Magi- hvala na dobrodoslici!
Drzim fige da laparo prođe dobro i da to sto prije rijesis i da krenes na bebicu...hug...
Magi- hvala na dobrodoslici!
Drzim fige da laparo prođe dobro i da to sto prije rijesis i da krenes na bebicu...hug...
Curke, znate li koliko se dugo čuvaju JS u Rijeci?
Može podsjetnik? Prije punkcije uzeti voltaren i normabel 2 mg? Natašte ili svejedno?
nisam imala punkciju ali kombinaciju voltarena i normabela sam pila, sasvim svejedno mi je bilo da li nakon obroka ili na taste, ucinak mi je bio uvijek isti..iako je zbog voltarena bolje da zeludac nije prazan jer je tezak i nije bas najbolja opcija ..
ja sam sad zadnju punkciju prvi put uzela voltaren i normabel na tašte,jedno sat vremena prije i super je djelovalonajmanje bolna punkcija do sad !
sretno!!!
Sumskovoce to starim zakonom nije bilo limitirano dakle dok god ih ne potrošiš
cure, a zašto ne tražite neki koktelčić protiv boli u venu. ili kratkotrajnu opću ako je velik broj folikula?
mislim, taj voltaren i normabel uopće nisu adekvatna terapija boli u slučaju punkcije![]()
jejja, kiki30, hvala
Inesz, imaš pravo ali za jedan folikul nema šansi da se Rijeka baci u trošak. Čini mi se da sam lani uzela samo normabel da ne budem zgrčena.
ma i ja pregrmim za taj jedan folikul bez ičega, to mi je stvarno za čas gotovo više traje ono čišćenje nego punkcija, kad ti je nina sutra?
kombinacija normabela sa voltarenom ili ketonalom ili analginom npr opusta misice i eventualno ublazuje njihovo grcenje.. Slazem se s Inesz da to nije bas najidealnije ali vec sam cula da u RI ne zele davati nista protiv bolova.. Mozda ako imate ok doktoricu op da ju zamolite da vam prije nego odete na postupak ona da intramuskularno voltaren ili nesto takvo ? Meni je moja cesto davala za napadaje migrene i sl bez ikakvih problema..
Voltaren intramuskukarno daju ako pitaš i za 1.
nina70, sretno!!
Mali Mimi, idem prekosutra
Argente, hvala
Nemam loša iskustva tj. na prošloj su bila samo 2 folikula i nije bilo bolno. Uzela bih nešto sada jer želim biti opuštena (prenapeta sam i poslovno i privatno - ko tempirana bomba![]()
popij normabel, ja sam dobivala inekcije voltarena i nisu mi niš pomogle da me punkcija manje boli, bilo mi je isto samo što me poslije i od te inekcije bolio sam mišić pa sam odustala od njih
Negdje na forumu sam pročitala da voltaren na dan štoperice, zatim još jedan drugi dan i pola na dan punkcije sprečavaju pucanje folikula??? Upravo osjećam neko probadanje u l.jajniku. Normabel ću uzet čisto da budem mrtva-ladna (možeš mislit).
nina70, to za voltaren i prečavanje pucanja folikula sam i ja čula od cure koja je to pročitala na forumu. Nisam probala, a i ne znam kako bih znala da li je folikul na mjestu zbog voltarena ili ne bi puknuo i bez njega. Što se tiče probadanja, ja recimo svoje jajnike nikad ne osjećam osim nakon štoperice, tad točno znam gdje je koji
. Zadnji put mi je to probadanje nestalo tijekom noći prije punkcije i prestrašila sam se da je folikul puknuo, ali srećom još uvijek je bio na mjestu. Hoću reći da (ne)probadanje može nešto značiti, a i ne mora.
phiphi, sad si me malo umirila. Sinoć sam imala osjećaj da su svi popucali ko kokice![]()
nina,ja sam isto probala to s voltarenom,sad neznam dal je to baš djelovalo ali folikulić me čekao na punkciji(iako me docentica dobro prestašila i rekla da nema šanse da izdrži)sretno!!
Drage moje, ne mogu više izdržati a da vam se ne javim... evo ja sam preživjela punkciju 6 folikula, dobili smo 2js. Sutra idem gore na transfer,ako će ga biti, sve mi se nekako čini da ovaj puta neće biti onako kako ja to želim. Strah me!!!!
Nisam vam se javljala,sve u nadi da neću stalno misliti na postupak i da pokušam biti što manje opterečena, ali sve je bilo dobro do dana prije punkcije,onda je nastala panika pa sam bacila oko! A sad je već nepodnošljivo, jedva čekam sutra da vidim šta me čeka, morala sam to podjelit sa vama, jer ko me bolje razumje od vas....
Velike puse svima....
Butterfly101..... nemoj razmišljati negativno kada nemaš zašto... biti će to dva lijepa embrija... ma neka bude i jedan koja će ti dati bebu![]()
hvala ti mravak, ali neka paranoja me pere .... za poludit mi je!![]()
butterfly101 znam kako je , preživjet ćeš ove sate do sutra..... kada bi ih mogla prespavat bilo bi najbolje
Drži se
![]()
evo cure moje... mi bili na sgram i dg koja pise na nalazu je kryptozoospermia... sr*nje!!! jucer smo bili u soku i mijenjali raspolozenja svakih 5 min, onda smo pricali i bla bla bla.... uglavnom i mi smo kandidati za mpo... u pon idem kod svog gin da vidim sta ce mi reci pa sa nadam da ce mi dati up za humanu... i naravno trebalo bi ponoviti sgram za 3 mj a do onda cemo,nadam se obaviti sve pretrage koje moramo imati za prvi postupak... kad vas citam, vidim da to i nije tako lako za nas mali mozak...i toga me i strah, kakvi ce biti ostali nalazi, u koji postupak cemo ici, pa te pumkcije, fm, iscekivanje... uf ima toga...ali dok ste vi tu, mislim da cu lakse to podnijeti... eto toliko od mene za sad...
nisam bas ufurana u te vase price pa saljem svima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da vam se T sto prije ostvari... pusaaaaa!!!
butterfly101,držim fige za transfer,bit će sve u redu...sigurno si nervozna jer ti je zadnji postupakdrži mi se...
vatra,sretno dalje.... iako sam već dugo u svemu ovom moram priznati da još nisam čula za tu dijagnozu..
vatra86, bacila oko na gugl...dijagnoza vam je dosta loša, ali bitno je da se nađe koji spermić. Da li znaš koliko vam ih je bilo pokretnih po nalazu?
Sretno dalje i pitaj sve šta te zanima.
sve se puši na guglu od potrage za kripto
. I ja sam morala proguglat.
Pročitala sam da se zna dogoditi da dijagnosticiraju azoo umjesto kripto pa je u tom smislu dobro da je skuženo da se ipak radi o kripto.
Vatra86, sve ćeš poloviti po putu, a za sva pitanje i nedoumice, na pravom si mjestu. Sretno!
To vam znaci da u nativnom pregledu nije bio ni jedan spermij,a kripto znaci da su nakon centrifuge nađena 5 aktivna spermija,sto je rekla sestra da je dovoljno za mpo. Iako ja mislim da ce slijedeci sgram biti bolji,jer je mm bio nervozan,stresan i neugodno mu je bilo pa je uzorak imao samo 1ml,3 dana smo apst.
Hvala cure na podrsci i budite bez brige da cu vas svasta pitati.![]()
ako ne počnemo plačati google, on će nas banirati radi zloupotrebe
sretno vatra86
E kako razmisljam o svemu ovome, onda moram od nekud krenut,ja sam se za pocetak narucila kod svojeg gin,valjda ce mi reci sta sve moram. Nego jedno pitanje koliko se ceka pregled kod gin na humanoj,tj.od kad se narucim.vec sam nestrpljivainace sam znatizeljna po prirodi pa gledam na to kao izazov (do prve krize)...
![]()
vatra86 - nije utješno, ali čisto da znaš, MM je imao 1 morfološki ispravan plivač u 10 vidnih polja. Na nalazu s-grama bile su sve nule. U oba postupka smo dobili dva embrija, prvi pokušaj je bila biokemijska, drugi pokušaj je bio bingo. Ta dva mala 6 i 7 stanična embrija imaju 9 mjeseci. Dakle, koliko god malo plivača bilo, jedan (ili dva) su bitna za trudnoću. Biologica Linda je sjajna, zna naći prave kandidate za posao
Butterfly - sjećam se tog osjećaja, jako dobro. Ja sam išla tako daleko da nisam željela čekati stadij blastice jer sam se bojala da ćemo 5dnt doći u Ri i da blastica neće biti. Uvijek sam inzistirala na transferu 3 dnt - samo i jedni iz straha. Podijeli svoje osjećaje s liječnikom kada dođete na razgovor, razumijet će i ohrabrit te. Ja ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od
Mali Mimi - hvala ti na informaciji, bilo me strah da će me jednog dana nazvati iz KBCa i pitati me što ćemo sa JS (imamo ih 6) pa da ću se nać u žestokoj dilemi. Ovako mi je lakše.
A što se tiče pain killera za punkciju, oba puta sam užicala opću anesteziju, nisam znala da su postali neskloni tome...
I nikad neću zaboravit našu tigrical - kako je bila euforična nakon normabela+voltarena![]()
Sumskovoce- drago mi je da si to podijelila samnom...mogu ti reci da si me malo utjesila,i dala nadu. Cestitam sto ste uspjeli!!![]()
Vatra ovisi kod kojeg doktora se narucis..ja sam se pred 10 dana narucila kod dr.M za 27.09 kod njega ocito nije guzva..Zelim vam srecu i da se stanje popravi,a i kao sto su cure vec rekle jedan je dovoljan da napravi bebicusutra je i nama sGram i uzasno me strah nalaza,imam los osjecaj..a i cista je opet tu
![]()
eejjlaaa cure drage, hvala vam za utjehu... uglavnom ja sam prespavala i jedva dočekala da stignem na humanu.
Dobila sam jednu šestostaničnu mrvu, nadam se da će se dobro ugnjezdit.
I phiphy je bila samnom, njezina je više fotogenična, super je ispala na slici.
Da kiki, bit će stvarno da je nervoza jer je zadnji....., danas počinjem i sa fragminima,znam da si ih i ti konzumirala.
jejja sretno sutra, dr.Mje super sve će vam lijepo objasnit !
Jejja- hvala na odgovoru. Ajde javi kako ke bilo mozes i pp.da izaberem kos kojeg cemo mi.jer za dr.V i da S. Sam dobila neku info.pa ako mi mozes javit jos za M. E da i da sve prodje super i da sto prije krenete s postupkom
Butterfly- od srca ti zelim da se mrvica lijepo ugnjezdi.
vatra javim sutra definitivno.. vec sam dva puta imala priliku biti kod dr M. u ordinaciji i stvarno mi je za promjenu netko bio pozitivan i saslusao me.. za sad nemam apsolutno ni jedne rijeci zamjerke.. cak me je pokusao i uvjeriti da ostanem u bolnici za svaki slucaj da me drze na oku ali nisam ostala, radje sam mirovala doma i pazila se na poslu da ne pretjerujem..
nego mm sutra spermio-onda mora na put, mogu li ja podignuti njegov nalaz s obzirom da mi kasnije treba kod dr ? koliko vremena imamo od uzimanja uzorka da ih donesemo u dobrom stanju u bolnicu? di se predaje uzorak tocno- kod sestre di se i narucuje ili?
Uzorak moras odnesti dole tamo di se i narucuje,u roku 1 sata,ali tm mora to osobno jer se mora potpisati da je to njegov uzorak.a nalaz pise na vratima da mora osobno doci po njega.pitaj da li ga mozes ti uzeti ili doktor mozda moze.ugl,nalaz se podize od 12-13.mm je tamo dao svoj doprinos u wc-u jer nama treba malo vise od sat vremena do ri. Sretno sa sgramom i sa pregledom!
super.. onda se samo nadam da ce u 7:30 zaista bit sestra tamo jer m mora na vrijeme stici na posao,sef nema bas razumijevanja..
hvala ti, nadam se najboljem ocekujem najgore.. pa nek bude neka sredina bit ce dobro..
Hvala, kiki30!
butterfly101 i ja se skužile i upoznale. Brže vrijeme prođe u ćakuli
.
prosle i prve konzultacije kod dr. M , vatra sto se tice dr. njezan je bio, sve objasnio, na sva pitanja bez problema odgovorio,strpljiv, nemam zamjerku kao ni do sada...
Sgram je normo, moram napraviti hormone 3dc i 21dc pa ponovna kontrola jer imam cistu, onda prohodnost jajovoda i ostale pretrage (brisevi,papa,rh faktor....) moramo i odluciti u koji postupak zelimo.. mislila sam da ce me dr savjetovati i preporuciti ali je rekao da on nije tu da namece misljenje vec da pomogne a s obzirom da je sgram dobar mozemo birati s cim zelimo krenuti,nije mi bas olaksao s obzirom da sam frisko u tome .. iako kad sad razmisljam zapravo ne znam sta i kako odabrati jer ne znam imam li ja ovulacije uopce
, uglavnom postupke mi je na brzaka objasnio pa sam se sva pogubila, morat cu ih proguglat malo.. svaki savjet je dobrodosao..
sad kuzim da ne znam uredjivat postove pa cu dodati..(sad se tek pojavilo uredi poruku,a proslu nemogu) znaci prva opcija nam je IUI u prirodnom ciklusu, onda IUI u stimuliranom, zatim IVF prirodni ili stimulirani.. s tim da mi je rekao da IUI u prirodnom ima najmanje sansi ali da je prosle godine tako ostvareno 14 trudnoca.. i sad citam onaj zakon i ne mogu skuziti koliko kojih imam pravo preko hzzo? i koji postupak mi je najpametnije izabrati? isprike na zbunjenosti ali sto vise razmisljam manje znam..
Posljednje uređivanje od jejja : 27.09.2012. at 15:37
Jejja, preporucam da krenes odavde http://potpomognutaoplodnja.info/index.php i http://www.roda.hr/article/category/...ti-i-lijecenje. Sretno!
Phiphy AltGr+1 do neba (ispricavam se, morala sam)
Jejja, imaš pravo na 4 IUI i 6 IVF-ova od kojih dva moraju biti u prirodnom ciklusu.
Pod što se ubrajaju stimulirani IUI, nemam pojma.
Ne znam puno o PCOS pa ne znam što bih ti savjetovala.
A da li je dr. rekao od koliko IUI-a su ostvarili 14 trudnoća? Baš me zanima jer sam i ja u 2011. 'ispucala' 2 IUI pa ulazim u statistiku.
hvala maca papucarica ovaj prvi link sam upravo i krenula citati.. samo me jos buni da li IUI u prirodnom ciklusu ulazi u onih 6 placenih ili ne.. ok sad vidim drugi odgovor...nije mi rekao od koliko ali je rekao da je u biti najmanje uspjesnahvala
Posljednje uređivanje od jejja : 27.09.2012. at 16:03
Evo i mene. U posljednjoj šansi dobili smo 2 js (u prirodnom) i ako sve bude ok u subotu će bit ET. Strah me je radovati se. Jučer sam se smijala i plakala istovremeno.
Jejja, neka normala kod Pcos sa anovulacijom i dobrog spermiograma je prvo probati par tempiranih odnosa (ovulaciju izazvati klomifenom/femarom), ako ne uspije, par IUI (mada, kad je sp dobar, nema bitnije razlike izmedu uspjesnosti to i iui), a ako ni to onda Ivf. E sad, neki dr a i pacijenti to projure i dodu do Ivf prije, neki sporije (ja), ovisi...o dosta toga.
Moram priznati da sad prvi put cujem da "friski" pacijent sam bira koji ce postupak![]()
Nina nadam se da ce vam taj zadnji biti doslovno zadnji i da ce u subotu biti sve ok!
Maca i meni je bilo cudno, pitao je jesmo li razgovarali mm i ja vec o tome sta bi i kako pa da malo razmislimo, mislim tesko mi je razmisljat kad jos ni ne znam sta mi je...a izazivanje O se ne ubraja u nikakav postupak? (pitam glupost jel' da?) najvise me brine sto zapravo ne znam ima li O uopce i kada/kako cu to doznati
Odlazit ćeš na folikulometrije - svaka 2 dana ideš na ultrazvučni pregled pri kojem se gleda folikul (u njima su jajne stanice, ali ne u svakom) i dr. će na temelju tih pregleda ocjeniti da li je vjeorojatno da će biti ovulacije ili ne. Kad vodeći folikul (najveći i onaj u kojem je vrlo vjerojatno js) pukne i na UTZ-u se vidi žuto tijelo, znači da se ovulacija dogodila.
Posljednje uređivanje od phiphy : 27.09.2012. at 16:38