Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 511

Tema: Biti majka danas

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

znaci, ipak se netko odvazio. drago mi je.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    I kako je to jedno starinsko, staromodno društvo najnormalnije razumjelo postojanje gay populacije, bez ikakvih potpitanja ili šarade, a 21. stoljeće odjednom od toga radi slučaj?
    sumnjam da ne razumiješ, pametna si ti žena.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

[QUOTE=mamasch;2157493]

Osjetljivi teren...
    Ovdje ima roditelja koji bi voljeli imati treće ili četvrto dijete, ali nisu sigurni da bi mu mogli plaćati vrtić ili kupiti nove cipele. Pa se ne upuštaju u tu avanturu.[/QUOTEostala

Naravno, djeca su postala ekskluziva i luksuz... baš tužno...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ovo sam odgovarala vertex.

ispravljam
    ...covjek
    ....muskom

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    znaci, ipak se netko odvazio. drago mi je.
    postoji hrvatsko-finski rječnik koji je napisan i u muškom i ženskom rodu. ako ti ikad zatreba

ja sam razmišljala o tome, no moja tema je specifična, pa bih ipak voljela za počinitelja da ostane on.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ovo sam odgovarala vertex.

ispravljam
    ...covjek
    ....muskom
    da si napisala zaruĆnik, zabrinula bih se.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dobro da znam. nikad ne znas kud te zivot nosi.
    mada ..finska, jest da je aalto super, ali 6 mjeseci mraka....zima ..brrrr

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

na zalost nemam hrvatsku tastaturu, pa zato pisem bez c i c i z i d.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    sumnjam da ne razumiješ, pametna si ti žena.
    Ne, za ozbač. Naš susjed gay nikad se nije ponašao kao da je sumanut, nije obukao rozo ronilačko odijelo i hodao po ulici sa šarenom zastavom, radio, živio, pio, jeo, družio se, ljubio koga je htio i tko mu se dopao. Odživio život kao gay. I nije jedini. Meni je baka pričala o tim gayevima u svom selu, ali nikad sa prijezirom, nego - e, on ti je ostao sam, nije imao djece jer je volio muške, pa njegovo imanje ostalo tom i tom (nikad se nije pričao prvo o seksualnoj orijentaciji, ali se spomenula ako treba da se objasni priča o nečem drugom).

Svaki gay je dobrodošao u mojoj kući, uvijek bio i ostao. Ali, nikad neću pristati na to da je neprilično ponašanje po cesti u tim čudnim odijelima i lizanje partnera nešto što policija treba čuvati. Ja u životu nisam čula da je netko zbog orijentacije fasovao.

Ali sam čula da su ljudi fasovali kad nisu bili dobri, pošteni ili vrijedni.

I čula sam da su ljudi fasovali od kojakakvih poremećenih ljudi - i žena i djeca i odrasli i starci i pravi i krivi.

Mislim da ova gay priča radi više štete populaciji i toj i hetero nego što ste u nedostatku boljih ideala želi priznati.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A jeste zašarali dobru temu! Hitno splitanje na 2 (a jedna može biti Split)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad mi se vise ne svidja kud ide tema. razvijala se u sasvm pristojnom pravcu dok nisu uletile opstrukcije i unutarnji i vanjski neprijatelj i stoka sitnog zuba.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ifi, a ovo?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za sva važna pitanja potrebni su glasni ljudi. Da nije bilo glasnih ljudi, glasnih žena, radnika..di bi mi sada bili? To što ti pišeš Ifigenija, ja ti ne vjerujem. Vjerujem da su ga tvoji možda prihvatili ali sigurnija sam da taj čovjek nije otvoreno govorio da je peder i da je bio općeprihvaćen kao takav u svom selu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ifigenija, pristojnost nalaže da s tobom - barem na ovom topicu - ne ulazim u tu raspravu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Previše smo off topic, slažem se i ispričavam se.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Za sva važna pitanja potrebni su glasni ljudi. Da nije bilo glasnih ljudi, glasnih žena, radnika..di bi mi sada bili? To što ti pišeš Ifigenija, ja ti ne vjerujem. Vjerujem da su ga tvoji možda prihvatili ali sigurnija sam da taj čovjek nije otvoreno govorio da je peder i da je bio općeprihvaćen kao takav u svom selu.
    Trina, časna riječ! Još je bilo i otvorene zafrkancije, kao neke babe htjele da se ta neka za njega uda, pa su to kombinirale, ovo, ono, mislila žena da mu nije lijepat, a on gay i ekipa se ceri oko stola, ma dobra je ona, al eto, on voli muške, i nikom ništa.
    Dobro, ekipa i mjesto radnje je specifično, sigurno nije neki zatucan kraj gdje je struja došla 1990, to ne znam, al govorim iz svog kuta.
    Rasla sam s time da ljudi mogu biti i gay, i nikom ništa. Nisam jednom nosila gay parovima kolačiće, da vratim tanjur na kojem su oni nama poslali štojaznam, ribu ako su joj pekli, i sjedila s njima, i znala i tko su i što su, ma ono, meni je to ko vodu pit. Moj stari je osamdesetih autom ili barkom išao pred njih, tip je mijenjao dečke, predstavljao ih nam je, i ljudi kao ljudi, upoznaju se, sve normalno. Dobar čovjek bio. I ti drugi koje znamo iz drugih priča.
    Eto. Kod mene je bilo tako i nema tog zakona ni ne zakona zbog kojeg bih ja uopće mogla gledat gaya nekim drugim očima... pa mi je čudno da oni moraju mahat zastavama.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i ja se ispricavam. natrag na temu.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I još manje vjerujem da se mogao prošetati selom držeći se za ruku sa svojim dečkima (a bio je i promiskuitetan, kao što vidim).

Da komentiram i ovo imanje "samo" dvoje djece - evo, ja se i zbog toga smatram odgovornim roditeljem. Jer smo procijenili da je to za nas optimum, uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju (ne samo financijsku, ona bi nam i dozvolila još djece).
    A da bi voljela još - bi, itekako.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

[QUOTE=Ifigenija;2157499]
    Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku

Osjetljivi teren...
    Ovdje ima roditelja koji bi voljeli imati treće ili četvrto dijete, ali nisu sigurni da bi mu mogli plaćati vrtić ili kupiti nove cipele. Pa se ne upuštaju u tu avanturu.[/QUOTEostala

Naravno, djeca su postala ekskluziva i luksuz... baš tužno...
    Tužno je ako moja djeca npr. 20.05. ostaju kući kada ostatak grupe iz vrtića ide na izlet na seosko gospodarstvo jer ja žongliram sa posljednjih 300 kn do plaće i mislim si: "Hm, da li da odem u dućan i donesem klopu, ili da ovaj mjesec na vrijeme platim režije, ili da platim vrtić, možda da se odem ošišati nakon 8 mjeseci, ili da platim djeci izlet pa ću sutra posuditi za kruh i mlijeko." Baka servis ne funkcionira ni na mojoj ni na MM-ovoj strani. Ni u kojem pogledu.
    MM je obrtnik, a znamo kako mali obrtnici stoje ovih dana u Hrvatskoj.
    Odakle da posudim?
    Ili da kažem stanodavcu da mi par godina ne naplaćuje stanarinu jer želim još jedno dijete.

Tužno je, slažem se.
    Iz dana u dan se sve više slažem sa tom konstatacijom.
    I sorry ako je moj post malo ogorčen.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    I još manje vjerujem da se mogao prošetati selom držeći se za ruku sa svojim dečkima (a bio je i promiskuitetan, kao što vidim).

.
    a taman sam misilila reći, taj momak bio prava kurva

Ali i ja se ispričavam, neću više

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

a taman sam misilila reći, taj momak bio prava kurva

Ali i ja se ispričavam, neću više
    Pa ništa više od nas ostalih, kroz 50 godina promijenio partnera koliko ima prstiju na rukama...ništa spektalurno. Za ruke se nitko nije vodio, ni moj did ni on.
    Ma neću spamat, ali mi je čudna ta priča, stvarno je... ja sam bit će fakat u megatoleranciji odrasla...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ups, 10 partnera, nije li to malo kontra teorije o (pred)bračnoj čistoći? a prakticiranje homoseksualnosti nije protiv nekog učenja?

malo sam zbunjena.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

al će admini ovo zaključat!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bit će fakat u megatoleranciji odrasla...
    Onda si živi dokaz da je ipak u genima sve, a utjecaj okoline je mali ili nikakav.

Neću ni ja više, sorry, sorry

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ms. Ivy, i dalje ja smatram što sam smatrala, ali nisam niti bih ikad torpedirala ijednu osobu, i rasla sam u okružju g dje se svakog čovjeka doživjelo za ozbiljno. Nije mu se dala medalja za gayevstvo ili promiskuitet, ali se nikoga nije niti tuklo. Imati ideale i ideje i uvjerenja ne znači likvidirati drugačije.

No, dosta o tome.

Ovo što Mamach i Pčelica Mara mislim da je jako tužno, i slažem se... kad ti na putu do djeteta stoje cipele i stanarina, stvarno nije fer :/ En ti našu ekonomiju i natalitetne mjere

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Onda si živi dokaz da je ipak u genima sve, a utjecaj okoline je mali ili nikakav.

Neću ni ja više, sorry, sorry
    Idi vrit! To što ja odabirem za sebe i što vjerujem nema nikakve veze s time kako se ophodim prema drugima. Ja napišem što vjerujem, ali isto tako znam da drugi vjeruju drugo, i volim ih i zajedno živimo. Možda niti pisati otvoreno nije pametno jer ispadneš neki Mao Tze Tung...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ifi, ježi ga, živimo u svijetu okrutnom na puno puno načina, i zaista je nekima od nas jako teško preživljavati.
    Živimo u nadi da će biti bolje, ili da će se iznebuha javiti kakav bogati stric iz Obećane zemlje .

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    al će admini ovo zaključat!
    nadam se da nece, bila bi fakat steta...

seni, ak i ja uspjem s njenih 10, jel to znaci da je drugo spaseno s 4?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja sam već sad cool kad padne, kad se udari...ne vrištim i ne histeriziram...i vidim da je i ona cool...padne - digne se - ide dalje.
    Ako se baš jako udari, tu sam, dignem ju, poljubim u ranjeno mjesto, umirim i - idemo dalje.
    Nije moje dijete neki panični, viseći na meni ovisnik.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ova tema izgleda kao da su svi štajaznam, napušeni
    ili samo onaj koji čita
    nemoguće pratiti
    malo pedera, malo njemaca koji strahuju od kineza
    pA red sisa i dojenja, pa jope pederi

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ili samo onaj koji čita
    nemoguće pratiti

Kidam se od smijeha! Svaka čast! Baš tako!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[QUOTE=Ifigenija;2157481 Ja zato suvremeno majčinstvo ne bih uopće svodila ni na AP niti na disciplinsko niti išta - nego na iskustvo ekskluzivnog, intenzivnog, koncentriranog majčinstva...[/QUOTE]

je, rajt, eto ti trine, ima ih 4, a koncentrirana je da ne može biti koncentriranija

ali, ajd, nije loše za vratit temu.

suprotnost ovog tvoga ja vidim kao roditeljstvo gdje su roditelji brižni, dobri, ali nemaju vremena za djecu, teško žive, ne znam rade od jutra do sutra, prije, na selu. nemaju vremena za ove naše piz*arije. djeca su tu, žive, al se ne obraća baš previše pažnje na njih, ali iz razloga jer se ne stigne. stvarno ne stigne. djeca vide da se ne stigne. nitko se s njima ne igra, npr. igraju se sama, odgajaju se praktički sama. braća, sestre ako se radi o mnogobrojnoj obitelji (u današnjim uvjetima bi to valjda bilo 7-8 djece, ove naše 4+ mame su mi sve nekako "koncentrirane" )
    čini mi se da takva djeca, budući ljudi, vrlo često nemaju te negativne osjećaje prema roditeljima.

danas

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da ne radim f5 mislila bi da klikam na krive teme svako malo

znam da je puno posla, al bio bi lijep (shift)split (nije ironican, umiljat)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ili samo onaj koji čita
    nemoguće pratiti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i još ovi avatari

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    je, rajt, eto ti trine, ima ih 4, a koncentrirana je da ne može biti koncentriranija

suprotnost ovog tvoga ja vidim kao roditeljstvo gdje su roditelji brižni, dobri, ali nemaju vremena za djecu, teško žive, ne znam rade od jutra do sutra, prije, na selu. nemaju vremena za ove naše piz*arije. djeca su tu, žive, al se ne obraća baš previše pažnje na njih, ali iz razloga jer se ne stigne. stvarno ne stigne. djeca vide da se ne stigne. nitko se s njima ne igra, npr. igraju se sama, odgajaju se praktički sama. braća, sestre ako se radi o mnogobrojnoj obitelji (u današnjim uvjetima bi to valjda bilo 7-8 djece, ove naše 4+ mame su mi sve nekako "koncentrirane" )
    čini mi se da takva djeca, budući ljudi, vrlo često nemaju te negativne osjećaje prema roditeljima.

danas

Opet ekstremi! Il zajašit par djece il Oliver Twist. Pa valjda ima sredine, a i svih mogućih prijelaza - od nezainteresiranih i preokupiranih roditelja 1 djeteta, do angažiranih i zabavnih roditelja 7 djece (ja vidjela na svoje oči).
    Meni je očito hitno potrebna kava. Ne znam što sam htjela reć.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

danas
    pa ja mislim da je caka bas u tome, iako se o tome pise godinama, da su dali maximum onog sto su mogli. pa ako je to skoro nista, ok, nista je, al su se trudili.
    na drugoj strani imamo one koji se ne trude, naprosto ne daju.
    nije isto imat 4 djece, radit od jutra do sutra i ili imat jedno i doc doma, pa citat novine, pa citat mailove, pa gledat tv, pa odigrat igrice, pa jesti, pa reci djetetu/djeci "ajd u krevet!".
    mislim da djeca to i te kako kuze i zbog toga nema tih (odnosno ima) negativnih emocija.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je ova tema i bila dobra dok smo raspravljali o svim nijansama sive.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni se cini da nemamo (svi) isto vidjenje sivog sivila.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

leonisa, ja mislim da je svejedno koliko djece ima i s kolikom se paznjom roditelji ophode s tom djecom ukoliko se to ophodjenje svodi na pol sata dnevno. ma kakvi egzistencijalni razlozi bili, djeca to mogu racionalizirati kad odrastu, ne dok su djeca. ne vjerujem u "kvalitetno" povodjenje vremena.
    Posljednje uređivanje od marta : 04.06.2012. at 15:46

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ova tema i bila dobra dok smo raspravljali o svim nijansama sive.
    x

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    leonisa, ja mislim da je svejedno koliko djece ima i s kolikom se paznjom roditelji ophode s tom djecom ukoliko se to ophodjenje svodi na pol sata dnevno. ma kakvi egzistencijalni razlozi bili, djeca to mogu racionalizirati kad odrastu, ne dok su djeca. ne vjerujem u "kvalitetno" povodjenje vremena.
    ja mislim da itekako rade razliku izmedju "ne mogu, gledam film" i "ne mogu, moram na posao/moram podojiti bebu/skuhati nam jelo..." djeca u svim slucajevima trebaju ono sto trebaju i nece to tada dobiti no "lakse" ce prihvatiti, opravdati u svojoj glavi.

inace, mnogi roditelji se, na kraju, tako i ophode- pola sata- sat...
    npr. u pet ih podignu iz vrtica, pa 2h u parku, pa se dodje doma, dijete odjuri u sobu, malo se poigra/pozeli pogledati crtic, vecera, higijena, spavanje.
    meni se dogodi da kazem kako danas nisam stigla s njom se pomaziti jer nam je dan tako izgledao. ok, ona kaze nema veze. kad zeli 1 na 1 trazi i dodje (i dobije), no svakodnevnica izgleda ovako velikoj vecini djece oko nas. ako ne skoro svakoj bar par puta tjedno (umjesto parka ubaci i koju slobodnu aktivnost).

a mozda jednostavno ne kuzim sta zelis reci...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ću se složiti s dijelom ne vjerovanja u "kvalitetno" provođenje vremena.
    Smatram da dijete treba živjeti i svakodnevne, najobičnije situacije u obitelji i uz to "kvalitetno" vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dovraga, ja nikako da skuzim sta bi to pod navodnicima kvalitetno vrijeme trebalo biti...mozda sam napusena kak flopica veli, al ne pratim. a trudim se

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    dovraga, ja nikako da skuzim sta bi to pod navodnicima kvalitetno vrijeme trebalo biti...mozda sam napusena kak flopica veli, al ne pratim. a trudim se
    Meni je pod navodnicima, zato jer ga smatram "drek" vremenom.
    Iliti nikako ne vjerujem da je dovoljno za odgoj djeteta sat vremena s njim, da je ne znam kako kvalitetno.

Uostalom, što je vama kvalitetno vrijeme s djetetom?
    Ja bih ga definirala kao vrijeme u kojem smo totalno posvećeni djetetu, zajedno nešto radimo,... i kad ga tako definiram, to vrijeme nije baš nešto ako je samo sat vremena na dan.
    Ne znam što bi trebao raditi tih sat vremena da bi to nadoknadilo nekakvih (pucam bezveze) 4 sata manje kvalitetnog vremena.

Dakle, kvalitetno vrijeme u trajanju od sat vremena (bez manjekvalitetnog vremena), je za mene drek.

Evo i ja sam sve objasnila, kao da sam napušena.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

to ti je kad sjediš na podu i radiš figurice od plastelina s djetetom.
    a nisi, recimo, napušen pa se možeš skroz posvetiti djetetu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

eto ga na, sad mame ne smiju više ni filmove gledati!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a toooo!
    :presjeklarakijompakuzi:
    al ja zapravo nisam spominjala kvalitetno vrijeme :/

ako bi ista spominjala onda bi to bilo 1 na 1 bez da smo 2h u parku, ja na klupici, a ono jurca s ekipom okolo.
    ono, gledat ga i vidjeti ga, sto cesto ne mozes ako radis x drugih stvari istovremeno. posvetit svu svoju paznju dok komunicirate, a ne jedno uho jer je drugo oko, skup s prstima, na forumu. il kladari. il digod.
    ne znam jel sad vi mene kuzite :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    eto ga na, sad mame ne smiju više ni filmove gledati!
    smiju serije

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    blago ti se
    ja sam daaavno otvorila topic u stilu sta kad tata nije AP. sta kad ima ideje svojih roditelja o plakanju i jacanju pluca, nosanju i naucavanju na ruke, a dugo dojenje mu je fuuuj?
    na kraju je postao jaci co-sleeper od mene, maramas i propagirao prednosti dugog dojenja kolegama na poslu. al trebalo je doci do toga.

i kad si sama u tom "svom" shvacanju roditeljstva, onda je normalno da osjecas nesigurnost pa te frka i na depilaciju otic da dijete ne bi imalo traume.
    ok, ja nisam imala problema s higijenom i zadovoljavanju svojih "relaksirajucih" potreba- stavila bi ju u maramu, hopsala na lopti i surfala, pila s frendicama kavu s njom na sisi...al da sam ju drzala uz sebe ko da smo jos uvijek pupcanom spojene, jesam. da sam pokusavala prosvjetliti sve oko sebe kako i zasto nesto nije ok, jesam. a onda sam "odrasla"

i da znas da bi opet mogla otvorit takav topic. covjek bi pomislio da nakon 6g AP neces cuti izjave: pa necu ju navikavat na nosenje i cuti ššššš u sobi kraj kreveta dok beba place kao pokusaj uspavljivanja....
    pa da, imaš pravo, imala sam sreće ili se nisam opterećivala. ali da, vjerojatno su se poklopile stvari, ništa u životu ne ovisi samo o nama.

Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •