Pokazuje rezultate 1 do 50 od 263

Tema: Pekmezi, najbolji, provjereni recepti i savjeti i trikovi za olakšati pripremu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Sjetih se još jednog džema tj. marmelade u koju ne treba ništa osim voća i šećera, a to je marmelada od crnog grožđa (izabela ili bilo koji "direktor"). Treba samo ispasirati da se ukloni višak kožica i koštica! Ima toliko pektina da se može okameniti. Ako se ove godine ogrebem kod susjede za grožđe, napravit ću turu. Jako je tamno i krasno iizgleda u božićnim kolačićima, a još i fino miriši.

  2. #2
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,034

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetih se još jednog džema tj. marmelade u koju ne treba ništa osim voća i šećera, a to je marmelada od crnog grožđa (izabela ili bilo koji "direktor"). Treba samo ispasirati da se ukloni višak kožica i koštica! Ima toliko pektina da se može okameniti. Ako se ove godine ogrebem kod susjede za grožđe, napravit ću turu. Jako je tamno i krasno iizgleda u božićnim kolačićima, a još i fino miriši.
    Ovo je moja mama nekad znala raditi i čak je znao biti džem pretvrdi, pa bi ipak dodavala i drugog voća (marelice ili kaj već ima). Grožđe je prepuno pektina i fakat se lijepo stvrdne, a okussss... mljac!!!


    Cure, pa dajte nam tu recepte i za te vaše famozne sokove guste...
    Posljednje uređivanje od winnerica : 04.06.2012. at 15:07

  3. #3
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,294

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sjetih se još jednog džema tj. marmelade u koju ne treba ništa osim voća i šećera, a to je marmelada od crnog grožđa (izabela ili bilo koji "direktor"). Treba samo ispasirati da se ukloni višak kožica i koštica! Ima toliko pektina da se može okameniti. Ako se ove godine ogrebem kod susjede za grožđe, napravit ću turu. Jako je tamno i krasno iizgleda u božićnim kolačićima, a još i fino miriši.
    Ovo sam jučer našla i odmah krenula napraviti.

    Malo se nagnjaviš dok očistiš peteljke i propasiraš. ali rezultat je čaroban.

    Hvala ti, Peterlin!
    Nije mi palo na pamet ukuhavati grožđe, a već smo se svi zasitili jesti ga. Sad idem kupiti još šećera i nekoliko tegli, jer nemam u što staviti. Izabela je još na lozi, hrani sve susjedne pčele i ose (neka se i one oslade), a sad ću pobrati skoro sve i idem kuhati.

    Jučer sam stavila 400 g šećera na 1l ispasiranih i procijeđenih bobica. A može i manje, jako je slatko grožđe ove godine.
    Krasan tamno ljubičasti žele je ispao.
    Stavila sam jedan Želin.

    I napravila sam marmeladu ili kako se to već zove, od naranči i mandarina.
    Trebala je kila jednih i drugih za litru soka sa pulpom. I 500g šećera. I Želin.
    I već je nestala jedna teglica...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •