Pokazuje rezultate 1 do 50 od 234

Tema: Internet paranoje i barbarizacija naroda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    naniluc, oprosti ali nisam pratila tvoje prijašnje postove pa mi nije poznato o čemu govoriš. koliko god priznata ta logopedica to o brain gym joj baš ne ide u prilog.

na žalost, prije bi se trebalo postaviti pitanje koliko je etično da struka šuti.

pa nije ni baba vračara od jučer? čemu onda uopće istraživanje i razvoj znanosti kad je ono što je bilo jučer bolje od onog danas? i zašto bi kineska baba bila pametnija od naše balkanske? samo zato što "tradicionalna kineska medicina" zvuči tako sofisticiranije?
    Definitivno zvuči sofisticirano.

Iskreno, ni babe koje imaju neko znanje ne trebaju reklame. Ima jedna s masti za opekline, druga u Bpsni s travama, jedna prreko puta mene koja namješta zglobove...

I ljudi idu kod njih bez ustručavanja.

Iskreno pitanje što je etički je odlično postavljeno na više mjesta.
    To da homeopatija i slično polako izlaze iz europskih država mi je prvi glas. Sigurno da je u tom nešto diskutabilno. Ili do sad nije dobro liječila ili je lobi sa lijekovima postao toliko moćan da sebi prisvaja ekskluzivnost biti na listi službene medicine.

Moramo biti svjesni da sve vezano uz medicinu jako lijepo zarađuje i da tu ima sasvim prizemnih i nemoralnih interesa.
    Uzmimo npr. granične vrijednosti za tlak, ŠUK i slično. Broj ljudi koji sukladno spomenutom trebaju lijekove znatno je porastao. U pitanju su novčići.

Zato, daj Bože zdravlja da ne isprobavam na svojooj koži šta je sve od ponuđenog prevara.

P.S. Službena medicina je i meni ipak br. 1. usprkos svemu i zasada

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

inače, nevjerojatna mi je moja kolegica, koja uvijek zagrize na svaki članak u novinama: ovo opasno u vodi, zrače radijatori, dobit ćemo rak kože od sunca koje je ušlo kroz prozor... a nikako da prizna autosjedalice.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    inače, nevjerojatna mi je moja kolegica, koja uvijek zagrize na svaki članak u novinama: ovo opasno u vodi, zrače radijatori, dobit ćemo rak kože od sunca koje je ušlo kroz prozor... a nikako da prizna autosjedalice.

E, to me začudilo - pa kako od svega na svijetu dida prezire cijepljenje (čak dvojica ovo ljeto! koji su mi recitirali Ikea), ne vjeruju u ADHD i smatraju da nas farmaceuti truju; kako te budalaštine u neprerađenom obliku nađu put, a ne nešto pametno i suvislo... i kako ljudi nasjednu na magnezij i gljive i srebro, a ne na npr. mediteransku prehranu ili nerafinirano ulje?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nemrem se na mobi spustiti nazad i zadnji red....i nas ydr.sustav mozes proglasiti pljackaroskim kad u njega cijeli zivot uplacujes i onda ti vele, umrijet cete jer vam nitko nece dati kredit za lijecenje...

btw ja ko mikka

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    E, to me začudilo - pa kako od svega na svijetu dida prezire cijepljenje (čak dvojica ovo ljeto! koji su mi recitirali Ikea), ne vjeruju u ADHD i smatraju da nas farmaceuti truju; kako te budalaštine u neprerađenom obliku nađu put, a ne nešto pametno i suvislo... i kako ljudi nasjednu na magnezij i gljive i srebro, a ne na npr. mediteransku prehranu ili nerafinirano ulje?
    Dida gleda Na rubu znanosti- i ja volim pogledati

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tema je super Jedan od najjačih hoaxa mi je bio onaj o uzgoju mačaka u staklenkama nakon toga ništa više na internetu mi nije isto
    Pa onaj nedavni o recikliranom mlijeku. Ili oni o bolesnoj djeci za koju se skuplja novac tako što netko negdje broji koliko se puta proslijedilo na drugu adresu Zašto to netko radi, to mi je zbilja misterij.

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    moram te razočarati, ali brain gym je stvarno oberglupost.
    Zašto? Ja sam samo bacila oko na neku knjižicu, čini mi se da ne može škoditi, malo fizičke vježbe uvijek koristi za aktivaciju mozga. Pitanje je da li zaista može učiniti veće pomake u rješavanju govornih problema, ali fizička aktivnost će svakako aktivirati i mozak.

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da je skepsa prema stvarima koje nam se serviraju pod normalno znak zdravog razuma. nitko ne zna bas sve, postoji cijeli spektar stvari o kojima ne znamo(ju) nista, stvari koje nisu otkrivene itd. recimo zapadna medicina je ne tako davno tvrdila da obrezivanje moze izlijeciti sizofreniju. tako da ja pokusavam koristiti moju logiku u mom zivotu, i nemam nista protiv da drugi koriste svoju, kakva god bila
    S ovime se svakako slažem. Nije toliko problem u hoaxu, koliko u plodnom tlu kod većine ljudi - kako ne mogu naučiti odijeliti logične informacije od gluposti?

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    i kako ljudi nasjednu na magnezij i gljive i srebro, a ne na npr. mediteransku prehranu ili nerafinirano ulje?
    Zato što traže čudotvoran lijek, a ne žele se mučiti promjenom navika.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Zato što traže čudotvoran lijek, a ne žele se mučiti promjenom navika.
    E, to. Iz istog razloga uvijek nastaju nove i sve luđe dijete.

A od ludih vjerovanja moj favorit je hranjenje suncem. Da je bar to netko objasnio pustim dalmatinskim težacima koji su unatoč brojnim sunčanim danima generacijama doslovno umirali od gladi.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    To da homeopatija i slično polako izlaze iz europskih država mi je prvi glas. Sigurno da je u tom nešto diskutabilno. Ili do sad nije dobro liječila ili je lobi sa lijekovima postao toliko moćan da sebi prisvaja ekskluzivnost biti na listi službene medicine.
    Prije ovo drugo. Radi se na tome da se homeopatija zabrani kao i recimo travari, a pod krinkom toga da se ne zna podrijetlo proizvoda. Što je relativno točno, ali više vjerujem u čaj od susjede koja skuplja ljekovito bilje nego u ono što nam se prodaje zapakirano. Bit je u tome da farmaceuti ne mogu proglasiti patent na bilje i zato ga žele zabraniti.

Ne vjerujem u teorije zavjere, ali farmaceutska industrija okreće masnu lovu na nama, a ne govori nam o posljedicama. Vidim da se neki iščuđavaju što homeopati naplaćuju pripravke, pa što bi trebali od zraka živjeti. To je valjda posao kao i svaki drugi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •