Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: AS koja nije Isofix

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno AS koja nije Isofix

Zamolila bih za preporuku AS koja nije Isofix i za koju ne trebaju pojasevi na stražnjim sjedalima biti jako dugi, u kategoriji 9+ kg. Naime, čitali sam recenzije AS u HAK-u i sve AS koje su pozitivno ocjenjene su Isofix ili zahtijevaju jako duge pojaseve. Naš auto (Lanos) nema Isofix, a pojasevi na stražnjim sjedalima su kratki, školjkicu koju još uvijek koristimo zbog toga jedva namjestim.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

S obzirom da sam još malo istraživala, imam novo pitanje...
    Sada mi se čini da bi najbolja kupnja bila sjedalica u grupi 0-13 kg s obzirom da se sjedalice u kojima beba gleda prema nazad smatraju sigurnijima. Beba inače ima 10 i pol mjeseci, ali nema još 9 kg i po tablicama prirasta težine vjerujem da bi nam ova sjedalica mogla trajati duže vrijeme. Školjkica koju sada koristimo može se upotrebljavati do 10 kg, novu školjkicu mogli bismo duže koristiti... Malo me zbunilo to što na Amazonu za Naniu Beone piše da se može koristiti do 12 mjeseci, ali pretpostavljam da je bitna težina. Jesam li u pravu? Konkretno, gledam Cybex Aton i Nania Beone sjedalice.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da li mozda imas pojas s automatskim blokiranjem (kad ga krenes izvlaciti i stanes, dalje ne mozes, vec moras skroz otpustiti pa ponovo), ili su pojasevi jednostavno prekratki?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Prerastanje sjedalice 0 ili 0+ moze biti po tezini ili po visini (2 cm od vrha bebine glave do vrha sjedalice), a starosna dob je okvir, jer nisu sva djeca od jedne godine istih dimenzija.
    Ako bi kupovala 0+ sjedalicu, pazi da ima visok naslon, ili podesiv po visini, jer mrsava djeca cesto znaju kilogramima odgovarati ogranicenju, a visinom prerastu pa je potrebna zamjena.
    Npr moj malac je s 14 mj imao cca 8 kg a visinom je bio na knap.
    Posljednje uređivanje od S2000 : 14.07.2012. at 16:52

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ovo ti govorim da ti se ne bi dogodilo da kupis 0+ sjedalicu, kad ono dijete je preraste po visini za par mjeseci.
    Razmisli i o sjedalicama grupe 0+/I (0-18kg), koje se do odredene kilaze postavljaju u suprotan smjer voznje (10 ili 13 kg, kako koja), a nakon toga u smjer voznje. One se ok rjesenje za mrsavu a visoku djecu, jer su velicinom naslona uglavnom vece od "jaja".

sandi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Britax romer-eclipse, imas ih u Kiki, stala u naseg malenog megana coupea

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li mozda imas pojas s automatskim blokiranjem (kad ga krenes izvlaciti i stanes, dalje ne mozes, vec moras skroz otpustiti pa ponovo), ili su pojasevi jednostavno prekratki?
    Pojas je jednostavno prekratak...

Hvala svima na savjetima! Sad imam malo više ideja što napraviti.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

koristi ovu sjedalicu dokle god možeš. ako izdržiš još kojih mjesec ili dva dijete možda i prohoda i time je zadovoljila uvjete za grupi I (9-18 kg). Grupa I uglavnom troši manje pojasa od grupe 0 ili 0+, ali to svakako provjeri prije kupnje. Bojim se da će ti sjedalice grupa 0+ ili 0+/I trošiti jednako ako ne i više pojasa nego što ti troši ova sjedalica.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo imali sličan problem u staroj corsi sa sjedalicom 0-13, ali ona slijedeća 9-18 se dala namjestiti bez problema jer treba puno manje pojasa.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Koliko sam shvatila sjedalice grupe 9-18 kg koje se fiksiraju pojasom vežu se na jedan od dva načina, pojas ili prolazi negdje iza sjedalice, ili ide i preko sjedalice i preko djeteta. Vjerujem da ova prva vrsta zaista ne zahtjeva puno pojasa... U potrazi za takvom pregledala sam stare ADAC testove (u novima prevladavaju Isofix sjedalice) i naišla na Romerov King Plus (čini mi se jako slično Eclipse sjedalici). Tako da smo riješili problem

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

samo da napomenem da ove kod kojih pojas ide i preko djeteta i preko sjedalice nisu sjedalice grupe I već grupe II/III

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hm, gledala sam upute za Cybex Pallas za 9-18kg i shvatila da pojas ide ispred sjedalice, ne na način na koji se vežu veća djeca, ali svejedno ide i preko djeteta i preko sjedalice. To mi je bio jedini argument da odustanem od te sjedalice. Osim ako nisam stvarno nešto krivo skužila...

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cybex Pallas je sjedalice grupe 1/2/3 - dakle od 9-36 kg
    za djecu 9-18kg se koristi zajedno sa "umetkom" koji se umetne između djeteta i pojasa auta
    kada dijete dođe do 18kg "umetak" se makne i dijete se veže samo pojasom auta
    koliko gdo mi se dobro činila ova sjedalica i imala jako dobre ocjene, ja svoje dijete ne bih stavila u tu sjedalicu prije nekih 2 godine, jer mi se naprosto čini prevelika u odnosu na dijete (ali to je moj osobni doživljaj - ne mora značiti da sjedalica zato nije sigurna)
    u svakom slučaju dijete bi moralo imati više od 9kg i samostalno (barem) stajati, a poželjno i hodati prije nego ga staviš u sjedalicu koja je okrenuta u smjeru vožnje

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj peg8020000 prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, gledala sam upute za Cybex Pallas za 9-18kg i shvatila da pojas ide ispred sjedalice, ne na način na koji se vežu veća djeca, ali svejedno ide i preko djeteta i preko sjedalice. To mi je bio jedini argument da odustanem od te sjedalice. Osim ako nisam stvarno nešto krivo skužila...
    aha, sorry, previdio sam sjedalice sa jastukom. da, kiddy i Cybex imaju takve modele.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •