Postoje! Zvala Agenciju za odgoj i obrazovanje. Bili su konsternirani time što još uvijek postoje vrtići u kojima se od predškolaca traži da leže/spavaju. Rekli su mi da ih, ako ne uspijem sama riješiti problem sa tetama i stručnim timom, prijavim nadzoru Agencije i ravnatelju iste. Njihov nadzor navodno je za ravnateljstvo noćna mora, vise im tamo mjesec, dva, provjeravaju sve. Mislila sam da sam problem uspjela riješiti interno, i tako ih jedno dva tjedna nisu silili da leže i zuje. Sad su se opet malo zaboravili (leže "samo" sat vremena umijesto dva) tako da sutra u vrtiću mislim obaviti posljednji razgovor o toj temi, nakon toga stvarno zovem nadzor bude li se ponavljalo.
Radi se o grupi u kojoj cca 16 djece ima navršenih 6 godina! Ostali su petogodišnjaci, prema smjernicama Agencije ni njih ne bi trebali tjerati na popodnevni odmor ukoliko za njime nemaju potrebu.
Uglavnom, u našem vrtiću ih gnjave da odmaraju, a sa predškolom koja bi im bila puno korisnija nisu još praktički ni počeli.