Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Mucanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da malo podignem ovu temu.

Zanima me da li je itko od vas išao s djetetom na bilo kakvu terapiju mucanja u predškolskoj dobi?

M.. ima skoro 6 godina i muca od 2,5 god. Imao je faze i tečnog govora, pa faze jačeg i slabijeg mucanja...
    Prvi put smo bili kod logopedice sa 4 god., tada je rekla da to nije jako izraženo i da je on još premali za bilo kakvu terapiju.
    U međuvremenu je išao kod vrtićke logopedice (a to je bilo vrlo malo s obzirom da nje često nije bilo, a i radila je na pola radnog vremena) i sad smo bili opet kod logopedice u bolnici. Kaže da to nije jakog intenziteta, ali i da oni u pravilu rade sa školskom djecom. Preporučila mi je da se raspitam za Varaždin pa sam i njih zvala. Tamo su mi rekli da se kod njih jako dugo čeka na pregled, da ćemo doći na red vjerojatno u ožujku, ali ako i odrede da mu je potrebna terapija, da oni to rade tek sa 8 godina.

I sad meni stvarno nije jasno; ako dijete očito ima problem, zašto ga ne rješavati sad, prije polaska u školu nego da čekam...što, da bude još gore?! Znam da terapija često uključuje i čitanje što podrazumijeva školsku djecu, ali zar se baš ništa ne može raditi s manjima?!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Da malo podignem ovu temu.

Zanima me da li je itko od vas išao s djetetom na bilo kakvu terapiju mucanja u predškolskoj dobi?

M.. ima skoro 6 godina i muca od 2,5 god. Imao je faze i tečnog govora, pa faze jačeg i slabijeg mucanja...
    Prvi put smo bili kod logopedice sa 4 god., tada je rekla da to nije jako izraženo i da je on još premali za bilo kakvu terapiju.
    U međuvremenu je išao kod vrtićke logopedice (a to je bilo vrlo malo s obzirom da nje često nije bilo, a i radila je na pola radnog vremena) i sad smo bili opet kod logopedice u bolnici. Kaže da to nije jakog intenziteta, ali i da oni u pravilu rade sa školskom djecom. Preporučila mi je da se raspitam za Varaždin pa sam i njih zvala. Tamo su mi rekli da se kod njih jako dugo čeka na pregled, da ćemo doći na red vjerojatno u ožujku, ali ako i odrede da mu je potrebna terapija, da oni to rade tek sa 8 godina.

I sad meni stvarno nije jasno; ako dijete očito ima problem, zašto ga ne rješavati sad, prije polaska u školu nego da čekam...što, da bude još gore?! Znam da terapija često uključuje i čitanje što podrazumijeva školsku djecu, ali zar se baš ništa ne može raditi s manjima?!
    I ja bih se zapitala isto... Na tvom mjestu potražila bih drugo mišljenje, drugog logopeda (ne vidim iz posta jesi li iz Zagreba ili nekog drugog većeg grada, pa da imaš tu mogućnost). U Zagrebu imaš logopede po bolnicama, privatne logopede, Suvag, ERF i drugo - probaj i sretno!

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    ako dijete očito ima problem, zašto ga ne rješavati sad, prije polaska u školu nego da čekam...što, da bude još gore?!
    Ovo pitanje sam postavila sama sebi oko 1000 puta- na svako odbijanje davanja terapije mojem djetetu - čak i privatno- makar imamo genetske predispozicije za mucanje, mada je bio prisutan stresor u okolini ( sve ono što pogoduje razvoju i održavanju mucanja), svi su nas redom odbijali jer su premale za terapiju ( doduše to su dovorili i mojim roditeljima kad su sa mnom hodali logopedima- najprije sam bila premala, pa se čekalo da dođem u pubertet jer će se tada vidjeti da li će mi proći ili će se pogoršati, a kad se pogorša- onda ga ježi - nemamo odgovora ,.... kad sam išla u 8. razred došla sam u ured pedagogice i rekla joj da mi pomogne- ona je našla kontakt doktora u VŽ ....)
    Sad su cure ne želim to izreći da ne pokvarim, ali dobiti logopeda telefonom ( našeg) teže je nego doći do Josipovića

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •