Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: magnezijev klorid

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Sony prvotno napisa Vidi poruku
    Tnx,odustala sam definitivno nakon spomena wc skoljke.
    Kloridna kiselina (HCl) je glavni sastojak naše želučane kiseline, prema tome WC školjku već imaš u želucu .

Šalu na stranu, ti uzimanjem magnezij klorida NE PIJEŠ kloridnu kiselinu, već ti se ona stvara u želucu. (Magnezij klorid je mineral nastao isparavanjem morske vode.)

Posljedica današnje prehrane kod dosta ljudi upravo je manjak klorovodične kiseline u želucu što dovodi do otežane probave te uzimanjem magnezij klorida tu se može pomoći, no onima s jakom želučanom kiselinom mislim da samo može još pojačati kiselinu. Rekla bih da su prednosti individualne.

Prednost magnezij klorida nad magnezij oksidom je u tome što je iskoristivost magnezij oksida u organizmu vrlo slaba, zato mnogi ne osjećaju poboljšanje iako piju magnezij.

Okus magnezij klorida je blago rečeno odvratan i može se unijeti i preko kože - kao magnezijevo ulje (nije zapravo ulje već jaka koncentracija otopine).
    Ja ne pravim tako jaku koncentraciju (za ulje treba biti omjer magnezija i destilirane vode 1:1, ali ja napravim skoro kao za piće, samo što ne pijem već se nakon tuširanja poprskam s tim i utrljam u kožu - stavila sam u bocu s raspršivačem)
    Koža je nakon toga preeeedivna...
    Posljednje uređivanje od LIMA : 02.02.2013. at 17:27

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku

Okus magnezij klorida je blago rečeno odvratan i može se unijeti i preko kože - kao magnezijevo ulje (nije zapravo ulje već jaka koncentracija otopine).
    Ja ne pravim tako jaku koncentraciju (za ulje treba biti omjer magnezija i destilirane vode 1:1, ali ja napravim skoro kao za piće, samo što ne pijem već se nakon tuširanja poprskam s tim i utrljam u kožu - stavila sam u bocu s raspršivačem)
    Koža je nakon toga preeeedivna...
    Što se transdermalne primjene tiče-fakat nemam ništa protiv: samo sam protiv per os upotrebe.
    Malo konkretniji članci skupa s dijelovima u kojima ipak o tome nešto kažu i kliničari: http://www.ancient-minerals.com/tran...magnesium/#how

Sony, omjer je jednostavan: 33g MgCl2 koji bi se inače otopili u 1L prokuhane i ohlađene vode otope se u pola tog volumena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •