Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: Audi A6 i sjedalica u sredini

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Audi A6 i sjedalica u sredini

Imamo Audi A6 iz 2002. bez LATCH sistema s donje strane straznje klupe, tako da je sjedalica vezana pojasom. Prosli tjedan smo bili kod child restraint instruktorice, sve je po peesu. Imamo Chicco Keyfit 30 (jaje) i instaliran je na sredini straznje klupe.

Ipak, muci me jedna stvar, a instruktorica nije sa sigurnoscu znala tj. kaze da niti ne smije dati takvu uputu jer ne moze govoriti u ime proizvodjaca automobila.

Ovo bi bila unutrasnjost automobila identicna nasoj, a muci me ovo zaokruzeno tj. pretinac za prvu pomoc koji ujedno sluzi i kao naslon kad/ako je spusten. Nema nikakav mehanizam na klik ili kopcu, samo se izvlaci i to ne pretjerano tesko. S druge strane, nikad nije ispao sam od sebe, cak ni kod naglog kocenja (prosle zime smo imali manji sudar u kojem se, recimo, otkvacio naslon zadnjeg sjedala iza suvozaca i prevrnuo prema naprijed, a ovaj komad je ostao na svom mjestu, zajedno s ostatkom naslona).

Instalirana sjedalica izgleda ovako, a pretinac ne moze dalje od ovog polozaja kad ga izvucem. Je li to problem?

Zvali smo danas Audi dealera gdje je auto kupljen, no moram priznati da se nisu bas pretrgli. Covjek na telefonu ima identican auto, takodjer bez LATCH sistema, ali on vozi sjedalice iza vozaca i suvozaca jer mu je tako zgodnije i ne smatra sredinu sigurnijom... sto i nije nesto sto sam ga pitala. Kaze da nikad nije cuo da je pretinac u sredini izletio.

Nemam pojma koga bih vise pitala, a rado bih da ne moram seliti sjedalicu iza suvozaca, upravo zbog tog sica tj. naslona kojem ne vjerujem do kraja, iako je navodno popravljen. Iza vozaca svakako ne bih.

Kupujemo novi auto tek na proljece.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaae, a kako ti stoji ručka sjedalice?
    ona bi trebala biti okrenuta prema naslonu sjedala, pa onda ako bi slučajno ovaj "rukohvat" nekud i krenuo, zaustavit će se ne ručki

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas u Mazdi 6 je identična situacija sa rukonaslonom. U uputama auta je bilo naznačeno da jedina sjedalica koja smije ići u sredinu je 9-18kg. Baš zbog toga jer kod sudara taj dio može izletiti van.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja uputstva ne sadrze takve informacije, nazalost, a ne znam koga bih vise zvala i gdje da gledam. Ocito su ovi iz salona idioti, pardonmyfrench. S autom je dosla cijela knjiga, ali je toliko glupo napisana da nismo u njoj, recimo, mogli naci niti podatak ima li bas nas model auta taj LATCH ili ne.

Rucka po zakonu mora biti ovako kao na slici kad je auto u pokretu. Da je stavim gore, ionako bi zavrsila okomito na sjedalicu i ovaj rukohvat bi mogao isto sto moze i sad (a to je, u principu, odalamiti dijete po nogama, do tijela ne moze, osim ako se cijeli auto raspadne). Rucke ispred djecjeg tijela su zabranjene jer mogu puknuti ako nesto padne na njih, itd.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A da proguglaš evropske upute za svoju šesticu?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisu isti auti, nazalost. Imao mi je stari A6 slicne godine proizvodnje, ali za europsko trziste pa mu je stosta u ovom mojem bilo novo. Frka me da cu se samo jos vise zapetljati kad krenem citati i traziti stvari koje nemam, ili su drugacije.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a bome i upute za sjedalice kod nas uglavnom kažu da ručka treba biti gore
    svašta je drugačije u Amerikama

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja bi stavila sjedalicu na drugo mjesto.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi stavila sjedalicu na drugo mjesto.
    i ja, iza vozačeva mjesta...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    i ja, iza vozačeva mjesta...
    I ja.
    Iz razloga što će ti na sredini biti vrlo nespretno bebu ubacivati u AS, ili nanašati cijelu AS s bebom do sredine na postolje.
    Isto tako će ti biti puno teže bebu vuči van.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Idem prema sigurnosnim smjernicama, kakve su ovdje:

1. Sredina
    2. Iza suvozaca
    3. Iza vozaca
    4. Prednje sjedalo (u principu zabranjeno, osim ako ne postoji nikakva druga solucija, tipa pick-up trucka sa samo prednjom klupom).

Problem mi je u principu samo to sto ne znam kome se obratiti vezano uz auto, ne sjedalicu. Sjedalica je propisno montirana, itd., samo mi child restraint inspector ne moze garantirati nista vezano uz vozilo (naravno). Nije problem vaditi dijete van i unutra, s obzirom da se sjedalica jednim jedinim klikom prima za bazu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

onda iza suvozaca

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Taj sic mi se srusio u manjem sudaru.

Nasla sam nekakav broj u manualu pa pokusavam dobiti Audi USA. Za koju godinu ce netko i podici slusalicu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ooo. Imam cak nekoga na telefonu. I slusam muziku dok ona trazi, trazi, trazi...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bez obzira na bazu sjedalicu je teško ubacivati na sredinu automobila, ali ok, uvijek je stigneš premjestiti.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ručka, kolko znam tj. kako je meni objasnila savjetnica za AS, mora biti gore. Također mi se čini da ti sjedalica nije ravno tj. da bi trebala malo podić, sa zarolanim ručnikom ili nečim, ovaj donji dio di su noge. Mislim, ja sad pametujem jer sam iste greške radila ja dok mi netko stručniji nije pokazao. Što se tiče sjedala, mislim da, s obzirom na taj pretinac i činjenicu da ti se ovo suvozačevo sjedalo odvalilo u manjem sudaru, nebi bilo loše onda AS stavit iza vozača. Nije najsigurnije mjesto u autu ali je u tvom autu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Napisala sam vec da je sjedalica ispravno postavljena, tocno prema svim uputama, plus sto je svaku tocku instalacije provjerila certificirani child restraint instructor/inspector. Na bazi je libela (vodena vaga ili kako vec) i sve je pod najpravijim mogucim kutem. Postoji mogucnost da to nije isti kut koji se trazi u Europi, ali ovdje bas tako treba biti, za bas tu sjedalicu. Rucka, prema uputama za Keyfit 30, sto je sjedalica sa slike, moze biti u bilo kojoj od tri pozicije (gore, dolje kao na slici, ili skroz dolje prema sjedalu), ali prema preporukama instruktora, najbolje je staviti bas ovako kako je fotkano jer u slucaju udara ne postoji sansa da ce se odlomiti dio plastike i odletjeti ususret djetetu.

Nisam jos uspjela doci do Audi dealera, ali ostatak informacija s neta (tipa www.child-seat.org kamo me salju vise manje svi koje sam pitala s ove strane bare) kaze da taj pretinac ne smeta u Audiju iz 2002. i da je sredina i dalje najsigurnija. No dok ne cujem to i od ova tri dealera, i dalje nisam sigurna.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala isti takav auto i znam taj pretinac za prvu pomoć.
    U mom autu on se uopće nije lako vadio, trebalo je fino potegnuti da se izvuče i nikad se nije sam spustio.
    Imam i u sadasnjem autu takav pretinac i nikad se nije sam otvorio.
    Prema svom iskustvu, mislim da nemas razloga za brigu. Mozes samo izvaditi prvu pomoć, neka pretinac bude prazan, lakši je.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E, super, Snjeska! Ni nas se ne vadi lagano, tj. nikad nije sam ispao. A nemam pojma, da budem iskrena, je li prva pomoc u njemu (s obzirom da imam u gepeku nesto drugo).

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    E, super, Snjeska! Ni nas se ne vadi lagano, tj. nikad nije sam ispao. A nemam pojma, da budem iskrena, je li prva pomoc u njemu (s obzirom da imam u gepeku nesto drugo).
    ma nije problem da ispadne u normalnim okolnostima, nego šta će biti u slučaju sudara

bez obzira na sve, ne ih dijete vozila na tom sjedalu (ne u suprotnom smjeru od vožnje, jer imam dojam da sjedalica u slučaju sudara ide upravo prema tom dijelu koji se može potencijalno otvoriti - ali to je samo moje mišljenje).

osim toga, kao iskusna mama, ne bih stavila sjedalicu u sredinu, bez obzira na bazu. stvarno nije praktično

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U slucaju sudara u kojem je bio bas ovaj auto, nista nije ispalo na sredini, vec mi se preklopila straznja klupa iza suvozaca. To mi je nekako jos vise frkovito, zar ne? Ona iza vozaca nije, ali tko kaze da nece? Itd.

Ovdje stvarno vecina ljudi stavlja jaje u sredinu, a zapravo su svi neki glomazni i valjda ni ne mogu doci do nje.

Bas me zanima sto ce mi reci netko preko telefona, kad/ako dobijem nekog suvislog kod Audi dealera. :/

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Meni je stolica iza suvozača, nikako mi se sredina ne čini sigurna, zato jer je prema naprijed slobodan prostor.

A drugo je to što je teže stolicu + dijete vući od sredine auta, dok su ti leđa nagnuta unutra, pa podignuti u tom položaju, pa povući po kožnom sicu. pa izaći tijelom van, pa uzeti stolicu, nego samo uzeti stolicu. (probaj staviti vreću nečega teškog 7-8 kila u stolicu, pa je izvaditi, ustvari, nemoj dok si trudna, preteško je.)

Ma, s praksom ćeš već vidjeti. Ovaj pretinac je i u mom autu prilično teško izvaditi, ali izvaditi se može. No, mene on ne bi zabrinjavao dok još nožice nisu tako daleko u stolici.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prema svim uputama dostupnim s ove strane bare, od ovih certificiranih instruktora kod kojih sam bila, raznih predavaca, web stranica, policije i kojecega, sredina je najsigurniji dio vozila, osim ako samo vozilo iz nekog razloga ima problem na tom mjestu. (U tom slucaju, knjizica koja dolazi s vozilom bi to trebala isticati, a u mojoj ne pise nista tj. nije zabranjeno postavljanje autosjedalica na sredinu klupe.)

Informacija sa childseat.org stranice:

Where is the safest place in the car for my child to sit? The National Highway Traffic Safety Administration recommends that all children 12 and under be restrained in the rear seat. Researchers estimate that putting a child in the back seat instead of the front reduces the chance of injury and death by more than 30%, whether or not the car has a passenger air bag. The center of the back seat is the farthest away from a possible side impact, so we always try first to install a safety seat there. If you can't secure the safety seat firmly in the center or there is more than one child in the car, you will need to use an outboard (side) seating position. Safety seats fit differently with various vehicle belts and seat cushions, and a tight fit is very important. If the car has lap-shoulder belts on the sides only, older children in boosters or belts alone should sit on the side instead of using a lap-only belt in the center. If there are two young children in the family, it may be necessary to separate them (for various behavioral reasons, and particularly if one is a vulnerable newborn) and not use the center seat for either one. For more information, go to Seating position.

Mayo klinika:

No. 2: Placing the car seat in the wrong spot

The safest place for your child's car seat is the back seat, away from active air bags. If the car seat is placed in the front seat and the air bag inflates, it could hit the back of a rear-facing car seat — right where your child's head is — and cause a serious or fatal injury. A child who rides in a forward-facing car seat could also be harmed by an air bag. If it's necessary for a child to travel in a vehicle with only one row of seats, deactivate the front air bags or install a power switch to prevent air bag deployment during a crash.
    If you're placing only one car seat in the back seat, install it in the center of the seat — if possible — rather than next to a door to minimize the risk of injury during a crash.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku

bez obzira na sve, ne ih dijete vozila na tom sjedalu (ne u suprotnom smjeru od vožnje, jer imam dojam da sjedalica u slučaju sudara ide upravo prema tom dijelu koji se može potencijalno otvoriti - ali to je samo moje mišljenje).
    ali i taj dio koji se moze potencijalno otvoriti ce se u slucaju sudara gibati u istom smjeru kao i sjedalica...

tj. svi dijelovi automobila kretat ce se u istom smjeru (u slucaju naglog kocenja ili udara u nesto sprijeda - prvo sve naprijed pa onda sve natrag, naprimjer)...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kaae i kod nas je (ako se ne varam) sigurnost smještaja AS jednako rangirana kao kod vas - sredina, iza suvozača, iza vozača.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Rucka, prema uputama za Keyfit 30, sto je sjedalica sa slike, moze biti u bilo kojoj od tri pozicije (gore, dolje kao na slici, ili skroz dolje prema sjedalu),
    ako je ovo točno, ja bih ručku okrenuo prema sjedalu
    kod nas to baš nije stvar izbora nego proizvođač definira položaj ručke

ali prema preporukama instruktora, najbolje je staviti bas ovako kako je fotkano jer u slucaju udara ne postoji sansa da ce se odlomiti dio plastike i odletjeti ususret djetetu.
    ovo prvi puta čujem i ne drži mi vodu
    kao prvo, većina renomiranih proizvođača u europi ima sjedalice kojima ručka nije u tom položaju. ne znam zašto bi to preporučivali ako bi to ugrožavalo sigurnost, pogotovo kad je moguće ručku staviti u bilo koji položaj.
    kao drugo, kakva šansa da će se odlomiti dio plastike i ozlijediti dijete? u kojem se scenariju to događa? ionako na stražnjoj površini ispod stakla ne bi trebalo biti ništa, što bi to onda odlomilo dio plastike? nešto što bi uletilo kroz staklo? u tom slučaju mi se čini to kao zaštita a ne kao opasnost.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

daddycool, ja sam shvatila kaae, da misli da postoji opasnost da se odlomi dio plastike ručke, ako je ručka postavljena ispred bebe.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U uputstvima za Chicco Keyfit 30, sto je sjedalica koju imamo, sa slike, pise da je svejedno u polozaju je rucka, od tri moguca. Jedan je okomito iznad sjedalice (za nosenje kosare), drugi kao na mojoj slici, a treci je skroz iza; ni ne mogu nista staviti ispred bebe. Znaci, sto se proizvodjaca tice, radim sto zelim, sve dok je drska u zakljucanom polozaju, tj. u jednom od ova tri predvidjena (klikne kad se uglavi pa je lako skuziti gdje treba biti). Child restraint instruktori preporucuju ovo s moje slike cak i za nas Keyfit, kazu iz sigurnosnih razloga. Neki proizvodjaci sjedalica zabranjuju bilo koji polozaj osim tog straznjeg dok je auto u pokretu.

No u cijeloj prici, mene muci taj dio sjedala, ne sama sjedalica. Pokusavam doci do Audi dealera cijelo jutro.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prvi dealer na godisnjem do ponedjeljka.
    Drugi dealer ne dize slusalicu.
    Treci nema pojma tj. kaze da bi trebao vidjeti auto i onda mi reci hoce li to ispasti. Da, ono, kao da ce mu vidovitost pomoci. Nije mi bas najjasnije da nitko i nigdje nema informaciju smije li se sjedalica instalirati na sredini klupe. Ok, u uputstvima vozila ne pise da ne smije, ali isto tako ne pise nista ni o tome da je to ok.

Ono, malo mi je nezgodno svratiti negdje po novi auto u sljedecih par dana ili tjedana. Ipak to planiramo tek nakon zime i snijega.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kaae, kao da si malo zakomplicirala.
    Nije nužno da kupiš novi auto.
    Ako piše u uputstvima da ne može na sredini, ne stavljaj na sredinu.
    Ako ti je sjedalo iza suvozača nesigurno, stavi iza vozača.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae, kao da si malo zakomplicirala.
    Nije nužno da kupiš novi auto.
    Ako piše u uputstvima da ne može na sredini, ne stavljaj na sredinu.
    Ako ti je sjedalo iza suvozača nesigurno, stavi iza vozača.
    Ili popravi naslon na sjedalu iza suvozača.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni isto ovo sa ruckom malo cudno, buduci da bi ona trebala posluziti i kao antirotacijska zastita.

Mi imamo sjedalicu 9-18kg montiranu na srednjem sjedistu i nije mi nimalo neprakticno. Dapace, kad pada kisa ima mjesta da ubacim dijete i jos mjesta za mene da ne pokisnem

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja kao da turski pricam, stvarno.

Ne pise da ne smije, a ne pise ni da smije. Ono, originalna upustva za Audi A6 2002 su za onu stvar, a proizvodjac i dealeri za jos dvije, s obzirom da mi nitko nema namjeru dati informaciju koju trebam.

Auto mijenjamo na proljece, tako da ne namjeravam u njemu popravljati ama bas nista. Sjedalo iza suvozaca ne pada samo od sebe, palo je samo u manjem sudaru (u smislu da nije bilo stete osim na registraciji, jos manje ozljeda, a udar na kocnice je bio dovoljno jak da se rastavi straznja klupa, a jos uvijek dovoljno slab da se ne aktiviraju zracni jastuci). U svakom slucaju, ne dam ni cent za popravak, pogotovo ako smijem staviti sjedalicu drugdje.

Rucka sjedalice me stvarno ne brine, s obzirom da Chicco kaze da je polozaj nebitan, sto se njihove garancije sigurnosti tice. Znaci kako mi padne grah, valjda.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Turski ili ne, ali sad iskreno (barem kako ja gledam): što će biti ako dijete do proljeća voziš na poziciji iza vozača?
    Znači, dijete bi bilo po svim propisima sigurno vezano i tebe ne bi brinula padajuća stražnja klupa i da li u uputstvima piše ili ne piše da smije na sredinu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa brinulo bi me to sto nije na sigurnijem mjestu od ovog iza vozaca, ako zapravo tamo najnormalnije smije biti.

Kao da mu dajem adaptirano do proljeca bez da sam uopce probala dojiti. Ono, second best, bez da znam je li mi stvarno dostupno ovo prvo i najbolje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

To najsigurnije je samo statistika.
    Ta statistika mi je kao da kažeš najčešći lom na čovjeku je lom lijeve potkoljenice.
    Što to tebi znači u trenutku kad padnješ i slomiš desnu ruku?

Bit je da je beba vezana sigurno, ispravno i po zakonu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo Hrvati po sigurnosti mjesto iza suvozača i vozača razlikuju jedino prema strani na koju najčešće parkiraš.
    http://autosjedalice.info/cms/index....d=58&Itemid=61

Što ako ćeš imati dvoje djece, kako ćeš odrediti koje ide na manje sigurno mjesto?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Izvlacit ce sibice. Ili cu kupiti neki SUV s dvije straznje klupe pa ce svaki ici u sredinu.

Parkiranje mi ne pomaze jer ovdje paralelni parking dolazi u obzir tri puta godisnje. S obzirom da to ne znaju, jel, onda niti nemaju predvidjena takva parkirna mjesta, haha.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ništa onda jedino prostaje kupnja novog auta slijedeći tjedan.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma ne mogu to sad, tesko mi je. A i ovaj super podnosi stomjesecnu smrzotinu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja bih iz još jednog razloga sjedalicu maknula iz sredine: klupa je u sredini "izdignuta". Sjedalica će bolje "leći" iza vozača ili suvozača, jer će leći u sic. Mi imamo takvu situaciju u autu, AS se može montirati u sredinu ispravno i po zakonu, ali je jednostavno lošije fiksirana nego na boku.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Chicco Keyfit ima malu bazu i super odlicno prijanja na srednje sjedalo, cak i usprkos koznim sjedalima, koja se navodno cesto sklizu. Tocno joj izdignuta sredina ide izmedju dvije 'noge' na bazi, tj. dva izbocenja slicna onome na cemu plovi katamaran. (Ne ide mi danas strucna terminologija )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaae , ti ćeš doktorirati na temu dječje opreme

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa kad je zbunjujce sve redom, tim vise sto neke stvari koje, recimo, poznajem s nase strane bare, ovdje izgledaju skroz naopacke. I obratno.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaae, u principu se ne preporuca stavljanje jajeta na srednje sjedalo koje je kao tvoje (ovo govorim i u sjevernoamerickom kontekstu). U nekim uputama automobila je to izricito napisano. Sto pise u tvojima o autosjedalicama na tom mjestu?

Zasto ne zelis stavit iza vozaca ili suvozaca?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A bas sam jucer na carseat.org i carseatlady stranicama (i jos ponegdje) nasla informaciju da ti nasloni uopce ne smetaju i da je cijela panika nastala kad je Evenflo u uputama napisao da je to neki strasan bed. Navodno nisu imali nikakve studije i crash testove koji su pokazali da je rukohvat opasan pa su u sljedecoj rundi printanja uputa za Evenflo sjedalice to lijepo izbacili.

U nekim automobilima se ne preporucuje i to stvarno mora pisati u uputama, no u mojima nema ni slova. Uopce se ne spominje, sto je i glavni razlog zasto pokusavam doci do nekoga preko telefona, od proizvodjaca za americko trziste, do dealera, no svi me secu kao mladog majmuna.

Iza vozaca ne bih jer je najlosija od tri solucije, a iza suvozaca jos manje zbog straznje klupe koja se prevrnula u omanjem sudaru. Provjerili su je na servisu nakon toga, ali meni je bilo dovoljno vidjeti je prevrnutu samo jednom. Navodno nema nicega sto treba popraviti, ali... ako je sve ok, pretpostavljam da se ne bi otkvacila i preklopila, zar ne? Tim vise sto nije pala na vozacevoj strani, a niti se izvukao taj srednji naslon za ruke, na primjer. Auto nije bio udaren sa suvozacke strane, ama bas nista se nije dogodilo, osim sto sam morala skociti na kocnicu svom snagom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače što se tiče mjesta iza vozača i suvozača, jednom davno sam pročitala da je ustvari statistički sigurnija pozicija iza vozača, jer kod frontalnog sudara vozač automatski "štiti sebe" i pokušava skrenuti tako da ne nastrada on, pa ustvari nastrada suvozačevo mjesto.

Instruktori za AS, da li u tome ima istine?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Anemona statistički su, na zadnjem sedištu podjednako (ne)sigurna oba mesta, i iza vozača i iza suvozača.
    I najsigurnije mesto u autu je sredina zadnjeg sedišta (ovo gre Kaae želi da stavi AS) jer je najdalje od bilo koje potencijalne tačke udara. Ali zbog izdignute sredine, pojasa nije uvek moguće montirati AS na to mesto, tu treba strogo pratiti uputstva proizvođača vozila.
    Kaae jel u uputstvima proizvođača auta ima išta o dečijim sedištima i mestima na koja mogu biti vezana?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam sretna kad ih sve (svu djecu) strpam u auto i svežem kak treba .

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Inače što se tiče mjesta iza vozača i suvozača, jednom davno sam pročitala da je ustvari statistički sigurnija pozicija iza vozača, jer kod frontalnog sudara vozač automatski "štiti sebe" i pokušava skrenuti tako da ne nastrada on, pa ustvari nastrada suvozačevo mjesto.

Instruktori za AS, da li u tome ima istine?
    mene sad muči ta statistika...
    ispada da je raspored sjedalica Sofijin izbor... po kojem kriteriju smjestit koje dijete na sigurnije mjesto?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •