Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
Good for you! Imate intrinzično motivirane učiteljice. I puno takvih osoba radi u obrazovanju, ali ne možemo ignorirati ni potrebe onih drugih (ili možemo pa onda sve ide preko koljena, s puno ljutnje i gorčine....)

Problem je čini mi se što sve reforme i ulaganja u obrazovanju idu na ruku prijevoznicima, nakladnicima, građevinarima, ugostiteljima i itd i njima puni džepove. Učitelje ko šiša.

Ljudi su ključni faktor u obrazovanju i u njih treba ulagati. I ne mislim tu samo niti u 1. redu na plaće.
Pa čini mi se da to nije ni potrebno... Gdje je volje, nađe se i načina. Vjerojatno se u kolektivu ipak nađe netko tko može djecu odvesti na terensku nastavu ako učitelj/učiteljica ima objektivnih razloga zašto ne može (štajaznam, malo dijete je spomenuto - meni je to opravdan razlog za neodlazak na terensku nastavu).

Inače, ima istine u ovome da reforma ide na ruku nekim drugima (naročito nakladnicima) ali možda ni njima nije tak sjajno... Teško je svakome od nas sagledati cjelinu. Vjerojatno bi slično mogle reći i npr. medicinske sestre, odgajatelji, vatrogasci i brojni drugi. Nisu učitelji jedini.