #61
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Nisam ništ napisala
    Posljednje uređivanje od ana.m : 26.05.2012. at 14:15

  12. #62
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    I ja danas pečem štrucu od puretine; još je u pećnici. Stavila sam mrkve, tikvicu, luka, ulje i zobene pahuljice.

    Omg zaboravila sam jaje!
    E tek sam sad pročitala ovo tvoje, da, ja bum to isto sutra radila, ajde javi kak je ispalo....

  13. #63
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Bila je fina unatoč nedostatku jaja; već smo ju pojeli. Imali smo štrucu, blitvu, krumpir, zelenu salatu i paradajz salatu.

  14. #64
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Jesi stavila kaj u nju, mislim jesi kaj urolala? Ja sam mislila urolati sir unutra, na šnite i možda ubacim koju šparogu, onako tek toliko, dvije-tri...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 26.05.2012. at 14:23

  15. #65
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Možeš urolati kuhanu mrkvu, cijelu, pa kad režeš izgleda efektno

  16. #66
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ne bi ja da izleda efektno nego da je fino, a bozirom da je će mrkva biti u smjesi ne bi je stavljala u roladu.

  17. #67
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Kako hoćeš, od volje ti

  18. #68
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Sutra cemo i mi probati muffin-stil. Jedino me muci ta mrkva. Mislim da nece biti mrkve i paradajza. Necu peceni bolonjez, hm.

  19. #69
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja nisam ništa umatala u štrucu, a problem mi je uvijek sol jer stavim premalo soli, pa mi je malo bljutavo.
    Gadljivo mi je probati sirovo pureće meso, pa nikako da pogodim dovoljno soli.

  20. #70
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    a da probaš pronaći neki recept u kojem piše xy mesa i xx soli pa vagu u ruke...
    Meni je to nezamislivo iskreno, pogotovo u pripremi slanih jela mada i u kolačima volm kada mogu nešto kako bi moja baka rekla od namerca

  21. #71
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra cemo i mi probati muffin-stil. Jedino me muci ta mrkva. Mislim da nece biti mrkve i paradajza. Necu peceni bolonjez, hm.
    nisam ni ja u svoje stavila paradajz, a mrkvu i tikvicu sam stavila svega šaku, i to naribano

  22. #72
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    a što fali bolonjezu?
    još ako ga prije kuhaš 5 sati

  23. #73
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    a da probaš pronaći neki recept u kojem piše xy mesa i xx soli pa vagu u ruke...
    Meni je to nezamislivo iskreno, pogotovo u pripremi slanih jela mada i u kolačima volm kada mogu nešto kako bi moja baka rekla od namerca
    Ha što mogu, gadi mi se sirova puretina i piletina, štrucu od goveđeg mesa bih mogla probati ali ovo - nema šanse.

  24. #74
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    pa znaš koliko inače posoliš pa sad stavi za 50% više soli

  25. #75
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a što fali bolonjezu?
    još ako ga prije kuhaš 5 sati
    ništa kad je tekuć i na pašti, ali pečeni?

  26. #76
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Napravila.

    Izbacila paradajz, a bogami i mrkvu, sumnjivo mi je ta mrkva zvucala. Na pola kile mesa je islo jedno jaje, nesto krusnih mrvica, onako odoka, jedna tikvica, onako malo veca. Sol, papar, crvena paprika, mali sjeckani luk i poveci rezanj cesnjaka. Svidjelo nam se, ali treba mrvicu vise soli drugi put.

    I sad ogromna misterija - zasto to, pobogu, ide u kalup za muffine? Konacni proizvod je obican popecak, koji bi se jednako tako ispekao na papiru za pecenje. Ovako samo moram ribati kalup. A cak se nije ni nesto ekstra zalijepilo.

  27. #77
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Slazem se s magriz, oko bolonjeza. Na tjesteninu moze, ali rijetko, s obzirom da nam to nije bas najdraze jelo. Ali u sendvic (americka verzija) ili peceni... a-a.

  28. #78
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Evo, napravila i ja svoju štrucu. Sa mrkvom i tikivcama ribanim u smjesu, bez paradajza i nisam je punila jer sam zaboravila kupiti sir, a i jako sam se žurila pa je bila samo štruca. Bila je odlična. Mrkva se ni ne kuži, bormeč ni tikve, ali je jako jako fino i sočno.

  29. #79
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Bome ste i mene nagovorile.
    Radila sam sa junetinom, unutra utpala svašta- luk, češnjak, mrkvu, celer, tikvice, senf, peršinovo lišće, gaudu na kockice, kruh namočen u mlijeku, sol, papar i jedno jaje.
    Pekla sam u keramičkoj posudi za lazanje, pred kraj izvrnula u protvan da se zapeče sa donje i bočnih strana i ispalo je sasvim solidno za prvi put.
    Malo je falilo soli, ali drugi put ću znati.
    Posljednje uređivanje od dunja&vita:-))) : 28.05.2012. at 10:45

  30. #80
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    update - štruca pečena, degustirana i ok je. ukusno, iako ja ne svršavam nad tim, ali je zato dijete oduševljeno, totalno oduševljeno
    Meni je štuca fina, a dijete više ne želi ni štrucu, ni faširance, ni bolonjez, kaže da mu dam pravo meso.

  31. #81
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Mima, soli ide negdje 2%. Dakle, na kilo mesa, dva deka soli. Ja to pravilo koristim za bilo koju namirnicu, dakle i za mješavine mesa i povrća, uzmem 2% ukupne mase (ako mi je neka nestandardna količina pa nemam "ruku").

  32. #82
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ne važem ništa i ne kušam ništa, jer mi se gadi sirovo. Sve solim "od oka".

  33. #83

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,388

    Početno

    I ja isto solim od oka, niš ne isprobavam.

    Nisam štrucu već duuugo radila, baš bih mogla.

    Uvijek radim s purećim mljevenim mesom, ali bude malo suhonjava. Baš ću probati i s ovim raznim naribanim povrćem, morti bude malo sočnija.

  34. #84

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    251

    Početno

    Evo još jedna varijanta mesne štruce, zapravo je to mesna rolada:

    Pripremi se mesno tijesto kako je već prije napisano (sol, začini, namočeni kruh ili zobene pahuljice, jedno jaje - ja radim s purećim mljevenim), razvalja se na foliji u pravokutnik.

    Otopi se ciglica smrznutog špinata, ocijedi se višak vode, doda jaje i malo soli, kome paše i češnjaka, izmiješa se i rasporedi po mesu.
    Sad se zarola kao štrudlu (uz pomoć one folije koja je ispod) i prebaci u duguljasti kalup obložen papirom za pečenje.

    Kad je pečeno izvrne se na tacnu i skine papir - kalup je ostao čist i ništa se ne prima!

    Isto može i s blitvom (kuhanom, ocijeđenom, isjeckanom).

    Nama je to jako fino, i toplo i hladno.

  35. #85
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Hm, kak vam je svima suho pureće meso? Meni baš bude sočno...Ali ja ne stavljam kruh unutra, možda je zato?

  36. #86
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja sameljem file, pa je logično da je suho. Ali sa žlicom ulja i namočenim zobenim pahuljicama je bilo OK.

  37. #87
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Ostala su mi tri popecka od nedjelje, spremljena u dobro zatvorenu posudu u frizideru. Podgrijano danas za rucak, u mikrovalnoj.


    Otuzno, suho i bezokusno. :/
    Posljednje uređivanje od Kaae : 29.05.2012. at 21:22

  38. #88
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo još jedna varijanta mesne štruce, zapravo je to mesna rolada:

    Pripremi se mesno tijesto kako je već prije napisano (sol, začini, namočeni kruh ili zobene pahuljice, jedno jaje - ja radim s purećim mljevenim), razvalja se na foliji u pravokutnik.

    Otopi se ciglica smrznutog špinata, ocijedi se višak vode, doda jaje i malo soli, kome paše i češnjaka, izmiješa se i rasporedi po mesu.
    Sad se zarola kao štrudlu (uz pomoć one folije koja je ispod) i prebaci u duguljasti kalup obložen papirom za pečenje.

    Kad je pečeno izvrne se na tacnu i skine papir - kalup je ostao čist i ništa se ne prima!

    Isto može i s blitvom (kuhanom, ocijeđenom, isjeckanom).

    Nama je to jako fino, i toplo i hladno.
    danas sam spremala ovo za rucak i bilo je odlicno! S tim da sam dodala i dvije skuhane mrkve koje sam isto zarolala, i napravila malo safta od soka koji se pustio u pecenju, te posluzila uz malo pirea i salatu . Iako je bila od pureceg mesa nije bila niti malo suha..

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •