nine prvotno napisa
nije išlo nikom " u brk", jer je ovo gore iznošenje činjenica kako je jedno od troje dice vidilo svoju situaciju,MBM, to nije moje mišljenje... a što se tiče materijalizma ne radi se luksuzu, radi se o iskidanim tenisicama za školu, neimanju za pokaz do škole, nemanju za knjige, itd...da ne kažem da roditelji nisu imali ništa, nego nisu imali dovoljno za njih troje.... i baš me zanima što bi jedan od 16god koji već želi curice u sobi rekao na to da mu je u toj istoj sobi brat od 8godina... nikakva privatnost.... a i kod različitih spolova.... nema to veze s materijalizmom...napisano je ono viđeno očima tog djeteta
moje mišljenje lijepo je imati puno djece kad im možeš pružiti osnovno u životu, pa bio to trening, bila to eskurzija, i masu drugih stvari... dobro, netko nema ni za jedno...al ja gledam da već zakidam svoju stariju zbog brata, ne ide na drugi sport koji je htjela jer je nema tko vozit, nisam joj još kupila novu zimsku jaknu i nismo joj završili sobu jer smo svu ušteđevinu morali potrošiti na bebu... ok...mi smo sretni, i ona je sretna što će dobit brata, i nadam se da će tako i ostati.
btw. ponavljam se, ne moraju se dica iz mnogobrojnih obitelji volit, nije sve crno i bijelo, stvar je odgoja imao 2 ili 10... treba saslušat i drugo mišljenje, recimo moje prijateljice koja je s 12 godina kuhala i čuvala dvoje malenih dok su njeni radili, brat bio u školi a mi smo je ispod prozora zvali da se igra.... zapamtila sam dobro koliko je bila nesretna zbog tog...
tema je bila ne da je sreća u obitelji proporcionalna br. dice nego mijenja li se što po pitanju shvaćanja tog... u mojoj okolini ne, još je gore, svi su u kreditima, jedva spajaju kraj s krajem s jednom plačom i imaju jedno ili jedva dvoje dice... žive u skučenim prostorima daleko od onog 35m2 na prvog člana+15m2 na svakog drugog....
meni je osobno drago čut da je negdi u Hrvatskoj bolje....