Stranica 89 od 189 PrviPrvi ... 3979878889909199139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,401 do 4,450 od 9402

Tema: Kako steci dobru formu - vjezbaci/ce

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da je premalo jedino ako ne vjezbas/trčiš/hodaš uopce.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Elly, i ja mislim da mozes, imas dovoljno aktivnosti u danu
    i ja sam, medju ostalim, zbog monotonije presla s jillian na chalene
    kako mi il vjera il ocd brani da ne radim onako nego kako pise u uputama (svaki level po deset dana), onda mi dosadi
    (ja kazem prvo cu zavrsit po programu, pa onda kombinirat )
    a ovdje imam drugaciji program i svaki dan radim drugo
    npr. ovaj tjedan - svaki dan traje oko 50 minuta
    cardio 2, 3T (utezi), fat blaster + ab jam, lower body jam, cardio 3, 3T + ab jam

pa ako nemas moj problem, kombiniraj kako ti pase, bitno da se vjezba
    iako bi frikovi s drugih foruma (i ne mislim to negativno) rekli da je bitno dobro izbalansirati vjezbe, pa gornji dio, pa donji, pa odmor i sta sve ne, al ja to planiram kad jos malo narastem i budem recimo, zhang

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam za vjezbanje u grupi, al samo ako je rijec o ovoj zen jogi na koju idem. To mi je bas sjelo. Mozda zato sto svi sute i gledaju svoja posla. A i trenerica mi je super. Prije ovoga sam probala i neka druga grupna vjezbanja, al nista mi nije sjelo. Al inace sam vise tip za ic vani, i trcat, hodat, biciklavat, planinarit, sto god, nego za doma vjezbat.

Uglavnom, prijavljujem:
    Ponedjeljak - bicikla
    srijeda - joga

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

radim 30ds, ulovim 5 dana u tjednu. tako zadnjih 3 tjedna. zadovoljna sam. ne mjerim se jer mi kile nisu issue ali kužim da sam očvrsnula i to mi je super! uz bebu od 4 mjeseca nema šanse da bih uspjela vježbati van kuće 5 puta tjedno.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam oduševljena vježbanjem doma, glavni uzrok manjak vremena a onda volje da se oblačim i putujem negdje.
    Smeta me moje salo koje me sram pokazati na grupnim treninzima, a da ne spominjem financije. Djecu mi nema tko čuvati pa sa mnom vježbaju.
    Ovako uzmem pola sata bilo ujutro ili popodne i udri.
    Ali ja sam izvršavam trening po viđenom, ima ljudi kojima je potreban netko da ga vide, poslušaju i natjeraju, meni je dovoljna motivacija laptop.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure, prati li koja od vas puls?

Dok sam samo doma vjezbala obvezno trcim/hodam sa pulsmetrom i kombiniram jedan dan intervalni, jedan dan kontinuirani aerobni trening.

Lopta mi dodje super za istezanje.... ali tek sad u gymu sam otkrila bezbrojne mogucnosti iste. Nisam nikad bila pobornik grupnog vjezbanja, volim samotnjacki trening, ali evo imam sad priliku biti u maloj jutarnjoj grupici i odusevilo me jer ima puno istezanja, za sto nemam zifceka doma kad sama.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pratim puls samo ako se totalno zapjenim, inace znam (isto zato jer sam pratila) da mi nije preko dozvoljenog opterecenja.

Danas, 30 minutna, ubitacna jurnjava po sumi za djetetom na bajku i zaigranim psetom. Neravan teren, povremeno s usponima po kojima sam ga gurala na bajku. Pjena mi je isla na usta.

pon: jm ripped in 30, L1
    ut: setnja sa psom, 3-4 km
    sri: jm ripped in 30, L1
    cet: jurnjava za djetetom i psom, 3 km

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jučer nisam imala volje za neko skakanje (a bilo je i prekasno), pa sam iskombinirala pilates i istezanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pon: jm ripped in 30, L1 (1,5 kg utega)
    ut: setnja sa psom, 3-4 km
    sri: jm ripped in 30, L1 (1,5 kg utega)
    cet: jurnjava za djetetom i psom, 3 km
    pet: jm ripped in 30, L1 (1,5 kg utega)

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

danas je na redu jillian 30DS L2

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Daaaakleee, mislila ja i umislila se da sam došla u neku kondiciju i sad odvježbala BFBM i skoro umrla...dva puta mi se lagano zacrnilo pred očima, ostajala sam bez daha, a među cicama se stvorio bazenčić od znoja u kojem bi se mogle i patkice okupati s obzirom na veličinu istih . Vraćam se na lakše vježbe.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mitovski

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

danas mi je napokon došao majstor za popravak krova i nije se mogao načuditi da sam se ja popela na strmi, limeni krov i uspjela zaljepiti najlon. pitao me: kojim se sportom bavite? sva sam si važna i morala sam vam se pohvaliti.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

aha! jesi ponosna? trebala bi biti

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

LOL mitovski, mamitzi svaka čast, ja svako malo upadnem u tako neku situaciju ali samo ja skužim da sam u kondiciji.
    Maloprije sam odradila callanetics.
    Nego što se tiče jela, ne znam jel i vas muči napuhnutost, neovisno o kilama, ona neka težina u trbuhu. Kada 2-3 dana jedem po nekim monti ili još bolje lchf pravilima ko nova sam, osječam se ko perce(mada king size guzica tvrdi da niasm perce).
    Sva sam si bitna jel već danima jedem kako spada.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moj je trener danas testirao sam sebe i nas

Radili smo prvi put kruzni trening.... lijevalo je iz mene kao iz kabla... a mislila sam kako se ja inace slabo znojim... dakle treba mi bic. Ali feeling je goood!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pirjavljujem jučerašnje zabušavanje, al stvarno sam bila koma.

Danas više od 8 km vožnje biciklom i pilates.

Inače, moja trenerica pilatesa ima na počeku jedan vrlo intezivan dio vježbi od pola sata i kad sam pogledala Jillian skuzila sam da gotovo identične vježbe 30DS radimo na tom početku, tako da ko da sam nju vježbala ove dane plus još dodatne vježbe jer trening traje sat vremena.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mitovski
    ja sam svoju kondiciju skužila u utrci za busom i tramvajima. ne mogu ga gledati kako prolazi, moram trčati :D

danas body rev. workout 2

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

btw mitovski, ako si odradila, to je to

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Odradila sam ja to, s tim da sam 6 i 7 krug odradila na pola, ali mi se par puta bas zacrnilo pred ocimai ostajala sam bez daha.
    Samo mi nmojte reci da BFBM nije nesto i da postoji nesto puno teze jer cu pasti u depresiju zajedno s patkicama.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Onda ti necu reci da postoji nesto puno teze

ali svakako braaavoooo za bfbm. Nemoj sada odustati, nego ga ponovo koji dan ubaci, ali nakon svakog kruga uzmi minutu-dvije pauzu...malo prohodaj (ne sjesti) dok ti se puls ne smiri pa novi krug. Mozes si i kupiti one tablete grozdjanog secera u dm-u pa negdje na sredini pojedi jednu.. Ovo ti treba samo dok malo ne nabijes kondiciju...kasnije ce ti ici lakse. Ali super da si se odlucila...
    nmtz ti je isto dobar, nije toliko cardio pa probaj i njega..

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

To se meni dogodilo kad sam se nakon operacije vratila svojim treninzima. Prvo sam pocela lagano sa Jillian, i kao: ma gle kak mi ide, idem nazad na svoje treninga, kad me ovo ne izmori. Nakon prvog mi je bilo bas tako kao tebi. Cak sam se malo bila i prepala, ali je poslije sve bilo ok.

i da, ako radis ove pauze, ne bi ti se trebalo tako zacrniti, zato sam ti rekla da uzmes secer...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jos sam se sjetila, prije nego se ponovo vratis na bfbm, probaj 6weeks koji puta odraditi (oba levela, ne moras ih raditi svih 6 tjedana, nego kako ti pase), i ima Jillian jos jedan dobar extreme shed and shred, isto dva levela pa probaj i to..
    ne treba ti se crniti pred ocima, nije to bas fora.
    Ova dva duze traju od 30ds, a krace od bfbm, pa ti je to taman, treba postepeno povecavati opterecenja...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mitovski

Ja sam samo dosla prijaviti da je pala jedna rupica na remenu. Zakacila sam ga kao i inace i hlace mi padaju i trebalo mi je neko vrijeme da skuzim da bih trebala jace zategnuti remen. Jeeee!
    Sinoc sam ne znam ni sama koliko puta tijekom noci trcala piskiti, sto je isto znak da se tijelo pokrenulo.

Nego što se tiče jela, ne znam jel i vas muči napuhnutost, neovisno o kilama, ona neka težina u trbuhu. Kada 2-3 dana jedem po nekim monti ili još bolje lchf pravilima ko nova sam,
    Napuhana sam kad jedem zitarice i opcenito "lose" ugljikohidrate.
    Cim se vratim na protein-povrce-dobre masnoce kombinaciju, sve se u roku od dan-dva slegne i sredi.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Petak: ujutro setnja/brzi hod, 1h + popodne moja standardna tura jogginga + nakon toga 40 minuta brzog hoda, nazalost nisam imala vremena za vise.

Danas i sutra smo uglavnom vani po druzenjima, moram si jos postaviti program.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

BusyBee, ja sam mislila da neces ni poceti prije ponedjeljka, a ti se vec kopcas na rupicu manje lol. Sto ce tek biti kad krenes?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

BusyBee, super za rezultate.
    bas mi je drago da vam svima dobro ide
    ja sam vikend off.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odvjezbala sam sve sto sam planirala ovaj tjedan, osim 30DS L2 danas, i nisam sigurna hocu li uopce biti u stanju, cijelu noc sam dezurala jer je S prehladjena, i jaukala je i zapomagala cijeeeeeelu noc.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam počela nekad davno s J.M.i s njom sam uspjela da se pokrenem (kad se sjetim kad sam tek počela - ženski sklek, a ja mogu samo da se spustim 1-2 cm cccc... sad već mogu leći na pod i ravno se ustati - u ženskom skleku, u muškom ne mogu, ali ću moći jednom ). Onda sam nastavila s jednim trenerom i treningom i tu sam se izvježbala baš super. Dao nam je prehranu, tj. obavezno jesti svaka 3h, rezultati su bili super. E onda,naravno sam prestala i vježbati i jesti kako mi je rečeno, rezultati se pokvarili :D Sad sam opet na vježbanju http://bootcamp.b-t-c.ba/ i trening izdržim bez problema ukoliko se pridržavam prehrane. Isto tako, super rezultati izostaju bez te glupe prehrane.

Ono što sam vam htjela reći jeste da kada vježbate i imate "pauzu" tj. nakon kardio treninga i kada ste iscrpljene bitno je duboko disati onda. Kad vježbate bitno je disati, znači, ne zadržavati dah, ali kad stanete duboko disanje.

I da, naravno, moram se svejedno vratiti J.M. jer je jednostavno volim i vježbanje u jutarnjim satima je zakon (iako sam totalno antijutarnji tip).

E da, prehrana prema mom treneru je ovako kako Busybee piše (žitarice i naročito pahuljice su no,no)

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Jos sam se sjetila, prije nego se ponovo vratis na bfbm, probaj 6weeks koji puta odraditi (oba levela, ne moras ih raditi svih 6 tjedana, nego kako ti pase), i ima Jillian jos jedan dobar extreme shed and shred, isto dva levela pa probaj i to..
    ne treba ti se crniti pred ocima, nije to bas fora.
    Ova dva duze traju od 30ds, a krace od bfbm, pa ti je to taman, treba postepeno povecavati opterecenja...
    Vježbam i NMTZ i 6w6p i to mogu, teško je ali mogu, jer nije toliko cardio, ali ovo jučer me baš šokiralo...probati ću s tim grožđanim šećerom i s manjim pauzama.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo oprezno da ti se ne zamanta i da se ne srusis..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa Vidi poruku

E da, prehrana prema mom treneru je ovako kako Busybee piše (žitarice i naročito pahuljice su no,no)
    što onda doručkovati?
    ja obično jedem zobene pahuljice/kus kus s voćem i jogurtom, raženi kruh s maslacem i pekmezom :D

jedeš samo voće ujutro?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Proteine?

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jucer nisam vjezbala, danas opet l2 30 ds. Nego, sto ste mislile pod tim jel pazimo na puls? Koja je dozvoljena granica?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za puls, na ovom linku imas tablice raspona pulsa prema dobi, sto znace, kako racunati, a na dnu imas tablicu u kojem rasponu bi ti trebao biti puls kod pojedine vrste vjezbanja. Mi, amaterke, ne bi smjele ici preko 80% maksimuma, ako me sjecanje dobro sluzi (pogledaj pise li i ovdje).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za dorucak..
    Ja si za dorucak napravim vocni smoothie s kefirom. Ili tostiram razeni kruh (tanko rezan) i namazem s maslacem ili ABC sirom ili marmeladom bez secera. I popijem kefir. Ili navecer u salicu kefira ubacim mljevene sjemenke i orasasto voce (buca, suncokret, bademi, orasi) da nabubre do ujutro pa to klopam. Rijetko jedem jaja jer mi ne pasu ujutro. Pase mi, ali to jedem rijetko, pojesti par kriski sira i sunke.
    Ako kruh jedem samo ujutro, ne utjece mi lose. Kasnije, da.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tnx Busy; po meni mislim da se moramo držati 60-70%

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovisi da li sad prvi put vjezbas i sl.
    Ja sam dugo vjezbala pa prestala, tako da se ne uzrujavam ako se tu i tamo zapjenim.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    što onda doručkovati?
    svježi sir (npr. s grožđicama), salate s tofuom, tvrdim sirom ili orasima, jogurt s bananom, omleti razni.
    s tim da ja uvijek navijam i za kombinacije sa zobenim pahuljicama, ali bez pretjerivanja u količinama.

doručak samo od voća, meni nije dovoljan. voće ja jedem kao što se služi kod nas u vrtiću, oko sat vremena prije ručka.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Za dorucak..
    Ja si za dorucak napravim vocni smoothie s kefirom.
    ovo sam doručkovala ljeti
    banana, lješnjaci. čak sam uzela neki prah od prosa ili tako nešto :D u bio&bio

proteini mi nikako ne pašu sami. tipa- samo svježi sir, samo jaja. osjećam se loše od toga :/

nekako sam više "putar i pekmez" tip

imam možda glupo pitanje, slabo pratim nutricionističke teme
    žitarice nisu neka naj namirnica ili što? zašto ih izbjegavate? zbog tog osjećaja napuhnutosti?

inače, za prijavak imam body revolition, cardio 1

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa prehrana ti igra ako zelis smrsaviti ili zelis vidno povecati misicnu masu. U tom slucaju ti igra jedino prehrana s pojacanim proteinima.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Pa prehrana ti igra ako zelis smrsaviti ili zelis vidno povecati misicnu masu. U tom slucaju ti igra jedino prehrana s pojacanim proteinima.
    Znači ako cilj nije mršavljenje onda ne treba posebno pazit na prehranu?

To mi je isto nedavno dozvonilo, jel bi sad trebala pazit što jedem? Mislim, inače pazim da jedemo zdravo, što znači puno povrća, voća, mliječnih proizvoda i što više ribe umjesto mesa, al jedem puno kruha i volim (posebno domaće) slatkiše
    Samo kad mi krene turbo ritam ko što je krenuo iz iskustva znam da će mi sać kili dole kroz neko vrime, pa sad još i sa vježbanjem, čini mi se da je bolje da ne pretjerujem da se ne ocidim skroz, to onda ne bude dobro.

Inače mi je doručak jogurt i banana/jabuka/mandarina (ovisi čega je sezona) plus sendvič od domaćeg crnog kruha i namaz mliječni ili sir.
    Često napravim i salatu od povrća i feta sira.
    Ne volim pahuljice, najviše mi paše ovo troje.
    Rijetko jedem jaja ili nešto drugo.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo jednog motivirajuceg citata:Strenght doesn't come from what you can do, it comes from overcoming the things you once thought you couldn't!

Mi smo sinoc na pilatesu (mada sve manje radimo pilates,a sve vise cross-fit) radili trening koji se zove Hell....mislim da sutra necu moci hodati koliko me kvadricepsi bole...

I meni zitarice smetaju doduse puno manje ako ih namocim noc prije...
    Bas bi voljela napraviti test na intoleranciju hrane da vidim sto bi sve trebala izbjegavati,cesto mi se dogodi da sam napuhnuta a ne skuzim radi cega konkretno....(doduse,nekad sutradan stigne tetka pa mi postane jasno.... )

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    što onda doručkovati?
    Ja ovako:
    - prvo popijem cappucino (u kaficu, mi mame imamo jutarnji ritual )
    - onda kod kuce vocni light jogurt (Vindija Freska Dijeta) u kojeg ubacim dvije zlice fino mljevenih zobenih mekinja
    ili
    - cottage sir kojeg zacinim cimetom i steviom, ponekad i zobenim mekinjama
    - omlet sa sirom i sunkom, ili 2 jaja na oko sa sunkom i sirom za mazanje ili Feta-sirom sa strane, uz to si obicno popijem i casu mlijeka.
    +
    - na pola jutra popijem jos jednu kavu tipa Nescafe (ali onu bez okusa, sa mlijekom i steviom).
    - voce mi osobno ujutro ne odgovara. :/

Skroz sam se prebacila na steviu, sto se secera/zasladjivaca tice.
    Posljednje uređivanje od Elly : 11.11.2012. at 10:27

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

30DSL1 danas umjesto jucer. Jedna rijec: boli.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jučer odvježbala 30DS L2 i bilo mi je jako teško, a prije 15 dana sam ga normalno odvježbala. Isto mi se 2 puta lagano zamantalo, kao i prekjučer na BFBM. I jučer i prekjučer mi je bilo jako teško vježbati, noge su mi bile olovne, teške, nisam bila pokretljiva i neki dan sam to pripisala BFBM, ali izgleda da je ili umor ili možda zbog lagane prehlade koju imam. Ne znam, dogodi li se vama period da vam baš budu noge teške. Jer svo ovo vrijeme sam se osjećala nekako poletno kad sam vježbala, bilo mi je teško vježbati, ali ne i noga teška da je ne mogu dići.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ti je to od prehlade. Meni je teze vjezbati u pms- u i kad sam neispavana, ko danas.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala za doručovne ideje

ja sam danas doručkovala griz s čokoladom
    pirov, ne pšenični, pa ajde :D

danas bi mi, ako ću raditi po programu, trebao biti dan pauze, ali, mislim da ću odvježbati
    bit će tijekom tjedna prilike za pauzu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krivo sam napisala. L2 sam vjezbala, a ne L1... Ubise me aerobne vjezbe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •