Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Opet i ponovo bez zaključka o tome imamo li pravo na izbor ili ne. .
    pravo na izbor za cijeli predmet ili pravo na izbor samo za ovaj posljednji modul?
    il ne valja i ovo prije - živjeti zdravo, prevencija nasilničkog ponašanja i prevencija ovisnosti?
    da sam ja ministar, ko što nisam, dala bih pravo izbora roditeljima.
    pravo na opravdani izostanak za ta 2-4 sata godišnje.
    ako dijete donese papir potpisan od roditelja, opravdala bih te izostanke.
    il bih angažirala grozd da odradi ta 2-4 sata, paralelku.

a pošto nisam ministar prva godina će vjerojatno morati proći uz građansku neposlušnost. morati ćete biti hrabri i reći djetetu da neće ići na taj sat jer se kosi sa svjetonazorom obitelji. iako ste naizgled ovdje u goroj poziciji nego mi s vjeronaukom koji teoretski jest izborni predmet, u naravi će se vjerojatno svest na isto. jedno ili dvoje djece iz cijelog razreda na hodniku za vrijeme nastave.

u dogledno vrijeme se možda stvar i promijeni.
    pa grozd dobije priliku da paralelno drži ta 2-4 sata godišnje.
    prije će se to desiti nego etika za vrijeme vjeronauka, tu bar nema međudržavnih ugovora

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pravo na izbor za cijeli predmet ili pravo na izbor samo za ovaj posljednji modul?
    il ne valja i ovo prije - živjeti zdravo, prevencija nasilničkog ponašanja i prevencija ovisnosti?
    da sam ja ministar, ko što nisam, dala bih pravo izbora roditeljima.
    pravo na opravdani izostanak za ta 2-4 sata godišnje.
    ako dijete donese papir potpisan od roditelja, opravdala bih te izostanke.
    il bih angažirala grozd da odradi ta 2-4 sata, paralelku.

a pošto nisam ministar prva godina će vjerojatno morati proći uz građansku neposlušnost. morati ćete biti hrabri i reći djetetu da neće ići na taj sat jer se kosi sa svjetonazorom obitelji. iako ste naizgled ovdje u goroj poziciji nego mi s vjeronaukom koji teoretski jest izborni predmet, u naravi će se vjerojatno svest na isto. jedno ili dvoje djece iz cijelog razreda na hodniku za vrijeme nastave.

u dogledno vrijeme se možda stvar i promijeni.
    pa grozd dobije priliku da paralelno drži ta 2-4 sata godišnje.
    prije će se to desiti nego etika za vrijeme vjeronauka, tu bar nema međudržavnih ugovora
    Eto, cvijeto, s tobom sam se dogovorila - ne želim ništa više ni manje od onog što si napisala.

Moja djeca su upoznata s čitavom ovom pričom i imaju svoj stav. Naime, kod nas je spolni odgoj počeo čim su počela prva pitanja, tako da ne drže vodu priče koje čitam po fb i drugdje ovih dana o tome da katolici ne žele svoju djecu upoznati sa spolnošću i spolnim odnosima. Dakako da to želim, to i radimo, samo je pitanje kojim pristupom i na koji način. Na "hodniku", to jest u knjižnici su već navikli biti, jer su izborni predmeti koje oni ne pohađaju uvijek usred satnice, jer na kraju i na početku satnice je vjeronauk.

Meni se ne da više razglabati o tome na forumu i objašnjavati svoje stavove. Samo ću još ovo reći: spin znači izvrtanje istine, odnosno laž - izlažući svoje stavove nisam ništa izvrtala niti lagala - mislim točno tako kako sam napisala.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Na "hodniku", to jest u knjižnici su već navikli biti, jer su izborni predmeti koje oni ne pohađaju uvijek usred satnice, jer na kraju i na početku satnice .
    nijedno dijete ne bi trebalo sjediti na hodniku. svi izborni bi trebali biti u suprotnom turnusu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •