pretužno![]()
Opet Moja sjeno pises rijeci koje su meni u glavi,samo eto ti ih napises...Danas je tocno mjesec dana kako nema moje curice(i nitko nije ni primjetio da je to danasnji dan,a ne zelim nikog ni podsjecati jer nitko to nije ni zasluzio ocito kad su svi drugi na to zaboravili).Eto vidis sad tko osjeca i voli te nase andjele,to samo majka koja ih je rodila moze osjetiti.Saljem joj hiljadu poljubaca i nikad,nikad ju necu zaboraviti,nit ce ju ikad itko moci zamijeniti,bez obzira na djecu sto imam i na jos neko dijete ako cu roditi.
Dala bi sve za jedan tvoj osmijeh....
Beskrajno mi fališ i užasno mi je bez tebe! Pusa ljubavi moja, voli te tvoja mamica![]()
Prošlo je mjesec dana.... najtužniji mjesec u mom životu! Volim te mišiću moj, i uvijek ću te voljeti!![]()
''Moje je naručje možda prazno, ali ja sam i dalje mama jer nosim svoje dijete u srcu.''
Prolaze dani, život ide dalje, ali ti mi beskrajno fališ, sada kao i prvoga dana kad si napustio ovaj svijet. Nije lakše, i ne može biti lakše kad tebe nema. Fališ mi, anđele moj.![]()
Ništa na ovom svijetu neće zamijeniti tvoje dijete i ne bi bilo uredu da zamijeni. Uspomena na tvog mišića je jedina koja te zaista podsjeća na njega. To je jedan dio tvog života, nažalost tužni, ali prolazit će dani, godine, ostat će u srcu zauvijek i uvijek će se činiti da se ništa nije promijenilo, možda i neće, ali sam sigurna da će dati snage, više snage za nešto drugo, mišić će uvijek biti tu u tvom srcu i kad ti bude najteže pomagat će, možda i nećeš znati da je to izgubljeno dijete što ti daje toliku snagu.
Drugo, treće, četvrto dijete nikada neće zamijeniti to sveto i posebno mjesto u tvom srcu i nedaj da zamijeni, to je dio tebe i tvog života, čuvaj uspomenu sebično, ali druga djeca će dati olakšanje da dani ne prolaze pusti i tužni, dat će priliku da srce voli još nekog, dat će životu predivan smisao i jednu nijansu sreće.
Majka je savršeno biće koja može da voli beskrajno mnogo i koja voli svu svoju djecu istim žarom i istom nesebičnom ljubavi.
Jako mi je žao, šaljem ti veliki zagrljaj.
svaki put me podsjetiš na to koliko sam sretna.
dugo, jako dugo sam ih čekala, strahovala u trudnoći, ali tu su konačno i zahvalna sam.
nadam se da ćeš uskoro doživjeti najveću sreću a tvoj mali miš dobiti brata ili seku na kojeg će paziti sa neba.
![]()
Hvala ti Pinky. Moj mišić ima seku kojoj isto neizmjerno fali i koja mu se radovala od samog početka. Ona je isto malo čudo, imali smo puuuuuno sreće da je tu s nama. Ona se uspjela izboriti za život i neizmjerno smo zahvalni na tome. Nažalost, ovog puta nismo bili te sreće. Ipak, nadamo se da će naša princeza i naš mali anđeo dobiti još jednog brata ili seku i da će sve biti ok, makar je strah još prevelik i sve više mi izgleda da se kockam s mojim i tuđim životom. Želja je ogromna ali srah je još veći. Radimo na tome da saznamo uzrok ali nisam baš optimistična po tom pitanju kao nažalost ni doktori.
"Riječ koja nedostaje. Žena koja pokopa svog muža naziva se udovica, čovjek koji ostane bez svoje žene, udovac. Dijete bez roditelja je siroče. No kako se zovu otac i majka umrla djeteta?"
dobro pitanje
sjena, jesi li možda radila genetske testove za trombofiliju? meni su mutirana 3 gena i to je uzrokovalo par biokemijskih i nemogućnost začeća. sretnica sam, jer takve mutacije uglavnom uzrokuju smrt ploda u drugom i trećem tromjesječju. cijelu trudnoću sam se bola inekcijama heparina da se bebama nista ne bi dogodilo, i bogu hvala, sve je prošlo u redu. ali znam dosta cura koje su izgubile bebe zbog toga, pa nije zgorega da i to provjeriš.
Pinky upravo sam dobila uputnicu za testove, za par dana idem vadit krv pa ćemo viditi. Bila bih zadovoljna kad bi mi otkrili bilo kakav uzrok jer ovakvo ne znanje ubija, i ne mogu nastaviti dalje u pokušaju nove trudnoće kad neznam u ćemu je problem i naravno ne želim da se i treći put ponovi prijevremeni porod.![]()
Ne polažem puno nade u taj test jer vidim da si i ti napisala da to uzrokuje smrt ploda a ja sam rodila dvije žive bebe. Jedini problem je da se bez povoda u drugom tromjesječju počinjem otvarati i krenu trudovi.
Mišiću moj najdraži,
danas se tvoja seka u sobi igrala Čovječe ne ljuti se s tobom. Rekla je da igra s bratom i sat vremena je sama u svojoj sobici micala svoju i tvoju figuricu. Rekla je da si joj ti s neba rekao koju boju figurica želiš i da želiš još jednom igrati. Srce mi se slamalo. Freviše joj fališ, svima nama. Ne znam kako da se postavim u takvim situacijama. Ni u najgorim snovima nisam mislila da ću uopće o tome morati razmišljati. Trebali ste se zajedno igrati, a umjesto toga tvoja seka sama miče tvoje figurice![]()
Beskrajno mi fališ. Danas suze teku... Volim te.
Neznam zašto se danas tako osjećam, opet kao da se vracam natrag. Pokušala sam samu sebe izvuči iz kuće da ne budem sama, ali kao za inat svi su danas zauzeti,a ja sama kad mi je najteže.
...danas je tri mjeseca prošlo od kada nema mog mišića. nadam se da je na nekom ljepšem mjestu i da se igra s drugim anđelima![]()
hvala cure.
nina i nama će za koji dan biti 3 mjeseca. u svakom slučaju tvoj mišić nije sam, svima nama uvijek će biti u mislima svi naši anđelčići i nadam se da su svi zajedno negdje. A u našim će srcima živjeti zauvijek.
Teško mi je ove dane, prije 2 dana bila sam kod prijatelja (po prvi put nakon poroda) koji imaju malog bebača i držala sam ga u rukama. Neznam ni sama kako ali dobro sam se držala sve dok nisam došla kod kuće i onda je opet noćna mora počela. Od onda mi se opet sve poremetilo, ne mogu spavati i puno plačem. Teško mi je sve to. Nekako sam se naučila živjeti sa tom boli ali se od onda nisam sretala sa malim bebama i preteško je gledati što sve gubim, dan za danom. Joj kad bi ga bar na tren mogla držati i grliti. Kad mislim da je malo lakše opet krene po starom.![]()
Sjeno ja još nemam hrabrosti držati u rukama malu bebicu. Valjda će doći i taj dan.
Sve više vjerujem da su naši anđelići skupa i da su sretni. Šaljem im tisuću poljubaca....
These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase
I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me
I've been alone all along
Pitam se kako bi izgledao danas bi imao 65 dana. Nema te,tako mi dođe da te isčupam iz otog mračnog i hladnog groba i ponesem kući.
Nedostaješ mi mali moj anđele,ostala je samo ova grozna praznina. Voli te tvoja mama
Odlomak iz knjige: Anđeli u mojoj kosi, autobiografija žene koja je od najranijeg djetinstva vidjela anđele .......se često pojavljivao oko moje majke.Ponekad bi mama,sjedeći u stolcu pokraj vatre,zadrijemala i tad bi ga vidjela šćućurenog u njezinim rukama.Nisam znala je li moja majka svjesna njegove prisutnosti pa sam ga jednom pitala:Da kažem mami da si ovdje? >>Ne nemoj joj reći jer ona neće razumjeti.Ali ponekad me osjeća.>> ...........kad bebe umru njihove duše ostaju s majkom toliko dugo koliko su potrebne, stoga ja ostajem ovde s mamom.Kada bi izašao, to bi bilo kao da uništavam naše uspomene i to neću učiniti. Tako je moj brat -duh ostao u kući,nikad ne izlazeći sve dok nije došao dan kad je moja mama bila spremna pustiti mog brata da ode i da je dovoljno snažna za nastavak života.![]()
marija predivan odlomak
Danas je trebao biti jedan od najljepših dana u mom životu. Na današnji dan trebala sam roditi svoga sina, grliti ga, ljubiti i diviti mu se. Umjesto veselja suze teku. Volim te mišiću moj. Fališ mi...
Sjeno,suosjećam sa tobom.Znam koliko je to teško..taj cijeli dan samo sam razmišljala,šta bi se sad događalo da je bilo sve ok,kako bi rodila,baš na termin ili koji dan ranije ili možda kasnije..Izgubile smo svoje bebice isti dan,samo je meni termin bio odma 2tj.nakon "tog dana"i sjećam se ,uuuuu,grozno mi je to bilo,grlim te jako jako!!!
Još jedan odlomak koji mi se jako svidio znam da će i vama.
Sjećam se jednog zimskog jutra,anđeli su došli do mene s prvim zrakama sunca.Ja sam sklupčana ležala pod pokrivačem a umjesto moje sestre ležao je on. Poškakljao me i rekao:>Pogledaj,pogledaj tamopokraj prozora.< Kao što sam već rekla anđeli se mogu pojaviti u različitim oblicima i veličinama tog jutra imali su oblik snježni pahuljica.Činilo se kao da je prozorsko staklo nestalo i kako je koja pahulja dotakla okvir prozora pretvarala se u anđela veličine malene bebe. Tada je zraka sunca ponijela anđela u sobu. Svaka beba bila je prekrivena bjelim, svjetlucavim snježnim pahuljama. Kada bi me dotakli maleni anđeli, pahulje s njih pale bi na mene, golicale su me i iznenađujuće bile su tople na dodir a ne hladne. >>Zar ne bi bilo divno<rekao je on>kada bi svi znali da svoje džepove mogu napuniti anđelima,da ima stanu tisuće anđela u samo jedan džep,a onda bi zajedno mogli hodat po svijetu i nikad više nebi bili sami.<< Okrenula sam se i pitala ga:>>A šta ako ti se otope u džepovima?<< On je se nasmijao i rekao:>>Ne,anđeli se nikad ne tope!<< Pomalo tužno sam mu odgovorila:>>Voljela bi da se ti smjestiš u mamin džep kao pahulja pa da joj onda stalno budeš blizu.<< Okrenuo se i pogledao me, onako šćućuren u krevetu i rekao:>>Znaš da sam već tamo.<<
Ponekad,pa čak i sada nakon svih ti godina osjetim njegovu ruku u svom džepu kako se pretvara da izrađuje snježne pahulje, podsjećajući me da nikad nisam sama.
Anđeli u mojoj kosi, morate pročitati tu knjigu ja sam je uspjela posuditi za sada mi je predobra![]()
Meni je knjiga dobra i sad sam pocela citati njenu drugu knjigu Stube prema nebu. Citam ih,razmisljam i placem. Puno mi fali moj andjelcic!
Svima nama fale naši anđelčići kakve bi mi mame bile da nam ne fale. Nosiš ga ispod srca devet (neko kraće) mjeseci i na kraju ode baš kad si mislio da je tu još malo pa ćeš ga grliti, ljubiti, maziti. Ostaneš ko prazna ljuštura i pitaš se kako nastavit bez njega. Malaluce s vremenom će biti lakše naučiš se živjet stom boli a imaš curicu živu i zdravu pored sebe koja te treba,nemoj dopustiti da joj djetinsto ostane u tužnom sjećanju. Nadam se da imaš potporu muža a kad se oporaviš jedna druga bebica će donjeti osmjeh umjesto suza. Kao što piše u knjigi oni su tu uz nas dok nebudemo spremni krenuti dalje.![]()
Mojih cura nema već skoro 3 godine i nakon njih sam rodila svoju 4 curicu hvala bogu živu i zravu i ona je ta koja je razlog zbog čega svako jutro zahvalim bogu što sam živa i što ju mogu gledati kako odrasta..., ali moje tri curice koje su provele sa nama tek nekoliko dana neću nikada zaboraviti i voljet ću ioh do kraja života i nedostajat će mi do kraja života...
Please say his name!
Are you ashamed?
can you not see
I need to hear he was special
to others not just to me.
Don't be afraid
It's nothing morbid or out of place
to remember the smile that
shined so brightly on his face.
Please say his name
What do you fear?
will it make you uncomfortable
if I cry because he is not here?
What's happened to our world
that we have gone so far
that we cannot say their name
if they now live beyond the stars?
As you go through the day
with your child so close to you
please remember those who are gone
and say their name too.
Hvala svim anđelima i njihovim mamama s ovog foruma što meni, ali vjerujem i još mnogima, pomažu da budemo bolje osobe, više cijenimo život, našu djecu ali i da bolje razumijemo osjećaje roditelja koji prolaze ovakve kalvarije.![]()
Draga Sjeno,
čitajući tvoju temu koji su namijenila svojem mišiću vidjela sam jednu "poveznicu" između nas dvije...naime, ja sam svog Anđela rodila na dan kada si i ti trebala roditi svojeg Anđelčića...
Boli, draga moja, samo da znaš koliko suosjećam s tobom...
Šaljem ti veliki![]()
draga sjeno, rijetko sam na forumu ali kad jesam obavezno te ćirnem i pošaljem virtualni mentalni zagrljaj.
jesu li stigli rezultati testova? imaš li ijednu mutaciju?
Hvala ti Pinky!Stigli su mi rezultati, pokazala se nekakva mutacija međutim gin. je rekao da to ne znači ništa ako mi je nešto drugo sa tog testa uredno. Sad ja više nisam pametna šta da radim. Kao da nije dovoljan jedan gubitak, još se moram konstantno bojati kako će završiti sljedeća trudnoća, dali ću uspjeti dovoljno izdržati i kakve će to posljedice ostaviti na dijete. Sve je to preteško.
imaš na neplodnosti topic imunološke pretrage pa tamo možeš napisati nalaz, ima jako puno žena koje se bore protiv trombofilskih mutacija i ostalih imunoloških problema, koje će ti znati istumačiti nalaz i reći šta dalje. doktori su često površni, ne radi se o njihovoj guzi, znam iz vlastitog iskustva.
drz se draga moja!
Hvala, draga moja!!! Prelijepa cestitka!! Tako sam se najezila kad sam ju ugledala! To je sve sto sam htjela, da slavimo njegov rodjendan, a ne godisnjicu smrti! Hvala jos jednom, prijatelji moji
P.S. Evo pisem iz kreveta, oprosti sto se tek sada javljam, ali sam od ponedjeljka prikovana za krevet...samo sam jos uspjela skupiti snage otici Patricku na grob i opet nazad! Mozda je tako najboljeLjubim vas puno
![]()
Cvijeće za moje dijete
Idem kupiti cvijeće za dijete svoje.
Ne zvečku, niti loptu šarenu,
Niti medu, niti zeku, niti macu malenu.
Niti Lego kocke da se toranj pravi,
Niti balon, niti kamion, niti autić plavi.
Niti košuljicu u većem broju,
Niti hlače po najnovijem kroju.
Niti pelene, niti papice, niti sok.
Samo cvijeće za na grob.
Sve vrišti u tijelu mom.
Ja ne poznajem ni jednu majku
Da za rođendan cvijeće kupuje djetetu svom!
Dijete treba da se igra, razvija i raste,
Sa tatom po krevetu skače.
Ljeti u bazenu, po travi,
Na biciklu sa kapom na glavi.
S brodićima se igrati u vodi,
Al dijete sa cvijećem, čemu to vodi?!
Nešto drugo može, al više ne treba.
I to cvijeće spustit ću kraj grobića njegova.....
Moj anđeo sutra puni svoju prvu godinu...... I još uvijek boli, strašno boli!!!!!![]()
Draga sjeno. Drži se draga. Znam kako ti je jer sam i ja prije nekoliko dana kupovala cvijeće umjesto igrački.