Pokazuje rezultate 1 do 50 od 561

Tema: Dokumentacija komplikacije, RD, produljenje RD

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

starshine, dobrodošla. imaš posebnu temu o naknadama. mislim da je na podforumu trudnoća.

tu limitiranu naknadu dobijaš do 45 dana prije termina poroda (odnosno 28 dana, ali mislim da ćeš ti dobiti do 45 dana jer ćeš ranije biti na komplikacijama). mjesečni limit je oko 4250 kn, a ovisi o tome koliko je bilo radnih sati u tom mjesecu. moraš redovno predavati doznake u HZZO i u firmu. na temi o naknadam piše popis dokumentacije, gdje i kada trebaš predati.
    od tih 45 dana prije termina poroda i u prvih 6 mjeseci od rođenja djeteta dobijaš nelimitiranu plaću tj. onoliko koliki ti je bio prosjek prije otvaranja komplikacija.
    nakon 6 mjeseci pa sve do par dana prije prvog rođendana dobijaš limitiranu naknadu od maksimalno 2600 kn.

za dječji doplatak nisam sigurna, ali mislim da se on računa prema prosjeku primanja u kućanstvu i prema broju članova kućanstva. taj prosjek ne smije prelaziti neki određeni iznos, jer tada nemate pravo nadječji doplatak. ako i imate pravo na njega, iznos se isto računa prema tom prosjeku primanja u kućanstvu.

mene bi zapravo isto zanimalo bi li u drugih 6 mjeseci korištenja rodiljne naknade kada ću dobivati 2600, a muž je na minimalcu, imali pravo na dječji doplatak. pa eto, ako netko može odgovoriti. hvala.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    od tih 45 dana prije termina poroda i u prvih 6 mjeseci od rođenja djeteta dobijaš nelimitiranu plaću tj. onoliko koliki ti je bio prosjek prije otvaranja komplikacija.
    Jesi 100% sigurna u ovo? Meni je rečeno da je onih 4000 i nešto sitno maksimum koji se može dobiti, bez obzira na iznos plaće. Odnosno, krivo sam se izrazila - ako je plaća veća, ne dobivaš 100%, nego ovu cifru.

I drugo pitanje, ako sam otvorila redovni rodiljni 45 dana prije termina, moram li svaki mjesec nekog vraga nositi na HZZO ili samo kad dijete bude 5 mjeseci tražiti produljenje rodiljnog dopusta? Dakle, nije bilo nikakvih komplikacija ni bolovanja prije.

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi 100% sigurna u ovo? Meni je rečeno da je onih 4000 i nešto sitno maksimum koji se može dobiti, bez obzira na iznos plaće. Odnosno, krivo sam se izrazila - ako je plaća veća, ne dobivaš 100%, nego ovu cifru.

I drugo pitanje, ako sam otvorila redovni rodiljni 45 dana prije termina, moram li svaki mjesec nekog vraga nositi na HZZO ili samo kad dijete bude 5 mjeseci tražiti produljenje rodiljnog dopusta? Dakle, nije bilo nikakvih komplikacija ni bolovanja prije.
    Ovih 4200 i nešto kn se odnosi na komplikacije. Za rodiljni dopust, do bebinih 6.mj. dobivaš nelimitiranu naknadu, dakle, otprilike kolika ti je plaća. Otprilike jer ovisi o broju radnih sati u mjesecu.

Što se tiče ovog drugog, ne trebaš više ništa nakon što si otvorila porodiljni, do tih bebinih 4-5 mj. kad se trebaš javiti za produljenje. Tako su meni rekli na hzzo kad sam otvarala porodiljni, nisu spomenuli nikakvo javljanje prije toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •