Bok svima, ja sam nova i iskreno nemam previše iskustva s forumima... pročitala sam zadnjih par stranica evo upravo sada, i odlučila se registrirati da vas nešto pitam...
Dakle, 37 tjedana sam trudna i bila sam jutros prvi put na pregledu ns SD.
Dopao me upravo Dr. Jakovčić....nije mi se svidio... naručio me ponovno 27.06. a termin mi je 01.07.... to što sam bila danas kod njega ne znači da ću i idući put?? ili da?
Ima jako tešku ruku, i ama baš niš mi nije rekao!! i onda čitam onaj nalaz, skuzim da je sve ok, ali piše preporuka:Dijeta! (dobila sam 17 kg - znam da je puno, al sad da idem na dijetu zadnja 2 tjedna trudnoće?? a nisam ni grama dobila već dva mjeseca...
Zar nebi trebao onda reći kakva bi to dijeta trebala bit??? on je sam reko' dođite za 2 tjedna, sve je ok...
Kud od svih tih dobrih koje nabrajate, ja završim kod najgoreg
hvala unaprijed
Meni Zudeniga bio katastrofa! Grub, neljubazan, horor.
Bila sam slučajno dospjela kod njega, jer je moj dr imao porod kad sam bila na kontroli. A, nažalost, znam ga kad je još bio na studentskoj poliklinici.
Prvu trudnoću mi je vodio dr. Blagaić, a drugu i porod dr. Bekavac. Samo pohvale za njih oboje, pogotovo doktoricu Bekavac![]()
Cure, samo vi pišite
Zasad križam Jakovčića i Zudenigu. Iako, koje sam sreće, baš ću na njih naletit![]()
u mojem slučaju je na ovim pregledima prije poroda svaki put bio drugi doktor
išla sam na tri pregleda prije poroda na sv. duh i svaki put je bio netko drugi
ne znam, jedino ako te baš naručio kod sebe
mene je sestra zapisivala i ja nisam ciljala na nikog posebno i dopalo me uvijek kod drugog
Eto ja zadovoljna Zudenigom, nemam što loše reći, detaljno me gledao, poslušao, sve objasnio, ni traga neljubaznosti ni horora...
Primio u bolnicu, javio se ne viziti, još prije odlaska doma sam išla k njemu na razgovor, još smo i vodili ležeran razgovor..
Dao mi upute za moju dr. napomenuo da ne radim nikakve briseve ni vag. preglede
Ne znam što bi vam rekla, s obzirom da idem na CR s placentom, od para žena sam čula da sam sretnica što će me on operirati..
Samo se nadam da ćemo se uskalditi...da neću morati na hitni..
Tako da...klaudija možda ga i ne trebaš skroz prekrižiti, ako te baš zapadne, ne brini
Slušala sam žene u razgovorima, svakoj je drugo bitno..
Meni dr. ne treba tepati niti zbijati šale, ne treba gugutati mome djetetu na monitoru, dovoljna mi je njegova profesionalnost i iskustvo, te dobra preporuka od strane drugog liječnika
I ja sam imala jako loša iskustva sa Zudenigom i drugi put ga izbjegavala u širokom luku. A ni s Blagaićem nisam bila zadovoljna. Ostali su svi za velike pohvale.
Zasto nemas dobro iskustvo?
Ja sam prije 3 godine bila kod njega na pregledima i bio mi je ok...Bio je dosta detaljan i otkrio mi da imam visak plodne vode (sto moj gin.koji je bio pred mirovinu nije primjetio) uzrokovan secerom. Sada se planiram opet naruciti kod njega pa si me ti malo prestrasila
Sto se tice izbora bolnice za porod nitko vas ne smije odbiti za pregled i porod jer mi imamo pravo birati gdje cemo radjati. To sto neke sestre ne zele da vas prime samo ih pitajte za njihovo ime i po kojem zakonu vas odbijaju pa ce te vidjeti kako ce vas naruciti. Doktor sa Sv. Duha mi je potvrdio da imamo pravo radjati gdje zelimo, ali da postoje iznimne situacije kada ne primaju neke pacijentice, a to je ako su stvarno prepuni, a trudnica jos nije blizu poroda onda je salju u drugu najblizu bolnicu i to zbog sigurnosti i boljih uvjeta za sve, ali to su rijetke situacije.
bio mi je na prvom porodu i nije se baš proslavio
ne uklapa se bas skroz u temu, ali pokusavam se sjetiti (ili saznati) koji mi je dr bio na prvom porodu. da budem iskrena nisam ga vidila duze od 5 min, sto i nije lose, imao je neki rekla bih dubrovacki naglasak, onako prilicno mlad i bio je jako humoristican, cak mi je i pjevao dok me sivao. Tad sam bila u totalnoj euforiji i 100 drugih misli da bi mi palo na pamet saznati njegovo prezime, a moj dragi je umedjuvremenu zaboravio... ima ko ideju koji bi to dr mogo biti? obzirom da mi je sutra termin, pocela sam si vrtiti po glavi takve neke stvari...
Inace, na pregledima u trudnickoj mi je bila sva 3 puta Iva Lausin, i stvarno mi je super, ljubazna i pristupacna. Nije me uopce gledala vaginalno jer je rekla da nema potrebe dolje previse ceprkati sad pred kraj (krenula sam na preglede 3 tjedna prije termina), zbog mogucih infekcija, krvarenja i sl., osim ako ja bas ne zelim (ne znam dal je to sad mozda opcenita praksa, ali prije prvog poroda su me svaki put pregledavali po difoltu), samo je kratko prislonila UZV da provjeri kolicinu plodne vode i pokrete djeteta, i naravno prekontrolirala CTG, i tak fino smo si popricale i sve 5. Ja zadovoljna!
uz dubrovnik mi pada na pamet miskovic. jel on?
ma to će biti dr. kerner
ako njemu dođeš 'pod ruku' opet će ti pjevat, divan je
Kerner je, definitivno. Sad sam malo proguglala o njemu, i sve se poklapa. Ne bi imala nista protiv da mi bude i na ovom porodu
.
Danas sam zvala da se naručim za pregled+ctg i dobila termin sljedeći petak, ali sam zaboravila pitatti kod kojeg doktora.
Zna li netko tko je petkom ujutro tamo? iako je sigurno sad raspored promijenjen zbog godišnjih.
Na UZV me nije naručila, prvi slobodan termin je 3.8., ali kad sam rekla da ću do tada možda već roditi, rekla je sestra da dođem poslije pregleda pa će napravit uzv ako doktor bude inzistirao. Kao, naručuju, ali ipak naprave puno UZV-a i kod nenaručenih trudnica.
Trenutno su na sv.duhu u tijeku godišnji odmori tako da se doktori i doktorice pokrivaju tko-kad stigne...tako da i ako se naručite za pregled kod određenog doktora ne znači nužno da će vas taj ili ta pregledati.
Kao sto Petrac napisa, trenutno nas pregleda tko stigne. Ja sam se narucila kod dr. Prke, a pregledao me neki drugi...
Klaudija, mozda zajedno budemo radjaleJa imam termin blizu kad i ti
![]()
Evo ja lezim na SD dr Prka me primio na hitnu,pacijentica sam dr.Zudeniga koji je na godisnjem,svi su mi super,dr.Hafner takodjer,jako mi se svidja dr. Bekavac
Hvala, cure! pretpostavljala sam da je tako..
Silvy, moj je termin ipak malo kasnije, u 8. mj, ali nikad se ne zna, možda se i sretnemo ako bebač urani![]()
Hej curke! Imam pitanje. Naručila sam se kod svog dr.-a na kontrolni ctg i uzv na broj 3709416, a zaboravila sam pitati gdje točno moram doći. To nije trudnička ambulanta jelda? Možda netko zna gdje trebam doći? Ne da mi se opet zvati :/
Trudnička ambulanta i ginekološke ambulante i uzv su jedna nasuprot drugoj. CTG radiš u trudničkoj, a UZV preko puta.
Ma znam gdje je to i kako to tamo ide, ali koliko sam čitala, broj na koji se naručuje u trudničku je drugi pa sam zato pitala. Mislila sam da možda netko po broju telefona zna gdje je to.
Hvala svejedno!![]()
Sto sve spada u pregled u trudnickoj ambulanti pred kraj trudnoce (36 tjedana) na SD? Svima rade CTG i UZV?
Prošli tjedan sam bila, porazgovarala s dr. Horvat (jako draga). rekla je da me neće preghledavat, niti su mi radili CTG jer je još bilo rano valjda (36+5).
samo je na malom uzv u ambulanti pogledala kako je dijete okrenuto, gdje je šta, i naručila me za tjedan dana (sad u petak) kada idem i na UZV i CTG+pregled.
za UZV se moraš naručit posebno, ali evo kako sam ja naručena u 10h rekla mi je sestra na uzv da samo stavim tamo uputnicu i da će me primit.
Evo našla sam, to je ambulanta za visokorizičnu trudnoću. Jel netko zna gdje je ta ambulanta?
Hvala Klaudija!
Nisam znala da za uzv treba posebno narucivanje. Mislila sam kad tamo dodjes da sve naprave sto treba. Idem u pon. kod svoje soc. gin po uputnicu pa cu jos s njom vidjeti sto ona misli.
I ja sam tu na forumu saznala za naručivanje na UZV. zvala sam da se naručim ali im je prvi slobodan termin bio 3.8. kad sam rekla da ću do tada rodit, rekla je da samo dođem kad idem na pregled. mislim da nisu tako strogi oko toga.
Danas sam bila na pregledu na sv. Duhu i bio mi je dr. Jakovčić... nisam baš preoduševljena pa me zanima znate li tko bude dežuran petkom u zadnje vrijeme? Nadam se da me nisu opet kod njega naručili...![]()
Uskaču doktori tko kad stigne, nema rasporeda.. prošli petak je bio netko pa dr. Jakovčić pa je došao i dr. Blagajić, radili su obojica neko vrijeme.
Mene je zapao Jakovčić, nemam primjedbi, bio je ok, jedino što je malo neugodan prema sestrama (moj dojam)..
Mislim da ni oni sami ne znaju tko će kad..
Da sad kad su godišnji uskaču kako koga zapadne inače imaju ambulante po danima..recimo dr.Blagajić ima ambulantu ponedjeljkom i preporučila bih ga svakome.Za Jakovčića nakon 25 dana ležanja na babinjačama(prerano rođena beba + hitni carski i sto dijagnoza)nemam ni jednu riječ pohvale(u ovoj trudnoći sam se naležala na sd-u).Nisam u životu vidjela da neko tako brzo obavi vizitu a sa pacijenticama uopće ne komunicira.Dr.Blagajić je i stručnjak i humanist koji je uvijek dostupan i kod kojeg sam uvijek znala na čemu sam a da ne spominjem da je meni i bebi spasio život.Kao što sam rekla dugo sam ležala na patologiji na sd-u tako da sam ih dosta upoznala i manje više su svi ok osim dr.Prke koji je ajmo reći malo nenormalan u odnosu prema pacijentima,za stručnost ne znam pa neću ni suditi.
Kad se naručujete pitajte ko je taj dan dežuran, obično ih bude dvoje pa kažete sestri kod kojeg želite. Ja sam svaki put izričito tražila da neidem kod Jakovčića, iako me sestra uvjeravala da je on najbolji stručnjak. Neka je nekom drugom, meni neće.
Jakovčić radi vaginalne preglede....bez obzira na prirodu i stupanj trudnoće (rizična ili "normalna"). "Stara škola".
A u dva tjedna na babinjačama....zvala sam ga Prohujao s vihorom.....
ne, hvala....
U ponedjeljak idem po prvi puta u trudnicku ambulantu. Kad sam se narucivala pitala sam koji ce biti doktor, a sestra mi je rekla da nema pojma jer su godisnji. Bas me je sad strah da ne dodjem kod nekoga groznog...
Idnom, i ja sam naručena u ponedjeljak, možda se vidimo
Danas su bile dr. Horvat i dr. Akšamija. Mene je pregledala Akšamija, ženska je mrak.. Baš je ugodna i normalna, malo smo si popričale, a sami pregled nisam ni osjetila.
Klaudija, hvala na odgovoru!
Znaci sad u ovoj fazi (meni ce biti 35+5) obavezno rade vaginalni pregled da vide jel smo otvorene?
Sad vidim iz prijasnjih postova da tebe nisu pregledavali u ovoj fazi u kojoj sam ja sada.
Vidim iz tvoga potpisa da ti je termin bio prije 2 tjedna, puste te tako dugo bez induciranog?
Termin po UZV mi je 2- 2,5 tjedna kasnije pa me dr naručila za ponedjeljak. CTG je bio uredan, beba je ok, ja sam ok.. nisu mi spomenuli indukciju, niti bih ja pristala..
Moram promijenit potpis![]()
Glavno da je sve OK i bas mi je drago cuti da nema induciranog! Drz' se i sretno!![]()
Hvala ti, Idnom! (malo kasnim)
Eh, ovako bijaše kod mene: u nedjelju ujutro 19-og otišla sam na pregled u rađaonu. Pregledao me jedan mladi nadobudni specijalizant i naručio me za ponedjeljak ujutro na indukciju jer sam ušla u 42. tjedan. Rekla sam da ne želim indukciju, na što je on odgovorio, ok, potpisat ćete da ne želite pa je malo pričao o rizicima blabla.. Rekla sam ok doći ću, uspio me malo zaplašit a i nije mi s dalo slušat ga.. no, mene su trudovi šorali cijeli dan, navečer otišla u bolnicu i rodila skoro pa 100% prirodno.
E sad, zanima me zna li netko ime jedne mlade doktorice, plave duge kose, sitnije građe? Poštivala je svaku moju želju i užasno je draga, a ja sam skroz zaboravila pitati kako se zove. nije ni dr. Horvat ni Akšamija.
Sve pohvale za babicu Anđu![]()
Cestitam Klaudija!
Bas mi je drago da je sve tak proslo i ohrabrujuce za nas pred kojima je porod na SD!
Jel netko mozda u zadnje vrijeme bio kod dr. Bekavac? Zanima me je li strucna i iskusna (koliko cca ima godina?) i dal se posveti pacijenticama (objasni situaciju, mogucnosti i sl.)?
Ja sam išla kod Bekavac (prije poroda). Jako ugodna i po mojem skromnom mišljenju - dobar dijagnostičar (otklonila je dijagnozu koju je postavila druga liječnica na sv. duhu, tj. dobro je očitala UZV i to se pokazalo točnim kad je beba rodjena - ova prva me već spakirala za bolničko promatranje, navodno da je zastoj u rastu, da beba nema ni 1,5 kg dva tjedna pred porod...ja sva u komi... da će morat odmah u inkubator čim se rodi... )
Bekavac očitala sasvim druge mjere, procijenila je na 3kg i poslala me doma, da nema potrebe za bolnicom, u tako je i bilo - rodjena je mala bucka, nikakav zastoj u rastu nije bio u igri. I sve to sa lijepim riječima, ljubazna...
dr.Bekavac je ok, meni jedino nije odgovaralo sto sam se osjecala kao objekt trudnoce a ne kao trudnica. Mozda je pinku suzdrzana i distancirana. A mozda sam i ja tada bila preosjetljiva.
Hvala cure! U medjuvremenu sam bila kod dr. Bekavac i bila je ok. Mislim da ima ozbiljan, odgovoran i strucan pristup, korektno odgovorila na moja pitanja iako za moj ukus malo presturo, ali i to je razumljivo jer je cekaona bila krcata.