Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
Obožavam kad je spremljeno i kad je svaki dan svježe skuhan kvalitetan ručak, ali prednost uvijek ima druženje s djecom i mužem. Nikad nije svinjac, uvijek ima još sto stvari koje bi se mogle napraviti, ručak je većinom jednostavan, ali zato gotovo nikad ne gledam tv nego slobodno vrijeme (osim s ukućanima) provodim spremajuć ili pred kompjuterom. Ako se dogodi da se klinci sami zaigraju onda spremam što više mogu. Npr., ako se malac zaigra kod kupanja ja riješim školjku i umivaonik, eventualno pod u toj kupaonici. Ako me pak zove da se igramo ostavit ću što mogu i igrati se s njim. Prebrzo narastu i ne želim to propustiti. S druge strane jesti se mora (junk ne trpim) i pod mora biti uredan, a veš čist.
Evo, da ne ponavljam već napisano, ovako je i kod nas.
Prioritet je svakodnevno kuhanje. OK, nekad radim ručak za dva dana, tj. kroz tjedan često.
I MM uskače s usisavanjem, brisanjem prašine, obično ja vješam robu, on skida ako dođe prije mene. Prije odlaska na spavanje palimo suđericu, kroz dan više puta perem suđe, dok kuham obavezno, kuhinja je uvijek uredna.
Bude perioda kad ne stignem pobrisati prašinu po elementima 7-10 dana, a to mi i jeste najmrži posao. Ali olakotno je to što nemamo nikakvih izložbenih prostora tipa polica ili nekog stakla. Sve što imamo je u ormarima, ormarićima u kupaoni... Vješalici u hodniku se opirem već 9 godina, ali to pod moj krov neće, jer bi to brzo postao ormar za MM, tako mu je bilo doma dok nismo živjeli skupa i mrzila sam 3 hlače, 5 majica, 2 jakne.... sve u hodniku, brrrrrrrrrrrrr...
Uglavnom, ispada sad da se hvalim kako sam uredna, ali ja zbilja volim urednost. I da, vjerovale ili ne- najdraži kućni posao mi je peglanje...