Pokazuje rezultate 1 do 50 od 217

Tema: Hrvatski jezik - državna matura - ministar - učenici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je masa knjiga iz obvezne lektire postala draga tek kad sam ih čitala u svojim dvadesetima. Mislim da je puno književnih djela jednostavno preteško za srednjoškolce, pročitaju reda radi a ne shvate ih.
    tu ti je ključan profesor, ja mislim.
    mi smo svi u razredu obožavali sve lektire koji dolaze na red u 4. razredu.
    kako sam već ranije napisala, kad je loš profesor, lektira se svodila na to da pročitaš/ne pročitaš, napišeš to što si morao napisati, odgovaraš na neka pitanja - i gotovo.
    prosječan profesor - pročitaš, shvatiš ili ne shvatiš, napišeš što treba napisati, propita da vidi dal si pročitao - i gotovo.
    a s ovom profesoricom, nakon čitanja, rasprave o djelu, rasprave o likovima, koje su se na kraju, naravno, došle na rasprave o životu. a koje su 18-godišnjacima legle ko kec na 11.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 30.05.2012. at 10:02

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    tu ti je ključan profesor, ja mislim.
    mi smo svi u razredu obožavali sve lektire koji dolaze na red u 4. razredu.
    kako sam već ranije napisala, kad je loš profesor, lektira se svodila na to da pročitaš/ne pročitaš, napišeš to što si morao napisati, odgovaraš na neka pitanja - i gotovo.
    prosječan profesor - pročitaš, shvatiš ili ne shvatiš, napišeš što treba napisati, propita da vidi dal si pročitao - i gotovo.
    a s ovom profesoricom, nakon čitanja, rasprave o djelu, rasprave o likovima, koje su se na kraju, naravno, došle na rasprave o životu. a koje su 18-godišnjacima legle ko kec na 11.
    da, mi smo imali incident sa stavovima o Ani K. :D

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Već danima mislim o ovoj maturi, i već sam se mislila što ću napisati na forumu kad se tema pojavi a sad ne znam što bih napisala.
    Ne sviđa mi se ministrovo istupanje ni medijska hajka. Ne sviđa mi se što neka pitanja u testu testiraju učenikove sposobnosti, umjesto znanja. Čemu dvosmislenosti?
    Ali ne sviđa mi se, brate, ni ova kuknjava maturanata. Svi bi samo htjeli da je lakše, nitko ne bi izazove.
    Jučer sam bila na jednoj školskoj priredbi. I dvoje djece "recitiraju", ali ne napamet, nego čitaju s papira. Što im je učiteljica poručila kad je rekla da ne moraju naučiti napamet: vi ste mali jadničci pa to ne možete? A zašto onda uopće nastupaju?

Jedan momak iz Šibenika je u Splitu jesenas polagao ispite SAT i sad se upisao na Princeton. Taj sam primjer ispirčala svom školarcu, maturante mu ne dam da gleda

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku

Jedan momak iz Šibenika je u Splitu jesenas polagao ispite SAT i sad se upisao na Princeton. Taj sam primjer ispirčala svom školarcu, maturante mu ne dam da gleda
    Realno, za naše gimnazijalce, SAT nisu teški, osim engleskog za koji i izvorni govornici moraju štrebati.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja imam tako lijepa sjećanja kolegija iz engleskog u 4. (zapravo 5., tada smo išli u 5. razred mi koji smo htjeli faks upisati, ili smo bili lukavi i kombinirali tako da te predmete odslušamo u 4. kao ja :winkwink srednje, dvanaest godina kasnije znam što smo čitali i znam žar i ljubav koju je nastavnik imao prema knjigama i pričama općenito; bila je jedna Shakespeareova drama (Hamlet.. kao napisana za osamnaestogodišnjake), dvije su bile kanadskih autora, i jednu smo sami birali i odradili kao "independent study unit" (samostalni rad?). Čak smo kao završni rad imali zadatak napisati 3 priče iz svoje obitelji, svaka je morala imati barem 2000 riječi, i prezentacije na kraju, kad smo čitali priče ostalih učenika, bile su iznimne, priče o tamilskim tigrovima, emigraciji, ženidbi, pa čak jedna gdje je zaručnik došao si "ukrasti" zaručnicu jer njen tata nije htio da se žene.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •