Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Pa imaš tamo the nukleus kritičke misli - Tomić, Feralovci, Grubišić, TBF itd. - ali oni nekako ostaju outcasts i nekako... tamo su se pojavili zato jer je konzervatizam najžešći... valjda. U terri magici sve idilično... nekako... ili se tako meni čini, samo je previše kiše . Dalmacija je zemlja krajnosti, kako ja to vidim - predivni krajolici, blještavo sunce, ali i dosta te žestine... nekako. A neko će ti pak reći da su jedino tamo "judi pravi", ovisno o "motrištu".

ne, nisam zaboravila kako je Feral onih davnih dana svima nama ovdje bio duhovna hrana... (skoče oni do nas svako toliko, kao i TBF, srećom ) ali kad sam izdvojila don Grubišića mislila sam kako on ima baš onu moć prodora koju dečki iz grada, baš zato što su iz grada, nemaju (govorim o onom tvrdom sloju puka.)

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
Hahaha, ne brini, nije u terri magici sve idilično, tek u njoj nema kritičke misli, a ni javnosti, zapravo oni koji čine javnost mogli bi se pobrojati na prste.
Ima i tu konzervativizma (ali ne, srećom, toliko prisutnog, žestokog i nametljivog kao u Dalmaciji). I čini mi se da je razlika u stavovima grad/selo još uvijek dosta vidljiva.
Tako nekako, ali ne bih baš više razdvajala na grad/selo. U poslijednjih dvadeset godina puno se toga promijenilo, pa i struktura ljudi u gradu/selu.
(Idila Terre magiche tek je samo jedna od mogućih slika).

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
i ne treba zaboraviti da po nekim procjenama u hrvatskoj, iako se 86% stanovnika deklarira kao katolici, tek oko 12% njih ide u crkvu.

Tako je, ali i Crkva, i Grozd, i kome god padne napamet kada mu zatreba, maše s onih 86% kao nepobitnim argumentom.