zanima me kaj je sad na tapeti za jelo,ak može treba mi hitno, jer učiteljica do jučer nije znala kaj bu za ručak.
Nekad kad je moj klinac išo bil je pomfri+ dinosaurusi, torta
zanima me kaj je sad na tapeti za jelo,ak može treba mi hitno, jer učiteljica do jučer nije znala kaj bu za ručak.
Nekad kad je moj klinac išo bil je pomfri+ dinosaurusi, torta
Od frendice mala bila prije dva i pol tjedna - znam samo da su imali juhu od gljiva.
Probaj nazvati Grad mladih pa pitati.
evo rekla učiteljica napokon ono kaj sam i ja rekla, dogovorili smo da mala ne jede pomfri, i kolač ak je obojen ( što nagađamo da je za sad najmanje 70% da je čokoladni). Velim ja njoj pa nek detetu skuhaju krumpir umjesto krumpira. Ner bi ništ rekla da mala nije bila u Gradu mladih s vrtićem i sva klopa za nju je rađena u dogovoru s menom.
evo nazvala, napokon se neko javio rekla juha, pomfri+ piletina pohana, kečap,salata, cedevita, kolač. Sad nisam stigla pitat kakva je juha, kolač je kakao. Rekla teta da samo učiteljica treba reč ujutro kad dođu što i ćega drugačijeg i da se sve može napravit, pa i palačinka za malu ( to je dobila kad je išla u grad mladih za ročkas).
ali pitanje je zakaj uvijek jedno te isto, ali pošto ja ipak brinem kaj će mala jest i da tu bude što manje industrije, bit će kak velim i basta
naravno a i da nije nije ok, da na izletima uvijek mora jest jedno te isto, to nisam dala ni da klinac jede.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.10.2012. at 06:21
mislim da su obje te situacije dovoljno dobar razlog da onda djecu ne saljes nigdje.
ja bih krepala od brige ako za dijete koje je alergicar ne bih mogla dogovoriti jelovnik koji je ok (a znam da se to u gradu mladih moze i da nije problem, samo se treba na vrijeme javiti). s druge strane, roditelja koji za zdravo dijete trazi neku posebnu prehranu jer se eto on ne slaze s onim sto se nudi bih zamolila da ne salje dijete. kome je 5 ruckova u godinu dana od presudne vaznosti - bolje neka ne sudjeluje u stvarima koje nisu obavezne.
potpisujem u potpunosti
ako se dijete dobro hrani od 5 ručkova godišnje mu ništa neće biti
ja svoje dva puta godišnje odvedem u McD...i ništa im nije,a nisu ni željni smeća od hrane
i jako dobro znaju zašto u McD ne idemo jednom tjedno
isto tako se ne živcram zbog smokića i čipsa na ročkasima
cure imate potpuni drugačije mišljenje i od mene i od mojih klinaca, radite po svojem, a ja ću kak znam i umijem. Meni je gluzpo da deca moraju stalno na izletima jest jednu te istu hranu, malo kreativnosti i složi se svašta, i deca opet pojedu .
da moja klinka uredno ide na ročkase, ako je zdrava, i uredno nosi sa sobom hranu koju jede. U Mc ne idemo, a klincu nealergičaru je tam muka od svega , pa onda imam valjda dosta razloga za svoje principe.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.10.2012. at 14:38
inače nije ona jedina ima ih u njezinoj generaciji cca 8 klinaca
ma, principi su super stvar
ali ovonisu principi nego bezobraznost. ono, neka pokazna vjezba sile. dam se kladiti da je to rezervirano samo za forum, u pravom zivotu si zapravo u situaciji da ti dijete vec jest u gradu mladih a ti tek sad saznajes sto imaju za rucakbit će kak velim i basta![]()
vidiš nisi nikad u pravu, ja se na UVIJEK vrijeme informiram ( i najmanje sam koji korak prije svih), da se ne bi kaj desilo kaj ne treba, dete je od malih mnogu educirano kaj smije, a kaj ne smije. točno su poštivane zabrane, koje su joj išle u prilog poboljšanja statusa zdravlja, u ponedjeljak ide na teren Grada pionirca. Moje djete ne smije puno masti jest, napose u tako nevažnom obroku kao što će tam biti, a pošto postoji hrana koju smije , to će i dobiti, jer ja plačam ručak ko i svi ostali.
ok kada ti je dijete alergičar ali tjerati inat jer ti to nije ok mi je bezveze
naravno ako je riječ o zdravom djetetu kojemo od jednog takvog obroka neće biti ništa
i moja kćer je u 9 mj bila u Gradu mladih i imali su pohano i pomfri samo jedan dan
i stvarno ne vidim gdje je tu problem
a što se tiče McD tvoje dijete to ne voli,moji vole,pa ih ponekad i odvedem
to je i tako bio samo primjer,mogla sam navesti i lino koji kupimo jednom u dvije godine,ili čips,ili kikiće...uopće nije važno
zašto se jede uvijek isto?
zato što je iskustvo takvo da se u najvećem postotku ta hrana pojede
a bitno nam je da djeca na izletu pojedu, da nisu gladna
i ja mislim da im od par dana u godini nezdrave hrane neće biti ništa
kasno je nama u školi ispravljati krive drine
pa ima par dana u godini idemo uz dlaku
na žalost, da je na meniju npr riba i blitva 70% djece bi ostatak izleta kukalo da je gladno
jelena, meni je jasno tvoje stajalište, pogotovo ako je dijete na posebnoj prehrani
vjerujem da se sve može dogovorit
treba li onda moja mala bit gladna, ako već svi drugi moraju bit siti, to ja pričam, ne idu oni u tunguziju gdje ima samo jedna vrsta hrane, idu u restorane, gdje mora bit druge hrane i načina spremanja
ali ista ta djeca bi pojela i kuhani krumpir ili pire bez problema da im se ponudi, ili rizi-bizi zar ne?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.10.2012. at 07:51
Pa gle, ja imam klinku koja ne voli jesti, tako ako se negdje ide u torbu joj stavim 2 sendviča za svaki slučaj, i sok, ako tamo bude nešto što ona neće da se ipak najede, iako i u vrtiću nekad pojede sve nekad samo kruh. Sve ovisi, ali mislim da za 1 dan ne treba se toliko brinuti. Tko zna u grupi ako svi jedu možda će i ona - radi društva.![]()
Ovdje je riječ o 2 različite stvari .
Nešto što dijete ne smije iz zdravstvenih razloga jesti i nešto što mu mater ne želi da jede.
Prvi razlog je opravdan , a drugi je u najmanju ruku smiješan.
Toretski bi tako moglo biti 30 zahtjeva za različitim ručkovima , jer je netko vegetarijanac , netko ne jede određenu vrstu mesa , netko nešto ne voli ....
U tom slučaju je najlakše spakovati ručak u ruksak pa si sigurna što jede.
Inače , potpisujem anledo.
kao dijete koje je do puberteta nosilo svoju hranu jer nije smjela jesti slatko i masno, mogu reci da sam uvijek JA nosila svoju hranu. od vrtica (graham i presana sunka) za dorucak kada bi na meniju bilo nesto sto ne smijem, do proslave pionira kada sam imala 100% sok od jabuke u staklenoj bocici dok su svi drugi imali F. (kršitelj koda) je organizirala skola, moj sok, moja mama. takodjer na rodjendanima nisam imala posebne kolace. naprosto ih nisam jela. pa ni na svojim rodjendanima.
divno je sto danas ustanove o tome vode brigu, no postoji nacin. ovak kak si ti predstavila, nije.
Posljednje uređivanje od leonisa : 14.10.2012. at 20:37