Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    štrumfeta avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo mene s mišljenjem jerbo je moja trudnoća iz aih-a i to iz privatne poliklinike.
    ja bih svakako išla u privatnu na aih, jer se radi uz adekvatnu stimulaciju koju naravno platiš. kod mene je bilo: klomifeni + gonali 2×150 iu + ovitrelle i mislim da je zbog toga upalilo - imala sam 3 zrela folikula i jedan se oplodio.
    u bolnicama sam skužila da nije takav protokol (samo klomići i eventualno štoperica, nekad bez ičega- e to fakat ne kužim) i onda je postotak uspješnosti puno manji. isto tako, u bolnici sve bez razlike i bez obzira na dijagnozu trpaju na aih kad imaju i nemaju šanse, jer im je jeftinije.
    zato, ako si možete priuštiti, i imate dijagnozu koja je ok za aih (pazi, bar 10 milijuna dobrih spermića nakon obrade, tvoje prohodne jajovode i dobar endić) - pritom podrazumijevam da vjeruješ svome doktoru da je dobro procijenio da je to adekvatna metoda za vas, samo naprijed, i sretno

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj štrumfeta prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene s mišljenjem jerbo je moja trudnoća iz aih-a i to iz privatne poliklinike.
    ja bih svakako išla u privatnu na aih, jer se radi uz adekvatnu stimulaciju koju naravno platiš. kod mene je bilo: klomifeni + gonali 2×150 iu + ovitrelle i mislim da je zbog toga upalilo - imala sam 3 zrela folikula i jedan se oplodio.
    u bolnicama sam skužila da nije takav protokol (samo klomići i eventualno štoperica, nekad bez ičega- e to fakat ne kužim) i onda je postotak uspješnosti puno manji. isto tako, u bolnici sve bez razlike i bez obzira na dijagnozu trpaju na aih kad imaju i nemaju šanse, jer im je jeftinije.
    postupci potpomognute oplodnje u našim bolnicama imaju puno prostora za poboljšanje. ali, ni kod privatnika nije baš sve bajno... evo recimo:

-raditi AIH uz tri "zrela folikula"?!
    uz takvu inseminaciju može doći do trostrukog začeća. tko je spreman prihvatiti rizik troplodne trudnoće? je li dr koj je radio inseminaciju pri "tri zrela folikula" na to upozorio?

stimulacija kod AIH-a nije nužna kod svake žene. AIH se radi bez stimulacije za žene koje imaju ovulaciju.

a to da u bolnici sve šalju na AIH, je naprosto netočno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •