Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: ima pa nema,pa opet ima plodne vode

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno ima pa nema,pa opet ima plodne vode

pozdrav zenice molila bi za misljenje i pomoc!

naime u 20.tjednu trudnoce sam i preksinoc sam primjetila da mi dole stalno nesto curka ,a uz to curkanje sam uvije iska na wc mokrit.
    nisam imala mira i otisla sam kod privatnika na pregled i reko je da je sve ok i da plodne vode ima dovoljno.
    dosla sam kuci i ujutro se to nastavilo,a ja odmah na hitnu SD
    odmah su me primili i pregledali napravili test sa kasljanjem i dali mi zelenu krpu da hodam sat vremena i nije nista bilo....tj,nije nista curilo...
    posalju me na utv da bi mi dr, rekla da mora pozurit jer mora stic u banku i kaze plodne vode fali AFI 7 i napravila bebi anomaly scan koji je uredan...ja ostala u soku,,,
    odvedu me natrag gore i kaze dr. da ce on mene ipak poslat specijalisti da on napravi jos jedan uzv.
    dr. cim je pogledo kaze plodne vode ima dovoljno,da ne zna zasto su mi rekli da nema!!!
    poslo me gore nazad da mi naprave kks i urin i nasli su milion bakterija u urinu...
    sad ja vas pitam dali je moguce da je ova prva dr. krivo ocitala uzv ,da li to meni curka od bakterija..

molim vas za misljenje jako sam uplasena,cijelu noc nisam spavala od brige...nista mi nije jasno...

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ti doktori će nas izludit. Skužila sam da su ti dva doktora rekla da ima dovoljno plodne vode, a našli su ti milijun bakterija u urinu, i mislim da je to nekakv upala mjehura, pa ti curka.
    Mislim ja nisam stručnjak, samo te želim smiriti i utješiti, možda da odeš kod doktora sa tim nalazima od urina, pa ćeš znati jel upala il nije.
    Bit će to sve u redu!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

da ,dvojca (privatnik i specijalista) rekli da ima dovoljno,a dr,na hitnoj da je AFI 7
    vise ne znam kome vjerovat jer su me totalno uspanicili

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jesu li te zadržavali u bolnici ili si puštena doma?

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Da li je mokraca bila u sterilnoj casi? Ako nije,onda je i za ocekivati hrpu bakterija!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Evo me od dr.isla sam po još jedno mišljenje...sve je ok...vode ima dovoljno....ja još sebi ne mogu doći od soka jučer...

Da,časa je bila sterilna,a ja na wc idem svako malo...

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

nadam se da nije ništa, ali je svakako dobro da si se javila da dr. pogledaju.
    nama su na tečaju u bolnici rekli da se ne trebamo jako plašiti ako se na nekom uzv ustanovi da je manje plodne vode, jer se može dogoditi da je baš u tom trenutku beba popila, a ako je ima previše da je možda baš tada piškila. rekli su da treba više uzv pregleda zaredom da bi se ustanovilo je li to problem ili nije.
    vode isto tako može biti manje ako se nisi dosta naspavala i nisi pila puno tekućine.
    također su nam na tečaju spominjali neki test prema kojem se u toj tekućini koja curka može ustanoviti prisutnost amnionečega i time utvrditi radi li se plodovoj vodi ili ne.
    probaj ne brinuti i prepustiti njima da utvrde o čemu se radi.
    držim fige da bude sve ok.

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Jesen u meni,drago mi je da si to napisala ja sam u brizi isto od petka kada sam bila na 4d uzv.
    Slikice i video su jako loši i rekao mi je da imam manje plodne vode nego što bi trebala imati za taj tjedan.Tada sam bila
    32+4.
    Trudnoću vodim kod socijalnog i 2 x mi je radio uzv i jednom sam bila na sv.Duhu na uzv i do sad su govorili da je sve OK.
    Ipak sam napeta od petka ko puška!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

spojila sam teme
    onu drugu brišem da se ne duplaju (očito je krivo postano 2 put)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj zmaj222 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me od dr.isla sam po još jedno mišljenje...sve je ok...vode ima dovoljno....ja još sebi ne mogu doći od soka jučer...

Da,časa je bila sterilna,a ja na wc idem svako malo...
    jesi dobila terapiju za bakterije?

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

artep, držim fige da sve bude ok u petak.
    probaj lijepo sutra piti puno vode i u petak ujutro i dobro se naspavati pa postoje šanse da situacija bude bolja. to je ono što ti za sada možeš napraviti, a sekiranje ne donosi ništa dobrog (govorim iz vlastitog iskustva, mada znam da si čovjek ne može nekad pomoći ma koliko god svjestan bio).
    sretno!
    inače, termini nam se razlikuju za 1 dan

koliko sam skužila, za 4d uzv je osobito bitno da bude dosta plodne vode da bi se moglo vidjeti (naravno, nije plodna voda bitna zbog gledanja na uzv, nego zbog razvoja bebe. ovo kažem onako usput).
    Posljednje uređivanje od Jesen u meni : 30.01.2013. at 20:14 Razlog: sjetila sam se nešto dodati

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

za taj tjedan koliko mene sjecanje sluzi granica AFI je 5

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Za koji tjedan je afi 5 u granici?
    Dobila sam vaginalete polyglinax mislim da se tako zovu,a sutra idem dat urin

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ako bi mi mogo neki objasnit te afi mjere
    Predpostavljam da što je t manja afi je manji pa ide prema gore kako beba raste ili???
    Stvarno sam zbunjena...

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

I kod mene svaki pregled do sada uredno plodne vode (a na pregledu sam svaki drugi dan, a od danas svaki) a jutros kao mali manjak. Sad kad vidim ovo da zna utjecat loše spavanje (a noćas sam spavala samo 4 sata i jucer sam baš nekako malo pila vodu) baš me zanima sto ce mi sutra rec, hoce li bit bolje ili je ipak manjak

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Za koji tjedan je afi 5 u granici?
    Dobila sam vaginalete polyglinax mislim da se tako zovu,a sutra idem dat urin
    za taj tjedan u kojem si ti vidim da si 20tt....5 je granica tj. trebo bi biti za taj tjedan barem 8..................voda nema nikakve veze tj ne trebate se natakati da bi voda dosla jer to natakanje s vodom nema nikakve veze....isprobala pa nije upalilo i pitala doktora i reko je da to natakanje nema veze sa plodnom vodom...natačeš sebe da ti ne dehidriras a ne da imas vise plodne vode...............od 20tt beba pocinje proizvoditi plodnu vodu tako sto je pije i piski a do 20tt maternica proizvodi vodu,tj beba zivi u toj vodi dok ju ona ne pocne dalje stvarat(maternica proizvede dovoljno do 20tt)...............za dalje neznam kako bi taj afi trebao biti to potraži na internetu,imas neku tablicu no doduse ja sam zaboravila na kojoj stranici bi to mogla nac jer poslje nisam gledala kad je kod mene stanje takvo kakvo jest a to sam pratila još u 10mj..a sada ce mi termin...........

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

pozdrav zenice molila bi za misljenje i pomoc!

naime u 20.tjednu trudnoce sam i preksinoc sam primjetila da mi dole stalno nesto curka ,a uz to curkanje sam uvije iska na wc mokrit.
    nisam imala mira i otisla sam kod privatnika na pregled i reko je da je sve ok i da plodne vode ima dovoljno.
    dosla sam kuci i ujutro se to nastavilo,a ja odmah na hitnu SD
    odmah su me primili i pregledali napravili test sa kasljanjem i dali mi zelenu krpu da hodam sat vremena i nije nista bilo....tj,nije nista curilo...
    posalju me na utv da bi mi dr, rekla da mora pozurit jer mora stic u banku i kaze plodne vode fali AFI 7 i napravila bebi anomaly scan koji je uredan...ja ostala u soku,,,
    odvedu me natrag gore i kaze dr. da ce on mene ipak poslat specijalisti da on napravi jos jedan uzv.
    dr. cim je pogledo kaze plodne vode ima dovoljno,da ne zna zasto su mi rekli da nema!!!
    poslo me gore nazad da mi naprave kks i urin i nasli su milion bakterija u urinu...
    sad ja vas pitam dali je moguce da je ova prva dr. krivo ocitala uzv ,da li to meni curka od bakterija..

molim vas za misljenje jako sam uplasena,cijelu noc nisam spavala od brige...nista mi nije jasno...

vidim da je AFI 7 pa to ti je dobro...nesekraj se jedino ako osjetis da ti mozda curka onda ti trebaju napraviti AMIŠUR TEST.....to ti je stapic koji gurnu dole (slicno kao kad ti radi briseve) vrte 1 min.i onda stave u neku tekucinu i onda ima neka trakica kao kad radist test za trudnocu i onda ta trakica pokaze...meni je pokazao negativno znaci voda nije curila

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

hvala na odgovoru...
    dr.mi je radila anomaly scan da li bi ona tu vidjela da bebi sa bubrezima i mjehurim nedaj Boze nesto nije u redu?
    trazila sam preko neta nema nigdje nista o tom AFI-ju...
    stvarno me sve dotuklo psihicki

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

radili su mi test sa kasljanjem i krpom i bilo je negativno...ja svako malo idem na wc a prije wc-a osjetim to curkanje...
    da mi ona prva dr. nije toliko uplasila mozda uopce nebi obracala paznju na to...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

i jos nesto...ona nije mjerila afi uzv nego je gledala ekran i odmakla se malo i rekla ovoj drugoj ovim reijecima..

,, ja bi rekla da je ovo 7,,

analoneta avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

i jos nesto...ona nije mjerila afi uzv nego je gledala ekran i odmakla se malo i rekla ovoj drugoj ovim reijecima..

,, ja bi rekla da je ovo 7,,

svasta ..........taj AFI su meni mjerili......mjere se ako se nevaram đepovi sa plodnom vodom mislim da 4 đepa se mjere ali nemoj me držat za rijec meni se sad isto vec sve pomutilo od svega...da bubregi mogu biti veliki krivci za nestanak plodne vode..kao kod mene...curici ne rade bubregi pa mi je zato nestalo plodne vode ali eto junacko srce još radi......ali normalno nema nista od nje kad nema apsolutno nista plodne vode....zato ne brini dok ima plodne vode sve je ok..........i drugi put neka ti mjeri a ne od oka...mislim svasta ..........ja i muz možemo ici studirat medicinu otkad nam se ovo desilo sve živo smo proucili tako da kad doktori krenu nesto pricati ja se samo nadovežem i onda kazu VIDIM DA STE U SVE UPUCENI........pa normalno necu da mi neko maže oci,kolko je situacija sama po sebi teska još da me doktori muljaju.....TAKO DA ŽELIM TI MIRNU TRUDNOCU.....

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo mene ravno od dr.Kosa koji je mjerio plodnu vodu u 4 džepa i afi je 11-12,sve je u najboljem redu,provjerio je protočnost pupkovine,mozga ,posteljice izmjerio bebicu,napravio ctg,provjerio urin na trakicu i rekao da je sve ok ,da će biti sitna kao i prve dvije moje bebice,procjenio TT 2215 g.
    Rekao da se opustim,odmaram i pijem vode.
    Posljednje uređivanje od artep : 01.02.2013. at 20:33

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

zmaj sta si ti za bakterije u urinu dobila ove vaginalete ili sta?pitam jer sam ih koristila skoro i nisu mi pasale a prepisao mi ih je doktor jer me svrbilo dole i bilo je vise sluzi pa mi nije jasno za sta se onda one prepisuju?
    artep drago mi je da je sve ok...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •