Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Pipli's cookies

  1. #1
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno Pipli's cookies

    Najbolji kukisi ikad, otkad sam dobila ovaj recept prije nekih petnaest godina nema niti jednog blagdana, rođendana, fešte da nisu na stolu, svima su omiljeni.

    Sastav

    2 jaja
    1 šalica šećera
    1 šalica omekšalog maslaca (skoro cijeli)
    2 šalice oštrog brašna
    1 vanilin šećer
    pola pp
    1/2 žličica sode bikarbone
    1 žličica soli
    1 šalica narezanih oraha (20 dag)
    2 šalice narezane čokolade za kuhanje (30 dag)

    Napomena: šalice su one za bijelu kavu, a žličice one najmanje za espresso.

    Postupak

    Izmiksati maslac sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jaja i sol.
    Pomiješati brašno sa pp i sodom bikarbonom, pa umiješati u prvu smjesu.
    Dodati narezane orahe i čokoladu.
    Na lim staviti papir za pečenje pa slagati manje hrpice smjese sa razmakom od par cm.
    Ja obično pripremim dva velika lima (35x35 cm) pa pečem naizmjenično, na svaki stavljam 25 (5x5) grumenčića veličine oraha.
    Peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko sedam - osam minuta, da pozlate, a ne posmeđe.
    Vaditi kada se malo ohlade, dok su vrući su jako mekani.
    Od ove doze ispadne nekih pet-šest limova za pečenje.

    Najduži dio posla je sjeckanje čokolade i oraha, neki tome doskoče da sve izmlate sa onim za šnicle, a ja sam se već uvježbala pa mi sjeckanje brzo ide, sve zajedno nasjeckam za pet minuta,
    kupim obavezno čokolade od 100 grama (one veće se teško režu) i nasječem ih velikim kuhinjskim nožem prvo okomito, pa vodoravno.
    Orahe možete isto tako ili čak prstima, bitno da su veći komadi, da se osjete "pod zub".

    Kukise stavite u neku kutiju sa poklopcem, mogu tako stajati i mjesec dana, provjereno.
    Kome prežive, jel'...

  2. #2
    anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,315

    Početno

    sviđa mi se.

    ali pliz mrzim mjere na šalice.bi li mi vidjela koliko ml ide u tu tvoju šalicu?

  3. #3
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,501

    Početno

    ovo je jako slicno princezinim pufnicima, tu su na forumu negdje
    bas sam ih danas radila, zato sam primijetila slicnost

  4. #4
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    A jesi ih ishvalila,sad moram isprovat...
    Dodala sam ih na popis za ovu godinu...ali ja cu stavit ljesnjake....i mlatit batom jer ne bi to narezala do sutra.....

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb pri jezeru
    Postovi
    1,075

    Početno

    i ja ću probat s lješnjacima ali ih prije istostirat u pećnici i ogulit, to će bit preeefino

  6. #6
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,478

    Početno

    ja sam samo došla pitati- a što si ti čekala dosad s ovim receptom ccc...
    zvuči primamljivo i ja ga stavljam na popis malobrojnih koje ću ove godine peći

  7. #7
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Nekako mi je puno šećera, u odnosu na maslac i brašno... Bude li to jako slatko?

  8. #8
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam samo došla pitati- a što si ti čekala dosad s ovim receptom ccc...
    zvuči primamljivo i ja ga stavljam na popis malobrojnih koje ću ove godine peći

    potpisujem

  9. #9
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    sviđa mi se.

    ali pliz mrzim mjere na šalice.bi li mi vidjela koliko ml ide u tu tvoju šalicu?
    Pa sasvim je svejedno. Ti uzmeš svoju šalicu i mjeriš sve na istu i tako dobiješ dobre omjere.
    Možeš mjeriti i na lonace za sarmu (ako trebaš količinu za svadbu) i na čašicu za rakiju (ako trebaš samo za degustaciju).

    Kod takvih situacija mjerim na jogurtice ako želim manje količine, ili na šalice za bijelu kavu za nekakve "normalne" količine.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 09.12.2012. at 09:26

  10. #10
    XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,026

    Početno

    Mislim da će kod mene ići tri šalice narezane čokolade LOL !

  11. #11
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Bilo je već istih/sličnih: krašotice/krašuljci.

    I stvarno su fini.
    Ne znam za ove omjere, ja radim ove s linka. Ako stavim svih 40 dag čokolade, smanjim šećer. Ali najčešće stavim oko 20 dag čokolade, pa ostavim sav šećer. I tada nisu preslatke.

  12. #12
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Gledam taj recept, slični su,
    ima još recepata za cookiese, ali niti jedan nije dobar kao moj.
    Probala sam jednom raditi moje sa margarinom kada nisam imala putra i nisu mi bili tako fini, sa putrom se tope u ustima. Isto sa brašnom, kada sam radila sa glatkim nije mi prhko kao sa oštrim.
    i ova kombinacija sode i praška za pecivo napravi neku reakciju koja ih učini hrskavima.
    Što se tiče šećera, nama nije preslatko, ali mi možda nismo mjerodavni jer volimo slatko.
    Slobodno smanjite ako vam se čini previše, neće utjecati na kvalitetu, samo nemojte smanjivati maslac.
    I ne zaboravite staviti sol.

  13. #13
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sasvim je svejedno. Ti uzmeš svoju šalicu i mjeriš sve na istu i tako dobiješ dobre omjere.
    Stvar je u sastojcima koji ne idu na šalice (jaja + ono što ide na žličice).

  14. #14
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Evo sada sam išla izmjeriti, u moje šalice za bijelu kavu stane nešto više od dva i pol decilitra, točno 270 ml.

  15. #15
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Stvar je u sastojcima koji ne idu na šalice (jaja + ono što ide na žličice).
    Nema velike razlike (barem je ja ne radim) ako je šalica od 200 ml ili 300 ml, a ako mjeriš na kante podebljaš i jaja i žličice.

    Dodatak: želim reči da razlika u veličini šalice za bijelu kavu ovdje ne igra nikakvu ulogu.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 09.12.2012. at 14:16

  16. #16
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Evo moji napravljeni ranom zorom i degustirani. super su, a skroz su slični ovima s cimetom koje inače radim. Znala sam ja da nisam u stanju napraviti samo tri vrste, popis se polako širi

  17. #17
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Evo, napravila i ja. Jako fini, naravno, ali pomalo preprhki.
    Mislim da mi je maslac uzrokovao probleme. Koliko točno razmekšan treba biti? Pitam zato što, naravno, nije isto koliko je maslac mekan i na koliko sitne dijelove je narezan. Ispričavam se ako sam nekome dosadna, ali profesionalna me deformacija tjera na precizno mjerenje.

  18. #18
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    A k tome me i mikser nervira.

  19. #19
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Evo da apdejtam - kad su se ohladili, stvarno su super. Ali bih svejedno htjela odgovor na pitanje u vezi maslaca.

    Smanjila sam šećer na pola i nimalo mi ne nedostaje.

  20. #20
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Ako ti smijem ja odgovoriti za maslac - meni je najbolji kad ga ostavim cca sat vremena izvan frižidera da je totalno mekan.
    (Na sobnoj temperaturi).

  21. #21
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Ja sam maslac razmekšala na sobnoj temperaturi i natrpala ga u jogutr čašu, nju sam uzela kao mjeru.
    Šećer sam smanjila na pola čaše/šalice i također mi je sasvim dovoljno slatko.
    Dio čoloklade sam naribala na ribež, a dio nalupala čekićem za meso.
    Jako su mi fini. Pripremila sam i kutijicu u koju sam ih mislila staviti, ali mislim da mi neće trebati...

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, napravila i ja. Jako fini, naravno, ali pomalo preprhki.
    Mislim da mi je maslac uzrokovao probleme. Koliko točno razmekšan treba biti? Pitam zato što, naravno, nije isto koliko je maslac mekan i na koliko sitne dijelove je narezan. Ispričavam se ako sam nekome dosadna, ali profesionalna me deformacija tjera na precizno mjerenje.

  22. #22
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj matahari prvotno napisa Vidi poruku
    Jako su mi fini. Pripremila sam i kutijicu u koju sam ih mislila staviti, ali mislim da mi neće trebati...


    Meni ih je fakat ispalo puno. Zabrinut ću se ako to sama pojedem.

  23. #23
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da apdejtam - kad su se ohladili, stvarno su super. Ali bih svejedno htjela odgovor na pitanje u vezi maslaca. .
    Ja ga omekšam na sobnoj temperaturi kao Anemona, da možeš prst u njega ubost,
    ali znala sam ga i u mikrivalnoj omekšati kada mi se žurilo i bilo je okej.
    Bitno je samo da se ne rastopi.

    Drago mi je da su ti fini, sigurno su sada bolji nego kada su bili tek pečeni, kao i svi keksi uostalom.
    Šteta da si čokoladu ribala, fora bude baš u tim komadima čokolade,
    neka budu veći, svaka kockica čokolade od 100 grama ide u četiri komada.
    Naravno, ne sječeš svaku kockicu posebno, nego cijelu tablu odjednom.
    Tako i orasi, polovicu jezgre možeš slobodno na četiri komada nasjeći, ne treba sitnije.

  24. #24
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    a bi li ja mogla umjesto bijelog stavit smedji secer,ja inace koristim onaj muscovado koji je ko zemlja,grumenaste konzistencije...on je puno manje sladak pa se pitam treba li smanjivat kolicinu u tom slucaju?

  25. #25
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Šteta da si čokoladu ribala, fora bude baš u tim komadima čokolade,
    neka budu veći, svaka kockica čokolade od 100 grama ide u četiri komada.
    Naravno, ne sječeš svaku kockicu posebno, nego cijelu tablu odjednom.
    Nisam ribala. Otkud ti to?
    Ma ja sam već ispraksirana za sjeckanje čokolade za muffine. Zapravo, suprug je.
    I uvijek imam u jednoj kutijici već nasjeckane za sljedeći put.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 10.12.2012. at 08:03

  26. #26
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Joj mishekica, pogrešno sam pročitala, sada vidim da je matahari ribala čokoladu...

  27. #27
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Meni ih je od ove mjere ispalo 80-ak, radila sam ih mrvicu manje od veličine oraha. Kao mjeru koristila jogurt čašu.
    Ja sam svoje, altruistički, podijelila...

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku


    Meni ih je fakat ispalo puno. Zabrinut ću se ako to sama pojedem.

  28. #28
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Ja sam jedan dio naribala, veći dio čokolade namlatila čekićem za meso.
    I, podijelila recept već dva puta od jučer

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Joj mishekica, pogrešno sam pročitala, sada vidim da je matahari ribala čokoladu...

  29. #29

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    248

    Početno

    jel moze brasno od pira? a cokoladu i orahe cu probat ubacit u u mulinex express, tko zna mozda me odusevi .Ima ribalicu koja riba na kockice.samo se nadam da ne budem morala prati zgrudanu cokoladu.joj joj
    ovi keksi idu na bozicni popis.hvala piplice

  30. #30
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Evo, odnijela na posao. Svi oduševljeni. Udijelila recept. Iz glave.

  31. #31
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Baš mi je drago da se i vama sviđaju!

  32. #32
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    http://forum.roda.hr/threads/70021-B...=1#post2029164
    evo još nešto jako, jako fino iz pipličine kuhinje

  33. #33
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Dajte mi, molim vas, neki link na stranicu portala gdje se nalaze recepti. Ovako mi iskače jedan po jedan, kad netko linka, ali sve ih nigdje ne mogu naći. Općenito se katastrofalno snlazim na toj stranici (a nisam jučer uzela komp u ruke). Nedostaje malo preglednosti.

  34. #34
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    hebaj ga,sve sam pripremila, izmješala putar i šećer, i jaja i kad je trebalo dodat brašno, skužim da nemam oštro brašno. jel može glatko? ma šta jel može, bit će glatko. i nemam sodu, samo pp. frigaj ga.
    javim rezultat

  35. #35
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Enivej, napravila danas ponovno, s bademom i lješnjakom. Spremni u limenoj kutiji za Božić.

    Mislim da je prošli put bilo previše maslaca.
    Šalica orašastih plodova izašla mi je manje od ovih 200 g Ali sve je dobrog okusa i drži se pa nema veze.

    E, da. Zašto trebaju i pp i soda? Oni bi trebali imati istu svrhu...
    Posljednje uređivanje od mishekica : 18.12.2012. at 21:12

  36. #36
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Šteta što nema težinske mjere. Prestao sam šljiviti recepte na šalice - svi imaju različite šalice

  37. #37
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    matahari,kolike su to u tebe salice pa ti ih je 80 ispalo?
    meni ih nije cak ni koliko je pipli rekla, sve mi je u 3,5 pleha stalo! (a po 16-18 po plehu sam stavljala)....

    ocito da ja imam krivu percepciju o velicini "grumena oraha"..
    kako god,smlatila sam ih par dok su jos bili topli. uf,pa kad nabasas na komadinu cokolade....mmm....
    ja sam koristila prepecene ljesnjake,neki su ostali cijeli,neke sam malo batom usitnila...
    radit cu ih opet definitivno!

  38. #38
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    koliki su onda moji komadi kad je meni sve u dva pleha stalo?
    ni ja nisam imala oštrog brašna i napravila sam sa glatkim
    prvu turu sam pekla 10ak minuta i bili su malo sirovi pa sam ih brzo pojela da ih nitko ne vidi tako ružne i nedopečene
    onda sam drugu turu pekla 15ak minuta i ti su ispali savršeni sad ih moram opet pravit jer su skoro nestali

  39. #39
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    jesu se vama te hrpice spljoštile? jer meni jesu.
    al pekla sam ih isto 15-tak minuta.
    prije toga su bili sirovi.
    odlični su kukisi, jedino za moj ukus malo premoćni, radi puno putra.

  40. #40
    matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    859

    Početno

    Ja sam uzela jogutr čašu kao mjeru i radila sam kuglice veličine malo manjeg oraha. Stavljala sam ih u pleh 5x5.
    Kad su se ispekli bili su taman za zalogaj. U petak ih opet radim!


    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    matahari,kolike su to u tebe salice pa ti ih je 80 ispalo?
    meni ih nije cak ni koliko je pipli rekla, sve mi je u 3,5 pleha stalo! (a po 16-18 po plehu sam stavljala)....

    ocito da ja imam krivu percepciju o velicini "grumena oraha"..
    kako god,smlatila sam ih par dok su jos bili topli. uf,pa kad nabasas na komadinu cokolade....mmm....
    ja sam koristila prepecene ljesnjake,neki su ostali cijeli,neke sam malo batom usitnila...
    radit cu ih opet definitivno!

  41. #41
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    i ja sam morala peci pinkicu dulje,jer su bili nesto veci..mozda 10ak min...
    betty,to su onda doista gromade ako si ih 15min pekla...

    cvijeta,meni nisu....jel' ti pp ima dobar rok? i soda...
    ili mozda ako si cesce otvarala pecnicu pa je uso hladni zrak pa se zato spljostilo...

    ja sam ih donjela par na posao,svi kazu:mmmmm.....

    stavila sam samo 1/2 salice secera i koristila coksu sa 70% kakaa...meni taman....

  42. #42
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Betty, definitvno radiš prevelike, hrpica ti treba biti veličine oraha, ne znam kakvi su u vas orasi, ali kod. As su veličine praline, onako kao jedna griotta.

    Cvijeto, malo se moraju slegnuti, zato ih se i slaže na svakih par centimetara, ali ako su ti se previše spljoštili znači da ti je možda ipak previše maslaca na količinu brašna. Provjeri zapreminu šalica, treba biti više od dva i pol deca. Ili da su čokolada i oraci presitno nasjeckani pa ne drže hrpicu na okupu. Ne znam da li me kužiš...

  43. #43
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    jel misliš na jezgru oraha ili na orah cijeli, u ljusci?
    probat ću ovih dana napravit manje

    u svakom slučaju su savršeni

  44. #44
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kakvi su u vas orasi, ali kod. As su veličine praline, onako kao jedna griotta.

    Prošli sam ih put morala vaditi žlicom jer se sve nekako razlijetalo, ali ovaj je put masa bila poprilično kompaktna pa sam radila kuglice, malo veće od pralina. Ispalo mi dva i pol lima. Da sam ih malo stisnula, bez problema bi stalo u dva, ali nisam htjela forsirati.

  45. #45
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    jel misliš na jezgru oraha ili na orah cijeli, u ljusci?
    probat ću ovih dana napravit manje

    u svakom slučaju su savršeni
    Cijeli orasi, kod nas su dosta sitni.

    Jel'da su fini, jel'da? :vjeverica:


    Mishekica, ja uvijek žličicom vašim smjesu, onom čajnom.

  46. #46
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Mishekica, ja uvijek žličicom vašim smjesu, onom čajnom.
    Kod nas je to žličica. Ali su nam orasi veći...

  47. #47
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    moji orasi su najveći

    Mishekica, ja uvijek žličicom vašim smjesu, onom čajnom.
    ja je pola pojedem dok stavljam na pleh možda su mi zato ispala samo dva pleha?

  48. #48
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    moji orasi su najveći



    ja je pola pojedem dok stavljam na pleh možda su mi zato ispala samo dva pleha?

    Nemoj, da te ne safata neka salmonela,
    mene toga najviše strah, da ne omršam previše...

  49. #49
    Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    316

    Početno

    E ovo se mora isprobati

  50. #50
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    jel misliš na jezgru oraha ili na orah cijeli, u ljusci?
    i meni je palo na pamet to pitanje kad sam napunila prvi pleh i vidila da mi ne preostaje jos puno smjese....


    sinoc sam radila one kuglice sa smokvama od peterlin.....
    nabavila sam ocito premekane smokve jer se ljepilo ko ludo.... (1/2 soka od narance sam stavila)
    nisam ih htjela uvaljati u secer je bi bile preslatke,samo sam formirala kuglice i onako ih stavila na papirnate podloske/casice...vidit cemo hoce li se osusit dovoljno da se prestanu lijepiti....

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •