Ali, NE po toj cijeni!a u ZG ima u ovim većim centrima,znam da sam vidla u metrou
Potpis na Veroniku, ali i na Križevačku mljekaru, koja ima svoj štand na Dolcu (samo na Dolcu), maslac je 35 kn, što je oko 8,5 kn za 25 dag. Jeftinijeg nema
Ali, NE po toj cijeni!a u ZG ima u ovim većim centrima,znam da sam vidla u metrou
Potpis na Veroniku, ali i na Križevačku mljekaru, koja ima svoj štand na Dolcu (samo na Dolcu), maslac je 35 kn, što je oko 8,5 kn za 25 dag. Jeftinijeg nema
Križevačka mljekara nema već neko vrijeme maslaca. U stvari, nije ga bilo, a sada već neko vrijem nisam išla provjeravati dobivaju li ga opet
Imaju ga stalno, ali se dogodi povremeno da ne dolazi jedno tjedan-deset dana.
I ograničili su na pola kg po osobi ....
marta, ne voliš Lidlov malsac? On je 9,99 ili manje.
Jucer je bio na akciji po 9,99. Inace je 12 ili 13, i ne nije mi fini kao domaci jer je napravljen od kiselog mlijeka ili vrhnja, za razliku od naseg koji se radi od mlijeka ili slatkog vrhnja. ALi mi je dovoljno dobar da ga stavim u kolace ili otopim u ghee.
alooooooooooo))
ovo je tema o PRIJEVARAMA...
Nije prijevara ali je navlakuša. Prije nije bio na akciji u Plodinama proizvod kojemu za dva dana ističe rok trajanja. ?!
pa to je prijevara. proizvod kojem ističe rok trajanja ne može biti na akciji :/ ... njemu je snižena cijena, ali to NIJE akcijska cijena.
U konzumu zadnjih par mjeseci stalno imaju snizenje 50% na robu kojoj je blizu rok trajanja. Uglavnom ima jos dosta vremena do kraja ( 10 dana-dva tjedna), tako da znamo piknuti dosta stvari. Uglavnom slatkise i grickalice.
Možda ovo nema veze s temom ali moram se negdje ispuhati!
Bila sam jučer u Baby media centru raspitati se ima li možda mogućnost kupovine navlake za autosjedalicu Romer jer nam se stara pohabala.
Kaže meni trgovkinja: ok, raspitat ću vam se za to do sutra ali morate mi onda ostaviti 50 kn akontacije.
Kakve akontacije, pitam ja, želim se samo raspitati a ne i odmah kupiti.
Kaže ona meni: Mi Vam imamo dnevno stotinu takvih upita i gdje bismo mi stigli kada bi svima odgovarali (a ja naivno mislila da je to dio usluge) pa je šef odlučio da će se za takve upite ako želite da se raspitamo morati ostaviti 50 kn akontacije
Naravno, rekla sam joj da ne želim platiti pitanje 50 kn (iako će mi oni vratiti novac kada dobijem odgovor)
Pa mislim, gdje to ima!!??
Svašta!![]()
loooooooooool
moram to MM predložiti
za mjesec dana bit ćemo bogati![]()
e baš je za novine
nadam se da nitko doista ne ostavlja svoje novce za to
ovo je zaista prestrašno, daj si truda da se o tome pročuje pa će biti sretni da dobiju ikakav upit.
mi prije 2 dana u Lesnini napokon naišli na ogledalo za hodnik, izloženo je, uredno istaknuta cijena (bila je neka akcija ali nije bitno, uzeli bi ga i bez akcije), prodavačica ide provjeriti imaju li ga, kaže - ne. mi pitamo, dobro, možemo ga naručiti? ne, kaže, ne može se naručiti. sad nama iznad glave ?????? smiju li imati izložene artikle kojih nemaju ni na skladištu niti ih se ne može naručiti, mislim, kakvo je to zavaravanje?
u varaždinu u lesnini imaju jedan katalog s zidnim tapetama i fora vješalicama,
ja ga prelistala i dašla par artikala koje bih kupila,
kad ono; nemaju niti šifre niti cijene, niti mogu to naručiti...
Pa mislim, sklonite onda taj katalog....!!!!!
Ne mogu klasificirati kao klasičnu prijevaru, ali dobro je znati i obratiti pažnju - u Mercatoru akcijske cijene pršuta i suhomesnatih narezaka često vrijede samo za proizvod koji se kupuje u komadu. Ako želite da vam ga narežu, platit ćete punu cijenu. Ne vrijedi uvijek i za sve nareske, ali nemam pojma po kojoj logici određuju kada i za koji vrijedi. Uglavnom, oprez.
Jučer u Intersparu nije bilo keramičke tave za palačinke (akcija iz knjižice s bodovima).
Šmrc.
jučer u Kik-u.... bile su na sniženju nekakve keramičke vazice....prva cijena je bila npr.17 kn,(prekrižena) druga cijena 8kn, i treća cijena na naranđastoj etiketi 4 kune
i blagajnica mi uredno naplati po 8kn.... sva sreća pa sam išla gledati račun (jer mi je bilo nekako puno,iako sam i druge stvari uzimala) pa sam skužila...ona se ispričala da nije vidjela, vratila mi novce (nakon što sam ispunila onaj formular) sve ok, al ide mi naživce to što svaki račun moraš ko kobac vrebati....![]()
doživjela, nazvala kontakt centar i žalila se
pa mi rekli da se vratim tamo i tražim da mi narežu
vratila se, pozvala na njih, narezali mi
ako režu parizer za 30 kn/kg stvarno mi nije jasno zašto ne bi rezali pršut na akciji po 100 kn/kg
bezobrazno
navodno imaju neki naputak da se na akciji (ne znam odnosi li se samo na pršut) ne reže, al to kao nije službeno pravilo
tu je uvijek i knjiga žalbe...
inače, ja to klasificiram u prijevaru + bezobraštinu
dukat je imao akciju dva mlijeka 7 vitamina-10 kuna. inace jedno dođe 7-8 kuna. i merkator je u svom letku uredno napisao da ta akcija traje do 3.10.
mi smo bili jucer (prosla akcija) i naravno, mlijeka je jos bilo, a cijena je i dalje 10 kuna.
meni ljuti kad na ambalazi pise 1+1 gratis, a nasi zalijepe etiketu iznad toga i napisu "kupi jedan, 25% popusta na drugi" ili tako nesto.
Nije baš pitanje za ovu temu, ali ne znam gdje bih stavila...
U Intersparu lijepo stoji natpis da se kupljeno donje rublje ne može zamijeniti. Zar nije to izravno kršenje Zakona o zaštiti potrošača?
Hvala ti na savjetu, taj kontakt centar mi nikad ne bi pao na pamet.
Sad i nisam u situaciji da prečesto kupujem u Mercatoru, ali prošli vikend smo bili u Sloveniji, pa sam tamo kod svakog nareska vidjela dvije cijene, jednu za narezan, a drugu za u komadu. I to je u redu, cijena je istaknuta i svatko će odlučiti odgovara li mu ili ne. Usmeno obavještavanje pak nije u redu, ni najmanje (imala sam dojam da se prodavačicama jednostavno ne da rezati).
u konzumu su na akciji mandarine. 2kg netto za x kuna.
e pa vagnite svaki paket, jer u 4 od 5 paketa - težina je oko 1,9 kg brutto.
ali to nije sve.. gratis dobivate i set noževa / kuhača / kajjaznam...
na moju pritužbu, dobila sam odgovore osobe A, i osobe B.
osoba A: a što je to netto težina? ja vam se ne snalazim u brutto i netto...
osoba B: to vam je kalo... pa jel vi znate kad je to ubrano? naravno da je sad manje teško nego kad je ubrano...
wtf ???![]()
pa ja kupujem 2kg netto - kaj me briga kad je ubrano... u moje doba je svaka firma koja prodaje takvu robu - gubitak težine (kalo) - knjižila u stavku "kalo, rastur, lom i kvar" - i to je išlo FIRMI U TROŠKOVE. ne na račun kupca..
Moje su bile 1,979g. Izabrala sam najteže.
Sad si me sjetila, nedavno ja kazem prodavacici u ducanu da mi da 1/3 od tog komada sira koji drzi u ruci. I zena lijepo spusti komad na dasku i krene nozem od recimo 1/5 i pita:"Jel ovoliko?"
MM je prvo blijedo gledao, onda je pobjegao. Ja sam mrtvo-ladno istumacila kako da to odreze.
Ja uvijek važem to pakirano voće. U Lidlu često bude manja težina ali zna biti i dosta iznad. Obično kupujem pakirane naranče pa im je teško točno izvagati. Sa mandarinama je ipak lakše
Meni je najbolje kad prodaju salatu na komad po 4.99, pa u nekom busenu bude 4 i pol lista ukupne mase 10 deka.
Svaka vaga (i kod zlatara) mora imati atest Državnog zavoda za mjeriteljstvo, tako da slobodno pitajte kad je vagu pregledano Drž. zavod za mjeriteljstvo i gdje joj je naljepnicaA jeste provjerile vage,primijetila sam da u Mercatoru na povrću svaka vaga važe drukčije, sumnjam da je drugdje bolje
I bezninske pumpe moraju imati te naljepke
Ne znam detalje, različito vjerojatno za razne djelatnosti.
Mislim da su benzinske svakih šest mjeseci
Danas u Billi na Rotoru tražim kukuruznu krupicu Tena (na akciji po 5,99 kn). Ima ih hrpa, a rok trajanja - 09/12.![]()
![]()
![]()
danas su jaja u sparu bila -25%, cijenu su digli 17.99 za 10 komada![]()