Stranica 14 od 28 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1370

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama, 15.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja perem svako 10 dana ( cca) jel on ima pelene samo kad spava, čak ponekad ni to ne upiša, ali isto tak i u noći mu znam promjenit do 4komada. najmanje jedan dan provedu u kupaoni ( ak ih odmah ne otpeljam na balkon) i ništ ne smrde,

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma i meni bi napunile masinu 20-25 kom, ali ja bih radje da ih perem cesce, tako da mi ne stoje dugo mokre, pa se sada razmisljam dal da i drugu odjecu stavljam s njima. Mislim, kad pogledas, ionako je rezultat cista roba, prao posebno ili odvojeno..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nema razloga da ne pereš zajedno ako ti je tako praktičnije.Ja perem posebno jer imam punu mašinu.Dok se peru i suše koristim tetre tak da nikad ne zafali.

Jel vi zaštitne perete u mašini?Meni je to brže na ruke s običnim sapunom.Malo obrišem ručnikom i suho za čas.Bezveze da mi se vrti u mašini 2 sata.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mali laf prvotno napisa Vidi poruku
    Jel vi zaštitne perete u mašini?Meni je to brže na ruke s običnim sapunom.Malo obrišem ručnikom i suho za čas.Bezveze da mi se vrti u mašini 2 sata.
    Perem kad su pokakane. Ljena sam ih prati na ruke. Osim kad su pokakane sve tri, onda moram bar jedne oprat na ruke

bubilly07 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozdrav svim platnenopelenašicama! Nova sam ovdje, pa ne zamjerite na greškama, čak šta više pomozite!!!Zanima me da li na području Slavonskog Broda postoji neko da šije takozvane All in One pelene? Jako sam zainteresovana za kupnju. Naime, imam sina od 4.god i koristili smo pampersice, i taj smrad i sve ostalo nezdravo što ih opisuje, rado bih zamijenila modernim platnenim pelenama sa bebom koja se treba roditi u 5tom mjesecu. Nadam se da će biti odgovora...

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj mali laf prvotno napisa Vidi poruku
    Nema razloga da ne pereš zajedno ako ti je tako praktičnije.Ja perem posebno jer imam punu mašinu.Dok se peru i suše koristim tetre tak da nikad ne zafali.

nekad da a nekad ne! Ovisi o situaciji, ako sam tek oprala pelene onda ih operem na ruke, a ako znam da imam pelena za mašinu onda ih ubacim na prenje zajedno!

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj bubilly07 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svim platnenopelenašicama! Nova sam ovdje, pa ne zamjerite na greškama, čak šta više pomozite!!!Zanima me da li na području Slavonskog Broda postoji neko da šije takozvane All in One pelene? Jako sam zainteresovana za kupnju. Naime, imam sina od 4.god i koristili smo pampersice, i taj smrad i sve ostalo nezdravo što ih opisuje, rado bih zamijenila modernim platnenim pelenama sa bebom koja se treba roditi u 5tom mjesecu. Nadam se da će biti odgovora...
    imaš jako puno Web shopova i naravno dostavu po cijeloj Hrvatskoj........pitaj mr. googla

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas sam u vrtiću naišla na ovaj letak pa dijelim info. ovako nešto odavno vani funkcionira, drago mi je da je krenulo i kod nas
    http://krampus-najam-pelena.hr/

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    danas sam u vrtiću naišla na ovaj letak pa dijelim info. ovako nešto odavno vani funkcionira, drago mi je da je krenulo i kod nas
    http://krampus-najam-pelena.hr/
    wooooooow

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

prvi put čujem za ovako nešto!!!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj bubilly07 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, bubilly07! Ako želiš javi mi se na mail ***********, rado ću s tobom podijeliti svoja iskustva, a imam i neke platnene pelenice
    pa se možemo dogovoriti ako si zainteresirana.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 19.02.2012. at 20:34 Razlog: reklama

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo isto platneni pelenaši od rođenja. oduševljena sam sa svim i Nia ih isto obožava, guza predivna, brinemo o okolišu, ma nikada nisam pomislila da bih drugačije.
    međutim Nia sada ima 16,5 mjeseci i vrlo često mi znaju procuriti. ne znam jel problem u zaštitnima (imamo Rodine na čičak) ili nešto drugo. najgore mi je što obavezno kad idemo van se jako popiški, valjda joj se počne piškiti kad izađe na hladno. planiramo izbaciti pelene na proljeće skroz, jer već sad piškimo i kakamo na nonicu, i pelene praktički koristimo samo kad smo vani. ali me brine jer bude sva mokra - štramplice, hlačice... a vani je hladno!
    vidim da joj se zaštitne pomaknu kad ju presvlačim. jel ima netko prijedlog da probam neke druge ili nešto drugo?
    evo da podijelim svoje iskustvo! nakon razbijanja glave što da radimo s pelenicama i našim problemom, skužila sam da u ponudi ima i cover XL (mi smo bili na L). Nia nema puno kila (ne znam točno koliko, mislim da oko 10,5 - 11), ali nabavila sam cover XL i sad mi je lijepo cijela pelenica unutar covera. bilo mi je glupo sad ići u neke prevelike investicije, jer mi smo na putu da skroz skinemo pelene, čekamo samo malo ljepše vrijeme. baš sam zadovoljna, a i čičak na starim coverima je već bio slab, a ovaj zato lijepi predobro!
    pusa svim malim platnenim pelenašima!

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

To sto Krampus nudi je odavno popularno u Americi ali bome je skuuuuupo! 120 kn tjedno? Pa to je oko 500 kn mjesecno.. wow wow wow... too expensive

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Jeli itko zna jedan od nasih prodavaca koji prodaju strane pelene (kao BumGenius, Tots Bots, Kissaluvs, itd.)?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    To sto Krampus nudi je odavno popularno u Americi ali bome je skuuuuupo! 120 kn tjedno? Pa to je oko 500 kn mjesecno.. wow wow wow... too expensive
    Koliko u prosijeku koštaju jednokratne pelene tjedno (ili mjesečno)?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

npr. paket Libero od 64kom je 93kn...dakle cca 300kn mjesecno minimum

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    npr. paket Libero od 64kom je 93kn...dakle cca 300kn mjesecno minimum
    Pa onda 500 kn za servis pranja pelena nije toliko skuplje. Ako baš želiš platnene a ne želiš prati.

Samo da mi financije nisu bitne radije bih uložila novac u skupe pelene po mom izboru i prala ih sama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to super ideja za one koji nisu sigurni jel bi il ne bi platnene, pa unajme na mjesec dana.

mislim da nitko ne bi cijeli pelenaški staž unajmljivao pelene?

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je asocijacija bila bogata zaposela mama iz američkog filma

dobra je ideja i za ljetovanje, npr odeš u hotel ili kod rođake na tjedan-dva, pa da se ne gnjaviš s pranjem

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je to super ideja za one koji nisu sigurni jel bi il ne bi platnene, pa unajme na mjesec dana.

i ja prvi put za ovo cujem, a bas mi ima smisla ovo sto Lutonjica kaze, za neodlucne da se proba ...samo ne kontam, za svako dijete nove pelene, i to su samo njegove dok ih koristi, a sta kad prestane, sta bude sa njima. Npr ja uzmeme i kristim mjesec i necu vise, sta bude sa tim pelenama? i kakvi su modeli , materijali itd?

orlica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja mislim da tu svako dijete koristi sve peleneA Ne da svako dijete ima svoje pelene!

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo sad sam malo detaljnije pogledala stranicu, ipak svako dijete svoje pelene...kako li su to zamislili kad npr neko ubrzo odustane...ne pise nista ni o modelima, ni materijalima.

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam otkrila najbolju pelenicu ikad. Platnene smo počeli koristiti 2008. za prvo dijete sada koristimo i za maloga. Imamo sve moguće vrste. Sada zadnje sam uzela Flafi pelenu od bambusa sa strane kože sa uloškom od 70%bambusa i 30% nebijeljenog organskog pamuka jer nam se vratila bakterija u urinu. Iako je pelenica razmjerno tanka izdržala je cijelu noć zapišavanja bez da sam ga morala presvlačiti tokom noći. Prezadovoljna sam. Da je barem takvih pelena bilo prije.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma super je ideja za nekog kome se neda prati pelene. Ali ja osobno nemam problema s tim, ne uzima puno vremena ni truda kad se navikneš. Ali neka, možda će pomoći popularizaciji platnenih pelena.

blue bear avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pozdrav svima Novi smo u korištenju platnenih pelena, pa bi nam dobro došli mali savjeti. Zanima me da li vi svaki puta stavljate zaštitu na pelenu? Mene je nakako strah da onda ne skužim da je popišanko pa da bude mokar i prehladi se. Možda je glupavo, ali ja tako. On ne plaće kad je popišan i kad ga odem presvlačiti vidim da je totalno mokar. Preko npći ima fited pelenicu koja ne propušta i presvućem ga jednom u toku noći. Da li vi ćešće presvačite svoje bebe?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema veze što ne kužiš kad je mokar, sigurno i 100% se neće prehladiti. još nisam čula da se netko prehladio jer je nosio mokre platnene pelene.
    mokra platnena pelena je na djetetu topla i ohladi se tek kad je skineš s njega.

uskoro će ti toliko piškiti da ćeš morati stavljati zaštitnu ili ćeš kod svakog pišanja morati presvlačiti kompletnu robicu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bolje stavljaj zastitne. Nece mu biti hladno ne brini... da pokusas s vunenim coverima?
    Prava vuna zimi grije a ljeti hladi. Drugim rijecima uvijek je taman.

blue bear avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Cure hvala na brzim odgovorima A gdje ste nabavile vunene covere?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mislim da u HR ima jedino na minigreeny.com

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Koliko ti je staro dijete? Ja ne pamtim kad sam prestala po noci mijenjat pelene,,, vec s dva tri mjeseca..

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Imam i ja par pitanja. Ne znam jel sam si umislila, ali kad izvadim oprane pelene iz mašine, osjeti mi se još na mokraću, stavim ih u sušilicu i kad ih od tamo izvadim isto mi se osjeti. Čuvam ih na suho, u kanti s poklopcem (ona za smeće s vratašcima)... stavim 2 žlice praška, ocat i duplo ispiranje. I imam novi Rodin cover (bijeli), K se pokakala i procurilo je na zaštitnu, oprala sam sapunom i stavila da se osuši do pranja u perilici. Nakon sapuna je ostala smeđa velika fleka, ali sam mislila da će otići u pranju, ali nije. Užas, a novi cver. Kako da ju skinem? I imam jedan cover (koristimo ga 6mj) isto Rodin, i drukeri više ne idu jedan u drugi, trebali bi se zamijeniti, šta da ardim, hoće mi to htjet zamijeniti? Samo jedan par na jednoj strani. Hvala.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stavi na sunce. otići će i miris i fleke.
    ako jedan druker ne radi, možeš zašiti pa zaštitne navlačiti kao gačice, tako smo mi radili s jednim. za zamjenu ne znam

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mislim da Roda ne popravlja druckere, vec salje nove ispravne zastitne gacice, ukoliko te s greskom nisu kupljene prije vise od 6 mj.

Za fleke pomaze sunce i par pranja.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a sto s pelenama kad ih dijete prestane koristiti?
    trece je na odgodi, mislim da ih nema smisla toliko cuvati.
    a ima i nekih koje nisu za nista

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

1, prodaš prek oglasa - jej! novčeki!
    2. pokloniš nekome (ha, moš meni
    3. ipak ih čuvaš? nemre im niš biti od stajanja...
    4. od uništenih možeš napraviti mekani patchwork ili tako neš...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj blue bear prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima Novi smo u korištenju platnenih pelena, pa bi nam dobro došli mali savjeti. Zanima me da li vi svaki puta stavljate zaštitu na pelenu? Mene je nakako strah da onda ne skužim da je popišanko pa da bude mokar i prehladi se. Možda je glupavo, ali ja tako. On ne plaće kad je popišan i kad ga odem presvlačiti vidim da je totalno mokar. Preko npći ima fited pelenicu koja ne propušta i presvućem ga jednom u toku noći. Da li vi ćešće presvačite svoje bebe?
    ja nisam presvlacila tokom noci, a sto se tice mokrih pp i prehlade to se sigurno nece dogoditi jer je pelena topla u doticaju s kožom, tek kad ju maknes ohladi se

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kako ste uspjeli izdrzati noc?
    mi preko noci koristimo jos uvijek jednokratne jer se ona i po danu budi ako su joj mokre. a ja ne zelim kvariti ritam spavanja kojeg ima :D
    cak sam i u kriznim danima dnevnog nespavanja, za spavanje obukla jednokratne, samo da se naspava.

inace, preko ljeta sam ju drzala bez covera. istina, malo bi se navlazila plahta, rucnik u kolicima, ali toliko malo da se vise smoci od njenog bljuckanja.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ništa se ne priča o pelenama ovdje... A nama se evo opet usmrdile. Zanimalo me ima li nekih novijih suvremenijih metoda "odsmrđivanja"?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni za odsmrđivanje uvijek pali pranje jednom ili dvaput bez imalo detergenta.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Govorite li o pelenama koje se usmrde zbog stajanja između nošenja i pranja ili se usmrde općenito, od nošenja?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Smrad moze doci iz vise razloga. Ja ti savjetujem da kupis prasak koji je bas namjenjen za platnene pelene. To je napokon rijesilo moje muke sa uzasnim mirisom. Rockin' Green je ODLICAN jer mozes kupiti "Hard Rock" koji je bas namjenjen za nasu "tvrdu" vodu ovdje u HR.

Mozes ga naruciti u Engleskoj od www.funkymonkeypants.com

Ako hoces znat vise o taj Rockin' Green prasak, pisala sam nedavno o njemu ovdje: http://tacklingmommyhood.com/2012/12...ergent-review/

Jednostavno, famozan!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Budući da nikad ništa nisam kupovala iz inozemstva, možeš li pojasniti kako se to radi? Osim ako si i ti u tom inozemstvu.
    Koliko košta, za koliko je to pranja, koliko dođe dostava, carina... Niš' ne znam o tome.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala objema! probat ću prvo bez praška, a u međuvremenu ću pokušati nabaviti taj prašak, baš me zanima.
    mishekica, pelene smrde kad se beba malo jače popiša, trenutno nam noćna zadaje probleme. i one koje u kanti čekaju pranje smrde za krepati. kad otovrim kantu da ubacim prljavu pelenu... OMG!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ali neke mame s kojima sam razgovarala o platnenima kažu da ne smrde. Stave ocat ili ulje čajevca u kantu s vodom. Tebi unatoč tome smrde?

P.S. riba26, odličan blog.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 28.12.2012. at 16:57

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mishekica, tenks ja to pisem kao hobi

manal, ja sam u HR. inace kupujem dosta stvari (pelene i stvari za pelene) iz Engleske i uvijek dodje za 7-10 dana. nikad me nisu naplatili carinu. prasak je dobar za 45 do 90 pranja (tako pise na vreci). ja vam preporucujem da uzmete Bare Naked Babies sto nema mirisa jer moja beba je imala reakciju na mirise. mislim da je problem u tome sto nase masine u evropi ne koriste puno vode kao one u americi pa zato se lakse usmrde. plus, imamo jako tvrdu vodu a taj prasak Hard Rock (imas Soft Rock za "mekanu" vodu, Classic Rock za normalnu vodu, i Hard Rock za "tvrdu" vodu) je bas napravljen za takvu vodu. mislim da vreca kosta oko 14 funti ako se ne varam (dakle, oko 140 kn). postarina je 5 funti posta je teska vreca. sve skupa ce izac oko 200 kn... ali meni se to isplati. jel vi znate da se uopce ne preporucuje koristit "normalni" prasak za pelene? moze smetat bebinoj guzi i unistit onaj PUL na vodotoporni dio... mislim da hrvatski Mini Greeny ducan pokusava nabavit Rockin Green da se prodaje u HR ali nisu jos uspjeli.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Kako to plaćaš? Nemam ni kreditnu karticu, ni paypal...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni nista ne smrdi otkad ispirem pelene koje onda izbacim vani na konja...
    kad se osuse idu u kantu suhe na cekanje za pranje i nista mi ne smrdi...
    .nekad ih cak opet koristim ako su samo malo bile popisane,nakon ispiranja vrucom vodom ko nove su....

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    vani na konja...

ja pokakane ispirem, popišane samo ubacim u kantu. onda je to sve znači vlažno u kanti. mm već škica ovaj deterdžent, a svejedno, u sljedećem pranju isprobavam sve: perem bez deterdženta, svaku sljedeću mokru ću isprati vrućom vodom i izbaciti van na sušenje (al kad će se to na toj hladnoći osušiti?), pa suhu ubacujem u kantu. a naručit ću i deterdžent. hvala svima! javim se sa rezultatima!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali neke mame s kojima sam razgovarala o platnenima kažu da ne smrde. Stave ocat ili ulje čajevca u kantu s vodom. Tebi unatoč tome smrde?
    držim ih kao u suhoj kanti, ali u principu je ipak vlažna (možda je to problem?). ne stoje mi u vodi dok čekaju pranje (nego u svom "saftu") , tako da ne stavljam ni ocat ni ulje nikamo.
    Posljednje uređivanje od manal : 28.12.2012. at 21:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •