Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 182 od 182

Tema: Ima li koja trudnica ili žena koja nije išla kod ginekologa dok je bila trudna?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ... u tim slucajevima cesce padne sumnja na plavookog susjeda...
    a mogu i dva crnca - bijelca. ili dva bijelca - crnca. iako, to isto nije nimalo zgodno

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Franny, ovu tablicu koju si postavila trebas ti malo bolje pogledati a ne Betty.
    Naime ljudi imaju 2 alela za krvnu grupu. 2! I krvna grupa je pozitivna ako je barem jedan pozitivan. Sto znaci da u slucaju roditelja koji oboje imaju jedan pozitivan i jedan negativan alel, dijete moze pokupiti oba negativna i imati negativnu krvnu grupu. Taj slucaj ne utjece na zenine sljedec trudnoce pa se niti ne razmatra posebno.
    ja mislim da ti ne kužiš kaj sam ja napisala. ja cijelo vrijeme govorim o tome kad smo oboje pozitivni!!!
    curke, ja kužim o čemu VI pričate (o kombinatorici), ali me očito ne doživljavate ili ne kužite o čemu JA pričam: o tome da 2 plusa ne mogu dati minus i o tome da mi se tijekom života moja krvna grupa iznebuha ne može promijeniti.

Lutonjice, ja uopće ne pričam o genima nekih davnih nam predaka koje nosimo MM ili ja iz stoljeća sedmog .

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A što se nekih nasljednih osobina tiče, bolje da očevi ne znaju koje su dominantne, ako su očevi samo na papiru.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    mama Rh+ (+-).
    ovo u zagradi se odnosi npr. na mamine roditelje?? ono, tipa, mama je Rh+, ali joj je jedan roditelj Rh+, a drugi Rh-?
    tnx na detaljnom pojašnjenu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Franny, pogledaj malo požljivije tablicu koju sam slagala, ako ti se da.

Ne radi se o stoljeću sedmom. Radi se o tvojim i tm roditeljima i genima koje su dali vama, te o genima koje ćete vi dati svojoj djeci.

ZAKLJUČAK: dijete dva pozitivna roditelja MOŽE biti negativno. Točka.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 04.06.2012. at 11:52

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ... u tim slucajevima cesce padne sumnja na plavookog susjeda...
    kod nas uvijek poštar nehe*e .

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa
    Ne radi se o stoljeću sedmom
    tu sam mislila na ono kaj je Lutonjica napisala, a ne ti . glede nekih recesivnih gena. a ne glede Rh faktora. i detaljno sam pročitala kaj si pisala jer si si zbilja dala truda. samo me je zanimalo kaj ti znači ono u zagradi (da li su to faktori mojih roditelja, npr.)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

p.s. ali sve ovo o čemu sad pričamo fakat nema veze s nazivom topica .

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nema veze s nazivom, ali da ti napišem da ono u zagradi je simbol za određenu osobu, ne samo od jednog roditelja, nego po jedno od svakog. I dalje daješ samo jedno svome djetetu, drugo daje tata.

Ustvari, ima veze i s naslovom, jer ako je trudnica Rh negativna, a ne ide na preglede, može se dogoditi svašta, iako se ona osjeća super. Prvo dijete može biti OK, ako prije nije bilo prekida trudnoće, ali zato drugo dijete može izgubiti, iako je , ponavljam, njen osjećaj super.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

čuj, Beti, a jel znaš možda kako mi znamo imamo li u svojem plusu i taj minus iz zagrade? recimo, ja sam 0+, ali ne znam kaj mi stoji u zagradi, jesam li 0 (++) ili 0 (+-)...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To možeš saznati da ispituješ roditelje, pa njihove roditelje, pa sestre i braću. Ako nikad nitko nije bio negativan, vjerojatno ste "pravi" plus, tj. ++, (homozigot). To je relativno točan podatak.
    Za baš točno, trebale bi genetske provjere, a to se ne radi ( jedino za jake indikacije).

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma da, hrkljuš, skužila sam to skoro odmah nakon postanja, da pitam gluposti (jer znamo koja su krvna grupa i moji starci i MMovi), ali nisam stigla više ispravit, niti se kasnije javit, do sada .

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

p.s. i daaa, marta, sorry , bila si i ti u pravu, glede one moje tablice: vidjela sam da + i + mogu dati -.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Redovni mjesecni pregledi bebe kod pedijatra kod nas se svode samo na cijepljenje.
    To nije istina,redovnim mjesečnim pregledom može se štošta ustanoviti s razvojem djeteta,moje dvije prijateljice su dapaće kod pedijatrice uvidjele da su djetetu potrebne vježbice zbog motorike,hvala Bogu to su sad zdrava djeca,a da ne pišem o koliko težim dijagnozama se otkrije upravo u tim prvim mjesecima djetetova života!

yellowkitty avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da se ne čekaju rezultati testa nego se svejedno daje rhogam, ili se varam?
    rhogam je skup i žena ga dobije (u roku 72h) samo ako dođe nalaz da je dijete Rh poz(+)

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam RH-, dok su oba moja roditelja RH+
    Rhogam sam primila do sada tri puta - 1. put tijekom prve trudnoće zbog krvarenja (u 17. tjednu), 2. put po rođenju djeteta (nakon što su ustanovili da je beba rh+) i treći put nakon kiretaže. Cimerici nisu dali jer je beba bila rh-.
    Istina, rhogam je skup i ja sam ga, nažalost, morala u dva slučaja sama financirati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam rh-, a oboje roditelja su mi rh+

no ja sam ovoj drzavi ustedjela trosak za rhogam jer je i mm rh-

a kad su oba roditelja rh-, dijete ne moze biti rh+, to smo dosad naucili :D

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam rh-, a oboje roditelja su mi rh+

no ja sam ovoj drzavi ustedjela trosak za rhogam jer je i mm rh-

a kad su oba roditelja rh-, dijete ne moze biti rh+, to smo dosad naucili :D
    Ali se svejedno provjerava I kod majke I kod djeteta jer je isto tako nauceno da se ne pouzdaje samo u "MM je otac, majke mi"

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ali se svejedno provjerava I kod majke I kod djeteta jer je isto tako nauceno da se ne pouzdaje samo u "MM je otac, majke mi"

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku

E,da...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma jasno da su provjerili. samo kazem da sam ustedjela jer sam dobro birala :D

Datum pristupanja
    May 2015

Početno nisam bila 6 meseci kod doktora a trudna sam

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    imali koja trudnica ili žena koja nije išla kod ginekologa dok je bila trudna?
    nisam bila kod doktora dali može da krene naopako sa mojom bebom a nisam bila kod lekara na untrazvuk ??

Datum pristupanja
    May 2015

Početno nisam bila 6 meseci kod doktora a trudna sam

Citiraj anavi84 prvotno napisa Vidi poruku
    imali koja trudnica ili žena koja nije išla kod ginekologa dok je bila trudna?
    ja nisam bila dali moze da krene naopačke a beba mrda i nista me ne boli nisam išla 6 meseci

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

ja nisam bila nazalost

Datum pristupanja
    May 2015

Početno

ja nosam bila nadam se da nece se desiti nešto mojoj bebi ali mrda redovno je aktivna nadam se da nije ništa molim.pomoć

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa bilo bi dobro da odes.da provjere tlak i urin.a i da vide kako beba napreduje.
    Svaka cast ako svjesno nisi isla.ja nebi mogla izdrzat.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ni ja...

A bas me zanima (bez osudjivanja!) zasto ne odes? (odete-vi koji tak odlucite)?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni je to nezamislivo...

jedno je kada osoba svijesno riskira samo svoj zivot...njegov je i to je njegova odluka...

ali kada nosi jos jedan zivot i svijesno riskira zdravlje djeteta raznim mogucim bolestinama,komplikacijama i sl.mi NIJE razumljivo i TOCKA!!!!!!!!!

Ja sam trenutno trudna i nemogu se zamisliti da nejdem na pregled ..da mogu svakodnevno bi isla...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj martina888 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam bila kod doktora dali može da krene naopako sa mojom bebom a nisam bila kod lekara na untrazvuk ??
    može. odi na pregled.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ja nosam bila nadam se da nece se desiti nešto mojoj bebi ali mrda redovno je aktivna nadam se da nije ništa molim.pomoć
    A ono oprosti al kakvu pomoc? Nisi bila doktoru iz kojih razloga? Bas nijednom...Neznam, ne mogu shvatiti...ako se brines, pravac doktoru.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne znam zasto nisi bila, ali odi sad
    ne ici na preglede u trudnoci je neodgovorno i prema tebi i prema djetetu
    bar minimalne bi trebalo napraviti

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Martina, da li si ti u nekoj situaciji u kojoj ne možeš na liječnički pregled?

Ako jesi, tada možeš ipak biti mirna. Ako se zdravo hraniš, dovoljno odmaraš, ako nemaš bolova ni krvarenja, a beba se redovno miče, trebalo bi sve biti u redu. Ultrazvuk nije bitan ni za razvoj ni za zdravlje bebe. Ionako se u trudnoći pregledi ultrazvukom obavljaju tek zadnjih 30 godina, a ovako intenzivno tek zadnjih 5-6 godina. Beba će se razvijati svojim tempom, bez obzira na preglede.

Imaš li neku babicu u blizini? Ili barem ženu koja se koliko-toliko razumije u trudnoću?

Napredovanje trudnoće, tj stalan rast trbuha možeš pratiti i sama. Uzmi krojački metar ili nešto slično, te svaki mjesec izmjeri i upiši koliko ti je opseg trbuha kod pupka. Isto tako možeš mjeriti rast trbuha prema prsima, svaki mjesec mora biti više. Pokreti bebe su najvažniji. Oni pokazuju da je beba dobro.
    Da li piješ dovoljno tekućine? uzimaj litru i pol tokom dana, čašu po čašu.

Kako će biti s porodom? Imaš li mogućnost ići u bolnicu?
    Ako nađeš priliku za posjetiti liječnika, odi, u bilo kojoj fazi trudnoće, da ti kaže kako je sve u redu.

Ponavljam ti, ultrazvuk uopće nije važan. Pitaj tu, ako trebaš neke detaljnije upute, vjerujem da će ti ih uvijek netko dati.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •