Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3113

Tema: Motorički razvoj djeteta u 1. godini života

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Puzanje je super. Ja gledam svog malisa kako juri ko munja pa se spusta na trbuh pa se prevrce pa puze unatrag, penje se na krevet, spusta se, sve puzajuci. Cini mi se da je puzanje izuzetno bitno za razvoj motorike, a i za jacanje misica, posebno misica ruku i prsa - to se ne moze hodanjem razvit. A i puzajuci padovi manje bole od hodajucih. A hoce li beba prohodat par mjeseci ranije ili kasnije je puno manje bitno, ako je uopce bitno. Prohodat ce kad bude spremna.

Ipak sam skepticna prema ovoj tvrdnji da bebe koje puzu kasnije prohodaju.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ocu reci da nisam zabrinuta bila dok sad nije napunila 7mj. sad se pak pitam trebam li biti i jesam li nesto kiksala.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ocu reci da nisam zabrinuta bila dok sad nije napunila 7mj. sad se pak pitam trebam li biti i jesam li nesto kiksala.
    Mogu te utješit da je meni fizijatrica rekla ako dijete ima neki problem ono ga ima, nismo ga mi mogli izazvat svojim ponašanjem i hendlanjem, ali ga svojim hendlanjem i ponašanjem možemo ispravit ako postoji. Tako se nemoj brinut jel to nastalo zato jer ju nosiš u ovoj ili onoj ruci, iste sam strahove i ja imala i tako me dr utješila.

Pedijatrica je ta koja je trebala prepoznat problem ako on uopće postoji, pa kad se vratiš otiđi na pregled pa ćeš vidjet što i kako dalje. Iako se obično većina toga vidi već dosta rano, ni 7 mj nije kasno za krenuti na terapiju ako postoji problem.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Leonisa
    moja je nosila remencice i posto je imala displaziju lijevog kuka tu je remencic bio jace stegnut. Kada je skinula remencice pocela je vise favorizirati lijevu stranu. Fizijatrica je rekla da je to upravo zbog toga sto se lijeva strana vise ojacala. Pa smo morali raditi vjezbice da se pokrene i na desnu stranu. Mozda je to i kod vas pa bi bilo stvarno najbolje da odes vidjeti

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Puzanje je super. Ja gledam svog malisa kako juri ko munja pa se spusta na trbuh pa se prevrce pa puze unatrag, penje se na krevet, spusta se, sve puzajuci. Cini mi se da je puzanje izuzetno bitno za razvoj motorike, a i za jacanje misica, posebno misica ruku i prsa - to se ne moze hodanjem razvit. A i puzajuci padovi manje bole od hodajucih. A hoce li beba prohodat par mjeseci ranije ili kasnije je puno manje bitno, ako je uopce bitno. Prohodat ce kad bude spremna.

Ipak sam skepticna prema ovoj tvrdnji da bebe koje puzu kasnije prohodaju.
    Evo ga. Moj unuk je prohodao (14. mjesec starosti). Kada on krene iz puzajuće poze, osovi se na stopala, pušta ruke, diže tijelo i stane, ja mislim da gledam 2000.-tu Odiseju u svemiru.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super bako Moj je sinoc napravio prva tri samostalna koracica

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Super bako Moj je sinoc napravio prva tri samostalna koracica
    Bravo i za tvojeg hodača!