Pokazuje rezultate 1 do 50 od 97

Tema: Nizak tlak - kak da si pomognem?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam baš da će ti to pomoći
    mi ne jedemo ni kruh, ni tijesto, ni rižu, ni krumpir... pa mi je tlak takav kakav je

ok, ja niš ne pijem, i ne jedem ni slano

meni je prijateljicina mama, doktorica, uvijek govorila: piti, piti, papati
    onako kao neku dječju pjesmicu
    svaki put kad mi je bilo slabo

a za niski tlak kažu da je tihi ubojica
    vi koje se veselite da ste dobro prošle

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a za niski tlak kažu da je tihi ubojica
    vi koje se veselite da ste dobro prošle
    Kaj ne vele to za visoki tlak?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    je, i ja sam čula to za visoki tlak, jer se super osijećaš, pun si volje i onda odjednom - tup, bez ikakvih simptoma - nema te. Niski tlak ima simptome, bar znaš da ga imaš.

Ima jedna uzrečica: žuti žutuju, a crveni putuju.

I ja sam žuta i spašava me puno vode, slana hrana i puno poma preko ljeta, od toga se osijećam bolje.
    Isto sam anemična pa se trudim da se oporavim prije ljeta od anemije jer budem ukomirana ako mi je još i željezo nisko.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja imam nizak tlak (normalno mi je 90/60), ali se ok osjećam, ujutro ne moram ni kavu popiti, a danju ne mogu zaspati ma koliko neprospavanih noći imala. Pijem puno vode oduvijek (i nikakve druge napitke, pogotovo ne gazirane, Cole sam mozda popila litru u cijelom životu), volim slano (ali pokušavam biti umjerena), a slatko jedem otkad ne pušim (3 i pol godine).
    Što je najčudnije, u trudnoći prošle godine tlak mi je bio 80/50, ali ja sam se osjećala savršeno, s tim da sam bila izbacila kavu jer mi nije odgovarala pa je i danas pijem jedino ujutro s MM za društvo. Krvna slika bila super, jedino mi je kalij bio malo nizak, što sam nadoknađivala tikvicama. Ljeti su me svi žalili, ono, paklene vrućine, nije ti lako s trbuhom, a meni SUPER, landrala bih gradom usred podne, uopće mi nije bilo vruće, štoviše, uopće se nisam ni oznojila cijelo ljeto....tj. do poroda u 11. mjesecu. Zato se sad znojim troduplo, valjda hormoni od dojenja...
    Uglavnom, ja volim svoj nizak tlak )

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj susret prvotno napisa Vidi poruku
    Da, puno ljudi ima godinama blago povišen krvni tlak bez simptoma (npr. 95/160), a to potiho uništava ostale organe ako se ne liječi. Imam primjer svekra koji je godinama imao takav tlak, zanemario liječenje i otkazali mu bubrezi, već je 7 godina na dijalizi. Liječnici su mu rekli da je to posljedica dugogodišnjeg neliječenog visokog tlaka. Naravno , opasan je i jer ako naglo dosegne visoke vrijednosti ( ko kod mene) prijeti moždani ili srčani udar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •