Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 369

Tema: Kako vam je prošao prvi dan u vrtiću?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ardijana, zar imaju samo 1 tetu? malo ih je puno za samo jednu tetu, obično su dvije pa im je lakše
    adaptacija (teža) može trajati i do 6 mjeseci, treba im dati još vremena
    imaš li mogućnosti da još neko vrijeme ti budeš s njom unutra pa pomalo izlaziš, a ona pomalo ostaje sama? ili da ju baka ili netko pokupi da nije predugo pa joj polako produljivati boravak?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ardijana, moguće je da se tete ne snalaze, naravno, ali u principu, tako mala djeca plaču kad se navikavaju na jaslice i to kod mnogih ne traje baš kratko. Moji stariji su bili jasličari, kod dobrih i iskusnih teta, ali naplakali su se i oni i ja. Pogotovo mlađi sin, njemu je jadničku baš bilo teško. I do kraja njihovog vrtićkog staža bilo je tako da ni jedno jutro, da im daš izbor, ne bi išli u vrtić. S druge strane, kad smo dolazili po njih, uvijek su htjeli ostati još i bilo im je prerano za ići doma. Kako će biti tvom djetetu, tek ćeš vidjet. Možda će s užitkom ići, ali taj dio ipak najviše ovisi o tetama i grupi.
    Čitam ovih dana tekstove o adaptaciji u vrtićkom kutku za roditelje, kažu da je laka adaptacija do 15 dana, srednje teška do 2 mjeseca, teška do 6 mjeseci.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

M. je danas ostao sam nekih sat vremena, opet ni suzu nije pustio. Najmladji je u grupi, a jedini ne place. Rekla je tea ako se ovako nastavi i sutra da prekosutra ostaje na rucku, a onda i na spavanju.

Da se vratim na hranu, bas sam danas pogledala meni. Imaju sutra hrenovke za rucak, sto se to jos uvijek jede u vrticu?? Za dorucak namaz od cokalade, desert cokoladni kolac... Meni to nije u redu za dijete od godine dana. Znam da ne mogu posebno kuhati za jaslice, ali ipak...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Da se vratim na hranu, bas sam danas pogledala meni. Imaju sutra hrenovke za rucak, sto se to jos uvijek jede u vrticu?? Za dorucak namaz od cokalade, desert cokoladni kolac... Meni to nije u redu za dijete od godine dana. Znam da ne mogu posebno kuhati za jaslice, ali ipak...
    to ni meni nije baš ok za godinu dana

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da imaju samo jednu tetu, a pomažu joj čistačica i kuharica. ravnateljica dolazi u 11 na posao i sjedi u uredu pa onda ide na kavu i to me malo muči. iamli smo privikavanje prošli tjedan. svi roditelji su bili pa bi odlazili po pola sata, sat. od ovog tjedna nema roditelja nego ih samo ostavimoi odemo. pa upravo tako i radim da je ilakraće ostavljam pa produžujem boravak . jučer je bila sat i pol , a danas skoro dva. adaptacija od 6 mjeseci???? to mi nema nikakvog smisla. ja i brat smo išli u zgb u vrtić i tad nije bilo privikavanja, ali smo se bolje snašli nego ova djeca sad. meni je to sve skupa too much!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo i nas.
    Ana je prošli tjedan krenila u jaslice. I bilo je stvarno savršeno. Već prvi dan ostala sama na pola sata, treći dan već na ručku... Bila je "model dijete".
    Ali već za vikend je počela govoriti da neće ići u vrtić. Jučer ju je muž odveo - bio je s njom pola sata: čim bi izrazio namjeru odlaska, počinjala je plakati. Na kraju je ostala u suzama i plakala još pola sata. To mi se čini stvarno previše. (skupili smo ju već oko 11)
    I danas je ostala plačući, bacajući se po podu. I cijeli dan (odnosno do 11) je bila malo tužna, malo uplakana. Baku je dočekala u suzama.
    A tako super je bio prvi tjedan...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

M. je danas ostao sam nekih sat vremena, opet ni suzu nije pustio. Najmladji je u grupi, a jedini ne place. Rekla je tea ako se ovako nastavi i sutra da prekosutra ostaje na rucku, a onda i na spavanju.

Nikako nije za jaslice, izgleda da ćeš morati pitati,
    meni je to najgore kad moramo takve neke stvari rješavati, mislim, logično je da hrenovke, čokolada i opet čokolada nema smisla,
    ali sad ako postaviš pitanje i dovedeš njihovu prehratnu pod upitnik, sigurno neće biti oduševljene.

Tako i sa ostalim stvarima, oblačenje piđama, vlastite posteljinice, u mojem slučaju teta koja je barem normalna
    i pogleda normalno dijete, a ne da ju dijete odbija jer jedna teta povisuje ton i ružno gleda.
    a mi moramo doći po svoje dijete nasmijani i prihvatiit njihov komentar da je bila dobra i da im je bilo lijepo, nedaj Bože da nešto
    pitaš, jer sigurna sam ide komentar: 'Je MAMA..'
    Želudac mi se okreće, kad uopće pomislim da pokušam nekako nešto reći, a neznam niti što.

Ok, vidi se da se i mi roditelji adaptiramo

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja cura (16m) ostaje ovaj tjedan na spavanju. Zasad joj nevjerojatno dobro ide, tete kažu da nije
    ni suzu pustila. Ako i nije baš sasvim tako, ja na njoj ne vidim nikakvih promjena, dok se na starijoj
    kad je krenula u jaslice itekako vidjelo. A ova ujutro ne čeka ni tetu da je uzme, ušeće unutra, sjedne,
    čeka doručak,popapa, ide se igrati...Tati mahne ili ne mahne, uopće ga više ne ferma kad je dovede.

A ja jednostavno ne mogu vjerovati da joj tako dobro ide i sve čekam neke "post-adaptacijske" probleme.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 11.09.2012. at 11:55

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Maloprije sam otišla provjeriti stanje, nisam se mogla odlučiti ostaviti ju do 3 jer cijeli dan razmišljam kako je. Pazila sam da me ne vidi i zamolila tetu kuharicu da ode u grupu i provjeri za mene...izašla je teta van i rekla da se brzo smirila nakon što sam otišla i da je samo još jednom zaplakala vani...da ju ostavim na spavancu jer bi po njenoj procjeni bilo štetno sad prekidati kad se ustvari dobro uhodava...

Ići ću oko pola 3 čekati da se probudi da me odmah vidi jer joj je buđenje najstresnije...

Malo mi je sada lakše, umirila me teta. Želim biti pozitivna, ali nisam si mogla pomoći pa su mi se svakakvi scenariji vrtili po glavi.

Cure veliki svima i izdržite.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je ona uvjerljivija? Meni je sa starijim bilo više koma, još sam se i više živcirala jer je morao sa 1,5 g. krenuti, pa u dežurstva skoro pa odmah...bilo mi je teže, sad sam mirna jer znam da joj je dobro u vrtiću i da ne mora biti cijeli dan. Ali mislim da bi nastao problem ako bi morala tamo ostati na spavanju , sigurno bi se i više bunila.
    toi ostaješ na njezi? ili ideš na SRV

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam po svoje decke dosla u pola 12. Kaze teta da su bili super, da ju porucali i pojeli kolac poslije. Kaze da su se smirili cim sam otisla i da se njoj cini da ce im adaptacija dosta dobro proci, bez obzira na plakanje. Sutra valjda opet isto.
    Kavofob ma super mi se cini.. Ako su te poslale van to je dobar znak!
    Posljednje uređivanje od disciplina : 11.09.2012. at 13:31 Razlog: Tipfeler

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Moja cura (16m) ostaje ovaj tjedan na spavanju. Zasad joj nevjerojatno dobro ide, tete kažu da nije
    ni suzu pustila. Ako i nije baš sasvim tako, ja na njoj ne vidim nikakvih promjena, dok se na starijoj
    kad je krenula u jaslice itekako vidjelo. A ova ujutro ne čeka ni tetu da je uzme, ušeće unutra, sjedne,
    čeka doručak,popapa, ide se igrati...Tati mahne ili ne mahne, uopće ga više ne ferma kad je dovede.

A ja jednostavno ne mogu vjerovati da joj tako dobro ide i sve čekam neke "post-adaptacijske" probleme.

Dijana, ne mora ih ni bit, to ti je takvo dijete, takva je bila i moja L., ni suze nikad. A i F. odlično prolazi adaptaciju za ne vjerovat a još ni ne hoda, puže, nema dudu, i među najmlađima je-13 mj, a opet je sve super, vidjet ćemo sutra kad bude spavanje. Trebali smo danas već ići na spavanac al smo jutros svi prespali ha,ha, muž zakasnio na posao L. jedva ulovila doručak u vrtiću, pa sam rekla da će F. od sutra spavat danas je i meni zaspao tek u 13h.Bar smo se naspavali noćas

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kod naših nikad nije bilo hrenovki, ne znam bome ni za namaz od čokolade, jedu pekmez, a kolač ako je tamni onda je to samo onaj kao biskvit nekad voćni nekad tamni al baš čokolade i nema (mislim da je od kakaa). i da, u našem vrtiću jaslice nemaju istu prehranu kao stariji, npr. ako je grah taj dan, oni dobiju nešto drugo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oka, kak vi s hranom u vrtiću, si dala neke posebne zahtjeve.
    Mi jučer krenuli na adaptaciju, a ovi klinci tule , da tule. danas moj osto cca 20minuta ( taman skočila do placa i donesla do vrtića), za nagradu dobil komad lubenice. Bil je sasvim ok.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    kod naših nikad nije bilo hrenovki, ne znam bome ni za namaz od čokolade, jedu pekmez, a kolač ako je tamni onda je to samo onaj kao biskvit nekad voćni nekad tamni al baš čokolade i nema (mislim da je od kakaa). i da, u našem vrtiću jaslice nemaju istu prehranu kao stariji, npr. ako je grah taj dan, oni dobiju nešto drugo.
    Lili ne čitaš ti menije, imaju hrenovke obavezno najmanje 15x u godini, imaju i namaze od čokolade, ali i često kolač od rogača ( tad rogač glumi čokoladu)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ardijana prvotno napisa Vidi poruku
    ipak mislim da se tete ne snalate i da je u njima veći dio problema... što vi mislite?
    mislim da ova tvoja konstatacija stvarno nije u redu.
    Ajde ti meni reci kako bi se ti slašla sa hrpom male djece koja tule i plači i zovu ja bi mamu.
    Evo konkretno naš slučaj.
    Ja sam dva dana bila sa malim u grupi oko sat vremena i to je meni horor.
    Dakle ona ima ujutro od 8 do 945 jednu skupinu djece i od 945 do 1130 drugu skupinu djece koja se privikavaju njih 5-6 i svi tule i naravno još ima ove kako ih ona zove "stare" koji su se privikli i ne tule.
    Dakle danas sam ih ja nabrojala oko 15 i samo da njih sve zabavi i dok im promjeni pelene mislim da joj je dosta a ne još da ih nosi i smiruje.
    A kolegica joj je ovaj tjedan odsutna tako da je ona sama od 8-1530.
    Mislim da joj je jako teško.Malo sam danas sa njom pričala i veli da joj kičma i ruke otpadaju.
    Tih sat vremena koje sam ja bila prisutna ona je stalno bar jedno imala na rukama ili na krilu.
    A koji kaos je bio kada su došli ovi novi odjednom je morala primiti hrpu djece i svi tule i svi bi se nosili to je koma.
    Iskreno ja mislim da bi poludila, pa sad se tim snađi u tom kaosu. Ja nebi izdržćala ni jedana dan na njenom mjestu.
    Mislim da se super snalazi, još je par njih koji nemaju pelenu i njih je vodila i na wc, davala je piti vode djeci, prematala, tješila, pospremala igračke, pjevala, čitala mislim da je zaslužila pohvalu.
    Zar vi ne mislite?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zakaj vi ponovo idete na adaptaciju, domy.

sasvim si u pravu

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E pa zato kaj nismo išli jako dugo.
    Odnosno išli smo malo u 4 mjesecu pa je bio bolestan onda smo išli na more 5 i nešto 6 pa je počelo dežurstvo i tako.
    A rekla sam da ću ovaj put ako treba i mjesec dana odvojiti za adaptaciju pa da mu bude ok.
    Iskreno nisam ni sama pametna jel bolje tako da odužujemo ili da kako tete vele već treći danostane sam do ručka četvrti spavati i da je bolje da to brže prođe.
    Evo ja sam bila dva dana sa njim unutra sva sreća teta je ok i rekla je da mogu a sutra ću otići na 15-20 minuta.
    Recimo prvi dan mu je bilo malo koma fakat se držai mene i nije htio uzeti od tete kekse.
    A danas je već šarao po sobi i ja sma šetala i nije baš gledao di sam.
    Čak je otišao do tete pa mu je dala vode.
    Ne znam mislim da je bolje malo sporije ima vremena i spavat će i ručati, samo da on to malo upzna i privikne se na sve

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja se slažem da tetama prve tjedne sigurno nije lako
    kod nas je meni dosta dobar, danas sam došla ranije baš da proučim meni
    doručak je namazi, drobljenac, tuna,...
    užina uvijek neko voće
    ručak: varivo od leće, varivo od poriluka, tjestenina s mesom, junetina u saftu i palenta,...juha je uvijek osim s varivom
    užina: bioaktiv, kefir, mramorni kolač,...

meni je to ok (osim što koji puta za doručak dobe margo, to bih izbacila, ali u principu bitno mi je da je ručak kak se spada)
    Posljednje uređivanje od tina55 : 11.09.2012. at 14:11

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    toi ostaješ na njezi? ili ideš na SRV
    Ostajem na njezi (inaće smo dobili ugovor u vrtiću na 6 sati bez problema, ali ona će ostajati 3-4 sata).

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo, danas nam je bio bolji dan i čvrsto sam odlučila da ću preskočiti svoju adaptaciju i vjerovati u svoju curicu
    jer je jaka, velika i pametna i odlično se nosi sa svime (bolje nego ja ), nekad bolje nekad lošije kao i svi mi.

oka, kak vi s hranom u vrtiću, si dala neke posebne zahtjeve.
    Mi jučer krenuli na adaptaciju, a ovi klinci tule , da tule. danas moj osto cca 20minuta ( taman skočila do placa i donesla do vrtića), za nagradu dobil komad lubenice. Bil je sasvim ok.

Mi sve jedemo normalno, osim što izbjegavamo celer, ali to doma, u vrtiću ne.
    Odradili smo izbacivanje radi intolerancije 6 mjeseci i kontrola pokazala da sve možemo postepeno uvađati.
    ZA sad nema još povratka dermatitisa.
    Posljednje uređivanje od oka : 11.09.2012. at 14:57

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    i ja se slažem da tetama prve tjedne sigurno nije lako
    kod nas je meni dosta dobar, danas sam došla ranije baš da proučim meni
    doručak je namazi, drobljenac, tuna,...
    užina uvijek neko voće
    ručak: varivo od leće, varivo od poriluka, tjestenina s mesom, junetina u saftu i palenta,...juha je uvijek osim s varivom
    užina: bioaktiv, kefir, mramorni kolač,...

meni je to ok (osim što koji puta za doručak dobe margo, to bih izbacila, ali u principu bitno mi je da je ručak kak se spada)
    Moj je jucer za dorucak imao Margo sa fetom Varazdinca. Nekako sam to progutala, ali mi hrenovka bode oci.

Tetama je uzasno! Jucer dok smo mi bili svi su u glas plakali, mozda par minuta da je bila tisina, danas nesto bolje, samo ih je 2-3 plakalo. Ja bi ispalila na zivce. Jednom mjenja pelene, drugom brise nos, treci hoce piti... Uh!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj je jucer za dorucak imao Margo sa fetom Varazdinca. Nekako sam to progutala, ali mi hrenovka bode oci.
    ja nekako lakše pređem preko toga samo zato jer ima već 3 godine i tješi me da je ručak dobar (variva, juhice i sl.)

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moji su za doručak imali čokolino. a mrze ga
    al su za ručak zato smazali varivo od povrća.
    hrenovke uopće ne razumijem. pa zar nije bilo govora da će ih zabraniti po vrtićima?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mislim da ta prehrana ovisi od vrtića do vrtića iako bi se trebali uskladiti sa Zavodom za javno zdravstvo koje recimo nama piše jelovnike i kasnije nosi na analizu, pa mi je malo čudno da nisu za svih ista pravila, zašto ne pitate odgajatelje tko im piše jelovnike i onda se obratiti odgovornoj osobi. Čokolino isto kod nas ne postoji na meniju meni je to u rangu sa hrenovkama.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

našima piše meni zdrastvena, ja uvijek pogledam kaj ima za jest, samo da si predoćim kaj bi onda moji tu mogli jest, sva sreća da ne smiju ni hrenovke, ni čokolina ni slične stvari. Inače nekad je bio poseban meni za jaslice posebno za vrtić, vidim da je sad isto , osem kaj kod jaslica je čokolino, a kod vrtića sam evo zaboravila.

danas odnesla čitabu za klinca
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.09.2012. at 20:37

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tetama treba dići spomenik, stvarno treba to izdržati! Činjenica je da jednostavno fizički ne mogu sih 15-20 djece tješiti u isto vrijeme, ni mijenjati im pelene, ni maziti ih, ali ovo što sam ja vidjela do sada u 2 vrtića, privatnom i državnom, sve se jako trude dati najbolje što mogu, a na kraju krajeva i one su samo ljudska bića initi uvijek imaju isto volje ni snage.
    J. je od ponedjeljka u vrtiću od 07,30 do 16,30 i super joj je, ne kao što bi joj bilo kući, ali super je prihvatila.
    Mi smo si u glavi posložili da nam je vrtić najbolje riješenje i da joj je tamo baš dobro, jer drugoga rješenja nemamo i tako nekako je i ona prihvatila. Prvi dodir s vrtićem joj je bio u 5mj u privatnom vrtiću i bilo je svega nekih 2 tjedna, poslije je bilo super.
    Mislim da razvlačenje prilagodbe nije baš najbolje riješenje, i da treba imati malo više vjere u tete koje ipak taj posao rade dugo i imaju iskustvo koje mi nemamo a imaju i objektivnost koju mi nemamo i što se duže odugovlači i ostavlja ih se po malo, da je njima to teže, jedino što je nama lakše, jer prava prilagodba počinje kad ostanu cijeli dan u vrtiću i kad nas više nema.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

oprosti, ne mogu da te ne pitam, u koji ti vrtić ide dijete?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je danas bilo bolje, al ne najbolje. Kada smo došli jedan mali je zazivao svog tatu bar 45 minuta plakao je jako, jako me to pogodilo jer tete baš nisu reagirale i rekle su kako će se sam smiriti. Pitala sam da li ostavljaju djecu da tako plaču rekle su da ne, al da ovo dijete odbija suradnju!!! To mi se nije svidjelo, pa zabavi ga odi do njega, ne znam tužna sam ja bila zbog tog malog.
    I da ja sam primjetila da je jako galama, na što mi nismo navikli.
    ispričavam se, kako sam nova, nisam navela na koga se referiram, pase evo ponavljam!

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zašto?

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ma oprosti, nova sam, pa sam pitanje krivo uputila, trebala sam navesti na koga se pitanje odnosi, pa ću prepraviti to

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je danas bilo bolje, al ne najbolje. Kada smo došli jedan mali je zazivao svog tatu bar 45 minuta plakao je jako, jako me to pogodilo jer tete baš nisu reagirale i rekle su kako će se sam smiriti. Pitala sam da li ostavljaju djecu da tako plaču rekle su da ne, al da ovo dijete odbija suradnju!!! To mi se nije svidjelo, pa zabavi ga odi do njega, ne znam tužna sam ja bila zbog tog malog.
    I da ja sam primjetila da je jako galama, na što mi nismo navikli.
    ako smijem pitati, u kojem vrtiću se to dogodilo, jer upravo mislim kako tete možda tako tretiraju mog sina, pa se informiram.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas ima jedan mali koji stalno tuli, i stalno priziva mamu, hoda s mobitelom posobi i "zove", onda teta uzme mebitel i priča 098-223322233578 halo jel to mama od ..., mali se taj čas smiri i za čudo šuti, čim ona spesti liniju opet dernjava.Svaki put mu eli da je mama u tramvaju i da ide po njega.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas ima jedan mali koji stalno tuli, i stalno priziva mamu, hoda s mobitelom posobi i "zove", onda teta uzme mebitel i priča 098-223322233578 halo jel to mama od ..., mali se taj čas smiri i za čudo šuti, čim ona spesti liniju opet dernjava.Svaki put mu eli da je mama u tramvaju i da ide po njega.
    Nista te ne razumijem...

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nista te ne razumijem...
    do tvog komentara nisam ni skužila da je nešto krivo napisano i da fali.....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prvi tjedan i prvi dio drugog tjedna super - sretna i zadovoljna, jedva je čekala da ide u vrtić. I danas tako došla i skinula se, obula papuče i onda je odjednom počela plakati, vrištati, zalijepila se za mene. Nakon 5 minuta teta ju je jedva uzela i ja sam onda otišla. Nadam se da takvo nezadovoljstvo neće dugo trajati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    do tvog komentara nisam ni skužila da je nešto krivo napisano i da fali.....

Ma ne kuzim da li teta stvarno zove mamu ili se pravi da razgovara s njom?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ne kuzim da li teta stvarno zove mamu ili se pravi da razgovara s njom?
    Pa ja sam skužila da se pravi da razgovara s mamom, zakaj bi ju za ozbiljno zvala?!

Kod nas koma (s mlađom, jaslice); prošli tjedan super, ovaj tjedan katastrofa. Skužila je da ide svaki dan i da ostaje tam i da nema nazad. Sad mora ona otpratiti na kat seku u njenu grupu i izljube se (nedaj Bože obrnutog!!!), a onda čim siđemo u prizemlje počinju kerefeki, plač, cendranje i sl. Ne skida se s mene. Od prije 2 dana samo je jedna teta jer ima već djece na spavanju; jutros joj je dvoje djece pobjeglo iz grupe (za jednog nije niti skužila ), klinci si već sami znaju otvoriti vrata, privikavanje se oduljilo jako jer stalno dolaze nova djeca i s njima čuče njihovi roditelji (i tak bude do daljnjeg ), pa ovi koji su "priviknuti" ponovno vide njih i sjete se svojih roditelja, onda kreće novi val plakanja, zazivanja mame, tate i sl. Da je tetama lako - nije; ali ovako... strašno... Ja stvarno neznam zbog čega oni u vrtićima tj. jaslicama gdje su tako mala djeca ne uzmu tetama neku pomoć barem mjesec dana, dok se klinci priviknu i stvari sjednu na mjesto...
    Naš sin kad je krenuo u vrtić nikad nije plakao (o.k. je malo krizirati), tj. plakao je u početku za tetom Marijanom kad je išla doma, a ne za menom i mm-om, hoću reći da je bilo plakanja al ne ovakvog vrištanja .
    A ovdje; devetoro djece (troje od njih novih + roditelji); ostalih petero urla iz petnih žila, plače i vrišti od izbezumljenosti (jedna mala se prikrpala meni i mojoj Z.), baš se osjećam bljak zbog takvog jutra. Sad jedva čekam 11h da vidim kakvo je stanje.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moj maleni prvi tjedan bio super, ostajao sam i jeo i pokupili ga prije spavanja
    ovaj tjedan strava: vristi, obecava sve (on ce na posao, ne treba mu nista- jer mi ga uvjeravamo da nam posao treba zbog tog da mu mozemo nesto kupiti...) srecom su dvije tete
    jedna druga grupa (jaslicari): svi i tete i mame i klinci na dvoristu (mali ogradjeni dio)- mislim da je cijeli kvart cuo te urlike, bacanje po zemlji, vjesanje po mamama i tetama (koje su jos dobile i pomoc)...
    zao mi i njih i djece. mojii nisu isli do dve i pol u vrtic. cuvala ih baka. i tu je znalo biti drame a ostajali u kuci s poznatom osobom. samo ne znam tko ce nam cuvati ovog malca...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj andjelak13 prvotno napisa Vidi poruku
    ako smijem pitati, u kojem vrtiću se to dogodilo, jer upravo mislim kako tete možda tako tretiraju mog sina, pa se informiram.
    dv Botinec

mali se sad smirio i prava je divota od diteta, baš krasno dijete drago...

no mi smo se razbolili i ja i mali pokupili virozu i sad smo doma...
    Posljednje uređivanje od ardnas : 13.09.2012. at 11:12

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da nastavim; nit je jela, nit je pila. Otkad sam otišla u 8,15 do 11,15 je plakala, ima oči kao sarme Sad spava snom pravednika

Vezano uz prehranu: kod nas je u 10 dana otkad idemo čokolino bio za doručak barem 3-4 puta, a moji ga doma nikako ne jedu, niti ga ne vole; tako i jutros nije jela to čudo. Pa ne kužim da im je problem skuhati npr. gris ili bar toj dječici kupiti keksolino ili grisolino malo su neutralnijeg okusa, nisu toliko baš slatki i čokoladasti. Koma! Ili sirni namaz s povrčem, mojima je to bljak; zbog mirisa češnjaka (prejak im je), čemu forsiraju to, kaj se npr. nemože namaz od sira obični napraviti i svima sve 5?!

Za hrenovke i paštetu (makar moje to vole i jele bi svaki dan da im damo) je na roditeljskom rečeno da imaju 1x mj. da si djeca to žele jesti. O.k., 1x mjesečno nije pretjerano.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a di idete u vrtić?

Mi smo danas isto plakali ostaio je odmah sam iako sam ja mislila uči sa njim malo dok ne zaboravi ali teta je odmah rekla vidimo se u 10. Onda se okrenuo i vidio me i počeo plakati to je bilo oko 820. uglavnom je bila puna hrpa djece i dosta ih je tulilo onako na prvi pogled.
    Došla sam oko 930 i teta je izašla sa njim on je bio sav crven i onako je jecao.
    Veli teta da je bi dosta tužan ali da se smirio neko vrjeme i igrao i onda da su ima došli oko 915 neki radnici popravljati prozor i da se opet prisjetio i počeo plakati.
    Jedno vrjeme je bio sav jadan ali prošlo ga je.
    Zaspao je sad prije koji minut nako sat i pol ordiniranja po krevetiću.
    A ja sam se cjelo vrjeme pravila da spavam i onda je pričao sam sa sobom kak je bilo dobro i lijepo u vrtiću i da je mama došla brzo.
    Da je malo plakao da je teta rekla da sam otišla kupiti kruh i da sam došla brzo.
    A kad smo odlazili dao je teti peticu.
    ma mislim da je to ok mora malo plakati bar tako vele tete, ali bitno mi je da on hoće sa tetom komunicirati i dati pet, neki dan je uzeo vode a mislim da će ga tuga proči kad skuži da mu je ook i nađe nekog frenda i kad skuži da uvijek dođem po njega brzo

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Rudeš idemo. Kod nas je "problem" što je odmah super prihvatila i vrtić i tetu i našla si frendicu, a onda je skužila da drugi plaču, pa sad iz solidarnosti plače i tuli i ona...

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Da nastavim; nit je jela, nit je pila. Otkad sam otišla u 8,15 do 11,15 je plakala, ima oči kao sarme Sad spava snom pravednika

Vezano uz prehranu: kod nas je u 10 dana otkad idemo čokolino bio za doručak barem 3-4 puta, a moji ga doma nikako ne jedu, niti ga ne vole; tako i jutros nije jela to čudo. Pa ne kužim da im je problem skuhati npr. gris ili bar toj dječici kupiti keksolino ili grisolino malo su neutralnijeg okusa, nisu toliko baš slatki i čokoladasti. Koma! Ili sirni namaz s povrčem, mojima je to bljak; zbog mirisa češnjaka (prejak im je), čemu forsiraju to, kaj se npr. nemože namaz od sira obični napraviti i svima sve 5?!

Za hrenovke i paštetu (makar moje to vole i jele bi svaki dan da im damo) je na roditeljskom rečeno da imaju 1x mj. da si djeca to žele jesti. O.k., 1x mjesečno nije pretjerano.
    Ja se isto tjesim da je jedno mjesecno, ali ovaj tjedan ono sto mi smeta je dorucak namaz od cokolade, kolac od cokolade, u petak su cokoladne pahuljice, i te hrenovke... Znaci ako ima toliko toga sto ide jednom mjesecno ipak se na tjednoj bazi nakupi. Rekla sam da ne zelim da mu daju gore navedeno, dogovorili smo se da provjerim svaki dan meni i napomenem sto da mu ne daju.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja se isto tjesim da je jedno mjesecno, ali ovaj tjedan ono sto mi smeta je dorucak namaz od cokolade, kolac od cokolade, u petak su cokoladne pahuljice, i te hrenovke... Znaci ako ima toliko toga sto ide jednom mjesecno ipak se na tjednoj bazi nakupi. Rekla sam da ne zelim da mu daju gore navedeno, dogovorili smo se da provjerim svaki dan meni i napomenem sto da mu ne daju.
    a kad kažeš što ne želiš da mu daju, da li mu daju nešto drugo ili ostane gladan, pitam jer i mene zanima, a nije mi prihvatljivo da onda moje dijete ostane bez ičeg

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ona može dat zamjenu samo ako ima, uvijek umjesto čokolina ti može dat kruh s pekmezom ili margom,ali ako je daleko od kuhinje neće se ni trudit tražit.
    Hrenovke su pretežno za ručak, to bi trebalo dogovorit na razini ( zdrastvena, kuharica) da se detetu da nekaj drugo, sad kolko će tu bit susretljivi ovisi i o tebi i o njima, a i o budžetu. Moji su alergičari, pa kad se ja pojavim s nećim kaj ne smije odma mi zaračunaju dolare nad glavom, kao oni imaju mali budžet.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    a kad kažeš što ne želiš da mu daju, da li mu daju nešto drugo ili ostane gladan, pitam jer i mene zanima, a nije mi prihvatljivo da onda moje dijete ostane bez ičeg
    Pa uz hrenovke imaju jos neki prilog, pa je jeo samo prilog, salatu i juhu. Jucer kad je bio taj namaz sam rekla da mu daju samo kruh bez namaza. A za uzinu mu mogu dati petit kekse umjesto kolaca od cokolade.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je meni u vrtićima sasvim OK, ne opterećujem se kvalitetom hrane, dok je u nekim razumnim granicama.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je meni u vrtićima sasvim OK, ne opterećujem se kvalitetom hrane, dok je u nekim razumnim granicama.

Uglavnom tako, ne smetaju mi ni hrenovke ni paštete povremeno... S druge strane se tješim da ionak malo toga pojedu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače ponekad se baš začudiš kak deca mogu puuuno pojest , napose kad je bažulj s suhim mesom, to uvijek traže repete.

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •