Kloridna kiselina (HCl) je glavni sastojak naše želučane kiseline, prema tome WC školjku već imaš u želucu.
Šalu na stranu, ti uzimanjem magnezij klorida NE PIJEŠ kloridnu kiselinu, već ti se ona stvara u želucu. (Magnezij klorid je mineral nastao isparavanjem morske vode.)
Posljedica današnje prehrane kod dosta ljudi upravo je manjak klorovodične kiseline u želucu što dovodi do otežane probave te uzimanjem magnezij klorida tu se može pomoći, no onima s jakom želučanom kiselinom mislim da samo može još pojačati kiselinu. Rekla bih da su prednosti individualne.
Prednost magnezij klorida nad magnezij oksidom je u tome što je iskoristivost magnezij oksida u organizmu vrlo slaba, zato mnogi ne osjećaju poboljšanje iako piju magnezij.
Okus magnezij klorida je blago rečeno odvratan i može se unijeti i preko kože - kao magnezijevo ulje (nije zapravo ulje već jaka koncentracija otopine).
Ja ne pravim tako jaku koncentraciju (za ulje treba biti omjer magnezija i destilirane vode 1:1, ali ja napravim skoro kao za piće, samo što ne pijem već se nakon tuširanja poprskam s tim i utrljam u kožu - stavila sam u bocu s raspršivačem)
Koža je nakon toga preeeedivna...