Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 93 od 93

Tema: Spavanje u vrtiću petogodišnjaci...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da si prebrzo odustala....

Mi smo na proljeće imali situaciju da je moje dijete (tada staro 5,5g) jedino iz grupe htelo spavati....
    Trebalo mi je jedno desetak dana da sam uspjela riješiti da joj se omogući odlazak na spavanje u drugu grupu......

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i u L. grupi svi se moraju "odmarati", isto mješovita grupa, s time da ih je ove godine pola predškolaca.
    neki roditelji već od prošle godine vode rat sa tetama oko spavanja, ali nikakve pomoći...
    kod L. još i nije toliki problem to spavanje, L. večinom i zaspi, ali spava maksimalno sat vremena, a onda kad se probudi, prije 3 pola 4 se ne smiju dizati iz kreveta, ponekad to znači da i više od sat vremena mora buljiti u plafon. i sad radi toga ne želi ići u vrtić
    svaki dan pokušavam s tetama razgovarati, ali odgovor je da oni još sad love ritam, pa da će vidjeti tko spava, a tko ne pa da će onda možda ranije dizati djecu koja ne žele, ali da ništa ne garantiraju jer ako svi spavaju, neće one dizati par djece jer onda nitko neće htjeti spavati.
    sve mi se čini da ću morati na razgovor kod pedagogice...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne nisam prenaglila. Rješenja koja oni nude su : ili da dolazim po nju u 12 - ne pada mi na pamet plaćati 700 kuna i dolaziti po nju nakon 4 sata
    ili da od 8 -12 bude u svojoj, a od 12-15 u starijoj, pa opet od 15-16:30 u svojoj
    Od jednog i od drugog mi se diže kosa na glavi.

Od mene jedan veliki minus za VRTIĆ GORTANOVA U VARAŽDINU.

Zao mi je da mi nisu rekli sto planiraju na pustim sastancima u 5 i 6 mjesecu jer bi tada nasla kvalitetnije i manje stresno rjesenje za svoje dijete. Ovako je izvisila godinu dana.

I mislim da psiholog kojem se 10x ponovi moje dijete ne spava od 2. godine,a on stavi dijete u grupu koja spava(bez izbora!) lose radi svoj posao. Bas me zanima da li bi gospođa dozvolila isti tretman i za svoje dijete. Sigurna sam da ne. E pa hvala joj!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj tete rade dok deca spavaju, nek se malo bave s njom.

Inače najgora stvar mi je i prisilno dizanje djece, vidim kod llella, da moraju bit u krevetu do određenog doba, kod nas baš dižu decu, ali ja nisam dala da se budi ak se nije zbudilo prije nek ja dojdem, kolko puta sam obišla pol kvarta, da se dete samo od sebe zbudi.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kaj tete rade dok deca spavaju, nek se malo bave s njom.
    Ne rade nista, cakaju mirovinu

Početno

hvala bogu imam drugu opciju nedam djete u vrtić,jer radila u privatnom vrtiću, što rade tete, odmaraju, zapale cigaretu i popiju kavu, ili što već piju, a to sa spavanjem mi je debilno, moja prijateljica već tri mjeseca navikava djete da spava u određeno doba da joj djete ide spavati u vrtiću, ma katastrofa jedna i mali svaki dan cvili jer mu se spava prije, ili pak neće spavati jer je duže spavao ma čisti horor, vrtići su zbilja nužno zlo,

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zara, nisi trebala ispisat, možda samo tražit premještaj. Zar je taj drugi vrtić tako daleko.

Ustvari, ja bih se bunila dok ne bi popustili. Zadnje vrijeme, ionako, samo tako ostvarujem svoja prava.
    Posljednje uređivanje od Val : 05.09.2012. at 15:23

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Je daleko mi je, ovo mi je 100 metara od kuce.

Trebas vidjeti taj stav, katastrofa. Ono kak se ja uopce usudim nesto traziti, pa oni valjda znaju sto je najbolje za djecu

Nasla sam sad program predskole 3xtjedno po 2 sata u Drustvu nasa djeca gdje ide na engleski. I dati cu zahtjev u jedan privatni vrtic koji mi je blizu za predskolski 2013/14

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zara1, žao mi je što je tako ispalo.
    U našem vrtiću sve grupe spavaju, nema odustajanja.

Ako ti odgovara mogućnost da je do spavanja, traži pola cijene. Vjerojatno će ti odobriti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš mi je to koma.
    Moja L. je u grupi sa predškolcima (jedina koja nije pred školu) i dogovorila sam da ne spava. Tete se slažu s time.
    Lani je jedna predškolarka spavala, mama je tražila. Moji su bili li-la, ali su ih stavljali spavat.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam pred kraj prošle vrtićke godine bila obaviještena da djeca ove godine neće spavati i tako sam svoga sina pripremila. No sada odjednom cijeli 9. mjesec moraju spavati. To mi nije fer prema djeci. Mislim da ću reagirati idući tjedan.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A ja bih baš voljela da moji još spavaju u vrtiću (6 g.), jer vidim da im fali.

Kasno ostajemo vani na igri u parku poslije vrtića, pa ak' ne spavaju umorni su.

Vidjet ću s tetama kaj se da napraviti, trenutno nema ni jedne, obje su na bolovanju....

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moja mlađa sad ima 5 godina, i spava u vrtiću. Preko ljeta nije spavala po danu. Sad ih je u grupi pola školaraca i pola onih koji nisu školarci. Ovi koji nisu školarci moraju spavati, mada bi ja reagirala u slučaju da ona baš neće spavati. Ovak spava i ne buni se pa se ne bunim ni ja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Vidjet ću s tetama kaj se da napraviti, trenutno nema ni jedne, obje su na bolovanju....
    pa pričaj o onom kojaih čuva, zakaj čekat dok se prave vrate.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa pričaj o onom kojaih čuva, zakaj čekat dok se prave vrate.
    Ma mijenjaju se stalno, ono, kao po ljeti (btw. mi smo u tvom kvartu ) a i ja nikad klince ne vodim (ujutro muž, popodne baka), pa mi je bezveze

razgovarati s nekom 'privremenom' tetom...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj onda ste vi na kukuljeviću sad, ak da koja je to grupa ( sladoledarci ili vrapčići)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje li kakve smjernice nadleznog ministarstva i agencije vezane za spavanje vrticaraca?
    Radi se o gradskom vrticu u Zagrebu.
    Zanima me isto što i MarijuP. Jel itko zna?

Moje dijete od 2,5 god nema potrebe za popodnevnim spavanjem, isto kao i Zara1 i mene je izluđivalo kad bi ona morala ležati po 2,5 sata ovo proljeće i čekati da se drugi probude. Rečeno je od jeseni da će bit drugačije. Teta koja je "glavna" je na duljem bolovanju i ne znam ni sama kako se postavit. Meni je ok da ih polegnu neka malo odmore, poslušaju audio priču(obožavaju ih) al brate ako nakon sat vremena ne zaspu da ta djeca mogu igrati se u miru i tišini, čitat slikovnice, slagat puzzle. Vidim da ih je sad više u grupi, oni su mlađa vrtićka grupa.

kod mene se događa sljedeće, ako spava u vrtiću zaspe jako kasno, oni je ne bude i onda je naveče budna do skoror 23h, katastrofa a ujutro se mora dići, a kad ne spava (jer njoj ne treba san) sasvim fino podnese cijeli dan i u 21h u krpe.

Ajde brane ti si iz struke please pomozi koje bi bilo rješenje, da je ranije bude (bit će nervozna jer je tek zaspala), da je dignu nakon sat vremena ili nešto treće...kako se postavit prema tetama koje su divne al evo ovaj dio šteka...trebamo se uskladit. ona je inače jako dobra i ako im teta kaže da dobra djeca spavaju da tako rastu da mogu ići u školu ona sklopi okice i nekad iz dosade zaspe...al to je skroz protivno njenom bioritmu a bome i našem, naveče u 23h i uz bebača ne znam više za sebe.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pred kraj prošle vrtićke godine bila obaviještena da djeca ove godine neće spavati i tako sam svoga sina pripremila. No sada odjednom cijeli 9. mjesec moraju spavati. To mi nije fer prema djeci. Mislim da ću reagirati idući tjedan.

Ja mislim da bi sve bilo bolje kad bi vise roditelja reagiralo i to odmah. A ne da sute zato da se ne daj boze ne zamjere nekome. Ovako sam ja ispala dezurna luđakinja koja se drzne svasta traziti i to zamisli vec prvi dan vrtica

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam isto imala taj problem pa smo dogovorili sa tetama da se legne kad i djeca i kad ostali zaspu nakon cca pola sata - sat moze se dignuti i igrat tihe igre (crtat slagat puzle ) probaj tako ili prijeti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle i ja doma dete dignem ako nakon pol sata- sata nije zaspalo, zakaj ne bi i teta

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gle i ja doma dete dignem ako nakon pol sata- sata nije zaspalo, zakaj ne bi i teta
    zbog vlastite komocije ocito

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj žena majka i kraljica prvotno napisa Vidi poruku
    hvala bogu imam drugu opciju nedam djete u vrtić,jer radila u privatnom vrtiću, što rade tete, odmaraju, zapale cigaretu i popiju kavu, ili što već piju, a to sa spavanjem mi je debilno, moja prijateljica već tri mjeseca navikava djete da spava u određeno doba da joj djete ide spavati u vrtiću, ma katastrofa jedna i mali svaki dan cvili jer mu se spava prije, ili pak neće spavati jer je duže spavao ma čisti horor, vrtići su zbilja nužno zlo,
    možda tebi draga moja, ja sam mogla birati: baka ili vrtić, moj izbor je bio jaslice al državne (nemojmo mješati kruške i jabuke, privatni vrtići nisu isto što i državni).

inače ja počinjem radit na svom projektu: "Moje dijete ima potrebu za nespavanjem", polako se pokrećem, raspitujem kako pristupit i ne stajem dok to ne ostvarim, moja L. inače vrtić i tete obožava. Iako je u grupi 3,5-4 god, jednostavno ona (i još par njih) nema potrebu za dnevnim spavanjem, tj. ima potrebu bit budna, radit će neke tihe aktivnosti i sve 5. Drž te mi fige!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nakon 2 dana razgovora ja sam svoje dijete ispisala danas jer me nitko nije slusao. Oni svi po svom. I nabijaju mi djetetu traume.

Jako sam razocarana, mislim da u zivotu nisam bila toliko jadna.

I da oni svi moraju spavati (nema izbora).

Upropastili su mom djetetu cijelu vrticku godinu jer sad drugi vrtic sigurno necu naci.
    mogu samo potpisati.moje diejte ima 5 i pol godina,ne spava od 2,5 najnormalnije,budi se u 6 ujutro i do 7,8 navečer bez nervoze izdrži .mi smo mijenjali vrtić jer su u prošlom tete bile lijene,nezainteresirane (nemam niti jedan njegov rad ili išta od cijele vrtićke godine!) ,šopale klince sa bombonima i općenito smećem,crtići su se uz kokakolu i čips gledali 4-5 sati i sl.i sad se preselili u novi,a tamo mora ležati u krevetu 3-4 sata,ne smije ni čitati knjigu "jer šuška",ne smije se micati,ne smije valjda ni disati.danas mu nije dala da ide pišati na wc jer će kao probuditi djecu šuškanjem i da nisam došla skoro sat vremena ranije eksplodirao bi mu valjda mjehur...uglavnom-i ja sam zrela za fajt.mislim-dijete te lijepo pita 3x da ide piškiti i ti mu veliš da ne može,da neka šuti i leži?! koji zaheb.sad mi kokakola,čips i crtići izgledaju kao pis of kejk.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne rade nista, cakaju mirovinu
    mi čak imamo 3 na 20 djece! i ne može nikako ni jedna biti sa njim jer "imaju sastanke"

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    možda tebi draga moja, ja sam mogla birati: baka ili vrtić, moj izbor je bio jaslice al državne (nemojmo mješati kruške i jabuke, privatni vrtići nisu isto što i državni).

inače ja počinjem radit na svom projektu: "Moje dijete ima potrebu za nespavanjem", polako se pokrećem, raspitujem kako pristupit i ne stajem dok to ne ostvarim, moja L. inače vrtić i tete obožava. Iako je u grupi 3,5-4 god, jednostavno ona (i još par njih) nema potrebu za dnevnim spavanjem, tj. ima potrebu bit budna, radit će neke tihe aktivnosti i sve 5. Drž te mi fige!
    evo ovako, rekla teti da ona nema potrebu za spavanjem i da molim da neka odleži sat vremena da se malo odmori, posluša audio priču i da joj poslije daju slikovnice, neka slaže puzzle, crta, boji,...da znam da i djeca nekih mojih frendica imaju tu mogućnost u vrtiću bla bla pokušala me uvjerit da moaj L. tako lijepo zaspe, pa da i ja bih da 2 h zurim u strop od muke i dosade zaspala i onda fino odćori dok ne dođemo po nju,pa je budna do 23h.

Uglavnom ovaj tjedan su joj davale kasnije slikovnicu da čita (vidjela sam da ima više djece koja zapravo ne mogu zaspat nego ono mlataraju nogama po zraku, roštiljaju se i tako, završava mi porodiljni uskoro pa sam došla u ranije vrijeme i tako vidjela).
    E sad ja sretna, kad ono teta izgleda "shvatila" doslovce tako svaki dan, da joj da slikovnicu i da je ona lista u krevetiću ležeći buljeći u strop, što mi nije trajno rješenje jer em dijete ne zna čitat (3 god i 4 mj), pogledava te slikice i što onda?! tako 30 puta u 2 h,....mislim hellooo..??!!

Još pokušavam iznaći način kako da kažem tetama da joj dozvole da se digne i sjedne za stol i tiho nešto radi, uz to imamo predsobu s igračkama. Ja ću im reći u pon,ako im ne bude pravo (ne bih se htjela stvarno svađat jer ih L. voli jako) reći ću neka nam pomogne stručni tim vezano uz organizaciju posla ako same ne mogu pronaći rješenje. Inače priha nam je odlična i znam da bi mi to rješila dok si rekao keks, al ne želim mimoići tete, to mi nije fer,kao što mi nije fer da moje dijete još od prošle zime čeka jesen kad su rekli da ćemo uvesti promjene (tj,teta koaj je na dužem bolovanju pa je odsutna mjesecima).

šta vi kažete? što još i kako da to kažem? da se sve rješi na lijep način.

ne mislim uključivat druge roditelje jer neki ne znaju što bi i kako, neki bi a ne bi,..borim se za pravo-potrebu svog djeteta i ne bruga me za druge, neću nikog prisiljavat ni na što.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne priha nego psiha (psihologinja)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ima li koga na ovoj temi?

ja rekla teti jutros, reakcija više nego dobra e sad ćemo vidjeti kako će biti u praksi.

brane, hvala puno na savjetima na pp.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a može li javno savjeti od brane?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ti pitaj na pp he he
    salim se pitala nesto konkretno vezano za nas slucaj

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam slomila jednu,još dvije.u ponedjeljak je igrao igru s njom,jučer je imao vježbanku...a kad dolazim po njega spavači mi mašu i viču bok teta!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Pošto sam i pokrenula ovu temu,evo da se prijavimo kako sada stvari stoje.
    S obzirom na moje radno vrijeme H je do sada išla vrlo rijetko u vrtić jer ju je mučilo to spavanje.Izborili smo se za ne spavanje ali je to funkcioniralo da bi ona ostala sama,eventualno s još jednom curicom u WC gdje su imali stol za crtanje.Naravno,bilo joj je dosadno i dalje joj se nije sviđala ta kombinacija.
    Srećom,nije morala redovito u vrtić inaće bi imala malo veće traume.
    Ove god. je ukinuto spavanje jer su predškolci i efekt je taj da sada ne želi doma.Kada god dođemo.prerano je.Znaći,potvrđeno je da je jedini problem bio to spavanje.
    A i više nema klinaca koji plaču u krevetićima,čekajući roditelje.Stvarno mi je to bilo pregrozno.Bila sam sretna što mogu H poštedjeti tog spavanja a istovremeno mi se srce kidalo radi druge djece.
    Eto,mi se spasili

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam jedna od djece koja ima traume od spavanja u vrtiću.
    Jako rano sam prestala spavati danju, a onda sam neko vrijeme išla u vrtić u kojem se uopće nije spavalo jer nisu imali uvjete. ...I onda se na neko vrijeme preselimo u grad u kojem ima super vrtić i u kojem se spava. U kojem se MORA spavati!
    Ako išta pamtim iz tog vrtića, to su te traume - svi spavaju u zamračenoj sobi, a ja gledam u strop i SVAKOGA dana u sebi razmišljam ogorčeno zašto ja tu moram ležati, zašto me prisiljavaju na nešto što ja ne mogu, ne želim, čemu ne vidim smisla.
    Nije pomoglo objašnjavanje tetama da bi ja radije nešto drugo radila, nije pomoglo objašnjavanje starcima da ja to ne mogu (ne znam da li nisu shvaćali koliko je to meni muka ili jednostavno nisu imali izbora), onda sam svaki dan plakala da dođu po mene u 11, a ne u 3, samo da preskočim spavanje.
    Tete sam jednom dva dana za redom uvjeravala da će oni po mene doći u 11 i onda bi me one obule, a ja bi ih u hodniku čekala do 3. I plakala u sebi jer nisu došli u 11, a rekli su da hoće nakon što sam ih ja satima dan prije molila da dođu...
    Tako se živo sjećam svih tih osjećaja - nemoć, jad, bijes...i tako svakoga dana, a sve zato jer su me prisiljavali da radim nešto što ne mogu.

Kasnije u životu nikad nisam spavala popodne, ni kad je najgori jet leg bio u pitanju, ni kad sam izgubila noć u večernjem izlasku (ili nekoliko noći za redom) pa ni sad kad imam malu bebu koja mjesecima ne spava dulje od dva sata u komadu. U stanju sam biti bez spavanja koliko treba, bolje mi je biti neispavana nego leći popodne, to mi je najgora kazna. A nije da nisam probala par puta - dok zaspim (ako zaspim) treba mi po pola sata do sat i onda kad se probudim moram popiti tabletu protiv glavobolje (kad sam neispavana ne boli me glava).

Drage mame, ako vaša djeca nemaju potrebe za dnevnim spavanjem, nemojte dozvoliti da ih na to prisiljavaju. Puno sreće!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

To spavanje preko dana za djecu kojoj to ne treba mi je grozno!
    Prisiljavati nekoga na nešto što iz dna duše ne želi!
    Naša grupa je mješovita, od 4-6 godina, Laura je jako rano doma prestala spavati preko dana, ovo vrtićko spavanje je nešto što joj jako teško pada, razgovarala sam sa tetama ali one se izvlače da nemaju uvijete za nespavaće i ako je od 28 djece 10 predškolaca. Da žele mogle bi ih staviti za stol da tiho rade nešto, znam da im uvijeti i nisu baš neki ali mislim da je volja presudna.
    Pošto sam na komplikacijam često odem po Lauru prije spavanja, a sa druge strane se mislim kako plaćam punu cijenu vrtića a Laura u njemu bude samo pola radnog vremena!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    mogu samo potpisati.moje diejte ima 5 i pol godina,ne spava od 2,5 najnormalnije,budi se u 6 ujutro i do 7,8 navečer bez nervoze izdrži .mi smo mijenjali vrtić jer su u prošlom tete bile lijene,nezainteresirane (nemam niti jedan njegov rad ili išta od cijele vrtićke godine!) ,šopale klince sa bombonima i općenito smećem,crtići su se uz kokakolu i čips gledali 4-5 sati i sl.i sad se preselili u novi,a tamo mora ležati u krevetu 3-4 sata,ne smije ni čitati knjigu "jer šuška",ne smije se micati,ne smije valjda ni disati.danas mu nije dala da ide pišati na wc jer će kao probuditi djecu šuškanjem i da nisam došla skoro sat vremena ranije eksplodirao bi mu valjda mjehur...uglavnom-i ja sam zrela za fajt.mislim-dijete te lijepo pita 3x da ide piškiti i ti mu veliš da ne može,da neka šuti i leži?! koji zaheb.sad mi kokakola,čips i crtići izgledaju kao pis of kejk.
    Naši imaju i tu foru da klinci moraju ležati na stomaku s rukama uz tijelo

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jedna od djece koja ima traume od spavanja u vrtiću.
    Jako rano sam prestala spavati danju, a onda sam neko vrijeme išla u vrtić u kojem se uopće nije spavalo jer nisu imali uvjete. ...I onda se na neko vrijeme preselimo u grad u kojem ima super vrtić i u kojem se spava. U kojem se MORA spavati!
    Ako išta pamtim iz tog vrtića, to su te traume - svi spavaju u zamračenoj sobi, a ja gledam u strop i SVAKOGA dana u sebi razmišljam ogorčeno zašto ja tu moram ležati, zašto me prisiljavaju na nešto što ja ne mogu, ne želim, čemu ne vidim smisla.
    Nije pomoglo objašnjavanje tetama da bi ja radije nešto drugo radila, nije pomoglo objašnjavanje starcima da ja to ne mogu (ne znam da li nisu shvaćali koliko je to meni muka ili jednostavno nisu imali izbora), onda sam svaki dan plakala da dođu po mene u 11, a ne u 3, samo da preskočim spavanje.
    Tete sam jednom dva dana za redom uvjeravala da će oni po mene doći u 11 i onda bi me one obule, a ja bi ih u hodniku čekala do 3. I plakala u sebi jer nisu došli u 11, a rekli su da hoće nakon što sam ih ja satima dan prije molila da dođu...
    Tako se živo sjećam svih tih osjećaja - nemoć, jad, bijes...i tako svakoga dana, a sve zato jer su me prisiljavali da radim nešto što ne mogu.

Kasnije u životu nikad nisam spavala popodne, ni kad je najgori jet leg bio u pitanju, ni kad sam izgubila noć u večernjem izlasku (ili nekoliko noći za redom) pa ni sad kad imam malu bebu koja mjesecima ne spava dulje od dva sata u komadu. U stanju sam biti bez spavanja koliko treba, bolje mi je biti neispavana nego leći popodne, to mi je najgora kazna. A nije da nisam probala par puta - dok zaspim (ako zaspim) treba mi po pola sata do sat i onda kad se probudim moram popiti tabletu protiv glavobolje (kad sam neispavana ne boli me glava).

Drage mame, ako vaša djeca nemaju potrebe za dnevnim spavanjem, nemojte dozvoliti da ih na to prisiljavaju. Puno sreće!
    Zuska, hvala ti puno što si svoje iskustvo tu podijelial s nama, to mi daje dodatni poticaj i potvrdu da sam dobro postupial što sam se borila za svoje dijete i njegovo pravo da ne spava jer NEMA potrebu, znači pričamo o potrebama a ne željama.

Xena, to je strašno to je za prijavit ne mogu vjerovat da to svi samo tako podnosite, ja npr. mrzim spavati na trbuhu, i da me netko prisili poludial bih tako jer ne bi ni mogla zaspat,...daj pobogu poduzmite nešto, probudite se dignite glas za svoju djecu...ovo nije prodika neho govorim u dobroj namjeri.

i ja sam previše čekala pola godien da se stavri pokrenu u vezi mogućnosti nespavanja,al kad sam se pokrenula to je bilo TO.
    zašto da dijete mora ići doma da bi izbjeglo spavanje, da joj se zgadi vrtić i još k tome t isi na komplikacijam što isto nije za zanemarit. Sretno! Ne trebaju im nikakvi uvjeti, samo dozvolit djetetu da se digne i tiho crta za stolom, slaže puzzle,...ne trebaju nikakvi uvjeti nego samo volja. Ako ne ide s tetama, onda se obratit stručnom timu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zuska, hvala ti puno što si svoje iskustvo tu podijelial s nama, to mi daje dodatni poticaj i potvrdu da sam dobro postupial što sam se borila za svoje dijete i njegovo pravo da ne spava jer NEMA potrebu, znači pričamo o potrebama a ne željama.

Xena, to je strašno to je za prijavit ne mogu vjerovat da to svi samo tako podnosite, ja npr. mrzim spavati na trbuhu, i da me netko prisili poludial bih tako jer ne bi ni mogla zaspat,...daj pobogu poduzmite nešto, probudite se dignite glas za svoju djecu...ovo nije prodika neho govorim u dobroj namjeri.

i ja sam previše čekala pola godien da se stavri pokrenu u vezi mogućnosti nespavanja,al kad sam se pokrenula to je bilo TO.
    zašto da dijete mora ići doma da bi izbjeglo spavanje, da joj se zgadi vrtić i još k tome t isi na komplikacijam što isto nije za zanemarit. Sretno! Ne trebaju im nikakvi uvjeti, samo dozvolit djetetu da se digne i tiho crta za stolom, slaže puzzle,...ne trebaju nikakvi uvjeti nego samo volja. Ako ne ide s tetama, onda se obratit stručnom timu.
    Naše su tete zvale stručni tim same,da bi me napale zašto inzistiram da H ne spava,kada oni zanju da ona treba spavati.Uglavnom,borili su se rukama i nogama.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kako ONI znaju pa ti si roditelj, ti ZNAŠ!!!! taj stručni tim ne znam zašto se uopće zove stručni, njihov zadatak nije da štite tete i udovoljavaju im nego da se pobrinu da se ispunjavaju potrebe djece - sve djece i onih koji imaju potrebu spavati i onih koji imaju potrebu nespavati.

mislim da je trebalo ići instancu dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kako ONI znaju pa ti si roditelj, ti ZNAŠ!!!! taj stručni tim ne znam zašto se uopće zove stručni, njihov zadatak nije da štite tete i udovoljavaju im nego da se pobrinu da se ispunjavaju potrebe djece - sve djece i onih koji imaju potrebu spavati i onih koji imaju potrebu nespavati.

mislim da je trebalo ići instancu dalje.
    X

A "najbolje" je bilo ljeti!Dolazim u 11:45 i svi u krevetićima (tada mi je sin imao 6 g),a tete na strunjači drijemaju!!-ljeti svi spavaju u dvorani i ručaju u 11;15!!!!.Naravno,2 % djece spava.
    Digla sam odmah frku,totalnu.Uz puno natezanja D je imao organizirano igranje u jednoj od soba,a nakon 2-3 dana našli se tu puno predškolaca.
    Ne moram govoriti da me poprijeklo gledalo 90 % teta.Uništila sam im popodnebni odmor!
    Tada sam shvatila da većina roditelja nema pojma što se tamo događa jer rade normalno radno vrijeme i dolaze po klince u 15,16 h.
    Ja sam stvarno puno toga vidjela jer ne znaju u koje ću vrijeme doći,nekad u 11,13,15 h...Da ne pričam da nisam jednom upala u sobu dok urla na neko djete ili sl.
    Ja sam im najgora noćna mora.A uz to stalno nešto grintam,po njima...

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kod nas tko hoće spava, a tko neće ne mora, nego se tiho igra ili odmara. moji su mlađi od cijele grupe cca godinu dana, jedan blizanac spava a drugi ne želi, a neki puta obojica spavaju (5,5 god).

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Od svih roditelja samo mi je jedna mama rekla da je zamolila tete da joj ne stavljaju dijete na spavanje, očito sam ja u velikoj manjini, ali to nije ni bitno ,ja se borim za svoje dijete.
    Ritam nam je puno bolji i ljepši otkako nema prisilnog spavanja u vrtiću, ide na vrijeme u krevet i na vrijeme zaspe. Prestala se buditi i dolaziti kod nas u sred noći u krevet, sada nam se uvuće tek pred jutro!
    Ja bih mogla inzistirati da ju ne stavljaju na spavanje i puštat ju u vrtiću ali mislim da nije fer ni prema njoj da jedina sjedi u mraku i tišini od svojih prijatelja pošto tete sve ostale klince šalju na spavanje.
    Ovo nam je zadnja godina vrtića, mislim da joj je vrtić već postao pomalo dosadan , kažem joj uživaj u vrtiću, još ova godina i onda se zauvijek pozdravljaš sa njim!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kažu da je ta zadnja godina dosadna većini djece.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Postoje! Zvala Agenciju za odgoj i obrazovanje. Bili su konsternirani time što još uvijek postoje vrtići u kojima se od predškolaca traži da leže/spavaju. Rekli su mi da ih, ako ne uspijem sama riješiti problem sa tetama i stručnim timom, prijavim nadzoru Agencije i ravnatelju iste. Njihov nadzor navodno je za ravnateljstvo noćna mora, vise im tamo mjesec, dva, provjeravaju sve. Mislila sam da sam problem uspjela riješiti interno, i tako ih jedno dva tjedna nisu silili da leže i zuje. Sad su se opet malo zaboravili (leže "samo" sat vremena umijesto dva) tako da sutra u vrtiću mislim obaviti posljednji razgovor o toj temi, nakon toga stvarno zovem nadzor bude li se ponavljalo.
    Radi se o grupi u kojoj cca 16 djece ima navršenih 6 godina! Ostali su petogodišnjaci, prema smjernicama Agencije ni njih ne bi trebali tjerati na popodnevni odmor ukoliko za njime nemaju potrebu.
    Uglavnom, u našem vrtiću ih gnjave da odmaraju, a sa predškolom koja bi im bila puno korisnija nisu još praktički ni počeli.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj frrr prvotno napisa Vidi poruku
    .
    Uglavnom, u našem vrtiću ih gnjave da odmaraju, a sa predškolom koja bi im bila puno korisnija nisu još praktički ni počeli.
    mogu samo potpisati i reći da agencija je jaka na riječima a slaba na djelima,ali ko zna,možda su sa novom vladom došli i novi ljudi,ovi stari me nisu impresionirali kad sam
    ja svojedobno imala posla sa njima oko dubioza vrtićkih,puno tragičnijih od spavanja/nespavanja.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •