Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 190

Tema: Preseljenje u istočni dio ZG-a

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Gle, to je super, ali si opet na križanju Harambašićeve i Livadarskog puta.
    Inače, vidjela sam na Njuškalu da i u onoj novoj zgradi u Harambašičevoj iznajmljuju cca. 50 kvadrata za 350 eura. I to mi baš i nije povoljno.
    Istina, za taj kvart je.
    Što želiš reći? Da mi je stan u divljem kvartu?
    Nisam na nikakvom križanju, nego u slijepom crijevu. Guglaj Doljani.

Ona nova zgrada u Harambašićevoj vrijedi te novce. To je rijetko pošteno građena novogradnja, sa odličnom opremom. Tko ima, platiti će. Svaka roba nađe kupca. Da imam para, kupila i stan tamo.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa ful ga kuzim.. ajd mojca, nadam se da cu naletit u kojem parkicu na tebe, sjecam te se jos sa zelendana
    Ivon, dodjes li k nama, nece ti bit dosadno

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ful ga kuzim.. ajd mojca, nadam se da cu naletit u kojem parkicu na tebe, sjecam te se jos sa zelendana
    Ivon, dodjes li k nama, nece ti bit dosadno
    Sjećam se i ja tebe i one slatke bebe.
    Teško da ćemo se sresti, počela sam raditi, pa više ne šetam po parkovima ali možemo se dogovoriti da dođete k nama na igranje... pretvorili smo stan u dječji vrtić, pa šteta da ima samo jednog korisnika.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Volovčica i Ferenšica su ti ustvari Pešćenica...isto tako tu može spadati i dio Vukomeračke ceste kao i Svetica.....poznajem Volovčicu oko Ivaničgradske-bivša Nama i kod tvornice Pliva tj. Cedevite....možeš sve pješke ali isto tako tamo je starogradnja što se tiče stanova (s te strane) ...možda da pogledaš neku manju kućicu?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj kvart;http://www.mojkvart.hr/Zagreb/Pescenica
    http://www.mojkvart.hr/

http://www.zagreb.hr/

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=11

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508

http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/...GREBA_0511.pdf popis gradskih dječjih vrtića po Zagrebačkim kvartovima
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=524 popis privatnih dječjih vrtića u ZG po kvartovima

najam gradskih stanova http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=2085
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=2085

http://zagrebacka.policija.hr/DefaultPu.aspx?id=1273 PU ZAGREBAČKA
    http://zagrebacka.policija.hr/MainPu.aspx?id=14872
    Prijavništvo i osobne isprave

Korisni linkovi:

Za građane s prebivalištem na području grada Zagreba poslovi se obavljaju u
    Odjelu za prijavništvo i osobne isprave Policijske uprave zagrebačke,
    Petrinjska 30, a za ostale građane s područja Zagrebačke županije u njihovim
    područnim postajama.
    Radno vrijeme za rad sa strankama je od 7,30 do 19 sati (od ponedjeljka do petka).
    INFORMACIJE – Petrinjska 30, šalter 1 – polukat – tel.01/4563 670, 01/4563 671
    Voditeljica Odjela za prijavništvo i osobne isprave – soba br.3

I. PRIJAVNIŠTVO (Koja je dokumentacija potrebna za navedeno, možete pročitati pod – linkom)
    prijava i odjava prebivališta i boravka
    promjena adrese, promjena osobnog imena i dr.
    dodjela MBG-a (matični broj građana)
    izdavanje uvjerenja o prebivalištu građana i dr.
    - polukat šalteri: 10, 11, 12, 13 i 14
    soba 11 - prizemlje
    - pismene molbe vezano uz adrese stanovanja
    soba 12 (šefice smjene)
    - prijava javnog okupljanja (sportske, kulturne i dr. aktivnosti na cesti – zatvaranje prometnica čl.183.st.3 ZSPC)

II. OSOBNE ISKAZNICE (Koja je dokumentacija potrebna za navedeno, možete pročitati pod – linkom)
    soba 107 (šefice smjene)
    - izdavanje odobrenja za reproduciranje i izvođenje glazbe u ugostiteljskim objektima
    - predaja zahtjeva za izdavanje osobne iskaznice za nepokretne osobe
    I. kat – šalteri 21, 22, 23, 24 i 25
    - predaja zahtjeva za izradu osobne iskaznice
    Napomena: šalter 21 teži invalidi
    - izdavanje osobnih iskaznica – šalter 28
    Govorni automat s podacima o izrađenim osobnim iskaznicama – 01/4563 602
    šalter 26 (1. kat)
    -prijava nestanka osobne iskaznice (radno vrijeme od 8 do 15,30 sati)

III. PUTNE ISPRAVE (Koja je dokumentacija potrebna za navedeno, možete pročitati pod – linkom )
    soba 4 (šefice smjene)
    -izdavanje suglasnosti za prijenos posmrtnih ostataka u inozemstvo
    polukat – šalter dvorana šalteri 2, 4, 5, 6 i 7
    - predaja zahtjeva za putne isprave
    šalter 7, 8 i 9
    - predaja zahtjeva za izradu putne isprave po hitnom postupku
    šalter 3
    - preuzimanje izrađenih putnih isprava
    Govorni automat o izrađenim putnim ispravama – 01/4563 601
    soba 2
    - prijava nestanka putnih isprava (teži invalidi soba 4)
    Stanovi na Volovčici tj. općini Pešćenica
    http://www.centarnekretnina.net/HR/5...Fsc2U6OmZhbHNl

http://www.gohome.hr/nekretnine.aspx?q=nekretnine%20VOLOV%C8ICA%20proda ja%20ku%E6a kuće na Volovčici
    http://www.zagrebnekretnine.com/nekretnine/Volovcica
    http://www.stanovizagreb.org/novogradnja/Volovcica
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 04.02.2013. at 01:10

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Volovčica i Ferenšica su ti ustvari Pešćenica...isto tako tu može spadati i dio Vukomeračke ceste kao i Svetica.....poznajem Volovčicu oko Ivaničgradske-bivša Nama i kod tvornice Pliva tj. Cedevite....možeš sve pješke ali isto tako tamo je starogradnja što se tiče stanova (s te strane) ...možda da pogledaš neku manju kućicu?
    Ja bi ipak rado da Ivon čuje da su Volovčica i Ferenščica su tek mali dio Peščenice, a ne "ustvari Pešćenica", ispravnije je. To su životu najudobniji dijelovi, najpraktičniji.

Starogradnji ništa ne fali, ako je održavana, dapače, to je češće puno kavlitetnija gradnja od novogradnje.

A treće, ne vidim čemu link o najmu gradskih stanova kad ne ispunjavanju osnovni uvjet "osobe koje nemaju riješeno stambeno pitanje, niti mogućnost da ga riješe na
    drugi način, a prije podnošenja zahtjeva na natječaj prebivaju na području Grada Zagreba neprekidno najmanje 10 godina".

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Što želiš reći? Da mi je stan u divljem kvartu?
    Nisam na nikakvom križanju, nego u slijepom crijevu. Guglaj Doljani.

Ona nova zgrada u Harambašićevoj vrijedi te novce. To je rijetko pošteno građena novogradnja, sa odličnom opremom. Tko ima, platiti će. Svaka roba nađe kupca. Da imam para, kupila i stan tamo.
    Gle, mogla sam napisati Doljani da sam htjela.
    Napisala sam najbližu adresu a bez specifikacije adrese.
    Btw. stan sa najboljim mogućim rasporedom u životu sam vidjela baš u Doljanima.
    100 kvadrata sa tri spavaće sobe i radnom i dnevnim boravkom. Ali tako nizak strop da je to bila koma. I da, ispod ravnog krova.
    Ali raspored je bio za poželiti.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U onoj narančastoj zgradi?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U onoj narančastoj zgradi?
    Ne, zgrada koja bočno izlazi na Livadarski put, nadograđivana. Ima tri kata i ravni krov.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Slažem se s Mojcom. Do prije par godina živjela u Kozari Boku , pripadali općini Peščenica, tako da znam taj dio. Meni su Pešča, Volovčica jedan od dražih dijelova grada. Borongajska strana također. Dobro su prometno povezani, infrastruktura ok, zelenilo, parkovi, ŠRC, dom zdravlja, vrtići, škole...

Ja bi ipak rado da Ivon čuje da su Volovčica i Ferenščica su tek mali dio Peščenice, a ne "ustvari Pešćenica", ispravnije je. To su životu najudobniji dijelovi, najpraktičniji.

Starogradnji ništa ne fali, ako je održavana, dapače, to je češće puno kavlitetnija gradnja od novogradnje.

A treće, ne vidim čemu link o najmu gradskih stanova kad ne ispunjavanju osnovni uvjet "osobe koje nemaju riješeno stambeno pitanje, niti mogućnost da ga riješe na
    drugi način, a prije podnošenja zahtjeva na natječaj prebivaju na području Grada Zagreba neprekidno najmanje 10 godina".

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Sad čitam sve vaše ideje i ostajem u čudu kako ste se sve zainteresirale i kako pomažete .
    Neizmjerno vam hvaaala baš mi puno pomažete po pitanju svega..
    e sad ovako:
    Stan mi je potreban za nekih max mj dana, MM sutra počinje radit, ali za prvu ruku ce putovat dok ne nađemo stančić.
    Što se tiče njegovog odlaska na posao to će svakako činiti s autom jer mu je takav posao, ne boravi stalno u firmi....(tako da pješke odlaziti na posao mu svejedno nece biti moguce)
    Kvartovi Ferencica i Volovcica mi se čine idealni, jer nismo mi baš za jaku zagrebačku špicu, a i više volimo zelene površine, a i da smo prometno povezani s ostatkom grada naravno...
    Vidim ove vaše linkove za stanove i neki su za početak van naših mogućnosti, nama treba nešto ovako :
    http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-6854019 taj stan nam se jako svidio jer je prekrasno namješten, baš kako mi volimo, a i cijena toga najma nam je prihvatljiva, mana mu je ta što je eto na drugom kraju, na istoku Sopota NZG. pa koliko vidim vi mi to nikako ne savjetujete jer je predaleko i deško ce MM biti doci do posla.
    Možda ce ovo pitanje zvučati glupo ali ne kužimo se u uzimanje stana u najam pa ono to nas zanima što s namještajem u stanovima ako nam se ne sviđa?? Jel netko upoznat s tim, jer ima baš stanova prihvatljivih cijena u tim idealnim kvartovima,ali namještaj im je koma, i nikako se nebi ugodno osjećali u takvim stanovima...
    Mi bi uzeli stan na duže vrijeme, a kupili bi stan za neke 2 godine, tako da ovaj stan što sada tražimo bi nam trebao sigurne 2 godine.
    Tražimo stancic od cca 50 kvadrata, može i manji ako je ok raspored (jer ima stanova puno vecih kvadratura a da budu jako loše raspoređeni).
    i za tu kvadraturu prihvacamo najam oko 2000kn,više ne.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja necakinja zivi u Dubravi (kod trznice) 70-ak kvadrata 1500 kn
    druga zivi na Savici 1100 kn 40 kvadrata

Mislim da nije losa ta Savica ili Borovje ili kako se zove onaj kvart prije Borovja prema Slavonskoj?
    Nije daleko od radničke (brat mi radi kod GreenGolda a zivi na Borovju- ima dve tramvajske do posla, pet do grada). Ima doktore, vrtic, puno parkova, zgrade nisu nabijene... I za nekih 250 eur 50 kvadrata.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ivon prvotno napisa Vidi poruku
    Sad čitam sve vaše ideje i ostajem u čudu kako ste se sve zainteresirale i kako pomažete .
    Neizmjerno vam hvaaala baš mi puno pomažete po pitanju svega..
    e sad ovako:
    Stan mi je potreban za nekih max mj dana, MM sutra počinje radit, ali za prvu ruku ce putovat dok ne nađemo stančić.
    Što se tiče njegovog odlaska na posao to će svakako činiti s autom jer mu je takav posao, ne boravi stalno u firmi....(tako da pješke odlaziti na posao mu svejedno nece biti moguce)
    Kvartovi Ferencica i Volovcica mi se čine idealni, jer nismo mi baš za jaku zagrebačku špicu, a i više volimo zelene površine, a i da smo prometno povezani s ostatkom grada naravno...
    Vidim ove vaše linkove za stanove i neki su za početak van naših mogućnosti, nama treba nešto ovako :
    http://www.njuskalo.hr/nekretnine/st...-oglas-6854019 taj stan nam se jako svidio jer je prekrasno namješten, baš kako mi volimo, a i cijena toga najma nam je prihvatljiva, mana mu je ta što je eto na drugom kraju, na istoku Sopota NZG. pa koliko vidim vi mi to nikako ne savjetujete jer je predaleko i deško ce MM biti doci do posla.
    Možda ce ovo pitanje zvučati glupo ali ne kužimo se u uzimanje stana u najam pa ono to nas zanima što s namještajem u stanovima ako nam se ne sviđa?? Jel netko upoznat s tim, jer ima baš stanova prihvatljivih cijena u tim idealnim kvartovima,ali namještaj im je koma, i nikako se nebi ugodno osjećali u takvim stanovima...
    Mi bi uzeli stan na duže vrijeme, a kupili bi stan za neke 2 godine, tako da ovaj stan što sada tražimo bi nam trebao sigurne 2 godine.
    Tražimo stancic od cca 50 kvadrata, može i manji ako je ok raspored (jer ima stanova puno vecih kvadratura a da budu jako loše raspoređeni).
    i za tu kvadraturu prihvacamo najam oko 2000kn,više ne.
    Pitaj u agencijama sto nude za tvoje uvjete, pogotovo ako je dugoročno.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam u Studentskom gradu gdje stan od 80 kvadrata je 2000 kn (kat uznad mene- drugi kat)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, zgrada koja bočno izlazi na Livadarski put, nadograđivana. Ima tri kata i ravni krov.
    ne znam ništa o njoj.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u Studentskom gradu gdje stan od 80 kvadrata je 2000 kn (kat uznad mene- drugi kat)
    studentski grad? a to je gdje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad o namještaju,stan pored nas nekih 45kvadrata od početka je u najmu , prvo su živjeli neki mladi do pred Novu godinu, tad su došli neki obiteljski ljudi, u stanu prije nisam bila, samo vidla krajičkom oka kad bi ko ulazio, ali ovi novi su pol namještaja donesli svoje, tj.kupili novo, televizor, vešmašinu i kaj ja znam kaj, neke stvari je gazda odnesal,vešmašina je dugo stajala u šupi ko i gazdin televizor. Tak da se da dogovoriti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

studentski grad? a to je gdje?
    Gornja Dubrava

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

a kažem ne želim uzeti preko agencija jer njihova provizija je cijena jednog mjesečnog najma

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

uh predaleko

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na podrucju Vukomerca imas nekoliko novih zgrada (na glavnoj cesti gdje vozi bus), vjerujem da je jeftinije nego volovcica, a kvart je udaljen 3-4 autobusne stanice

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tam zna bit i kuća za iznajmljenje, pa pogledaj

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tesko kuca, eventualno stan u sklopu kuce (Vukomerec/Trnava)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa Vidi poruku
    Na podrucju Vukomerca imas nekoliko novih zgrada (na glavnoj cesti gdje vozi bus), vjerujem da je jeftinije nego volovcica, a kvart je udaljen 3-4 autobusne stanice
    X
    Ali u Vukomercu osim diućana i Čingača nemaš ništa.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

X
    Ali u Vukomercu osim diućana i Čingača nemaš ništa.
    Ima ono osnovno ( vrtic, skola), prvenstveno sam to napusala zbog cijene

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne znam ništa o njoj.
    Neznam ni ja, ali smo pred par godina gledali stan.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ima ono osnovno ( vrtic, skola), prvenstveno sam to napusala zbog cijene
    Ma kužim. Ali nema ni parka ni igrališta (osim oko onih novih zgrada).

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ima kod skole i u Trnavi novo sredjeno igraliste

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam u Dubravi i uopće mi Green gold nije daleko, dolazila sam brzo na posao, pogotovo sad kad završe produžetak Branimirove, i Svetice su blizu, a nije ni Dubrava na kraj svijeta.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hm hm, za toliki budzet i nemozes bas birat i kvart i izgled.. mislim da cete trebati odvagnuti sta je vaznije za prve dvi godine, dok se ne upustite u potragu za kupnjom svog stana.. sto se namjestenosti stana tice, to sve ovisi o gazdi da li je uopce u mogucnosti iseliti svoj stari namjestaj.. pretpostavljam da ta prvu ruku necete puno stvari nositi, mozda bi do lita mogli uzet bilo sta prihvatljivo, a onda na lito kad studenti odu, nac nesto super di bi mogla svoj namjestaj doniti. do tad bi se vec uhodali i poslozili prioritete. Kroz godinu, dobri stanovi za sitnu lovu obicno i ne dodju u oglasnik..ajd njuskaj dalje, ovaj u sopotu mi super izgleda. mozda bi ti muz i potrpio guzvu neko vrijeme..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ima kod skole i u Trnavi novo sredjeno igraliste
    AKo sam dobro shvatila Ivon ima male klince, spominje vrtić i jaslice u prvom postu... Ne znam koliko joj znači školsko igralište.
    Mislila sam na dječja igrališta sa toboganima, ljuljačkama i sl.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u Dubravi i uopće mi Green gold nije daleko, dolazila sam brzo na posao, pogotovo sad kad završe produžetak Branimirove, i Svetice su blizu, a nije ni Dubrava na kraj svijeta.
    Mislim da se radi o dijelu Radničke kod Žitnjaka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tesko kuca, eventualno stan u sklopu kuce (Vukomerec/Trnava)
    mislila sam na onaj dio gdi vozi bus iza Gredelja

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tamo ja imam kucu (Vukomerecka cesta) pa znam da nema iznajmljivanja (eventualno stan unutar kuce)

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    hm hm, za toliki budzet i nemozes bas birat i kvart i izgled.. mislim da cete trebati odvagnuti sta je vaznije za prve dvi godine, dok se ne upustite u potragu za kupnjom svog stana.. sto se namjestenosti stana tice, to sve ovisi o gazdi da li je uopce u mogucnosti iseliti svoj stari namjestaj.. pretpostavljam da ta prvu ruku necete puno stvari nositi, mozda bi do lita mogli uzet bilo sta prihvatljivo, a onda na lito kad studenti odu, nac nesto super di bi mogla svoj namjestaj doniti. do tad bi se vec uhodali i poslozili prioritete. Kroz godinu, dobri stanovi za sitnu lovu obicno i ne dodju u oglasnik..ajd njuskaj dalje, ovaj u sopotu mi super izgleda. mozda bi ti muz i potrpio guzvu neko vrijeme..
    da ovaj u sopotu mi je super, a neželimo više dati za najam jer s svakim mjesecom najma smo u gubitku (nekakva naša računica kad bi kupili svoj stan).
    nisu nam bitne škole zasad nego jaslice, vrtici, a ono što ja volim je da mogu izaci normalno s kolicima da nisamo odmah u špici grada....a njuškam i dalje...ako tko išta sazna sve mi jako dobro dođe...

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Znam da nekima zvučim smješno ali stvarno jako slabo poznajem ZG nemojte zamjeriti
    Vukomerec koji je to dio grada?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Istočno od Volovčice.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

guglaj Vukomerička cesta, u nastavku Borongajske.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Istocni dio, istocnije od Volovcice (3-4 autobusne stanice) sa Slavonskom je sad spojen preko nove ceste koja je izgradjena zbog CC1East, a prvo skretanje od Slavonske prema gradu je Radnicka

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

guglaj Vukomerička cesta, u nastavku Borongajske.
    Vukomericka cesta je iza Velike Gorice, ovo je VUKOMERECKA CESTA

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Tamo ja imam kucu (Vukomerecka cesta) pa znam da nema iznajmljivanja (eventualno stan unutar kuce)
    X

Da li je netko spomenuo Borovje?

Folnegovićevo je blizu, ali to je staro naselje. Možda je Borovje bolje rješenje.

Sve ovisi o kojem dijelu Radničke se radi. Ja sam s Volovčice i stara Radnička mi je blizu. O Volovčici je već sve rečeno, i o Ferenščici - idealan kvart za obitelj s malom djecom, imaš sve (dom zdravlja, plac, velike trgovine, park, vrtiće i to dobre, škole i to dobre...) ALI ako je u pitanju onaj drugi dio Radničke ceste prema Domovinskom mostu, onda to baš i nije blizu.

Vukomerec isto baš nije "pri ruci". Ne znam. Bilo bi bolje da imamo smjernice tipa Radnička kod Vukovarske ili Radnička bliže Domovinskom mostu (ali tamo nema zgrada, gradski prijevoz je rijedak itd... tako da mi je teško dijeliti savjete). Na Vukomerečkoj ima par novih zgrada, ali to mi se baš ne čini blizu Radničke, a ni bilo kakvih sadržaja, pogotovo ne za pješaka ili mladu obitelj.

Sretno, kako god bilo.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Vukomerec isto baš nije "pri ruci". Ne znam. Bilo bi bolje da imamo smjernice tipa Radnička kod Vukovarske ili Radnička bliže Domovinskom mostu (ali tamo nema zgrada, gradski prijevoz je rijedak itd... tako da mi je teško dijeliti savjete). Na Vukomerečkoj ima par novih zgrada, ali to mi se baš ne čini blizu Radničke, a ni bilo kakvih sadržaja, pogotovo ne za pješaka ili mladu obitelj.

Sretno, kako god bilo.
    izgradjena je nova cesta koja spaja Vukomerecku sa Slavonskom, izlaz na Slavonsku je izmedju CC1east i Kike, tako da je autom iz Vukomerca/Trnave za max 5 min na Radnickoj

edit: zove se Sinise Glavasevica
    Posljednje uređivanje od anjica : 04.02.2013. at 13:50

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

izgradjena je nova cesta koja spaja Vukomerecku sa Slavonskom, izlaz na Slavonsku je izmedju CC1east i Kike, tako da je autom iz Vukomerca/Trnave za max 5 min na Radnickoj

edit: zove se Sinise Glavasevica
    Išla sam neki dan njom (nisam ja vozila) i iznenadila sam se koliko je izgrađeno. Čini mi se da vozi i bus.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ivon, a zašto ne odete pogledati jedan vikend taj stan u sopotu kad vam se već sviđa? pa nije zagreb Newyork da će putovat 4 sata s jednog kraja grada na drugi.
    (ja živim na krajnjem zapadu, radila sam na krajnjem istoku i u špicvi mi je trebalo malo više od sat vremena do doma, a relacija sopot - radnička nije ni blizu tolika)

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    X

Da li je netko spomenuo Borovje?

Folnegovićevo je blizu, ali to je staro naselje. Možda je Borovje bolje rješenje.

Sve ovisi o kojem dijelu Radničke se radi. Ja sam s Volovčice i stara Radnička mi je blizu. O Volovčici je već sve rečeno, i o Ferenščici - idealan kvart za obitelj s malom djecom, imaš sve (dom zdravlja, plac, velike trgovine, park, vrtiće i to dobre, škole i to dobre...) ALI ako je u pitanju onaj drugi dio Radničke ceste prema Domovinskom mostu, onda to baš i nije blizu.

Sretno, kako god bilo.
    Firma mu se nalazi u Obrtničkoj ulici, pa pretpostavljam da to je više prema Vukovarskoj nego prema Domovinskom mostu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je bliže je prema vukovarskoj, najdealnije bi bilo živeti onda oko Rapske ili u Folnegovićevom naselju, a ak je prek Save u Zapruđu ili utrinama

https://maps.google.hr/maps?hl=hr&q=...ed=0CCkQ8gEwAA
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.02.2013. at 15:09

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Firma mu se nalazi u Obrtničkoj ulici, pa pretpostavljam da to je više prema Vukovarskoj nego prema Domovinskom mostu?
    Tramvaj dvojka.
    Ako ide autom iz NZ za 10 min je na poslu, ima prečica.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako je to ovo: http://www.karta-zagreba.com/karta-zagreba/
    (upiši u pretražnik karte Obrtnička) onda vam je svejedno gdje ste, jer bude morao autom. I da to je prema mostu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad bude živjela u ZG-u vidjet će kako su te neke "relacije" čudne..kako je tu u stvari sve u krug...kako su neke općine i kvartovi čudni i križaju se s drugima, preklapaju...ja sam rođena u Donjoj Dubravi u Trnavi ali skroz blizu Branimirove tako da je meni npr. Vukomerec bio daleko...dok onima koji žive niže južnije u Trnavi ili su orjentirani prema Čulincu i Žitnjaku ili prema Pešćenici i Vukomercu.

Ja sam preselila nedavno u Brestje u Sesvete a to nije ni Dubrava ni Sesvete no do radničke mi Slavonskom treba 3 minute autom...mogu ići pored Getroa pa na Slavonsku, mogu ići Branimirovom do Hanzlove ili Svetica- pa sam na Radničkoj...a mogu se "vrtiti" pa ići Čulinečkom ili preko Trnave na Vukomeračku kod City centra pa sam na Radničkoj.(osim kaj je na Trnavi pruga pa ne bi peporučila tu gubiti vrijeme..tuda ide gradski vlak pa stalno "zvoni".

Svi kažu da Vukomerac nije za preporučiti kvart, nisu ni neki djelovi Trnave što su nekada bili...ali npr. ima par stanova novo izgrađenih na početku Vukomeračke- znači u Trnavi to je druga stanica od vrtića Jabuka, blizu je škola a i nova će ubrzo i taj bus vozi Vukomerac-Kvatrić i tom cestom si na Radničkoj za sekundu ( U školu možeš u Vukomerec ali ja bih preporučila Marija Jurić Zagorku" donja Dubrava odmah kad se prijeđe pruga na Trnavi tj. Branimirovoj.

Eto ako živiš u Trnavi opet ovisi gdje u njoj živiš ako si negdje na sredini onda od prijevoza imaš- bus Vukomerac-Kvatrić , a na Branimirovoj Retkovec-Borongaj...te imaš stajlište gradskog vlaka koji te vozi do centra grada i dalje. U trnavi su uglavnom kuće...po meni nažalost to više nije kvart u kojem sam ja živila pun zelenila i bez auta. Danas su svi sve izbetonirali,kuća je na kući, djeca se više ne igraju na ulici jer svatko ima po 2-3 auta koji su vani parkirani, ali ipak je to dalje obiteljski park. Pješke do centra Dubrave znaći do Avenije imaš 15min. možeš ići pješke i do okretišta tramvaja u Dubravi itd. a možeš koristiti i autobuse. Ima parkova ima puno škola i još više vrtića. Uglavnom ni iz Dubrave ni iz Sesveta (ako si bliže Dubravi) nije ti daleko radnička jer je Branimirova koja vodi prema Radničkoj tj. Vukovarskoj točno u ta dva kvarta.

U Brestju imaš školu, vrtić, park , Branimirova je pred nosom, a i Slavonska .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •