Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 114

Tema: trostruki lom zgloba i puknuti ligamnet:- iskustva i savjete molim

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kosu mi pere muž, donese stolicu na koju kleknem sa bolesnom nogom, držim se rukama za kadu , a on opere.

trebala bi , po meni dok ležiš, malo dizati tu nogu gore dolje ispruženu, zbog gornjih mišića

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e da longeta se lako "raskupusa " pa se ne forsiraj do operacije ili gipsa , isto tako , ono što mene čudi ovdje da ništa ne daju za cirkulaciju.

meni su u bolnici davali marivarin , a za doma niš .. stoga sam ja radila te vježbe iz bolnice , kad ležim dizanje noge iz kuka i sl

još jedna muka mi je bila probava , jedi lakšu i vlaknastu hranu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    e da longeta se lako "raskupusa " pa se ne forsiraj do operacije ili gipsa , isto tako , ono što mene čudi ovdje da ništa ne daju za cirkulaciju.

meni su u bolnici davali marivarin , a za doma niš .. stoga sam ja radila te vježbe iz bolnice , kad ležim dizanje noge iz kuka i sl

još jedna muka mi je bila probava , jedi lakšu i vlaknastu hranu
    jedite jabuke, super su za probavu, ja sam ih jela kad sam bila totalno nepokretna, i nikakvih problema sa probavom

i meni je čudno da ti ništa ne daju za cirkulaciju, možda da pitaš da li bi bilo dobro da uzimaš jedan andol dnevno

ja sam uzimala marivarin mjesecima, kad sam išla doma iz bolnice, bila sam jako slabo pokretna, pila sam jedan andol ili cardiopirin dnevno, rekla je doktorica nek uzimam dok ne budem malo pokretnija

za početak je dobro piti omega 3 masne kiseline

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pranje kose: kad nisam mogla uopće stati na noge i bila u kolicima, onda sam sjela pred umivaonik, mama je povukla tuš i prala mi kosu nad umivaonikom.

Malo ekstremnija opcija tuširanja je da sjedneš na wc, netko makne sve iz kupaone, doda ti tuš da se opereš i sva voda se pusti u sifon.

Ja sam skuhala kompletni ručak sjedeći na stolici u kuhinji, s tim da su meni oštećeni živci i u obje ruke, tresle su mi se ruke, i imam slab stisak šake, još uvijek ne mogu spojiti prste kad otvorim šake itd. Ja nema stolicu na kotače, ali ako si to nabaviš, ne vidim što ne bi mogla sama napraviti doma.

Najgore kod kuhanja mi je bilo kad sam stajala i držala se za hodalicu pa mi je nešto ispalo. Nisam se mogla sagnuti i podići pa sam odgurala nogom do kauča u dnevnoj, sjela, podigla, stavila u majicu, majicu u zube, i natrag u kuhinju.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Žene, pravi ste heroji!!!

Divim vam se

I naravno: želim da čim prije ovo što sad proživljavate postane prošlost!

I ako je svako zlo za neko dobro, onda je ovo zlo koje vam se dogodilo donijelo

barem jednu dobru stvar: da otkrijete koliko ste beskrajno sposobne i snalažljive !

A druga dobra stvar, kako se to mojoj malenkosti čini, je da ste definitivno otkrile

kako imate odanu obitelj i prave prijatelje i da vas i jedni i drugi bezuvjetno vole

Javljajte nam se, mislimo na vas

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, S B, mi se, naravno, ne mozemo mjeriti s tvojom situacijom, zato nam svaki tvoj savjet super dodje. Vidis - andol mi uopce nije pao na pamet! Jabuka kod mene super funkcionira, za sada probavnih problema nemam

zapravo me uzasno plasi cinjenica da mi ni jedan doktor nis od ovoga nije preporucio, nitko nista za cirkulaciju, da trebam drzati nogu na povisenom i stavljati ledeni gel rekli su mi nakon 7 dana. I tako, tko zna sto jos...
    Posljednje uređivanje od Bubica : 21.12.2012. at 08:45

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    uf, S B, mi se, naravno, ne mozemo mjeriti s tvojom situacijom, zato nam svaki tvoj savjet super dodje. Vidis - andol mi uopce nije pao na pamet! Jabuka kod mene super funkcionira, za sada probavnih problema nemam

zapravo me uzasno plasi cinjenica da mi ni jedan doktor nis od ovoga nije preporucio, nitko nista za cirkulaciju, da trebam drzati nogu na povisenom i stavljati ledeni gel rekli su mi nakon 7 dana. I tako, tko zna sto jos...
    lezi na leđa na krevet i diži noge gore dolje , ispružene ,svaki dan po malo

jel imaš štake ? jesu dobro nariktane ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stake sam posudila, obiteljski veli da su mi u draskovicevoj odmah trebali dati doznaku, zadnji puta je dok u bolnici samo iskomentirao: vidim, stake imate...

ma mislim, necu previse kukati, nacelno mi samo nas zdravstveni sustav budi cir na zelucu.

jesam, pocela sam vjezbat po tvojim naputcima
    Posljednje uređivanje od Bubica : 21.12.2012. at 13:01

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ode sindestetski vijak van.

u nedjelju na previjanje pa ćemo vidjeti dalje.
    bubice kako si ti ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja dobila gips
    ko bi rekao da se covjek gipsu moze veseliti? no, i daljnja dva tjedna ne smijem stati na nogu pa nista od mojih opakih planova. Za dva tjedna opet kontrola pa ce mi valjda dozvoliti da se pocnem malo oslanjati na nogu, gips sve skupa najmanje 4 tjedna. Ko prezivi, pricat ce
    No, stavili mi plasticni gips pa makar, kao covjek, mogu pod tus

marija, koliko se ti smijes oslanjati na nogu, kako to ide?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mogu malo ai ne dok hodam, znači opterećenje do 10 kg, masa noge

sad mi pak i ta rana treba zarasti , pa ću valjda, valjda krajem siječnja napokon na nekakve vježbe

e glede tog plastičnog gipsa, ja sam ani slomia istu ovo nogu ,ali neku koščicu u stopalu , pa sam imala kao šlapu od tog plastičnog gipsa.

ja bih ti preporučila da se kod tuširanja ipak poslužiš onom velikom vrećom za smeće i u nju staviš tu nogu i dobro zategneš, jer se i taj gips smoči

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sutra mi vade konce od druge operacije.

imam osjećaj da mi je ta noga kraća.

jel to samo osjećaj ili ?

valjda nakon sutra dobivam konkretne upute za vježbanje .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sutra mi vade konce od druge operacije.

imam osjećaj da mi je ta noga kraća.

jel to samo osjećaj ili ?

valjda nakon sutra dobivam konkretne upute za vježbanje .
    Vjerojatno je samo osjećaj, jer ti gležanj još nema potpuni radijus kretanja.

A možda si stvarno u pravu ako su morali ukloniti slomljene djeliće kostiju.... ili samo sitna razlika koja se može korigirati. Vjerojatno postoji način da se usporedi duljina lijeve i desne noge. Kako god bilo, čuvaj kičmu.Ne škodi da pitaš doktora. Držim fige da je popravljivo. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Postoji, oni to mjere (ono, krojačkim ili nekim metrom). Meni je desna dulja 1,5 cm, mužu su mjerili i sad mu je operirana mislim 0,5 cm kraća (ali nisu mu mjerili prije, možda je i prije bila). Navodno su, ako se dobro sjećam, varijacije +- 1 cm u duljini noga "normalne", i kod obične populacije (nebolesne i neoperirane). Muž se navikao, ja ni ne kužim da su mi noge drugačije (ali kuži zdjelica, pa se nagela u jednu stranu). Eventulano se mogu nosit ulošci, ali onda bi morao stalno tako, a nema smisla čas 1,5 cm viši, čas niži. Jedino što ja radim je da eventualno kratim d. nogavicu.

Tako da - moguće je. Zamoli da izmjere, opet, tad bi trebala znat kako ti je prije bilo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako imam običnu kadu pranje i tuširanje je bio veliki problem/ mislim prala sam se kao u partizanima po lavorima i kojekako /

danas ponosno prijavljujem da sam se popela u kadu preko stolice i vešmašine i istuširala ko čovjek.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

bravo maria71 - kupanje/akrobacija. Nadam se da ti ide na bolje

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    bravo maria71 - kupanje/akrobacija. Nadam se da ti ide na bolje
    u ponedjeljak idem na prvi pregled kod fizijatra , pa ću dobiti i vježbe , nadam se da će to ubrzati oporavak

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Očekuj bol na početku vježbanja. Mama je imala operaciju koljena i bila 3 tjedna na rehabilitaciji i vježbama. Rekla je da joj je početak bio prilično bolan. Kasnije su se valjda mišići ojačali, pa je bol popustila. Želim ti brz oporavak!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja bila na jos jednoj kontroli, kaze mi sad da nogu mogu opteretiti tako, za tezinu noge. Ja mislim da sam ja to i do sada radila, ono, dok bi sjedila. U svakom slucaju sve dobro zarascuje.

Ja se tusiram tako da sjednem u tus kadu, noga ostane vani. Bena, tako sam mogla od pocetka, ali nisam skuzila tehniku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bubice <3

danas bila kod fizijatrice, ne ide to po mom očekivanom planu , kako ja vidim bit će to mjeseci i mjeseci rehabilitacije i hodanja na štakama

trebat će mi strpljenja i trpljenja i živaca , a nisam baš najstrpljivija osoba na svijetu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

voljela bih da se javi Sirius Black pa da me ovako virtualno "napraši " kako ona zna, jer sam pala u neku depru od jučer .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

voljela bih da se javi Sirius Black pa da me ovako virtualno "napraši " kako ona zna, jer sam pala u neku depru od jučer .

Dok te Sirius Black ne dođe naprašiti, probaj pomoći sama sebi... (ideje su iz mojeg višemjesečnog čuvanja trudnoće, volim jogu i masažu, ali tad sam bila vezana za krevet + infuziju prepara mjesecima, pa sam se zabavljala kako sam znala):

- razgibavanje vrata, može i samomasaža
    - razgibavanje ruku + vježbe, razgibavanje zdrave noge, masaža noge koja se oporavlja (pitaj doktora da li smiješ)
    - akupresura ruku (imaš kartu s točkama za svaki dio tijela)
    - manikura do besvijesti
    - masaža lica, čišćenje, peglanje bora i slično

Nikad kasnije nisam imala toliko vremena da ga posvetim svom tijelu (zapravo dijelovima tijela) ali eto - moralo se pa se i izdržalo...

Ako još imaš koga da ti izmasira leđa (ja bih, ali nisam baš blizu) + da te počasti trač partijom, super... Može i muž, ali nemoj se ograničiti samo na njega, možda bolje neka prijateljica ili kolegica koja te dobro pozna, a koju rijetko vidiš.

Inače, moj sin mlađi (onaj koji se morao čuvati u trudnoći) ima odličan osjećaj za masažu, laganu ruku i preciznost, možda baš zbog tretmana u trudnoći, he he he...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

peterlin hvala
    jučer mi se raspoloženej rapidno popravilo nakon prvih vježbi, ali ne znači da me se ne treba dovesti u red s vremena na vrijeme

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da dodam na ovo Peterlinovo - možeš i sama sebe masirati po tijelu mažući se bademovim uljem (par kapi bademovog ulja pomiješaš s nekim mlijekom za tijelo, ono kad ga istisneš na ruku, ne sa cijelom bocom ), pa dokle dobaviš - dobaviš. Dobro i za ljepotu i za zdravlje i za ubijanje vremena.

I još mi jedna stvar nije jasna - zašto bi se kupala lavorima i krpama ili se penjala do kade ne znam ni ja kako, zašto te muž jednostavno ne spusti u kadu? Gipsanu nogu zaštitiš nečim nepromočivim (sama si dala ideju - vreće za smeće), on te posjedne u kadu i onda se možeš i sama okupati. Kada završiš, jednostavno te izvadi iz kade. A može ti i pomoći oko kupanja, ako ima vremena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima mene ohohoho, teško da me on može dići xd

sad sam ja savladala penjanje preko stolice pa uživam , nemam gips, imam šarafe i pločice

sad kad sam dobila vježbe imam posla cijeli dan , pa sam odmah bolje volje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha, ha, umrla sam za ideju da me muz podigne i polozi u kadu - oba bi zavrsili u draskovicevoj u isti cas!
    od strahova, ovaj cas me brine samo kako cu na kontrolu po ovom cirkusu!
    Vrijeme s kratim četverogodisnjakinjom koja uglavnom ne ide u vrtic,a kad mi da malo mira dovrsavam neke profesionalne izazove za koje nikada nemas vremena uz redovni posao i obitelj. Zapravo se cudim kako mi brzo vrijeme prolazi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ljudi, presretna sam !

hodam sa štakama po stepenicama i gore i dolje, nemam lift, a tih 16 stepenica su mi bile do danas nepremostiva prepreka !!!!

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

baš lijep post <3

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bravo

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

maria71, super!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super Marija

ja ih imam mrvicu vise, stvarno su mi najveca prepreka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Baš dobre vijesti! Samo naprijed!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To je jako brzo. Ma ti ćeš biti i prije nego si mislila na svoje dvije noge. Bravo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marija, kako ide?
    Ja sam 1. skinula gips, tek 18. pocinjem sa terapijama. Vec sam trebala debelo hodati na jednoj staki, ali meni to nikako ne ide...danas sam bila kod fizijatra, umrli su od smijeha kada su vidjeli da, kada i pokusavam hodat sa jednom stakom - staku stavljam u krivu ruku! Ali u pravoj ruci ide jos i teze! Izgubljen slucaj!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Marija, kako ide?
    Ja sam 1. skinula gips, tek 18. pocinjem sa terapijama. Vec sam trebala debelo hodati na jednoj staki, ali meni to nikako ne ide...danas sam bila kod fizijatra, umrli su od smijeha kada su vidjeli da, kada i pokusavam hodat sa jednom stakom - staku stavljam u krivu ruku! Ali u pravoj ruci ide jos i teze! Izgubljen slucaj!
    Drugi krug terapija , led, vježbe , magneti.
    Hodam sa 2 štake , još mi nisu dopustili opterećenje, u 3 mjesecu idem na kontrolu kod kirurga pa ću bit pametnija .

Uglavnom , dobro sam, osim što mrzim ovo vrijeme , jer bih sad bar mogla do kvartovskog dućana ,ali me je strah snijega i leda.

Stepenice sam savladala , no oporavak teče usporeno zbog godine proizvodnje XD

SAmo pažljivo hodaj i slušaj sve što ti na vježbama kažu .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Drž'te se, cure! Moje posredno (MM) iskustvo govori da, unatoč godini proizvodnje, oporavak počne ubrzano teći kako se mobilnost povećava - nemojte mobilnost na svoju ruku, ali onda to nekako teče brže kad se dobije za mobilnost zel. svjetlo, barem je moj dojam. I more (rijeka, bazen itd.) pomaže.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.02.2013. at 14:15

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj snijeg je koma, ja sam bas danas morala fizijatru. Nema sanse da sa stakama stanem na snijeg, sva sreca da imam doma hodalicu - s njom sam po snijegu. A oni meni da bi trebala hodati na jednoj staki! sva sreca da su u podrumu pa nisu vidjeli kako sam uopce dosla na pregled
    Posljednje uređivanje od Bubica : 12.02.2013. at 15:05

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zakazana mi je i treća operacija krajem mjeseca, vade mi šarafe iz zgloba.

na fibuli imam još pločicu i to ostaje do daljnjeg.
    hodam sa jednom štakom .

kako ste vi ostali ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, kako to sve dugo traje!

ja danas imam fizijatra, prvi krug terapija je gotov. Hodam ja bes staka, ali mi je noga jos natecena i drvena, hodam sporo, još malo šepam. Vidjet cu sto ce mi komisija reci slijedeci tjedan!

btw. moram li se ja pojaviti na komisiji? Zadnji puta nisam, ali jos sam bila na obje stake.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja se ne pojavljujem , dođu kod mog liječnika pregledaju papire i to je to . moje je da svu potrebnu dokumentaciju dostavim na vrijeme liječniku tj njegovo med sestri.

iskreno, mislim da sam dobro prošla, očekujem potpuni oporavak u roku od 6 mjeseci što je za ovu ozljedu po mom mišljenju dosta brzo,

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bubica, ako može ohrabrenje iz pozicije bliskog promatrača (lomio se moj suprug) - ta naotečenost zna stvarno jako dugo trajati (težak lom obje kosti potkoljenice, s ugradnjom šarafa), mislim da je kod supruga trajalo i do 5-6 mjeseci da mu je ta noga kad je spusti crvena i otečenija, nemoj se prepadati toga, to je relativno normalno. Ono što je mene fasciniralo je da, jednom kad se počneš aktivnije kretati, oporavak ubrzano teče. Ako možeš na more i puno plivati, to će ti još ubrzati stvar. Mislim da sada, godinu i kusur nakon loma mu više noga ne naotiče vidno (prije bi, primjerice, nakon duljeg leta ta noga par dana izgledala ajme meni).

Ono što se meni iz te priče čini je da je prvi dio stvarno jako jako spor, ono, misliš se, kad će ovo ajme meni, nikad itd. I onda u nekom trenu, što si aktivniji to spiralno ide na bolje i puno brže nego u prvom dijelu oporavka, teškom, mučnom, di su pomaci mic-po mic.

Moga još čeka vađenje čavla, njemu su kosti dosta sporo zarastale (i to je individualno, u principu, ne može se previše ubrzati jelom ili ponašanjem), to su rekli ne prije 2 godine od operacije. Više-manje može dosta, i skijati, ali ga na skijanje boli jer pancerica ide točno preko mjesta loma di je ostalo zadebljanje (dal' kost, dal' to šaraf viri, ko bi znao).

Maria, sretno!

Sretno cure, ja vam nekako želim biti utjeha s ove strane, jer meni se u jednom trenu činilo da se MM neće nikad oporavit, pa je onda u jednom trenu krenulo baš brzo (iz moje perspektive, njemu nikad nije dovoljno brzo).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imam par pitanja , za 2 tjedna idem u bolnicu, prvi put nisam imala ništa sa sobom , dovezla me hitna , pa su mi naknadno nosili i kad sam išla van , to je izgledalo grozno hrpa vrećica.

dajte mi neke koncizne savjete što da ponesem ,a da ne izgleda kao da idem na krstarenje.

ovo mi je prvi put da idem planirano u bolnicu, porod ne računam .

i totalno sam u strahu . od svega .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čuj, planiranje torbe ovisi o tome koliko često će ti netko dolaziti i o logistici doma.

Ja sam za vrijeme kampiranja u bolnici na čuvanju trudnoće imala planirano na tjednoj bazi, iako bi mm ili moj brat svratili barem 2x tjedno:
    - jedna pidžama/spavaćica na meni, jedna u rezervi
    - nekoliko gaća, eventualno jedna potkošulja ili majica (u sklopu odjeće u kojoj si došla - to može bit trenirka ili nešto lako navlačivo)
    - majica kratkih rukava
    - 2-3 para čarapa
    - natikače (ja sam u bolnici imala japanke za tuširanje i obične natikače, ali ti vidi što ti odgovara obzirom na stanje noge)
    - ogrtač ili gornji dio trenirke (ovisno o tome kako griju)
    - toaletna torbica ne prevelika, unutra pribor za osnovnu higijenu + dezić + sapun/gel za tuširanje (imaš malih putnih za kupiti u dm.u da ne tegliš veliku bocu) + mokre maramice + univerzalna krema koja mi je bila i za lice i za ruke i za hrapave laktove
    - paket uložaka (onda kad ti treba)
    - pribor za manikuru (protiv dosade)
    - fen i češalj nisam imala jer sam kratko ošišana, pa ne znam - ovisi o tebi
    - ručnici 2 srednja (ali sam pazila da su tanki, da mi se brzo osuše i ne zauzmu puno mjesta) + 2 manja, možda i 1+1+ rola ili kutija papirnatih ručnika
    - wc papir (možda rola nije nužna, ako ti kutija papirnatih ručnika sve zadovoljava)
    - mobitel + punjač + slušalice, ako si na bonovima onda rez.bon
    - novčanik samo s neophodnim stvarima, sve što ti ne treba ostavi doma, ako tam bude aparat s pićima trebat će ti kovanice, ali to je lako rješivo
    - mapa s med. dokumentacijom
    - nešto za razbijanje dosade (knjige?) iako u većini bolničkih soba danas imaju televizore... Ja ne bih nosila laptop, ali vidjela sam ljude s tabletima u bolnici... sve ovisi o afinitetima
    - mali blokić + olovka (za ovisnike o pisanju po papiru - to sam ja)
    - križaljke ili slično
    - boca vode + eventualno mala boca soka
    - keksi ili štapići

Od "ljekarija" ja sam imala alofran tablete da mi se ne začepi probava jer mi je bilo muka stalno sestre žicati.

Strah će ti se brzo raspršiti kad vidiš oko sebe druge ljude koji su u istom sosu ili gorem... Samo se prisjeti svrhe zbog koje si tamo i bit će sve ok. Uostalom, veći dio grozota je već iza tebe, ostao je samo manji dio.

A što se tiče stvari, uzmi otprilike, pa ćeš do prvih posjeta odbacivati viškove i naručivati što ti treba. Hug!
    Torbu uzmi neku koja ti je spretna (s pretincima) a u ormarić ćeš si staviti ono što ti treba biti pri ruci.
    Trebat će ti i vreća/jastučnica za zmazani veš.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.03.2013. at 08:44

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam danas poludila - dvadeset terapija, zglob i dalje natečen, zateže dok hodam pa jos mrvicu i šepesam, teško idem niz stepenice. Ali, svi govore - ma to je ok i ja se pomirila da je ok i da ce s vremenom proci...kad, danas mi fizijatar propise mjesec dana strogog mirovanja, cak da vratim jednu štaku. Između redova: nisam se dovoljno čuvala. Niš ne radim osim malo kućanskih poslova u stanu od niti 50 kvadrata! Nisam s djetetom ni u parku bila! baš sam zbunjena, nemam pojma što raditi a uopce se ne mogu zaisliti da opet zalegnem u krevet i da mi dvanaestogodisnjak mete pod. aaaaaa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam danas poludila - dvadeset terapija, zglob i dalje natečen, zateže dok hodam pa jos mrvicu i šepesam, teško idem niz stepenice. Ali, svi govore - ma to je ok i ja se pomirila da je ok i da ce s vremenom proci...kad, danas mi fizijatar propise mjesec dana strogog mirovanja, cak da vratim jednu štaku. Između redova: nisam se dovoljno čuvala. Niš ne radim osim malo kućanskih poslova u stanu od niti 50 kvadrata! Nisam s djetetom ni u parku bila! baš sam zbunjena, nemam pojma što raditi a uopce se ne mogu zaisliti da opet zalegnem u krevet i da mi dvanaestogodisnjak mete pod. aaaaaa
    joj

meni odgodili operaciju iz samo njima znanih razloga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja saga je gotova - četvrtak počinjem raditi zglob je i dalje natečen ali ipak puno funkcionalniji. Mare, u kojoj si ti fazi?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo i ja se spremam na operaciju. Vadim šipke i šarafe (imala sam višestruki prijelom zgoba i potkoljenice) i mogu reći da poslje 4 godine s tim metalom tek sad imam tegobe (po stepenicama se ne mogu osloniti na pnste te noge, ponekad me jednostavno presiječe). Inače su me baš fino skrpali u ortopedskoj bolnici Lovran, a fizijatri su im brutalni . Osposobili su me za potpuno opterećenje noge kroz manje od 4 mjeseca. Stajanje, hodanje, sve najnormalnije. Skoro pa mi je šao što će mi opet nogu razbucati, opet rezanje, opet šavovi i opet dva ružna ožiljka....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cure, hvala na pitanju.

u ponedjeljak idem na dogovor za operaciju pa se nadam da će se to obaviti u slijedećih 10 tak dana

ja preko ožiljaka planiram napraviti tetovaže , i to ja koja sam do nedavno bila ogorčeni protivnik istih

samo još razmišljam što bih

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

operacija obavljena, oporavak u tijeku

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

operacija obavljena, oporavak u tijeku
    od srca ti želim da oporavak prođe što prije