Stranica 17 od 57 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2803

Tema: Trudnoća i debljanje!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

hahahaha ali ja sam napisala da upravo pazim sta i kako jedem!!!! moram tako!! samo obilno doruckujem i rucam,navecer su jogurt i voce na tapeti, zadnji zalogaji konkretne hrane su oko 5 sati..ali to su samo zalogaji..a nije da ne budem gladna...al opet ne toliko da trpim jaku glad....joj znam osjecaj kad se prestanes baviti fizickom aktivnoscu iz odredjenih razloga i naslagas 20kg,koliko sam ja dobila odjednom prije 5 godina...i nisam ih bas skinula,mozda 3-4, a i nisam se trudila, zato sad nipošto nesmijem sebi dozvoliti da nabacam puno kilograma...kako cu to skinuti...ovako..samokontrola pa koliko god duralo
    Posljednje uređivanje od thubbe : 11.06.2012. at 22:46

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj thubbe prvotno napisa Vidi poruku
    hahahaha ali ja sam napisala da upravo pazim sta i kako jedem!!!! moram tako!! samo obilno doruckujem i rucam,navecer su jogurt i voce na tapeti, zadnji zalogaji konkretne hrane su oko 5 sati..ali to su samo zalogaji..a nije da ne budem gladna...al opet ne toliko da trpim jaku glad....joj znam osjecaj kad se prestanes baviti fizickom aktivnoscu iz odredjenih razloga i naslagas 20kg,koliko sam ja dobila odjednom prije 5 godina...i nisam ih bas skinula,mozda 3-4, a i nisam se trudila, zato sad nipošto nesmijem sebi dozvoliti da nabacam puno kilograma...kako cu to skinuti...ovako..samokontrola pa koliko god duralo
    uh nisam quotala franny pa smijesno ispalo haha

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam se hvalila stalno kako malo kila dobivam, to je bilo jedva kila mjesečno....i sad bum, u mjesec dana 4 kile! Znači u 5 mjeseci trudnoće, 7 kg! Sad uvodim strogi režim prehrane, naravno ne dijeta, ali trebam malo regulirati unos hrane (koji je popriličan) jer inače ću dobiti 20 kila!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

danas 36 plus 6- 10 kg. zadovoljna.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kika27 sve ovisi jesi ih dobila od previse papanja ili ne, malo pripazi.da do kraja dobijes jos 7-8dalo bi se prezivjeti zar ne?

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Nives prvotno napisa Vidi poruku
    sa tocno 23+0 tt sam + 4kg u visku (tj. 82kg)

za mjesec dana dobila sam 2 kg, sto je cini mi se ok

24+0 i +5kg (tj. 83kg)

moracu da malo smanjim tempo

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma naravno! Samo me prestrašilo ovih 4 kile u mjesec dana! Ali nas dvoje možemo stvarno puno pojesti pa onda treba malo pripaziti

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hm..na prehrani gine.Sv Duha i prčkanja po tanjuru ...i 7 dana doma evo me opet na +3
    Sad sam 30tt+16 kg..

Uf...ovo mirovanje samo otvara apetiti ali u horizontali)

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Jučer bila na kontroli, u 30 tt sam, trenutno sam na svojoj početnoj kilaži koju sam imala dok sam ostala trudna!!!!
    Sama sebi se divim kako sam to uspjela!!!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    Hm..na prehrani gine.Sv Duha i prčkanja po tanjuru ...i 7 dana doma evo me opet na +3
    Sad sam 30tt+16 kg..

Uf...ovo mirovanje samo otvara apetiti ali u horizontali)
    Jesi još doma?
    Ja sam se bojala kako mirujem da se ne udebljam ali za sada je OK,još sam na +4,čak moram priznati da sam zadnjih tjedan dana bila pretjerala sa sladoledom

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Sonja29 prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi još doma?
    Ja sam se bojala kako mirujem da se ne udebljam ali za sada je OK,još sam na +4,čak moram priznati da sam zadnjih tjedan dana bila pretjerala sa sladoledom
    Jesam Sonja29..
    još sam doma..ležim i križam dane u kalendaru
    još 6 tjedana do dogovorenog poroda, tako barem kaže dr.

Pokušavam ne misliti na hranu, a kad se god dignem iz kreveta, otvorim ormariće u kuhinji da vidim što ima..
    Srećom u bolnici me nije nitko špotao, kažu, visina me spašava, ipak sam 180cm visoka

Sad me primila čokolada i mliječne kifle

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

ja sa prvim i drugim djetetom dobila 14 kg a sad treba to sve izgubiti a nešto otišlo a ostalo će valjda začas

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

danas mi je 35 tt i +12kg, ma sve će to otići kad budem jurila za klincima

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas punih 18 tjedana, a kila u visku izmedju 2000 i 2200.

Ok, grama. Ne kila.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Eto ipak nije strasno. 26 tjedana i 8 kila vise. Zadnji mjesec samo dvije kile vise. Izbacila iz prehrane vocne jogurte i pala za jednu kilu.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer bila na kontroli, u 30 tt sam, trenutno sam na svojoj početnoj kilaži koju sam imala dok sam ostala trudna!!!!
    I to je ok? Baš neobično... Mislim, sigurno beba dobiva, mora da su radili UZV i da je sve dobro, ali baš ništa u plusu, to je stvarno zadivljujuće.

Mene silno zanima moja kilaža nakon tjedan dana bolničke hrane, ali i ležanja, ležanja, ležanja...
    Posljednje uređivanje od manal : 19.06.2012. at 16:12

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    ali baš ništa u plusu, to je stvarno zadivljujuće
    hehe, i kod mene je tako, još uvijek. tj, lažem. ipak sam dobila kilu. ali sam još uvijek u minusu 6 kg . a danas sam 25 + 4.

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

oprosti, ali koliko si imala kg kad si ostala trudna?

ja ne mogu zamisliti da tijelo uspije zadovoljiti moje i djetetove potrebe s mojih 50 kg

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne mogu zamisliti da tijelo uspije zadovoljiti moje i djetetove potrebe s mojih 50 kg
    hmmm... daa... dobro pitanje... evo, recimo, ja (iako nisi mene pitala, ali ) - imala sam 7 kila više negoli kad sam rodila 1. dijete. stjecajem okolnosti, skinula sam tih 7 kg skoro odmah na početku T. ali, duuugi niz godina (pogotovo zadnjih 5) moje je tijelo "naviklo" na taj veći unos kalorija od potrebnog. ne znam kak to priroda uredi, ali meni osobno uopće ne fali unos svih tih kalorija, dapače, paše mi jesti manje, zdravije, a češće, a beba, s druge strane, lijepo i uredno napreduje i dobiva. kak to moje tijelo izdrži? miliš li da je to zato jer ima te zalihe od prije?? oke, ovo sad moje pitanje možda zvuči glupo, ali mojem tijelu je neka konstanta XY kila, kao što je tvojem tijelu konstanta 50kg. jer, u principu, dijete ne dobiva od mojih masnih naslaga i mojih loše pohranjenih kalorija ništa, koliko sam skužila. možda sam full u krivu. dobiva od ovoga što sam "friško" unijela u sebe. što je mahom zdravije od prethodne moje prehrene. pa u toliko ispada ja da čak i mršavim (ako odbijemo sve gramaže djeteta, posteljice, povećanog volumena krvi koječega još).

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pa zato i pitam jer nemam pojma
    izgleda mi nemoguce da zena koja trudnocu zapocne s 50 kg ne dobije ni grama, a opet izgleda mi vrlo moguce da zena koja trudnocu zapocne sa 70, 80 ne dobije nista.

ja tu kilazu spominjem na svojih 170 cm.
    Posljednje uređivanje od centar : 19.06.2012. at 16:51

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam na ovom linku (http://www.poliklinika-harni.hr/teme...03_prirast.asp) nasla ovaj savjet:

"Crvena lampica bi se trebala upaliti:

ako ne dobivate ništa na težini tijekom četvtog do osmog mjeseca (16. - 32. tjedan trudnoće)
    ako dobijate više od 2 kilograma u bilo kojem tjednu drugog trimestra ili
    ako dobijete više od kilograma u bilo kojem tjednu trećeg tromjesječja, osobito ako vam se čini da to nema veze s prekomjernim uzimanjem hrane.
    Provjerite i ako ne dobivate ništa na težini više od dva tjedna zaredom."

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Nives prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam na ovom linku (http://www.poliklinika-harni.hr/teme...03_prirast.asp) nasla ovaj savjet:

"Crvena lampica bi se trebala upaliti:

ako ne dobivate ništa na težini tijekom četvtog do osmog mjeseca (16. - 32. tjedan trudnoće)
    ako dobijate više od 2 kilograma u bilo kojem tjednu drugog trimestra ili
    ako dobijete više od kilograma u bilo kojem tjednu trećeg tromjesječja, osobito ako vam se čini da to nema veze s prekomjernim uzimanjem hrane.
    Provjerite i ako ne dobivate ništa na težini više od dva tjedna zaredom."
    iskreno, uopće ne kužim čemu težiti da se ne dobije ni kila u trudnoći , posebo ako se zna koliko ide na posteljicu, bebu i ostalo...???

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lola, zato sto postoje zene kojima dobiveni visak kilograma moze stetiti. I njima, i bebi.

Ima doktora koji ce slegnuti rukama i reci da je svejedno jela ti za osmero ili pola osobe, ima i onih koji ce pogledati malo dalje od nosa i zapravo pruziti neki normalan savjet. Brdo trudnica ionako dobije kile i kile viska jer stvarno jede za cetvoro, ili se uhvati one neke blesave poslovice kao pijan plota (ono nesto gdje kaze da je trudnoca jedino razdoblje u zivotu kad ne treba paziti koliko se jede ). I onda fino rodis, izgubis onaj minimum sto ode na porodu i gledas u jos dodatnih 15-20 koje nikome nisu trebale.

Meni su savjetovali da ne gubim nista, usprkos mojem pocetnom visku, jer mi ne fali nista tj. nece me ugroziti neki normalan prirast. I dobila sam 2000-2200 grama do sad, doktor je super zadovoljan, no ja ipak nisam. Radije bih da nisam dobila nista, no taj detalj je, u principu, samo moj problem. Logicno je da dobijem barem nesto.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    lola, zato sto postoje zene kojima dobiveni visak kilograma moze stetiti. I njima, i bebi.
    točno to. ja sam startala ovu T sa 7 kg više od prethodne, a u prethodnoj sam se zdebljala 11 kg, dakle samo od početka prve T imala sam 18 kg viška što je puno i previše, a da ne govorimo o tome da sam i inače natukla tijekom zadnjih 8 godina, ukupno 35 kg!! pa da se na tu kilažu i svoju visinicu od 162 još debljam, mislim da bi meni srce stalo. zato ja moram paziti i doktori su me dapače bodrili i hvalili što sam skinula barem tih 7 kg.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    točno to. ja sam startala ovu T sa 7 kg više od prethodne, a u prethodnoj sam se zdebljala 11 kg, dakle samo od početka prve T imala sam 18 kg viška što je puno i previše, a da ne govorimo o tome da sam i inače natukla tijekom zadnjih 8 godina, ukupno 35 kg!! pa da se na tu kilažu i svoju visinicu od 162 još debljam, mislim da bi meni srce stalo. zato ja moram paziti i doktori su me dapače bodrili i hvalili što sam skinula barem tih 7 kg.
    franny zato je i mene strah da se previše ne udebljam,jer sam i ja startala sa viška 5-6 kg.To i nebi bio toliki problem da nemam drugih zdravstvenih problema zbog kojih se ne smijem previše udebljati.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ni ja nikako ne kužim kako ne dobiti ništa..pa posteljica..maternica..volumen krvi..sve se povećava, gdje ide ta težina...dobro, bebica uzme što joj treba..

Ja sam jedna od onih s većim dobitkom kg i k tome s upalnom bolesti crijeva..
    Dr. kažu da mi tijelo tako reagira, sve što sam pojela mi se "primilo" a na reduciranoj sam prehrani zbog bolesti i veg. uz to..
    Moj imunitet me ipak zaštitio, (pa makar s kilama) i Chron se sakrio duboko u meni.
    Ima nešto u tome da trudnoća liječi neka stanja

Kilograme su neki dr. gledali kao "blagoslov" s obzirom na stanje crijeva, ali moj slučaj je individualan.. nadam se da do kraja neće doći do naglih zdravstvenih problema, šećera..tlaka...samo da izguramo...

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Shania još bar 7 tjedana da izguramo a valjda hoćemo!

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj centar prvotno napisa Vidi poruku
    izgleda mi nemoguce da zena koja trudnocu zapocne s 50 kg ne dobije ni grama, a opet izgleda mi vrlo moguce da zena koja trudnocu zapocne sa 70, 80 ne dobije nista.

ja tu kilazu spominjem na svojih 170 cm.
    E ja sam svoju T započela sa 80 na 160, što je puuuuno previše!!!!!
    S tom kilažom sam rodila svoje prvo dijete i dobila 13 kg.
    Sad sam na početku izgubila 4 kg, dobila ih natrag i super sam zadovoljna i ja i moj ginekolog!
    Beba dobro napreduje i to je najvažnije!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ciljati da ne dobiješ ništa u trudnoći je nemoguće, ako se ne izgladnjuješ (znam i za takav slučaj, i to po liječničkim uputama nažalost, i nije dobro završilo - naravno da je došlo do zastoja u rastu djeteta). S pažljivo kontroliranom prehranom realno je očekivati prirast 6-8 kg u trudnoći, a to ode 10 dana nakon poroda.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

martinaP, ja ne ciljam, ja žuuuudim cijelim bićem da se niš ne zdebljam . ali, kao što rekoh, svjesna sam da to nije baš moguće, sve do kraja. osobno, uopće se ne izglednjujem, nisam ja taj tip (jer da jesam, valjda bih se nekako uspjela primorat u tih zadnjih 8 god da stešem te kile, mamicu mu dlakavu ). pogotovo trudnoća nije doba za neke restrikcije i dijete. meni je moja dr. koja me vodi u bolnici rekla da je optimalno očekivati da se zdebljam cca 5 kg sveukupno, ali da pazim da to ne bude više od toga. i svaki put kad su me ostavili u bolnici zbog tlaka, odmah su me stavili i na redukcijsku dijetu.

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Sonja29 prvotno napisa Vidi poruku
    Shania još bar 7 tjedana da izguramo a valjda hoćemo!
    Draga Sonja,

Brojim još sitnije...5 tjedana...evo upravo jedem neke bezukusne int. krekere, umjesto slasne i masne pogačie sa sirom

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni i dalje nije jasno kako je ovo moguće i kako je moguće da je sve u redu! :/ Jer teoretski ovo nije moguće u trudnoći!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

shania ja sam gora od tebe - tvoja kilaža 27 tt - strašno
    a stalno sam gladna
    i znam ja da jedem previše, ali gladna sam
    evo ručala prije dva sata, i sjedim tu na poslu mi mislim se - gladnaaaa sam

moram to zaustaviti, tek ulazim u treći trimestar i moglo bi još i gore biti

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Sonja,

Brojim još sitnije...5 tjedana...evo upravo jedem neke bezukusne int. krekere, umjesto slasne i masne pogačie sa sirom
    niš ti ja to ne kužim,nas dvije smo po terminu 6 dana razlike. Mislim da se ja ne debljam jer sam jedna od onih koja povraća čitavu trudnoću i na žalost zadnjih 2 tjedna se to pogoršalo. Ja sam željna sira,mlijeka,mesa,jaja i sl. Natjeram se da pojedem ponekad ali sve odmah ide vanka.Trenutno mi paše lubenica,pire krompir,špinat i paprike i tikvice ostalo ništa a bebica naprednija za 2,5 tjedna!
    Posljednje uređivanje od Sonja29 : 20.06.2012. at 14:39

wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj KIKA27 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni i dalje nije jasno kako je ovo moguće i kako je moguće da je sve u redu! :/ Jer teoretski ovo nije moguće u trudnoći!
    Teoretski je moguce, jer ona dobija kilazu na volumenu krvi, posteljici, plodnoj vodi, bebici isl, a istoveremeno gubi kilazu na svojim zalihama. Znam ja zenu koja je na porod isla mrsavija nego sto je ostala trudna, sve bilo uredu, i tako tri puta za redom. Ali je zato imala solidnu kilažu prije trudnoce. A takodjer znam zenu koja se u trudnoci udebljala 5kg a na porodu izgubila 8, znaci ona je u sustini u trudnoci mrsala ali se to zbog ovih "bebinih" kila nije registrovalo na vagi
    Posljednje uređivanje od wild rose : 20.06.2012. at 14:54

mistic avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam izgubila 2 kg i dobila 2 kg natrag i poslije ništa, stojim na istoj kilaži. Nije mi svejedno, malo mi to čudno, ali nadam se da ne utječe na bebu. Nije baš da želim gomilat kile, imam ih i previše....nadam se da su ove vaše teorije točne i da je to u neku ruku i normalno. Ne gladujem, jedem sve samo ne u količinama kao prije trudnoće, jednostavno mi organizam tako traži.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odradili pregled. Dobila sam 800 grama u cetiri tjedna. Svi sretni i zadovoljni.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odradili pregled. Dobila sam 800 grama u cetiri tjedna. Svi sretni i zadovoljni.
    jeli još Šunko ili?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

75% Sunko, 25% Sunkica, kaze doktor.

Na ekranu je izgledalo barem 99% Sunko, a na slici ne kuzim nista.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kaae, što su ti rekli za crvenilo na prsima?

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj wild rose prvotno napisa Vidi poruku
    Teoretski je moguce, jer ona dobija kilazu na volumenu krvi, posteljici, plodnoj vodi, bebici isl, a istoveremeno gubi kilazu na svojim zalihama. Znam ja zenu koja je na porod isla mrsavija nego sto je ostala trudna, sve bilo uredu, i tako tri puta za redom. Ali je zato imala solidnu kilažu prije trudnoce. A takodjer znam zenu koja se u trudnoci udebljala 5kg a na porodu izgubila 8, znaci ona je u sustini u trudnoci mrsala ali se to zbog ovih "bebinih" kila nije registrovalo na vagi
    A tako, ajde sad mi je jasnije...nisam znala to do sada! Možda i nije to tako loše

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

38plus0 i dalje 10 kg u plusu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, što su ti rekli za crvenilo na prsima?
    Doktor je pregledao i ostao bez teksta. Nema nekog objasnjenja, jer nemam cvorice, temperaturu, promjene na kozi (osim crvenila). Do daljnjeg samo pratim, ako se pogorsa da opet dodjem (obavezno isti cas ako se pojavi temperatura). Rekao je da ce prekopati svu literaturu i nazvati me ako nadje neku informaciju. Covjek ima brdo iskustva, ali ovo jos vidio nije.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

još sam doma..ležim i križam dane u kalendaru
    još 6 tjedana do dogovorenog poroda, tako barem kaže dr.
    SHANIA jel ti se promjenio termin poroda?
    Bila si dan iza mene pa me sad začudilo još ovih 6 tjedana?

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

SHANIA jel ti se promjenio termin poroda?
    Bila si dan iza mene pa me sad začudilo još ovih 6 tjedana?
    Da, rekao mi dr. CR u 36 tjednu i ako sve bude u redu...za sada je...vibram da tako ostane.
    Nisam se usudila pitati zašto sa previom ne mogu do recimo 38 tt ako nemam krvarenje..
    sada ću ga pitati idem na kontrolu drugi tjedan..Sutra ulazim u 31 tt

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

25+1 => ~ 6.5 kg u plusu (~74.5 ukupno)

sada dobijam oko 1 kg tjedno, a jedem isto kao i prije i hodam bas puno. jeste da i trbuh vidno raste svaki dan , ali...
    Posljednje uređivanje od Nives : 22.06.2012. at 08:20

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

zapravo 84.5kg (a ne 74.5) in total (ne mogu vise ispraviti)
    Posljednje uređivanje od Nives : 22.06.2012. at 08:23

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Doktor je pregledao i ostao bez teksta. Nema nekog objasnjenja, jer nemam cvorice, temperaturu, promjene na kozi (osim crvenila). Do daljnjeg samo pratim, ako se pogorsa da opet dodjem (obavezno isti cas ako se pojavi temperatura). Rekao je da ce prekopati svu literaturu i nazvati me ako nadje neku informaciju. Covjek ima brdo iskustva, ali ovo jos vidio nije.
    Ako do sada nisi dobila nikakve druge simptome mastitisa, mislim da bi to ipak bilo za dermatologa. A imaš li kod sebe nešto s kortikosteroidima da probaš mazati nekoliko dana?

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo jučer bili na kontroli,30 tt +4 kg (71 kg trenutno),dr. kaže da je to idealno (beba oko 1600 gr). Kaee moguće da je to alergija jer ja sam imala nešto slično ali ne na grudima i prošlo je sa nekih 20 tt.

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sonja29, bravo za veliku bebu

Na ovom linku se moze provjeriti prirast tezine u odnosu na normu. Naravno, treba uzeti u obzir i pocetnu tezinu i sve individualne karakteristike, itd., ali dobro je za orijentaciju:

http://www.babymed.com/tools/weight-change-calculator

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •