Pokazuje rezultate 1 do 50 od 297

Tema: Moj sin (2) voli haljinice i šosiće i želi biti princeza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja kćer se želi šminkati. zaozbiljno. I nositi štikle. Još ozbiljnije. Ima 10 godina. Jel ja sputavam njenu osobnost i ograničavam njenu slobodu što joj ni u ludilu nebi pustila da takva izađe u javnost?
    ja bih se samo kratko na ovo osvrnula. i kad bih dozvolila sinu (kojeg nemam) da nosi suknjice/haljinice i sl. ne znači da bih dozvolila ispunjenje baš svake dječje želje.

lako moguće recimo da ne bih dozvolila da nosi batman kostim u vrtić (a možda i bih) ili da se uopće uđenabeti.

ali ovo sa suknjom za dječake - to je jedna (društvenouvjetovana) barijera koju bih mu dozvolila da ruši. i gdje bi imao moju potporu.

kao što bih sama rušila taj "ružičasti" svijet u kojem se očekuje da djevojčice obitavaju i grade svoje identitete (a u njega se šminkanje divno uklapa, što bi bio razlog da mojoj desetogodišnjakinji ne bih dozvolila da se šminka).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih se samo kratko na ovo osvrnula. i kad bih dozvolila sinu (kojeg nemam) da nosi suknjice/haljinice i sl. ne znači da bih dozvolila ispunjenje baš svake dječje želje.

lako moguće recimo da ne bih dozvolila da nosi batman kostim u vrtić (a možda i bih) ili da se uopće uđenabeti.

ali ovo sa suknjom za dječake - to je jedna (društvenouvjetovana) barijera koju bih mu dozvolila da ruši. i gdje bi imao moju potporu.

kao što bih sama rušila taj "ružičasti" svijet u kojem se očekuje da djevojčice obitavaju i grade svoje identitete (a u njega se šminkanje divno uklapa, što bi bio razlog da mojoj desetogodišnjakinji ne bih dozvolila da se šminka).
    mislim da si u krivu.
    dvogodišnjak u haljini i našminkana curica je u potpunosti isto. oboje imitiraju starije.
    dvogodišnjak u haljini/suknji ne ruši nikakve barijere.
    imitira mamu i sestru.
    baš kao i našminkana cura.
    jedino što je slučajno, eto, suprotnog spola.
    a okružen cijeli dan s curama/ženama.
    pa vjerojatno će se kad tad poželjeti i našminkati, nalakirati nokte. i što onda? to je ok samo zato što je dečko? ne kužim.

što se mene osobno tiče i oblačenja, ja svašta dozvoljavam, samo da se ne trebam s rogatim bosti oko tih bezvezarija (čitaj moja m ). živce čuvam za ozbiljnije teme.
    živi primjer je gornji dio kupaćeg. da ste me lani čuli bilo je - meni je to grooooznoooo. ovo ljeto, štaš, poklopit se s ušima. i čekat da dojadi. što i je nakon tjedan dana.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da si u krivu.
    dvogodišnjak u haljini i našminkana curica je u potpunosti isto. oboje imitiraju starije.
    dvogodišnjak u haljini/suknji ne ruši nikakve barijere.
    imitira mamu i sestru.
    baš kao i našminkana cura.
    jedino što je slučajno, eto, suprotnog spola.
    a okružen cijeli dan s curama/ženama.
    pa vjerojatno će se kad tad poželjeti i našminkati, nalakirati nokte. i što onda? to je ok samo zato što je dečko? ne kužim.

.
    potpis, to i mene zanima.

inače na temu, da zaista radi se o dvogodišnjem djetetu, a ja kad pišem zamišljam svoje od 6 godina, a to je već sasvim druga stvar.

i ja ne bi voljela da mm hoda u štiklama ili suknji. jednostavno mi ne bi bio privlačan. što ćeš, volim muško koje izgleda ko muškarac....i ne privlače me oni modni mačkovi i fešn gurui koji si prave fejs liftinge i pumpaju usne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •