Bok, evo da se i ja javim sa svojim iskustvom. Malecki ima 25 mjeseci i krenuli smo sa odvikavanjem od pelena...kupili smo tutu, ali kombiniram i wc, a vidim da je i njemu to fora. Počeli smo prije 4 dana, pa me zanimaju neka vaša mišljenja. što se tiče piškenja to obavi bez problema u tutu ili wc ili vani, vidi drugu djecu da piške pa bi i on. ali problem je kakanje. neće pa neće. jutros smo sjedili na balkonu i donila sam tutu jer je već dva tri puta kakio na balkonu, pobjegne mi... i ostavila sam mu tutu i rekla da ako mu dođe piškit ii kakit da mu je tuta tu. ja sam sjela i pila kavu i gledala ga preko oka, pustila sam ga da osjeti da ga ja ne kontroliram....skinula sam ga iz pelene i pokakio se dva koraka od nje imam osjećaj kao da neće...a prije toga se popiškio u nju bez problema. e sad nisam mu stvorila prije nikakav bauk oko govanceta, čak smo iz pelene ga istresli u wc, pustio je vodu irekao pa pa....ne govorim mu da je to bljak i fuj da mu ne stvorim strah i nelagodu oko toga. čak sam mu rekla da se njegove pelene više ne proizvode jer je on već veliki momak...e sad da li mislite da je rano, da li oni inače kasnije kontroliraju stolicu nego mokraću, nisam mu ja pokazala da sam ljuta što se kakio kraj tute, kao da tjera neki dišpet