-
Moje dame,
vidim da vas puno ima na ovom forumu. Koliko vidim ima i prijateljica
.
Ono po čemu se razlikujemo je spol i hladan razum.
Supruga i ja već neko vrijeme planiramo usvojiti dijete i afričko dijete je bila (još je uvijek) jedna od mogućnosti. Ponukan ovim vašim niti rekla niti kazala forumom, u kojem je svaka nešto nalijepila i pobjegla, sustavno ignorira vapaje i pitanja potencijalnih mama i tobožnjih prijateljica obitelji koje su u procesu, odlučio sam muški reagirati.
Gđo Sanbul, zašto Vi gđu ASR nazivate Savjetodavkom, jeste li uopće pročitali cijeli forum. Ja sam za razliku od vas sebi dao truda. Gđa ASR je gđa Kompas i lijepo se čak i zahvalila na čestitkama prilikom javnog eksponiranja svoje kćeri Hane. Lijepog li PR-a. Ne bi mi to nimalo smetalo, da se gđi Kompas nije pokvarila magnetna igla pa ne može pronaći put natrag na forum, osim ukoliko se nije logirala pod drugim nickom, npr. Bliss, koja je netragom nestala kao i Kompas.
.
Gđo Barny, Vi ste, da vas podsjetim citirajući: nije tajna, posvajamo iz Konga preko naše agencije i mogu reči da se puno lakše i brže odvija proces nego da smo posvajali u Hrvatskoj, za agenciju imam samo riječi hvale, brzi su i ljubazni, pošto smo skupili svu dokumentaciju sada nam preostaje samo čekati a to je najteži dio napisali hvalospjeve na račun gđe ASR. Što je s Vašim usvojenjem, predali ste dokumentaciju u veljači, a sad je srpanj????? Jeste li još uvijek zadovoljni.
Sanbul, godinu dana????? Tko, Što?
Ne misli li vaša prijateljica da bi trebala upozoriti nekoga na tako dug period i dati mu malo informacija. Ne želim vrijeđati, ali čemu skrivanje informacija?
Gđo Noa? Iskreno se nadam da se djeca brčkaju negdje po Jadranu s vama, ali nekako sumnjam, svaka bi se mama pohvalila sa svojim podmlatkom.
A Vi, gđo Pijesak, da li već gradite kule od pijeska na plaži? Dokud ste stigli.
Gđo Vita, Sanbul vas je prozvala, a vi niste od prijateljice dobili dopuštenje za odgovor, pa mi svi pretpostavljamo da vam je prijateljica u Africi već mjesec ipo dana. Ne daj Bože malarije, tifusa i sličnih podstanara. A još ako čeka u Sheratona ili Hiltona kao naša Kompasica, bit će posla za banke...
Naposljetku, svako od nas bi otišao dolje po svoje dijete, ali nitko od nas ne bi poslao svoju suprugu tako dugo. Meni je moja još uvijek najvažnija na svijetu.
Ne razumijem, sve biste htjele odgovor, a ne biste ga dale.
Sad ću s vama podijeliti podatke do kojih sam došao s nekoliko telefonskih upita.
Svjestan sam kao MM, tako nas nazivate po svim forumima, da ste preemotivne pa vam je to očito utjecalo na rasuđivanje. Za razliku od vas koje ste se javile na forumu moja supruga gnjavi mene s vašim postovima, a nema hrabrosti javiti se vama.
Dakle, vođen postovima na američkim forumima (studirao sam u Americi), u kojima se apelira na provjeru agencije, što i Kompas svesvrdno preporuča, krenuo sam provjeriti ovu našu tvrtku za usvajanje.
Prvi korak bilo je Ministarstvo socijalne skrbi. Informacija koju su mi dali je: da je posredovanje pri usvajanju navodno nelegalno, što objašnjava podatak zašto surađujemo s d.o.o., a ne agencijom. Što se nas tiče, zvalo se to agencija ili d.o.o. nama je svejedno, jer nisam pronašao nikakvu odredbu u zakona o zabrani posredovanja pri inozemnom usvojenju. Zvalo se to posredovanje ili savjetovanje, za vlasnika tu nema razlike, dok za nas koji koristimo njene usluge ima, jer ona ima pravo naplatiti svoj savjet koliko joj drago i ne garantira ishod. Ono što me šokiralo na spomen tvrtke koja se time bavi je izjava gospođe da je policija upoznata s tim slučajem. Ne kažem, niti je ta gospođa to rekla, da je ta tvrtka pod istragom, osumnjičena ili da bilo što protuzakonito radi, ali ako je policija već „upoznata s tim slučajem“, netko ju je očito prijavio. Dakle netko se već osjeća oštećenim ili prevarenim. Da sam ja u pitanju svakako bih to nezadovoljstvo nesebično podjelio i sa forumašicama/-ima.
Sljedeći korak bila je policija – Odjel za maloljetnike. Tamo su me uputili na socijalnu skrb, jer podatke o građanima i tvrtkama ne daju, a o usvojenjima iz Afrike ne znaju ništa. Ljubazni voditelj i tajnica složili su se kako bi za nas bilo bolje da daju, ali zakon je takav.
Na socijalnoj skrbi, su se ogradili rekavši da su nadležni samo za usvojenja u RH. I vratili na ministarstvo s početka priče. Dakle, osuđeni smo na informacije s foruma.
Idemo dalje, poslovno iskustvo i struka odveli su me na www.fina.hr link, javna objava, gdje se svaki građanin RH može registrirati i provjeriti podatke o poslovanju bilo koje hrvatske tvrtke što sam i sam napravio, jer od institucija nisam dobio ništa. Vidljivo je da je ta tvrtka u prošloj godini za period od 10 mjeseci poslovanja imala (za moje i suprugine pojmove) pune ruke posla. Ti iznosi ne odgovaraju broju državljana RH porijeklom iz Konga (to su također javni podaci, jer su općeniti kao i popis stanoviništva).
Na žalost, stranica Gluckliche Familie preko koje sam da paradoks bude veći do „naše tvrtke“ došao, sad je ugašena... ???
Također sam dobio povratnu informaciju od udruženja kojeg je HR tvrtka članica i s kojim se kiti. Ukratko, svako ga može dobiti za 90 USD godišnje. Toliko o počasnom članstvu, koje je referenca koliko i članstvo u gradskoj biblioteci. Ako nekog zanima: http://www.jointcouncil.org/join/how-to-join/.
I konačno, gdje su maleni rezultati iz računa dobiti i gubitka?
Posljednje uređivanje od čokolada : 04.07.2012. at 06:55
Razlog: neprihvatljive usporedbe maknute
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma