Quote Originally Posted by Angie75 View Post
Moj mlađi je nedavno sam riješio sličnu situaciju. Bili smo kod prijatelja od mojih roditelja, i barba D. se stalno obraćao ovom starijem, kao "mi se već dugo poznajemo, ti si moj prijatelj, mi smo se već puuuuno puta družili" i sl, a mlađeg nije obadavao. Nakon sat vremena me mlađi, pred svima pitao: "mama, hoće li barba D. i mene upoznati?"
Naravno, barba D. se tako posramio da je samo njega gledao ostatak vremena...
Na sličan način je i moj mlađi sin riješio problem s bakom... Mojoj svekrvi nije se svidjelo ime koje smo dali djetetu i tri godine ga je zvala "mali" i kojekako drugačije. MM se pojeo, a ja sam samo čekala i gledala, pa s vremenom i dočekala da dijete baki kaže "Baka, moje ime je Emil!" i od tada ga uredno tako zove. Priča gotova. Sad se toga prisjetim samo sporadično, dok vidim da netko ima sličnih problema...

S druge strane, da imam sadašnju pamet, ne bih čekala nego bih pitala i porazgovarala na vrijeme. Isto, mi nismo imali problem ignoriranja djeteta, nego samo njegovog imena, ali svejedno... treba o tome porazgovarati.

lidać2, možda je to posao za tvog muža, jer možda bi se lakše riješilo na relaciji majka-sin, nego svekrva-snaha... Sama ćeš znati najbolje. Sretno...