Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 138 od 138

Tema: Prvo dijete bez problema, drugo - nikako..

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mene malo toga u statistici tješi, a kada se sjetim kak sam pazila da poslije poroda ne ostanem brzo T, sve mi dodje smjesno

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

boxica priča je i tužna i lijepa hvala što si je podijelila!!!

naletila sam na više sličnih priča gdje žene u emotivno iscrpljujućem razdoblju života ostaju neplanirano T, a prije toga nije išlo.
    razumijem ja što bi trebalo napraviti, ali to je razum, a emocije ne daju da to prepustim slučajnosti, jednostavno ne daju, nakon svake M napravim ratni plan i krenem.
    voljela bih biti kao MM, on bez obzira što bi htio još dijece nije luud za time, on je kul, ako dijete dodje dobro dodje, ako ne dodje njemu je dobro i to je sva filozofija!!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Boxice, ti si baš primjer toga o čemu pričam u vezi sa stresom i psihom - ne vjerujem da igraju veliku ulogu kad nema fizičke prepreke.
    koliko vidim po potpisu, prije AIH-a ste pokušavali oko godinu i pol - to i nije neki ekstra dug period, ali bi spadao u subfertilnost. a što se treće trudnoće tiče, postoji nešto što se zove window of opportunity za koji kažu da traje oko 2 godine od prethodne trudnoće. to je period u kojem je povećana šansa da dođe do nove trudnoće jer se tijelo, ajmo reć', "resetiralo" i postalo prijemčljivije za novu trudnoću - zato nekim subfertilnim IVF pacijentima sugeriraju da nakon uspješnog IVF-a neko vrijeme pokušavaju začeti spontano. e, sad - možda se to kod tebe odvija neposredno nakon trudnoće... pretpostavljam da je to moguće jer smo ipak svi individue... mislim...to su neka moja razmišljanja...
    još jedna stvar - kad sam ležala u bolnici na čuvanju trudnoće, upoznala sam curu koja je začela iz IVF-a, a bili su idiopati. rano u trudnoći joj je počeo divljati tlak i došlo je do svakakvih komplikacija te je na kraju zbog hellp sindroma završila na carskom. rekla mi je nešto zbog čega sam počela razmišljati na ovakav način - da je sigurna da im spontano nije uspijevalo jer se njezin organizam zapravo od starta bori protiv novonastale situacije. naravno da se to ne može potvrditi, ali tko zna? možda je zbilja bila u pravu - možda je njezin organizam stvarno "odbijao" začeti znajući koje će biti posljedice toga. možda je baš to bila njezina fizička prepreka...
    je li ti palo na pamet da je u tvom slučaju organizam reagirao neostvarivanjem trudnoće jer kod tebe u pravilu dolazi do preuranjenih poroda? a treći je put začeće možda baš upalo u taj window of opportunity? oprosti - nadam se da ne zadirem u intimu previše... nije mi namjera zabadati nos - samo eto dijelim neka svoja razmišljanja i poveznice koje radim...

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    rekla mi je nešto zbog čega sam počela razmišljati na ovakav način - da je sigurna da im spontano nije uspijevalo jer se njezin organizam zapravo od starta bori protiv novonastale situacije. naravno da se to ne može potvrditi, ali tko zna? možda je zbilja bila u pravu - možda je njezin organizam stvarno "odbijao" začeti znajući koje će biti posljedice toga. možda je baš to bila njezina fizička prepreka..
    ali ovo nije fizička prepreka, ovo definitivno spada u psihičku prepreku, na koju čak i ako je osvijestiš možda ipak nećeš moći utjecati!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

... možda je njezin organizam stvarno "odbijao" začeti znajući koje će biti posljedice toga. možda je baš to bila njezina fizička prepreka...
    je li ti palo na pamet da je u tvom slučaju organizam reagirao neostvarivanjem trudnoće jer kod tebe u pravilu dolazi do preuranjenih poroda? a treći je put začeće možda baš upalo u taj window of opportunity?...
    kod mene je još u toku druge trudnoće posumnjano na trombofiliju koja je potvrđena nakon gubitka trudnoće...
    imam kombinaciju dva sprčkana gena koja je navodno najgora
    u određenom stadiju trudnoće tj, krajem drugog tromjesečja kod mene zbog gušće krvi dolazi do slabijeg hranjenja beba te samim time i njihovog zaostajanja u rastu pa je
    logična posljedica svega da moj organizam "odbacuje" plod (treću sam izgurala uz heparin, a raniji porod je bio navodno zbog iscrpljenosti organizma od svega: prethodne trudnoće, pa trudovi i tokoliza od 26 t)

gin mi je objasnio da zbog moje situacije dolazi i do ugruščića na mjestu ugnježđenja jajašca te ako ode ugrušak ode i jajašce...

eto meni je sve moje objašnjeno sa medicinskim razlozima tj. uzrocima, ali definitivno ima smisla ovo što ti pričaš!
    činjenica je da ljudi koriste jako mali dio mozga i tko zna što se događa u onom dijelu za koji niti neznamo što radi, lako moguće da sakuplja informacije iz cijelog tijela i predosjeti stanje pa određene stvari nastoji spriječiti kako bi zaštitio sami organizam...

a ovaj moj maleni I.G.? neznam kako se desio, ali znam da nam je moja mala dugica svima koji su dijelili moju tugu uljepšala život!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj kolimoli prvotno napisa Vidi poruku
    ali ovo nije fizička prepreka, ovo definitivno spada u psihičku prepreku, na koju čak i ako je osvijestiš možda ipak nećeš moći utjecati!
    ne, ne - to je fizička prepreka - njezin organizam nikako ne podnosi trudnoću i ona misli da vjerovatno zbog toga nije do nje dolazilo spontano.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da, Boxice - ipak je fizička podloga u pitanju... nisam znala za tvoju dijagnozu do sada... i divno da vam se I.G. desio i hvala Bogu na heparinu

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ne, ne - to je fizička prepreka - njezin organizam nikako ne podnosi trudnoću i ona misli da vjerovatno zbog toga nije do nje dolazilo spontano.
    ali to je njena opservacija/mišljenje/osjećaj, to je totalno ne mjerljivo, a kao takvo ne može biti fizička prepreka.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kolimoli, ne kužimo se - fizička prepreka je što njezino tijelo ne podnosi trudnoću i svim silama je pokušava prijevremeno dovršiti. znači, tijelo je unaprijed "znalo" da neće podnijeti trudnoću i zato nije dolazilo do začeća - to je njezina teorija i meni ima smisla s obzirom na to drugih fizičkih prepreka (naizgled) nema. ali ona je do tog mišljenja došla kafda su se javile komplikacije u trudnoći, ne prije nje - dakle tu nema govora o nekakvim psihološkim preprekama začeću. nadam se da je sad jasno što želim reći...

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I po meni ima nesto u toj teoriji, da kod slucajeva kada s medicinske strane izgleda sve ok, a do trudnoce ne dolazi ulogu igra neki kratak spoj za koji ne znamo... Ono, neka moguca mutacija, neki problem za majku ili dijete ili oboje... Recimo, moja rodica je nekih 7 godina pokusavala ostati trudna, uspjela na kraju spontano nakon prekida neke terapija... Uglavnom, trudnoca uredna, porod super, ali djecacic nazalost ima velikih poteskoca u psiho-motorickom razvoju (nikakve konkretne dijagnoze). Ja vjerujem da njih dvoje na genetski ili neki drugi, teze objasnjiv nacin nisu kompatibilni i da se trudnoca nije desila jer priroda, tijelo "zna" da je bolje da se ne desi...

Ovo je neko razmisljanje, ne znam, nije deterministicko, ne vodi zakljucku da ne treba pokusavati na sve moguce nacine, vec samo ostavlja mogucnost da kad nesto hoces pod svaku cijenu, ta cijena mozda bude previsoka...

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I evo pitam se sta radim na ovoj temi... maleni ima tek 18 mjeseci, kad je imao 8 vec sam bila uspjela ponovo zatrudniti... S obzirom da nam je i za njega trebalo 10 mjeseci, ocekujem da ovaj bude dobitni hehe

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

frka ok, mogu shvatiti da ispod svake idiopatske neplodnosti postoji fizicki problem koji jos nije detektiran i ko zna dali ce moci biti detektiran.

Ali isto tako mislim da problemi u T (tlak, secer, prerani porod.....) kao i problemi poslije T s dijetetom nisu nesto sto pogadja samo parove koji nemogu zaceti dugo ili nemogu zaceti uopce bez mpo, jer vidimo da se to desava i obiteljima koje uopce nemaju problema sa zacecem.

ja samo u svojoj okolini poznam parove koji su zaceli bez problema, a na kraju je dijete imalo kromosomsku aberaciju i teske fizicke smetnje, tako da mislim da sama cinjenica da netko nemoze zaceti dijete nije glas prirode da ga ne treba imati jer za to postoji "razlog"!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pisem po drugi put nakon 5 godina. Imamo jedno dijete a vec malo vise od godinu dana pokusavamo da ostanemo trudni ali ne ide. Svaki mjesec sam napeta i iscekujem evo sad ce biti plusic na testu i obavezno se isplacem, a da ne govorim koliko osluskujem svoje tijelo. Non stop citam simptome trudnoce i da li umislim ili vise od zelje primjetim na sebi da imam neki od tih simptoma a onda me vjestica svaki put pozdravi Znam da nisam jedina pa se malo i tjesim ali skoro ce mi biti punih 35 i voljela bih da dobijem jos jednu bebicu. Zasto je to tako tesko sa drugim djetetom??? I ovaj mjesec se nadam da nece doci ta prokleta vjestica. Prije prve trudnoce menstruacija je bila kao svicarski sat, ali poslije prve T su se skroz promijenile. Nikad ne mogu da znam da li cu dobiti 22. dana ili 30. dana. Svi nalazi, pregledi su uredni, cak idem redovno kod ginica. Da li je to sve stvar psihe ili jednostavno nece pa nece, ne znam.

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

lalius dobro dosla na ove stranice iako bi bilo bolje da nikada nisi otvorila ovu temu!!!

neznam sto si tocno od pretraga napravila, ali mislim da bi sada vec trebala napraviti jedan detaljniji screening!
    meni je ginic nakon cca. godinu dana par ciklusa pratio O ultrazvukom, a nakon toga me poslao kod mpo.
    neznam dali bi to bio tvoj put, ali mislim da nije zgorega razgovarti otvoreno sa ginicem.

Uz sve to mozda prvi korak, ako ga vec niste napravili je da TM ode na S-gram!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

frka ok, mogu shvatiti da ispod svake idiopatske neplodnosti postoji fizicki problem koji jos nije detektiran i ko zna dali ce moci biti detektiran.

Ali isto tako mislim da problemi u T (tlak, secer, prerani porod.....) kao i problemi poslije T s dijetetom nisu nesto sto pogadja samo parove koji nemogu zaceti dugo ili nemogu zaceti uopce bez mpo, jer vidimo da se to desava i obiteljima koje uopce nemaju problema sa zacecem.

ja samo u svojoj okolini poznam parove koji su zaceli bez problema, a na kraju je dijete imalo kromosomsku aberaciju i teske fizicke smetnje, tako da mislim da sama cinjenica da netko nemoze zaceti dijete nije glas prirode da ga ne treba imati jer za to postoji "razlog"!

ajme meni, kolimoli, ja tako nešto nikada ne bih niti pomislila, a kamoli rekla (mislim na povezivanje kromosomopatija djeteta s prethodnom nemogućnošću začeća)! odakle si to izvukla?! iz mojih postova sigurno ne! postoje neke "nekompatibilnosti" partnera i genetski issueovi zbog kojih ti parovi spontano jako teško mogu dobiti zdravo dijete i to se najčešće manifestira čestim spontanima ili jednostavno nezatrudnjivanjem, ali to su već stvari za genetičare i niti najmanje se ne razumijem u to (mada znam neke parove upravo s takvim problemima koji su uz pomoć PGD-a dobili bebice). ali to su jako rijetki slučajevi i uopće ne pričam o tome... ali to da je to "glas prirode" da ne treba imati dijete - ma da to mislim, ne bih ni bila u MPO priči! to je samo glas prirode da nešto ne štima.

i naravno da problemi u trudnoći ne pogađaju samo one koji imaju problema sa začećem, ali već smo više puta napomenuli da smo svi individue i svaki organizam reagira za sebe. kod ove cure s kojom sam bila u bolnici se radilo o tome da je njoj organizam počeo "divljati" od samog početka trudnoće i tlak je stalno skakao - tijelo se konstantno borilo. komplikacije tog tipa se stvarno rijetko događaju tako rano u trudnoći, a kod nje se taj tlak događao povremeno i prije trudnoće, ali to nitko nije povezivao s nezatrudnjivanjem... na kraju se ispostavilo da se tu radi i o nekom metaboličkom poremećaju koji se odrazio na produkciju izuzetno masnog mlijeka zbog čega je beba mjesecima imala žuticu... ma svaštanešto... znači, nije se radilo o baš tipičnim komplikacijama...
    i trombofilija, recimo, uopće ne mora utjecati na začeće, ali u kasnijim fazama može imati kobne posljedice a kod nekih utječe i na začeće...

ma samo sam htjela reći da ne vjerujem da netko ne uspijeva 2, 5, 7 godina zbog psihe - no way! nešto je tu u pozadini, a to nešto nekome drugome možda uopće ne bi utjecalo na začeće - svaki je organizam za sebe...

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ajoj, kaj bas moramo tak komunicirati

Ja vjerujem da njih dvoje na genetski ili neki drugi, teze objasnjiv nacin nisu kompatibilni i da se trudnoca nije desila jer priroda, tijelo "zna" da je bolje da se ne desi...
    ovo o kromosomopatijama i zacecu je islo prema postu od alef, jer je ona dala primjer rodice koja nije mogla, pa na kraju kada je rodila dijete ima psiho-motorne smetnje, ja osobno mislim da to nema nikakve veze

a tvoj post sam komentirala samo za komplikacije, ali i tu imam primjera težih komplikacija nakon zaceca iz prve.
    no dobro bar se slazemo da smo svi individue i da ono kaj meni smeta kod zaceca, nekome drugome ne predstavlja prepreku.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pozdrav. Eto kod nas ništa novo. Konzultirala sam ginekologicu i ona veli da nebi radila nikakve nalaze za sada. Realno od ljeta "službeno" radimo na bebi. A s obzirom na godine (30)do godine dane po njenom nije potrebno raditi nikake korake. Ja sam si nekak u glavi posložila da ukoliko ostane na jednom ok, ako budem trudna odlično. Ne želim ići od dr do doktora i raditi svakakve testove i ispitivanja, možda jer sam izrazito negativistički raspoložena naspram zdrastvu. Ali nikad se ned zna.

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj zrinska prvotno napisa Vidi poruku
    Ne želim ići od dr do doktora i raditi svakakve testove i ispitivanja, možda jer sam izrazito negativistički raspoložena naspram zdrastvu. Ali nikad se ned zna.
    ja sam se recimo odlucila detaljnije pregledati i ako nesto otkriju probati to ispraviti, ali korak dalje vjerojatno necu napraviti.
    Isto tako odlucila sam ici privatno mpo doktoru, jer mi se neda nista objajsnjavati na poslu, a kod privatnjaka mogu i poslije posla.
    sama ces procijeniti koliko te to muci, koliko to zelis i koliko vremena si spremna na to potrositi.
    Iz osobnog iskustva, to i nije bilo neko hodocascenje po doktorima, niti je to bilo puno pretraga; par folikolometrija+razgovor sa dr., 2 vadjenja krvi, 1 S-gram.

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala draga...još uvijek se nadam možda plusu ispod bora

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam si nekak u glavi posložila da ukoliko ostane na jednom ok, ako budem trudna odlično.
    ovo sam zaboravila komentirati, ak si ovo uspjela posloziti u glavi onda nemas frke ti si u win/win situaciji !!!

Hvala draga...još uvijek se nadam možda plusu ispod bora
    i ja isto, ovaj ciklus smo opet sve napravili sto je u nasoj moci i sada cekam , mozda ne bude bio plus pod borom, ali bi trebao uljepsati kraj ove godine

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bok, evo i mene na ovoj temi. Nikako da zatrudnimo s drugim djetetom. Bila sam kod ginekolog, nema ovulacije, desni jajnik uvećan, poslana na vađenje hormona, muž na spermiogram. Zanima me slijedeće, dakle, hormene trebam vadii 3 dan ciklusa pa me zanima što ako treći dan padne na vikend npr? Vadim onda u ponedjeljak ili što? I rekao mi je ginekolog da nalaze odnesem u bolnicu ginekologu za humanu reprodukciju. Mislim je li mogu tek tako nositi nalaze u bolnicu?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mareta, hormone mozes vaditi 2,3,4 ili 5 dan ciklusa. Za progesteron trebas drugu uputnicu, on se vadi 21 dc.
    Za pokazati nalaze specijalistu humane reprodukcije ti prim gin mora napisati uputnicu i moras se naruciti na odjelu humane reprodukcije za konzultacije. Neke bolnice (VV na primjer) priznaju samo nalaze svojih laboratorija, pa bi bilo dobro i na to obratiti paznju, da ih ne bi morali ponavljati.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

maco, hvala
    Je, dobila sam i za progesteron. Znači tako treba, prvo ginekologu nalaze pa onda dalje, nisam ga očito dobro razumjela jer sam bila malo u off modu kad sam čula ne tako dobre vijesti.
    Svakako ću ići u bolnički laboratorij koji je u sklopu ginekologije
    Posljednje uređivanje od ***MARETA : 19.12.2012. at 16:46

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I tako...opet ništa od plusa ispod bora . Kako ste mi Vi???

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I tako...opet ništa od plusa ispod bora . Kako ste mi Vi???
    zrinska hug, znam tocno kako se osjecas

ja u fazi cekanja, napravila sam test na bozic u nadi da se mozda nesto pokaze, ali bio je negativan, sada se tjesim da je vjerojatno bilo prerano!!

sljedeci test ide na staru godinu, ako M ne dodje ranije!!

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I? Ima li kakvih novosti?

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I? Ima li kakvih novosti?
    nista!!! sada sam vec u drugom ciklusu u plodnim danima pa sam zaboravila proslogodisnju vjesticu !
    inace nemam nikakvih planova za ovo stanje, pijem tabletice i nadam se najboljem, cak pocinjem osjecati da postajem ravnodusnija, odnosno uopce ne mislim da cu ikada ostati T, prestala sam mjeriti temperaturu (opet!) i ne zelim znati kada je O niti kada bih mogla popiskiti prvi testic!!

nadam se da si ti u boljoj fazi ili da imas lijepše vijesti?

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gotovo da čitam svoj post. Mislim da bi nas ta ravnodušnost mogla pozitivno iznenaditi. Jer ovako s tim mjerenjima, pracenjem plodnih dana zamaramo sebe, a i partnere. Sve je to nula bodova. Drzite se!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Čitajući vaše probleme vidim da nisam jedina u tome. kćer mi ima 7 godina, a ja nikako da ostanem opet trudna. pila sam već i klomifene i ništa. sve u svemu jako sam razočarana i bojim se da više neću imati djece...

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mina 12 nisi sama iako bi bilo bolje da nisi ni zavirila na ovu temu
    koliko dugo vec pokusavate?

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne zam da li ste vjernice ili ne, al svakako je lijepo za pročitati...Posvećeno VAMA!!!!

PISMO ŽENE KOJA OD BOGA TRAŽI DA POSTANE MAJKA

O koliko puta pitam tebe Boga
    Čemu vodi ova tjeskoba srca moga?
    Zašto suze teške moram da isplačem,
    Zašto sam razočarana i na svakog vičem?
    Zašto mi srce ovoliko pati?
    Zašto mi,Bože,ne želiš dati
    da i ja postanem mati ?
    To srce nikako neće da shvati !
    I osjetim krivnju čim ovo kažem
    jer se zavaravam,jer se lažem..
    ..jer znam Bogu sve je moguće,
    a dajem sumnji da me vuče
    samo zato jer sam slaba
    i jer želim što prije
    da maleno djetešce dušu mi grije ♥ ♥
    Da zagrlim ga oko vrata..
    Da nas zove Mama...Tata..!
    Da po kući trči i nered stvara
    Da mu pjevam s toliko žara
    i pričam mu o ljubavi i tuzi,
    o kiši i duzi...
    Zar je moje srce tako loše?
    Zar moje molitve ne čuješ Bože?
    Ponovno te gušim pitanjima,znam..
    Al teško mi je postići da se samo predam
    i na riječ ti vjerujem
    kad želim malenog anđela sada..
    ..O Bože..dok još sam zdrava i mlada..
    Čuj vapaj tužni ove žene,
    Pogledaj njene skrivene želje..
    Jer ne tražim te ništa više
    SAMO DA KRAJ MOG SRCA JOŠ JEDNO SRCE DIŠE...

♥ NEK BOŽE ŽENA SVAKA
    OSJETI ŠTO ZNAČI BITI MAJKA ♥
    Posljednje uređivanje od zrinska : 11.02.2013. at 21:09

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja bas nisam od molitve, ali sve sto ti daje snagu je dobro!!!

ima li kakvih pomaka kod tebe?

zrinska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Baš i nema pomaka. Ako i nisi od molitve riječi su istinite. Kako kod Vas?

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

izgleda da se samo nas dvije javljamo na ovu temu

kod nas sve standardno, trudimo se i nadamo, ali mislim da se polako moram početi privikavati na situaciju da se to neće desiti!!
    od pretraga za sada ne planiram ništa, budem otišla u 3. ili 4. mjesecu kod doktora pa ću vidjeti dali još nešto mogu napraviti ili sve da sve prepustim vremenu!
    trenutno se zabavljam planirajući putovanje za Uskrs i to me baš veseli!!

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Evo i mene, nista bas jedine
    Uvijek sam planirala i zeljela manju razliku medju djecom, ali se polako izgleda povecava... Prosla je tacno godina od biokemijske, nikakvoj novoj trudnoci ni glasa. Prije tri mjeseca sam bila na uzv pregledu, utvrdjena DVA vodeca folikula (nazalost putovanje nam se isprijecilo, pa ih nismo iskoristili)... Eto cekamo. Ako ovaj mjesec ne bude nista, opet cu na pregled da vidim sta nam je ciniti...

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Dobra večer sve trudilice i trudnice... Evo podižem malo temu kako bih vam napisala svoje iskustvo sa iščekivanjem druge bebice... Naime, prvu bebu smo radili godinu i pol, ako ne i duže, i tek onda smo ugledali plusić. Nakon 2 godine, mislili smo da je vrijeme da počnemo raditi i na drugoj, aliiiiiii...niti to nam nije išlo baš lako. NAkon godinu dana truda, već sam počela misliti kako ništa od toga, i pripremala sam se na pregled kod ginića. Međutim, ovaj mjesec, iako sam imala sve simptome PMS-a (živčanost, bolne grudi, prištići) i bila uvjerena da će opet vještica doći, ona izostane. NApravila test i pozitivan je. MM i ja smo pili neku mješavinu biljnog čaja od jednog gospodina, s tim da je on pio još i Bioastin (samo mjesec dana). Nadam se da će moje pozitivno iskustvo utjecati pozitivno i na vas, i da se vidi da ipak ima nade i nakon dugo iščekivanja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ArielaK prvotno napisa Vidi poruku
    Dobra večer sve trudilice i trudnice... Evo podižem malo temu kako bih vam napisala svoje iskustvo sa iščekivanjem druge bebice... Naime, prvu bebu smo radili godinu i pol, ako ne i duže, i tek onda smo ugledali plusić. Nakon 2 godine, mislili smo da je vrijeme da počnemo raditi i na drugoj, aliiiiiii...niti to nam nije išlo baš lako. NAkon godinu dana truda, već sam počela misliti kako ništa od toga, i pripremala sam se na pregled kod ginića. Međutim, ovaj mjesec, iako sam imala sve simptome PMS-a (živčanost, bolne grudi, prištići) i bila uvjerena da će opet vještica doći, ona izostane. NApravila test i pozitivan.MM i ja smo pili neku mješavinu biljnog čaja od jednog gospodina, s tim da je on pio još i Bioastin (samo je. mjesec dana). Nadam se da će moje pozitivno iskustvo utjecati pozitivno i na vas, i da se vidi da ipak ima nade i nakon dugo iščekivanja.
    Da vi niste nas kopirali? To je bio naš recept za dobit bebu Mijin čaj + Bioastin.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •