Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: crna rotkva - potencijalna toksičnost

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo je istina! Neke biljke koje uzimamo zdravo za gotovo kao bezopasne uopće nisu takve. Čitala sam da čak i cikla u većim količinama može izazvati takve probleme ili npr. lišće daikona (a sve su to srodne biljke).

Koga zanima više o tome na jednom mjestu, nek zaviri ovdje:

http://www.zemljani.com/forum/viewto...110a3099077e36

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, sjećam se da nas je naša mama "tretirala" ogromnim količinama soka od cikle tipa ono imunitet, željezo itd. (bila je sklona tako... odabrat neku bikljku i onda u nju jako vjerovat i po njoj tuć' - od kantariona, preko cikle, i onda bi uslijedilo razočaranje jer bi pročitala tipa da cikla akumulira toksine itd.). Sjećam se a smo se samo znali u užasu pogledavat kad bi čuli opaki zvuk sokovnika i vizualizirali sok s rozom pjenicom koji će nam uskoro bit serviran. Onda bi pak našla neku drugu pa po njoj dok o njoj nešto negativno ne bi pročitala, i tako u krug. Vjerojatno ni po čemu ne treba pretjerano "tuć'".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.01.2013. at 11:05

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ajme, ina, tako si to zorno opisala da mi želudac stoji u grlu! I ja imam traume od roze pjenice i bljutavo-slatkastog okusa.

Idem mami staviti članak pod nos, možda mi se i izvini

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, ina, tako si to zorno opisala da mi želudac stoji u grlu! I ja imam traume od roze pjenice i bljutavo-slatkastog okusa.

Idem mami staviti članak pod nos, možda mi se i izvini
    Moš' mislit, chances are... da ima neki svoj drugi trenutno "hit-pripravak-biljku" za koju je negdje pročitala da su "znanstvenici utvrdili" ili "da su još i drevni ovi oni to koristili itd.". Frustrirajuće je to - di se god okreneš, sve... na kraju... nezdravo, sister mi je pričala da su našli neka zagađenja i na polovima (svojedobno, kad je mama tugovala zbog toksina u cikli).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.01.2013. at 11:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •