Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5595

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj sanjalica82 prvotno napisa Vidi poruku
    imam pitanje...u srijedu sam bila na konzultacijama kod prof R. i rekao mi je da zbog sitinjace nisam trudna. prvi nalaz TSH je bio 6,14, drugi nalaz 3,92 i sad u 12mj idem na kontrolu kod endokrinologa. Normalno TSH mora biti ispod 2,5. Zar stitnjaca toliko moze utjecat na pokusaj trudnoce?
    dobili smo novi termin 04/13
    Draga evo da ti i ja napišem par riječi o ovome, vrijednosti TSH koje se računaju u granicama normale su od 0,3-4,0, ali idealno za trudnoću i kroz trudnoću bi bile vrijednosti koje su između 1 i 2, tako je meni objasnio moj endokrinolog. Povišeni TSH-a u većini slučajeva zna biti i jedan od razloga zbog kojih se ne može ostvariti trudnoća a posebno je opasan u prvim mjesecima trudnoće kad može izazvati spontani. Ja pijem tablete svako jutro već 4 godine, u postupak sam ušla s vrijednošću 2,4 a u početku trudnoće u jednom momentu( na vađenje krvi sam došla u ponedjeljak ujutro a u nedjelju sam se jaaaako razljutila navečer) sam došla i do 3, povećali su mi terapiju i sad kontroliram svakih mjesec dana. Hvala Bogu sve je ok, vrijednosti ne prelaze 1,9. Štitnjača je jako važna i utječe doslovno na sve kad nije ok, tako da redovito pazi i kontroliraj. Da li si dobila kakvu terapiju ili?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj bili prvotno napisa Vidi poruku
    Draga evo da ti i ja napišem par riječi o ovome, vrijednosti TSH koje se računaju u granicama normale su od 0,3-4,0, ali idealno za trudnoću i kroz trudnoću bi bile vrijednosti koje su između 1 i 2, tako je meni objasnio moj endokrinolog. Povišeni TSH-a u većini slučajeva zna biti i jedan od razloga zbog kojih se ne može ostvariti trudnoća a posebno je opasan u prvim mjesecima trudnoće kad može izazvati spontani. Ja pijem tablete svako jutro već 4 godine, u postupak sam ušla s vrijednošću 2,4 a u početku trudnoće u jednom momentu( na vađenje krvi sam došla u ponedjeljak ujutro a u nedjelju sam se jaaaako razljutila navečer) sam došla i do 3, povećali su mi terapiju i sad kontroliram svakih mjesec dana. Hvala Bogu sve je ok, vrijednosti ne prelaze 1,9. Štitnjača je jako važna i utječe doslovno na sve kad nije ok, tako da redovito pazi i kontroliraj. Da li si dobila kakvu terapiju ili?
    na euthyrox od 25mcg ali sad imam ludu dozu (preko tjedna po 1 tbl, vikendom 2 tbl). morat ce mi povecat dozu, to znam..problem je sto godinama patim zbog nje a dok nisam vadila hormone i dok mi se nalaz nije ocitao nitko nije znao sto mi je, pa kad me je netko vidio pomislio bi da sam u depresiji, debljala sam se, skupljala mi se voda, usporena probava...ali menga je uvijek bila redovna. to je endokrinologu bilo jako cudno da me je tri puta pitao jel imam problema sa mengom.

bili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj sanjalica82 prvotno napisa Vidi poruku
    na euthyrox od 25mcg ali sad imam ludu dozu (preko tjedna po 1 tbl, vikendom 2 tbl). morat ce mi povecat dozu, to znam..problem je sto godinama patim zbog nje a dok nisam vadila hormone i dok mi se nalaz nije ocitao nitko nije znao sto mi je, pa kad me je netko vidio pomislio bi da sam u depresiji, debljala sam se, skupljala mi se voda, usporena probava...ali menga je uvijek bila redovna. to je endokrinologu bilo jako cudno da me je tri puta pitao jel imam problema sa mengom.
    I ja imam istu ludu terapiju, neće ti vjerojatno povećati dozu treba cca mjesec dana da se tjelo navikne tako da već na sljedećoj kontroli očekuj poboljšanje a možda ti ipak sad prije postupka povećaju pa poslije smanje jer sam ja imala veće vrijednosti od tvojih pa sam pila nedjelju 2 tbl ostalo po 1, do trudnoće onda su mi malo podebljali koliko sam prije olako shvaćala terapiju sad čim otvorim oči mislim na tablete i ja sam se debljala a sve sam pripisivala stresu, kasnoj večeri bla bla sad sam prije trudnoće došla na svoju kilažu od prije 5 godina bez ijednog dana gladovanja ili susprezanja od hrane, nervozu sam pripisivala poslu i nekim drugim osobnim problemima, a menga mi je ionako od prvog dana sve samo ne normalna isto ko i probava. Strah me samo da ne prenesem to na bebe jer vele da je to nasljedna bolest i da ide po ženskoj liniji (mada od mojih nikad nitko nije imao problema). Odlično da ste to otkrili, obavezno se drži terapije i redovito kontroliraj.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala svima cure

Sneki,strijelac- da nam uskoro javite veliku betu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •