Kad sam ja išla rađati na pregledu je bila jedna žena koja je prošla termin oko tjedan dana a da nije bila niti jednom na pregledu osim taj dan. Zabrinula se jer dva dana nije osjetila bebu. Svašta. Onda odem rađati i u rađaoni vrišti žena za poluditi, babice mi govore da nije bila niti na jednom pregledu. I eto, ja srela dve žene a 2012 godina. Nisam mogla vjerovati. Jedna je bila Albanka a druga Romkinja. Oba dvije su uz to što nisu imale nikakve nalaze jedva natucale hrvatski.
I meni se čini da ima previše pretraga u trudnoći. Mene su npr.izmrcvarili s pregledom šečera da bi na kraju sve bilo o.k. Ali svakako preporučujem preglede jer neke se stvari mogu nepotrebno iskomplicirati.
Potpis....
A još je bolja varijanta kad je na nesreću beba bolesna, a mama hi-fly i hebe joj se....
Ne ići na preglede u trudnoći, prije svega je sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično,sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično,sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično,sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično,sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično, sebično,
Jer ne radi se samo o majci/trudnici i njenim prohtjevima, već i o zdravlju budućeg čovjeka koji će trebat biti sposoban za samostalno/zdravo bivanje na ovom svijetu.
Tko svojevoljno nekome uskraćuje tu startnu mogućnost, taj nije baš zdrave pameti.
interesantna tema, tj., ono u što se razvila
obzirom kako su modernom čovjeku puna usta izjava tipa "moje tijelo, mojda odluka"
i obzirom da je recimo abortus legalan, obzirom da je legalno pobaciti i u višim tj. trudnoće zbog šarolikih "problema" tipa DS...
u tom pogledu, ne znam što je slučaj nekontroliranja tr. drukčiji??
osobno se zalažem za neki minimum kontroliranja tr. a to su mahom neivanzivne stvari tipa kontrola urina, tlaka, težine, ks, mjerenje fundusa maternice, slušanje srčeka...itd.
što se tiče autorice teme, podvjena sam mišljenja. obzirom na njene prijašnje postove, zna mi na pamet psasti ipojam trol.
ipak, nabacit ću svoje iskustvo. dasvim dobro sam se osjećala iako sam imala preeklampsiju. jedno obično mjerenje tlaka (kasnije i dr. stvari) je pokrenulo sumnju u prisutnost te kompliakcije..
stoga, ak nam je imala stalo do bebe i sebe u tr., ostvarimo neki minimum pregleda jer je to zaista razumno.![]()
Meni je ovo stvarno zanimljivo. Znaći žena koja ne ide na preglede (ili sve uobičajene preglede koji su uobičajeni u ovoj zemlji?) i želi roditi (gdje god) je sebična.
A što su onda žene koje se odlučuju na prekid trudnoće bez medicinskog razloga? Ili one koje se odlučuju na kasni pregled trudnoće zbog urođene mane djeteta?
Prvo je sebično, a drugo je odgovorno?
Samo sam malo htjela povezati ova dva pojma :jer ne dolazak na preglede za dijete koje želiš zadržati je neodgovorno i sebično, a prekid (praćene i dijagnosticirane ) trudnoće koju ne želiš zadržati je izbor. Hmmm
Meni se sve navedeno čini kao mogućnost (nadam se informiranog )izbora.
Posljednje uređivanje od sirius : 01.06.2012. at 18:04
Pa prvo je dio teme, a ovo što spominješ nije
Premda se možda dira teme to što odeš kod ginića ipak da bi obavila pobačaj.
A što se tiče povezivanja, možeš povezat i sa gladnima u svijetu i sa masovnim ubojstvima, zlostavljanjima, držanjem roblja i sl...
Ali i dalje nije dio teme.
Pravit se blesav ili da kažem u fino "živjet u utopiji" u stilu "meni nije ništa pa ne bude ni mome djetetu" jest dio teme.
A punoljetna osoba bi barem trebala imati taj dio samosvjesti, da se ne radi samo o vlastitom tijelu/životu, već i o nečijem tuđem.