Napravila sam je jutros. Po tom receptu, točno poštujući normative.
Uspješno.
Lijepo izgleda, a to što je poslije ručka pola pojedeno govori i da je fina.
Ali...prekomplicirana je izrada, s obzirom na rezultat.
Iako sam ja jako organizirana u kuhinji, trebalo je puno suđa. Tri male padelice za topiti svaku čokoladu posebno. Pa velika u kojoj je voda. Pa za izmiksati šlag i definitivno ne treba toliko šlaga. Dovoljno je 1,5 dl po čokoladi.
Rastopila sam sve tri čokolade i svaki žutanjak izmiksala sa 2 žlice mlijeka (nisam koristila rum) te stavila u toplu čokoladu i dugo miksala. Šlag sam stukla odjednom, naravno, i pošteno podijelila na tri dijela. Kad su se čokolade gotovo ohladile na sobnoj temp, stavila sam šlag i izmiksala. Najprije bijelu, pa sve tamnije da manje moram prati metlice miksera. Kreme su jako tvrde i mogu se odmah mazati jedna iznad druge.
Prvo sam spekla tijesto, fino je, tanko i jako brzo pečeno, 5-6 min na 180. No, tvrdo je i ako želite jesti isti dan, treba mlijekom natopiti.
Tijesto je jako tamno, tako da je ustvari 4 boja čokolade.
Ostanu tri bjelanjka, pa sam od njih spekla košarice od bezea, napunila šlagom i kivijima koje sam ubrala ispred kuće.
Pored kompliciranog nedjeljnog ručka i ove torte, valjda sam izgubila kalorija koje sam dobila jedući sve to, a-ha.