Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 511

Tema: Biti majka danas

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    a toooo!
    :presjeklarakijompakuzi:
    al ja zapravo nisam spominjala kvalitetno vrijeme :/

ako bi ista spominjala onda bi to bilo 1 na 1 bez da smo 2h u parku, ja na klupici, a ono jurca s ekipom okolo.
    ono, gledat ga i vidjeti ga, sto cesto ne mozes ako radis x drugih stvari istovremeno. posvetit svu svoju paznju dok komunicirate, a ne jedno uho jer je drugo oko, skup s prstima, na forumu. il kladari. il digod.
    ne znam jel sad vi mene kuzite :D
    e pa u ovome ti je keč.
    precjenjuje se pojam kvalitetnog vremena na uštrb zajedničkog vremena koje provodimo skupa. zato je kvalitetno vrijeme dobilo " ".
    i, s time se, ja slažem.
    ja sam za onu ininu idealnu satnicu.
    8-4 radiš, poslije si - doma. (ono prije radno vrijeme od 6-2 ili od 7-3, mi je fakat prerano).
    doma s obitelji.
    što god da radiš, ako si ti kvalitetan, biti će i vrijeme provedeno s obitelji - kvalitetno. dok kuhaš, usisavaš, nisi kreten pa ćeš u tom vremenu i prozborit koju s čeljadi...a i ta čeljad će se tu i tamo sama zaigrati pa ćeš imati vremena i za sebe. i tako.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, kvalitetno vrijeme u trajanju od sat vremena (bez manjekvalitetnog vremena), je za mene drek.

Evo i ja sam sve objasnila, kao da sam napušena.
    E baš

Ne znam, ali ako ima kvalitetnog vremena, onda mi se ovo manjekvalitetno podrazumijeva samo od sebe.
    Ili postoje roditelji koji se cijeli dan bave svim i svačim osim djetetom i onda uru vremena sjednu na pod i rade s djetetom figurice od plastelina?

Ja ovaj dio s kvalitetnim vremenom shvaćam kao baš to, da je uz ostalo vrijeme koje provedemo s djetetom, a pri čemu mu nismo sasvim posvećeni, ali i dalje smo zajedno i družimo se (tzv. manjekvalitetno), dobro i odvojiti vrijeme baš i samo za dijete.
    Tako da to nikako nije drek.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja bi malo toga kaj vi konzumirate...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drek je ako je to sve na sto se svodi tovj odnos s djetetom, a u danasnje vrijeme i nije tako tesko spast tako nisko. nazalost.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

što god da radiš, ako si ti kvalitetan, biti će i vrijeme provedeno s obitelji - kvalitetno. dok kuhaš, usisavaš, nisi kreten pa ćeš u tom vremenu i prozborit koju s čeljadi...a i ta čeljad će se tu i tamo sama zaigrati pa ćeš imati vremena i za sebe. i tako.
    upravo to, ne dijelim vrijeme na nikakve sheme, jedino što si nastojim naravno osvijestiti su trenuci kad mi direktno dođe ispričati nešto što ju je razveselilo ili rastužilo i sl. onda nastojim potpuno se njoj posvetiti.

ali ima i dana da se ne vidimo, kao što ima i dana da smo cijeli dan skupa i uživamo u šetnjama i sl.

a nije na odmet spomenuti ni vrijeme koje provodi s ocem.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Onda si živi dokaz da je ipak u genima sve, a utjecaj okoline je mali ili nikakav.

Neću ni ja više, sorry, sorry
    a skoro sam se popišala

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MC, pa hebo te caca vise... bas si dosadna s njim.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    upravo to, ne dijelim vrijeme na nikakve sheme, jedino što si nastojim naravno osvijestiti su trenuci kad mi direktno dođe ispričati nešto što ju je razveselilo ili rastužilo i sl. onda nastojim potpuno se njoj posvetiti.

ali ima i dana da se ne vidimo, kao što ima i dana da smo cijeli dan skupa i uživamo u šetnjama i sl.

a nije na odmet spomenuti ni vrijeme koje provodi s ocem.

X

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e pa u ovome ti je keč.
    precjenjuje se pojam kvalitetnog vremena na uštrb zajedničkog vremena koje provodimo skupa. zato je kvalitetno vrijeme dobilo " ".
    i, s time se, ja slažem.
    ja sam za onu ininu idealnu satnicu.
    8-4 radiš, poslije si - doma. (ono prije radno vrijeme od 6-2 ili od 7-3, mi je fakat prerano).
    doma s obitelji.
    Apsolutno se slažem, totalno, skroz.
    Sigurna sam da je kvalitetno vrijeme izmišljotina.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    drek je ako je to sve na sto se svodi tovj odnos s djetetom, a u danasnje vrijeme i nije tako tesko spast tako nisko. nazalost.
    X
    O tome pričam.
    Npr. roditelji rade do 17, dijete pokupe u 17.30, dođu doma u 18, brzo se presvlače, nešto pojedu,... i u 18.30 ili 19 sjednu s djetetom i imaju kvalitetno druženje 1 na 1 do 20 i onda dijete ide u krevet.
    Meni je to malo, naravno da su vjerojatno prozborili i koju riječ u razdoblju putovanja doma, znači bilo je tu i mrvicu "nekvalitetnog" zajedničkog vremena, ali sve to zajedno meni nije ništa, naspram koliko bi vremena trebalo biti.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Evo npr. mi smo nakon vrtića zajedno doma, čak i tata bude s nama , djeca se igraju po kući ili vanka ako je lijepo, malo pričamo, malo svak radi svoj posao, malo tipkamo na kompjuteru... I to vrijeme dakle provodimo zajedno i družimo se i razgovaramo.
    Ali često znamo, posebno zimi kad je vanka stalno kiša, poći npr. u našu sobu i tamo se igrati s djecom, oni skaču po krevetu, ili nam se sakrivaju po ormarima pa ih tražimo i sl. Ili odemo u njihovu sobu pa se igramo autića, legić, vrtića, bolnice...
    Ja to druženje doživljavam drugačije od ovog gore opisanog, uobičajenog.
    A mislim da ga i djeca drugačije doživljavaju.
    I eto, to je za mene kvalitetno vrijeme.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Npr. roditelji rade do 17, dijete pokupe u 17.30, dođu doma u 18, brzo se presvlače, nešto pojedu,... i u 18.30 ili 19 sjednu s djetetom i imaju kvalitetno druženje 1 na 1 do 20 i onda dijete ide u krevet.
    Meni je to malo, naravno da su vjerojatno prozborili i koju riječ u razdoblju putovanja doma, znači bilo je tu i mrvicu "nekvalitetnog" zajedničkog vremena, ali sve to zajedno meni nije ništa, naspram koliko bi vremena trebalo biti.
    Ali zar nije onda bolje da barem tih uru vremena iskoriste dobro (ilitiga kvalitetno)?
    Tu je problem premalo zajedničkog vremena, a ne kvalitetnog.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ali vrijeme je vrijeme i jedno drugo ne može nadomjestiti.
    ne može 20minuta kvalitetnog vremena vrijediti ko 2h druženja bilo kojeg tipa, ako me kužiš što hoću reći...
    važno da smo zajedno i da svoja razmišljanja i "sebe" prenosimo na djecu, sad jel usput igramo čovječe ili pečemo kolače, to je puno manje važno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

X
    O tome pričam.
    Naravno. Moja bolna točka. I nije samo do 17, sve se više pomiče na 24/7, na službe koje nisu doktori i vatrogasci. Jedino se u rješenjima razilazimo - moje idealno nije da onda mama ostane doma zbog kvantitete vremena... nego da se društvo cijelo osvijesti da je to loše - loše za obitelj kao takvu (cijeli roditeljsko-partnerski par), a najviše za djecu, ma čak ni ne mora bit djece, loše je za sve ljude. I nekako pofleksibili, ali imajući u vidu taj obiteljski aspekt. Prije sam se tješila da vani postoje svakakva fleksibilna rješenja, stila dijeljenje radnog mjesta, kraća subota, ovo-ono. Ali, onda dođe kriza, i nadiranje Kineza-Indijaca-Brazila (smijte se koliko hoćete). I ja gledam u sjeverne zemlje, ali, frigaj ga, što bi dobila na "humanosti" svega toga, izgubila bi na svjetlu, a ono mi je nasušna potreba. Ne znam di bi bilo idealno - možda Francuska. Italija i takve zemlje - to mi je previše stila "mamma, mi fai una pizza", coming from 30-godišnjaka. Barem u mojim predrasudama.

Nije problem (toliko) niti u "maternicama za uzgoj djece" i eventualnoj spoznaji da "dinamika razvoja u trudnoći/stres i emocije i porod i mozart u utrobi i nije toliko bitna, a mi se tako trudili", nego u spoznaji kad će djecu odgajat neko drugi, ne roditelji, ali niti ne neka "plemenska" obitelj (ona, barem u gradovima, izumire). A blizu r. vrijeme 9-17 ne (do)pušta puno toga.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.06.2012. at 16:48

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno. Moja bolna točka. I nije samo do 17, sve se više pomiče na 24/7, na službe koje nisu doktori i vatrogasci. Jedino se u rješenjima razilazimo - moje idealno nije da onda mama ostane doma zbog kvantitete vremena... nego da se društvo cijelo osvijesti da je to loše - loše za obitelj kao takvu (cijeli roditeljsko-partnerski par), a najviše za djecu, ma čak ni ne mora bit djece, loše je za sve ljude. I nekako pofleksibili, ali imajući u vidu taj obiteljski aspekt. Prije sam se tješila da vani postoje svakakva fleksibilna rješenja, stila dijeljenje radnog mjesta, kraća subota, ovo-ono. Ali, onda dođe kriza, i nadiranje Kineza-Indijaca-Brazila (smijte se koliko hoćete). I ja gledam u sjeverne zemlje, ali, frigaj ga, što bi dobila na "humanosti" svega toga, izgubila bi na svjetlu, a ono mi je nasušna potreba. Ne znam di bi bilo idealno - možda Francuska. Italija i takve zemlje - to mi je previše stila "mamma, mi fai una pizza", coming from 30-godišnjaka. Barem u mojim predrasudama.

Nije problem (toliko) niti u "maternicama za uzgoj djece" i eventualnoj spoznaji da "dinamika razvoja u trudnoći/stres i emocije i porod i mozart u utrobi i nije toliko bitna, a mi se tako trudili", nego u spoznaji kad će djecu odgajat neko drugi, ne roditelji, ali niti ne neka "plemenska" obitelj (ona, barem u gradovima, izumire). A blizu r. vrijeme 9-17 ne (do)pušta puno toga.
    xxxx

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jedino se u rješenjima razilazimo - moje idealno nije da onda mama ostane doma zbog kvantitete vremena... nego da se društvo cijelo osvijesti da je to loše - loše za obitelj kao takvu (cijeli roditeljsko-partnerski par), a najviše za djecu, ma čak ni ne mora bit djece, loše je za sve ljude.
    točno to! ali to je problem neokapitalističkog društva, a ne ap.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Apsolutno se slažem, totalno, skroz.
    X

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bi malo toga kaj vi konzumirate...

Kava iz Lidla opaaakaaa!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Kava iz Lidla opaaakaaa!
    ova nova espresso je STVARNO dobra.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    točno to! ali to je problem neokapitalističkog društva, a ne ap.
    S ovim se slažem. Kapital ždere sve, i nema milosti... eto, da se tu može djelovati, ja bih tu djelovala... al mislim da para vrti gdje burgija neće pa smo više-manje osuđeni na gerilske ratove...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ova nova espresso je STVARNO dobra.
    Majketiga što kažu i pedere i sise i urote i kapitaliste sve vidiš u jednom srku...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i još ovi avatari

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

htjela sam napisat uz post kojeg sam iksala, a tada nisam mogla, da je MENI bitno u tom 1 na 1 odnosu-trenutku-momentu da imam taj neki konekting tren koji podrazumjeva i fizicki dodir. moram imati mazenje trenutak u kojem grlim i ljubim. takva sam i tako funkcioniram. tako upotpunjujem/produbljujem/ostvarujem odnos.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mamash, ti to zoveš avantura. Ali, novac nije primaran za odluku o imanju djeteta.
    Kad sam rodila jedno od moje djece, muž je bio mjesecima nezaposlen, palačinke sa pekmezom su nam bile vrhunac deserta koji smo si mogli priuštiti, ako me razumijete. Nije bilo ni za jednokratne pelene, a kamoli za tenisice. A danas im mogu kupiti i auto...
    Tako da...nikad ne znaš što ti život nosi, jedino što je sigurno je da nećeš biti opet mlad i moći imati dijete ako se financijska situacija promijeni, biologija ne da.

edit.uf, pa tu je još cijela stranica!!
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 04.06.2012. at 18:16

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    mamash, ti to zoveš avantura. Ali, novac nije primaran za odluku o imanju djeteta.
    Kad sam rodila jedno od moje djece, muž je bio mjesecima nezaposlen, palačinke sa pekmezom su nam bile vrhunac deserta koji smo si mogli priuštiti, ako me razumijete. Nije bilo ni za jednokratne pelene, a kamoli za tenisice. A danas im mogu kupiti i auto...
    Tako da...nikad ne znaš što ti život nosi, jedino što je sigurno je da nećeš biti opet mlad i moći imati dijete ako se financijska situacija promijeni, biologija ne da.

Slažem se s tobom, ali kao i sve ostalo na Forumu, i o ovom pitanju mogu govoriti samo u svoje ime, a moja nutrina mi kaže da nije trenutak za još jedno dijete, i da trenutno trebam hrabrosti, vremena i živaca za postojeću obitelj i rješavanje postojećih situacija (čitaj: egzistencijalno/stambeno pitanje, MM-ovu besparicu, dugove i zdravstvene probleme svih nas 4).
    Dokle god u sebi ne osjećam pomirenost sa tom idejom, nisam spremna za 3.dijete. Mislim da je ta iskrenost prema sebi i prema svojim bližnjima ono najbolje što mogu trenutno ponuditi po tom pitanju.
    U svakom slučaju hvala na toplim riječima

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

A što kad majka ne radi, otac radi doma i cijelo vrijeme su djetetu na dohvat ruke?
    Kad je njima vrijeme za "kvalitetno" vrijeme?
    Cijeli dan?
    Bez pauze?
    Što majci dođe kao izgovor da malo "pobjegne" kad već ne može na posao?
    Serije ne gleda, TV ne pali, čita knjige kad mala spava, na forumu je također dok mala spava?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Možda novac nije primaran za odluku o imanju djeteta, ali mislim da je itekako važan za odluku o imanju više djece.

Bila sam u sličnoj situaciji kao i ti kad sam rodila prvo, a i kod drugoga situacija nije bila bajkovita. Al to je naš maksimum koji smo si mogli svjesno priuštiti....sve dalje bi nam izazivalo osjećaj grižnje savjesti što smo svakako htjeli izbjeći.

Danas su nam na sreću financije puno bolje, ali smo s vremenom ustanovili da nam ni novci ne bude želju za imanjem većeg broja potomaka pa smo stoga i ostali na dvoje djece. Neke druge želje i potrebe su iskrsle u međuvremenu pa me ni mogući dobitak na lotu ne bi pokolebao u toj odluci...

Što se tiče same teme samo bih još napomenula da me kao roditelja nije odredila ni dužina dojilačkog staža, ni zajedničko spavanje pa ni ta famozna količina "kvalitetno" provedenog vremena s djecom...stvari su puno kompleksnije iz perspektive majke već odrasle djece....nažalost, to uviđam tek sada kad je moj "posao" praktički gotov. Da sam to znala prije, uštedila bi si puno živaca i bespotrebnog preispitivanja. No valjda to svatko mora proći...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ali vrijeme je vrijeme i jedno drugo ne može nadomjestiti.
    ne može 20minuta kvalitetnog vremena vrijediti ko 2h druženja bilo kojeg tipa, ako me kužiš što hoću reći...
    važno da smo zajedno i da svoja razmišljanja i "sebe" prenosimo na djecu, sad jel usput igramo čovječe ili pečemo kolače, to je puno manje važno...
    Ovo potpisujem i tu je odgovor za tebe mayato.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo potpisujem, a podebljano smatram velikim problemom.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Sad više nisam sigurna da kužim-biti u parku s djetetom 2 sata nakon vrtića je loše ili dobro?
    Kvalitetno ili nekvalitetno vrijeme?
    Ako dijete voli taj park do te mjere da ako se ne ide, nastaje drama.

No kako god, slažem se s time da je količina vremena koje smo s djetetom puno važnija od načina na koji ga provodimo.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku

Što se tiče same teme samo bih još napomenula da me kao roditelja nije odredila ni dužina dojilačkog staža, ni zajedničko spavanje pa ni ta famozna količina "kvalitetno" provedenog vremena s djecom...stvari su puno kompleksnije iz perspektive majke već odrasle djece....nažalost, to uviđam tek sada kad je moj "posao" praktički gotov. Da sam to znala prije, uštedila bi si puno živaca i bespotrebnog preispitivanja. No valjda to svatko mora proći...
    Samo bih se htjela nadopuniti...ispravnije bi bilo reći da ove stvari koje sam navela nisu u potpunosti odredile mene kao roditelja, a još više mogu tvrditi da nisu odredile moju djecu onakvima kakvi su danas...na moju sreću

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ne znam, vi sve to lijepo teoretizirate, a ja sam i dalje u nekom grču da ću negdje nešto pogriješitii puf!, ode sve u 3 ćoška...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Samo bih se htjela nadopuniti...ispravnije bi bilo reći da ove stvari koje sam navela nisu u potpunosti odredile mene kao roditelja, a još više mogu tvrditi da nisu odredile moju djecu onakvima kakvi su danas...na moju sreću
    podijeli s nama, koje te onda jesu odredile?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mayato, neće to tako brzo ići u 3 ćoška. Pametna su djeca, toleriraju oni nama greške.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja se samo došla pohvaliti originalnim avatarom

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    podijeli s nama, koje te onda jesu odredile?
    pa nije mi to baš jednostavno odgovoriti u kratkim crtama...

odredile su me iste one stvari koje određuju mene kao osobu i da nisam kojim slučajem postala majka.

prvenstveno tu mislim na neke svoje mane i vrline koje posjedujem kao čovjek, a ne kao roditelj...ako uspiješ shvatiti što želim reći
    Posljednje uređivanje od Bodulica : 04.06.2012. at 19:29

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa nije mi to baš jednostavno odgovoriti u kratkim crtama...

odredile su me iste one stvari koje određuju mene kao osobu i da nisam kojim slučajem postala majka.

prvenstveno tu mislim na neke svoje mane i vrline koje posjedujem kao čovjek, a ne kao roditelj...ako uspiješ shvatiti što želim reći
    iako slutim o čemu pričaš, bilo bi zanimljivo da ipak malo proširiš odgovor.
    čisto da se dobije još jedna perspektiva, ona majke s odraslom ili gotovo odraslom djecom.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je njen odgovor baš super, onakvi smo roditelji kakvi smo ljudi i ćao,bez previše teorije.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Sad više nisam sigurna da kužim-biti u parku s djetetom 2 sata nakon vrtića je loše ili dobro?
    Kvalitetno ili nekvalitetno vrijeme?
    Ako dijete voli taj park do te mjere da ako se ne ide, nastaje drama.

No kako god, slažem se s time da je količina vremena koje smo s djetetom puno važnija od načina na koji ga provodimo.
    Ja pričam o tome da je jako poželjno i važno imati vremena za npr. biti s djetetom 2 sata u parku nakon vrtića. To bi bilo nazovimo ga "nekvalitetno vrijeme", jer niste 1na1, ali po meni nužno vrijeme, jer čim više vremena imaš s djetetom, više dijete upija tvoj odgoj.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni je njen odgovor baš super, onakvi smo roditelji kakvi smo ljudi i ćao,bez previše teorije.
    je odgovor je super, ali oko toga nema rasprave, a to ne doprinosi da se tema razvije.

osim toga ljudi se mogu i promijeniti. pa njeno iskustvo nekome može pomoći.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, vi sve to lijepo teoretizirate, a ja sam i dalje u nekom grču da ću negdje nešto pogriješitii puf!, ode sve u 3 ćoška...
    e taj grc je bed. taj grc djeca osjete i nekad mi se cini da ce prije on poslat sve u 3 coska nego sto felera.
    da ne ispadne da pametujem, prosla sam i ja te grceve i strahove i nedoumice, kvragu imam i danas nedoumice i normalno je da ih imam, al sam zaista primjetila kako grc negativno utjece. pa cek i do te mjere da od grca sta i kako napraviti "ne vidim" nju. tada. u tom trenu. kakva je. ona. od silnih pitanja vidim li ju i da li ju dobro vidim...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bas to.
    ja sam nedosljedna osoba. ne znaci da nisam uporna vec da nisam dosljedna, da svoju dosljednost cesto mijenjam i prilagodjavam situaciji. i dok sam pokusavala biti dosljedna by the book isli smo nizbrdo. kad sam prihvatila da sam dosljedna u svojoj nedosljednosti prihvatilo je i dijete i krenuli smo uzbrdo.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    bas to.
    ja sam nedosljedna osoba. ne znaci da nisam uporna vec da nisam dosljedna, da svoju dosljednost cesto mijenjam i prilagodjavam situaciji. i dok sam pokusavala biti dosljedna by the book isli smo nizbrdo. kad sam prihvatila da sam dosljedna u svojoj nedosljednosti prihvatilo je i dijete i krenuli smo uzbrdo.
    leo, sestro!
    ono, živiš u hodu.

a što se tiče kvalitetnog (ne volim termin) nije ni moja mama rezala kolaž na tepihu.. pa eto one legendarne- šta mi fali
    meni ne paše količina vremena (ikakvog) koje provodimo skupa, svi četvero, ali to je nešto što neću lako promijeniti. tijekom tog vremena dio provedem igrajući se s njima, dio nešto kuhajući, dio na internetu- ne previše, ali volimo malo
    a i dio vremena razgovaramo, komentiramo neke događaje. ako žele jer, recimo, nekad ne žele
    a dio vremena provedem sama na kotačima i uživam!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sama na kotačima- to je kvalitetno provedeno vrijeme, hehehe. Iako ja mislim na kotače s motorom od puno konja...Obožavam voziti, naročito sama. A do grada imam oko pola sata vožnje, dio na zaobilaznici gdje voooziiim...( ne kršim propise).Tako rasterećena, vratim se kao nova dužnostima mame. Ma, meni je biti mama gušt, a ne dužnost, iako, ponekad, je, ipak, dužnost...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

potpis na vas dvije.
    u nekom drugom zivotu bit cu kamiondzija

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma kakvi, ne idem ja na te kotače :D
    rolam se. nekih navika se teško riješiti. cijelu sam osnovnu školu na koturaljkama provela.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a so...ja volim voziti :lijena:

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Još godinu i pol pa se možeš opustiti, samo prve tri su najvažnije .

I ja sam u grču, a fino su nas usosili... te doji bar dvije, tri, pet , te nosaj, te spavaj s njima, te ne da zaplače slučajno da ne bi pomislio da će "se možda isplakati", riješite to diplomatski, i naravno postavi mu granice... kvalitetno se igraj s njim tih sat vremena u danu, nakon što oko 19h dođeš doma nakon dva nekvalitetna sata u parku poslije vrtića, odmah nakon toga mu daj visoko vrijedan hranjiv, svježe skuhan obrok, koji ste upravo skupa skuhali razgovarajući o tome kako je bilo u vrtiću i kako je fina ta mrkvica koju kuhate, pa fino operite te male zubiće jer ih treba prati otkad se pojave, ali ne da vrišti, nego da to stvarno želi, i ako to ikako uspijete, još kvalitetno pročitajte slikovnicu, popričajte o životinjama i kako se glasaju, pa se uspavajte nosanjem i sisom jer drugačije ne ide.

Treba sve to "trebao bi, i morao bi, i bilo bi dobro" staviti u tih par sati, i ne znam kako se onda opustiti.

Fino kaže Bodulica, sviđa mi se baš to malo, a zapravo puno, što je rekla... nekad mi se čini da od svih AP tekstova, prvih xy je najvažnije poruka, "letaka o roditeljstvu" i sl. gubiš to nešto da budeš nekakav "prirodan" roditelj, da to radiš nekako opušteno... ono kad mi netko kaže "a ti odgajaš dijete po UNICEF letku ili knjigama?", a meni dođe da opalim krepila... a onda neki crv u meni isto kaže "prestani toliko čitati i opterećivati se".

Na svaku onu "a što nama fali" imam sto odgovora što "nama ili meni fali", ali svejedno... trebam se malo i opustiti .

Ali kaakoo?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je jako važno da djeca jedu kvalitetno i zdravo, ali opet nekad kad mi je gušt ostanem s njima u gradu i parku duže pa odleti vrijeme za kuhanje ručka, zato lijepo naražem svježe povrće, na brzinu skuham jaje, i to ručaju, a kad ih stavim na popodnevno spavanje kuham ručak koji jedemo za večeru i ćao. Ili kad spavaju zavirim na forum, pa ne stignem niti skuhati sve što sam planirala pa skuham samo glavno jelo bez juhe i dodataka. I opet svi budu živi i zdravi a moje baterije napunjene.

Meni je važno da su siti, čisti, i da se stignemo svaki dan pomaziti skupa i svako malo odvojeno, sve ostalo što stignem stignem, što ne ne.

Nakon početnog preispitivanja i pokušaja nekakvog perfekcionizma shvatila sam da je za moju djecu i obitelj najvažnije imati sretnu i zadovoljnu mamu, ta dobra vibra prelazi i na njih i to ih oblikuje više nego sve drugo što radim. One dane kad se otkačim, kad sam vesela, djeca se manje svađaju međusobno, lakše se dogovaramo, poslušniji su, znaju se lijepo i veselo zaigrati pa ja stignem još svašta po kući.

Žao mi je svih mama i tata kojima posao pojede pola dana pa im preostane premalo vremena za djecu. Zato to vrijeme treba iskoristiti što pametnije, ali ne se pretrpavati i pokušavati nemoguće, što više vremena provedu svi uživajući, to će se to vrijeme učiniti dulje.

Poznanica je imala mamu slikaricu, bila je samohrana, morala raditi ponekad i dva posla da prežive ali je toliko znala uživati i životu i djetetu da ta cura nema nikakve posljedice, dapaše i sama je jako kreativna, radi ono što voli i danas je sretna. Kad smo jednom bili u društvu pričala je kako je jedva čekala da mama dode po nju iz vrtića, jer kad je bilo lijepo vrijeme išle su po parkovima, mama bi crtala, njoj bi isto dala bojice, skupljale bi svašta pa izrađivale od toga svakakve sitnice, skupa su kuhale, već sa 10tak godina je znala sama shuhati ručak i napraviti kolač, pričala je da kad je bila malo starija i da je ona znala kad bi došla iz škole spremiti nešto za jelo pa ići predmamu na posao i onda bi one išle nekud, na izložbe, koncerte, na nekakve radionice, tečajeve. Njihov stančić je bio veseo i topal pa su njne prijateljice rado dolazile kod nje, pa ih je njena mama učila crtati i praviti nakit.
    Posljednje uređivanje od ivanas : 05.06.2012. at 01:15

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bodulica, super si to rekla, to i ja mislim! Neće te odredit ovaj-onaj parenting, niti ćeš pogriješit puno ako ne slijediš ove ili one principe. Ključ je u tebi kao osobi.

A konto ovoga dolje, mayato.... probaj se malo opustiti. Znam, lakše reći, nego učiniti (moja su specijalnost zdravstvene boljke - ali to opet ide od mene, takva sam ja i inače, i za sebe i sve bližnje). Lesson 1 - izbaci "komociju" iz razmišljanja, vidjet ćeš, odmah će doći do opuštanja (dva zagrljena smajlića). S tim će ti odmah otići i to "ovo i ovo je nužno bolje, sad sam koma pogriješila i zaribala dijete jer mu ne dajem naj-naj-naj". Iz toga grča se, što kaže leonisa, ne vidi ni dijete niti ti. Doduše, on je "normalan" za prvo vrijeme kad je dijete malo. Bit će bolje, ziher, čak i bez tog nekog svjesnog tvog napora. Doći ćeš ovdje, ako budeš još na forumu, za 3 godine i bit će ti - ajme, baš sam bila mlada i zelena - sjećat ćeš se s nekom dobrohotnošću na sebe danas. Bit će sve OK.

Posljednje uređivanje od ina33 : 05.06.2012. at 08:07

Stranica 8 od 11 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •