Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Maslac - margarin - mast omjer?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    2,210

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa Vidi poruku
    Da, meko brašno je glatko.
    Belarosa- mislim da je u tvom receptu ta lomljivost zbog rogača i oraha. Ja bi orahe i rogač smanjila na pola.
    Inače kod dodavanja masti, putra i margarina stvar je slijedeća. Mast je dakle 100 % masnoća, domaći putar ima par % zaostale vode i bjelančevina, ostalo je masnoća, a kod margarina masnoća je oko 70 %.
    Onaj omjer 3:2:1 brašno, masnoća, šećer je osnovni za keksiće.
    Sad bih poslala svima po jedan keks da vidite kako je fin, odmah biste svi radili tako prhke i lomljive i ništa ne biste smanjivali! :D
    Probat ću, za početak, povećati masnoću kako kaže Beti3.

  2. #2
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Sad bih poslala svima po jedan keks da vidite kako je fin, odmah biste svi radili tako prhke i lomljive i ništa ne biste smanjivali! :D
    Probat ću, za početak, povećati masnoću kako kaže Beti3.
    a što se onda buniš kad su ti tako fini

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •