Milasova odlična vijestjedva čekamo ponedjeljak!!
Milasova odlična vijestjedva čekamo ponedjeljak!!
bili tvoja trudnoča dobro napreduje,kad je termin i što nosiš ako se smije znati?
strelec je moj dr.,a hormone me nikad nisu slali vaditi,osim prolaktina jer sam spomenula da imam iscj. iz cice.uglavnom,svi dokt. kod kojih sam bila su mi rekli da mi je s hormonima vjerojatno sve u redu kad imam redovnu m i o.sad sve više razmišljam da to provjerim..na kontroli sad budeš sve znala,i pitaj dr sve kaj te zanima,sigurno ti bude objasnil(a).kod koga si?
gledam i ne mogu se načuditi. doktori iz Petrove nisu poslali našu forumašicu da napravi hormonske pretrage prije postupaka, pa ni nakon stimuliranog, ni AIH-a nisu tražili hormonske pretrage...
a par se vodi kao idiopati i trude se već više od 3 godine...
doktori, a da napravite hormonske pretrage? možda ovaj par tada više ne bi vodili kao idopatsku neplodnost, možda biste našli neki uzork i objašnjenje neplodnosti...
ma... nemam riječi za takvu praksu u Petrovoj... kao da su šarlatani...
fsh, lh, estradiol, progesteron, testosteron, TSH, amh... za početak.
prolaktin (jel bio lapsus), ok sad vidim da je bio prl, al ti navedeni hormoni su odnove osnova
Posljednje uređivanje od mare41 : 26.10.2012. at 13:11
Meni isto Strelac vodi postupak, meni su stanje prepisali od lani, a da ih nisam išla vaditi sama na svoju ruku ne bi ni znala da mi je povišen prolaktin. Meni je Strelac rekao da njemu AMH ništa ne znači. Moja dijagnoza se navodno još uvijek ne zna.
neznam kaj da mislim,zakaj me nisu poslali..al vidim da puno cura vadi hormone na svoju ruku,i često se desi da u tom grmu leži zec..
kad sam spomenula svom dr hormone,odmahnul je rukom.prl mi je bil 25.9 (4-23),i dr S. i dr V. su rekli da je to u redu.
mislim da moram otić k svom dr i tražit uputnicu,bilo bi vrijeme da to izvadim.
Snupi,
je li Strelec prije stimulacije broji antralne folikule?
Žužy a kad ti je bio prvi ivf,kaj te nisu onda poslali da obavis sve pretrage? Jer sam ih lani prije maribora vadila.
Inesz zbilja ne znam, jer sam jedino kod njega do sad bila samo na laparo i histeroskopiji.
prije 1.ivf-a sam napravila one uobičajene nalaze koji su potrebni prije postupka,markere,krv. grupu,rh faktor,papa,brisevi,i ostalo..
nakon ivf-a sam ostala trudna,pa kiretaža,nakon 6 tj došla m,kontola u petrovoj(lipanj),našli cistu,dali joj 2mj da ode sama(hb otišla) i onda smo dobili zeleno svjetlo za novi postupak(rujan).na toj kontroli u lipnju su nas zapisali za novi ivf u ožujku(saznala sam da sam na listi tek sad u rujnu dok sam se htela upisati za 2 ivf).odlučili smo prije još probati u prirodnjak,izvadila sam papu i briseve na svoju ruku,htela sam čista u postupak(sestra mi je rekla da mi vrijede svi nalazi od 1. ivf-a,al preveć toga se dogodilo u međuvremenu).hormone mi niko nije spominjal.
Snupi, mi smo za sad po starom, ležanje, mirovanje lagana šetnja po kući i eventualno dvorištu, moji mi čak ni u shopping više nedaju, hvala Bogu za kuhanje sam se još izborila da ne poludim od nerada..... Termin je u sjećnju ali zbog mog cerviksa i srčeka mislim da nećemo dogurati ni do 15.12 ( a to sam još možda i puno rekla). ali nikad se ne zna, na vrata nam kuca 30.ti tjedan pa sam lagano opuštenija, a i sve si mislim da me uskoro čeka mirovanje u bolnici .... Ja se iskreno nadam da ću biti u komadu barem do 34.tjedna. Imamo curu i dečka)) Ja svim Petrovkama želim da uskoro krenete mojim stopama
)
imam pitanje...u srijedu sam bila na konzultacijama kod prof R. i rekao mi je da zbog sitinjace nisam trudna. prvi nalaz TSH je bio 6,14, drugi nalaz 3,92 i sad u 12mj idem na kontrolu kod endokrinologa. Normalno TSH mora biti ispod 2,5. Zar stitnjaca toliko moze utjecat na pokusaj trudnoce?
dobili smo novi termin 04/13
Sanjalice,ne brini se kolegica od djetinjstva ima problema sa stitnjacom,pije lijekove i ima 2 princeze i sada nosi deckica! Inace stitnjaca ako ne radi kako treba pravi dar-mar u org. Slusaj dr.i bit ce sve ok! Sretno![]()
Ako vas ne šalju vaditi hormone, izvadite ih same radi svoga zdravlja, a naravno i uspjeha postupka i ponesite nalaze doktoru, a on/a neka ih onda izignorira na vlastitu odgovornost. (Iako je taj dio s odgovornosti upitan.)
AMH je po nekim drugim doktorima najvažniji u cijeloj priči jer upravo on najpreciznije predviđa odgovor jajnika, tj. pokazuje rezervu preostalih jajnih stanica.
Informirajte se same, na Rodi je zaista pregršt korisnih informacija i žena s iskustvom iz prve ruke.
Cure, ja sam jedna od onih pacijentica koja je usla u postupak bez ijednog nalaza hormona... Ne znam zasto me nitko nije slao (ni soc. ginic ni dr. iz Petrove) a ja se tuka nisam puno za to "hvatala"...
Bog cure,
Evo da se i ja priključim, ako me primate?
Inače čitam vas od kad sam pošla na postupak koji je bio u 10.mjesecu, inače ja sam bila na aspiraciji sa sneki41sa 3js.
Transfer smo isto imale skupa, i sad smo u iščekivanju. Al u biti javljam vam se jer imam problem sa desnom rukom u koju su mi ubrizgali narkozu pred aspiraciju, ali izgleda da su promašili venu jer sam ja sve osjetila i sad me ruka užasno boli, pogotovo kad mirujem, bol me zna i probuditi iz sna. Jel itko imao sličnih problema? I jel znate šta može olakšati bolove?
Hej! Pa evo tebe, kako si me samo "prokuzila"?i mene malo jos bolucka ta ruka (ne tako jako kao tebe) i nateceno mi je malo, valjda je ona anesteziologica
imala "tesku ruku" taj dan.Moj dok opce prakse mi je rekao da stavljam hladne obloge al naravno da sam ja to zanemarila...
Draga evo da ti i ja napišem par riječi o ovome, vrijednosti TSH koje se računaju u granicama normale su od 0,3-4,0, ali idealno za trudnoću i kroz trudnoću bi bile vrijednosti koje su između 1 i 2, tako je meni objasnio moj endokrinolog. Povišeni TSH-a u većini slučajeva zna biti i jedan od razloga zbog kojih se ne može ostvariti trudnoća a posebno je opasan u prvim mjesecima trudnoće kad može izazvati spontani. Ja pijem tablete svako jutro već 4 godine, u postupak sam ušla s vrijednošću 2,4 a u početku trudnoće u jednom momentu( na vađenje krvi sam došla u ponedjeljak ujutro a u nedjelju sam se jaaaako razljutila navečer) sam došla i do 3, povećali su mi terapiju i sad kontroliram svakih mjesec dana. Hvala Bogu sve je ok, vrijednosti ne prelaze 1,9. Štitnjača je jako važna i utječe doslovno na sve kad nije ok, tako da redovito pazi i kontroliraj. Da li si dobila kakvu terapiju ili?
Zaboravila sam napisati još u gornjem postu, apsolutno se slažem s Konfuzijom, vadite sve hormone. Otvoreno porazgovarajte s soc.gin. i zatražite uputnice, mene je moja soc.gin. odmah u početku poslala vaditi hormone. Zapravo čini mi se da sam to radila odmah u kompletu s papom i brisevima. Ne možete napamet znati što se događa u Vašem tjelu, a malo mi je blesavo da neki ne traže hormone...ja sam kod dr. Baldani morala 2 ili 3. puta vaditi da vidimo kako raste ili pada taj moj zločesti testosteron.
Bravo Bili, lijepo si to objasnila. Nadam se da će to objašnjenje potaknuti cure koje se liječe u Petrovoj da od svojih mpo liječnika traže preporuku za vađenje hormona, među kojima svakako treba biti i TSH.
Evo link, tekst je na hrvatskom, vrlo poučan, a odnosi se na Hipotireozu i truddnoću. Inače hipotireoza je stanje koje se očituje u s smanjenju rada štitnjače. Radi toga je i povećan hormon TSH kojeg hipofiza pojačano luči a sve u pokušaju da potakne štitnjaču na rad...)
http://www.poliklinika-harni.hr/Defa...aStranica=1504
na euthyrox od 25mcg ali sad imam ludu dozu (preko tjedna po 1 tbl, vikendom 2 tbl). morat ce mi povecat dozu, to znam..problem je sto godinama patim zbog nje a dok nisam vadila hormone i dok mi se nalaz nije ocitao nitko nije znao sto mi je, pa kad me je netko vidio pomislio bi da sam u depresiji, debljala sam se, skupljala mi se voda, usporena probava...ali menga je uvijek bila redovna. to je endokrinologu bilo jako cudno da me je tri puta pitao jel imam problema sa mengom.
Eto, meni doktor opce prakse rekao hladni, clover su na hitnoj rekli topli...pa ti budi pametan! Dobro da sam bila sretna zbog aspiracije pa sam u svemu tome zanemarila dr. savjet i nisam stavljala nikakav, jos je moglo ispast gore...uh!
I ja imam istu ludu terapiju, neće ti vjerojatno povećati dozu treba cca mjesec dana da se tjelo navikne tako da već na sljedećoj kontroli očekuj poboljšanje a možda ti ipak sad prije postupka povećaju pa poslije smanje jer sam ja imala veće vrijednosti od tvojih pa sam pila nedjelju 2 tbl ostalo po 1, do trudnoće onda su mi malo podebljalikoliko sam prije olako shvaćala terapiju sad čim otvorim oči mislim na tablete
i ja sam se debljala a sve sam pripisivala stresu, kasnoj večeri bla bla sad sam prije trudnoće došla na svoju kilažu od prije 5 godina bez ijednog dana gladovanja ili susprezanja od hrane, nervozu sam pripisivala poslu i nekim drugim osobnim problemima, a menga mi je ionako od prvog dana sve samo ne normalna isto ko i probava. Strah me samo da ne prenesem to na bebe jer vele da je to nasljedna bolest i da ide po ženskoj liniji (mada od mojih nikad nitko nije imao problema). Odlično da ste to otkrili, obavezno se drži terapije i redovito kontroliraj.
![]()
Sve se vise uvjeravam u to da,nazalost,skoro sve pretrage radimo na vlastitu inicijativu..tako sam i ja vadila hormone stitnjace bez da me je ijedan dr.na to ponukao..zahvaljujuci Rodi saznala sam koliko su hormoni bitni.i odlucila sve izvaditi jer utjecu na sam uspjeh postupka..
Ovaj forum je vrelo informacija,citajte i pitajte,informirajte se..
Hvala svima cure
Sneki,strijelac- da nam uskoro javite veliku betu
Ako bog da
Milasova8 sretno na transferu
A što se tiče hormona ja sam sve to vadila prije nego što sam došla u Petrovu, dok smo pokušavali prirodno moj gin. me je poslao da napravim sve te pretrage da vidi jel sve uredu s hormonima, a hormone štitnjače sam isto tako vadila malo prije ostalih jer sam imala neku cistu na njoj. I uglavnom svi nalazi hormona su mi bili uredni i to sam sve nosila kad sam pošla u Petrovu.
Sneki,strijelac- da nam uskoro javite veliku betu . Ja sam svoje hormone štinjače vadila ovu srijedu i nalaz bude gotov idući utorak pa vam javim rezultat. Za dva tjedna počinjem i ja sa pikanjem, jedva čekam.
Snupi, milasova, hvala vam na lijepim zeljama...
Stalno se pravim ja sam kao "cool", ne "zdere" me a vraga, drhtim ko prut! Stalno taj osjecaj pritiska, laganih grceva ko da ce me vjestica "zaskociti" svaki cas...uh! I nikak docekati da zaboli ko sto cure pisu da bude 4,5. dan kad je ugnjezdjenje... Joj da mi je zaspati pa se probuditi za 10-tak dana...![]()
Cure koje ste sada po novom zakonu bile u postupku u Petrovoj da li ste morale potpisivati sa svojim muževima/partnerima neku suglasnost o broju oplođenih stanica,transferiranih embrija i zamrznutih embrija i ako jeste kako ta procedura izgleda?
U pon.idem na transfer blastocista..ako ih budem inala vise od dvije,javit cu proceduru. za zamrzavanje..
Cure sretno ... očekujemo velike bete
Ja sam kod Šimunića... malo mi je glupo da dr. ne traže vađenje hormona... ja sam bila prije 2 god. vaditi i bilo je sve u redu, i štitnjača isto... nadam se da ću biti pametnija nakon tog uzv i pregleda...
Ne mogu dočekati taj 2, 3 mjesec![]()
libicaa traži jer se stanje iz dana u dan mjenja. Meni su lani bili ok ,nikad ne bi ni pomislila d mi bude prolaktin toliko narasao.Strijelac dobro nam došla i zko ti vodi postupak?
bok svima, svaki dan čitam lijepe i manje lijepe vaše riječi i stalno sam puna neobičnih emocija kad čitam...
nikako da mi prođe još ovih zadnji par dana prije odlaska dr Šimuniću na kontorlu sa cb...
možete mi molim napisati kaj sve moram vadit u Petrovoj 3? vjerujem da moja soc.gin zna, ali samo da znam kad ju bum tražila uputnicu da vidim jel mi sve metla kaj mi treba... osjećam se ko da stojim na mjestu čekajući na "pregled" na kojem opet neće biti ništa konkretno.. i opet isto pitanje na temu HSG, ali to me baš muči.. jer to rade u Petrovoj i koliko se dugo čeka na taj pregled..? mislim si nekak da bum pak i na to čekala još koji mjesec...
jer sve žene moraju na HSG prije postupka ili kaj?
čitam i koliko vidim dođe se u petrovu i ode se sa terminom, a ja već 2x bila i nikaj
držim fige svima za sve faze u kojima jeste!!!!!![]()
![]()
Postupak mi vodi doc.dr.sc. Pavičić-Baldani. Inače ja sam prvi put kod nje bila u prosincu prošle godine i odmah su mi dali onaj listić sa svim što mi treba i zapisali me za 4.mjesec, i pošto nismo iz Zagreba sve smo vadili u svom domu zdravlja i u bolnici u Dubrovniku, i čak nam je i spermiogram priznala iz Dubrovnika jer ga je očitavao neki dr. za kojeg je rekla da je dobar. Al pošto smo imali nekih pravnih i financijskih problema odgodili su nas za 9.mjesec, al eto nismo ih mogli dobiti preko telefona čitava tri tjedna dobila sam termin tek 1.10. da dođem po lijekove i tad je napokon sve počelo![]()
Ftičica od kuda si? Ja sam propuhivanje radila u svojoj matičnoj bolnici pošto sam iz Varaždina , za zagreb ne znam u vžu se radi rengenski.A da li postoji opravdani zdravstveni razlog da morš napraviti hsg? Koje pretrage si uoće obavljala do sada? Ja sam sve briseve napravila kod svojeg socijalnog ginekologa. U Petrovoj 3 ako je to adresa republičkog laba- tamo sam jedino vadila makere sifilisa, kiva i side, pošto u Vžu nemaju za sve to reagense. Kad ides ponovno u postupak?
A socijalni ginic bi trebao biti upoznat sa tvojom situacijm i zato molim te da ga tražiš sve upunice za kaj god ti treba. Nema se on kaj buniti.
Ftičica,
jesu li te na prvim konzultacijama tražili da napraviš hormone? Ako da, koje?
Nemoj se dati da te savjetuju-pokušajete još malo, jer ako želite dijete i ne možete ga imati, čekanje, lutanje, tapkanje umjestu, opuštanje i slično vam ga najčešće neće dati.
Ovdje imaš iskustva forumašica u njihovim putevima do početka mpo postupka:
http://forum.roda.hr/threads/76470-(...nske-plodnosti
Traži da te stave na listu za lijekove i postupak.
Sretno!![]()
Jutro zenice! Kakvo je stanje sa listama cekanja? Ovaj puta mi nije izgleda bingo,moj graskic je odlucio napustit nasstomak me jako boli,m samo sto nije,pojavio se iscj. a betu vadim u utorak. Test nisam htjela pravit.
Svima vama zelim punoo srece![]()