Ma, svaka stanica pamti itd. - to je meni previše stručno - i pamti i ne pamti, pa kao od matičnih možeš sve uzgojit, ako je tako - di joj je sjećanje nestalo.
Ne kažem ja da se razgraničenje žena ili muškarac "reže" isključivo po kriteriju jajniku/jajčeku (jer taj kriterij ima utjecaja na sve9 - nego da je to primarno drajvano hormonima (koji onda imaju utjecaj na cijelo tijelo), ali ne takav da bi se sad ne znam... kao sukus ženskosti analizirao ženski femur (nedvojbeno tanji i manji od muškog prosječnog femura). Tako da ne vidim neke specifičnosti u mozgu (uz to da je cijeli specifičan jer je puno toga u njemu).
Ovo "branjenje od ženskosti" i ono... "oslobodi žensku stranu" (kad kažu za muškoga) - sve je to onako... nedefinirano.
Što je "pravo žensko"? Što je "ženskost"? Ja tvrdim da je to dobrim dijelom društveno uvjetovano često i slučajem "ne nekom objektivnom datošću te prirode", jer negdje žensko kolje antilope, dok muški samo oplođuje (lavovi), a to bi kod nas bile... tipično ženske role - žena u reprodukciji, muški u akciji. Ono... what's wrong with female lions? Ili pingvinioma muškim koji sjede na jajetu, di im se izgubio muški djelatni mars princip?
Banaliziram, naravno, jer sam takva, i jer se ne mogu znanošću kitit i jer ovo nije znanstveni forum - pa ravnopravno mogu

.