Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Kako putuju li vaši osnovnoškolci u školu?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Kako putuju li vaši osnovnoškolci u školu?

Znam da ima roditelja koji su djecu upisali u škole koje nisu u naselju gdje žive, čak štoviše da vode djecu u školu poprilično daleko od naselja gdje stanuju. Zanima me kako vam djeca putuju kad prestane boravak, kako ste taj 'problem' riješili? Jesu li dovoljno zrela da sami putuju tramvajem, busom ili čime već ili se snalazite bakama, dedama, tetama i tsl.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko su ti tvoji stari.?

moji idu pješice u školu, što će reč cca 5-6minuta, ali oni nisu problem.U klinčevom razredu ima cura koja se u 1. razredu preseklila na Bizek mi smo u Špasnko-pos, mala ide sama s busom, škola je u turnusima, prije su je vodili roditelji.

Moji znaju sami doći recimo do mojih koji žive na Svetom duhu ( to je možda varijacija za praznike)( veći to radi sam od prvog razreda), do moje sestre ( Vrapće), u grad na do Trešnjevačkog placa, i Zvjezdarnice.

Inače sestrina klinka je upisana u grad u školu( radi treninga) , mala je sad 1. razred, idu s njom u školu jer je torba još uvijek teža od nje, netko ( ili mama, teta, ili straija braća dolaze po nju), kad malo ojača i ona će sama u školu.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

naš će od prvog razreda putovati busom, imaju organiziran prijevoz. drugog izbora nemamo, osim ako nam se promijeni situacija u državi

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

[QUOTE=jelena.O;2335679]kolko su ti tvoji stari.?QUOTE]

moja starija je prvi razred, i nakon boravka bi trebala do gajnica iz centra grada.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam skužila gdi vi stanujete u centru ili u gajnicama? inače to nije problem treba par puta s malom proć put, samo pitanje dal i torbu stalno vuče.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi vozimo
    iz dubrave u centar
    ujutro je mužu usput kada ide na posao
    kasnije je skupljamo kako tko može
    nitko osim nas je nikada nije "pokupio", nemamo bake i djedove koji to mogu napraviti

ali, mi imamo takav posao da smo znali kako ćemo se u 98% slučajeva moći organizirati.

ona bi već i sada mogla ići sama, tramvajem, ali ne želim da gubi puno vremena; toliko koliko bi joj trebalo od škole do kuće, taman joj je dovoljno da napiše sve zadaće.
    jednako ćemo razvoziti i maloga.

jedino ne znam što ćemo sa one dvije godine koje će im se preklopiti i kada njoj nastava bude završavala u 13, a njemu boravak do 15:30

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ili će on ići ranije doma, ili će ona ići kasnije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

neće
    nego ćemo se nas dvoje lomiti i opet razvoziti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj bu bilo kad bu u suprotnoj smjeni imala informatiku i njemački do 6

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zato smo birali jednosmjensku nastavu (u njihovoj školi nema nastave poslije 13:05)
    ako, kako se priča, nastavu prebace na dvosmjensku, upisat ću ih u kvartovsku jer je jednosmjenska nastava bila jedan od većih razloga što smo ih u centar upisali

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad imaju informatiku ako imaju 6 sati normalne nastave u 5 razredu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u sklopu nastave
    kao i vjeronauk, npr

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kod nas će dogodine ovako. u prvom razredu boravak i to jednosmjenski, napokon, voziti ćemo ga mi autom ,a isto tako dolaziti po njega.
    nakon toga počinje nastava u smjenama i nema boravka. škola je udaljena 4,5 km i do nje ide ZETov bus, u koji se na našoj satnici više ne može ući. ja se nadam da će babe i dede uskakati, ponekada susjedi ili ću možda na neki porodiljni.... Nema nikakvog organiziranog prijevoza, osim tog Zeta koji vozi svakih pola sata, znaći kad mu zgiba bus poslije škole, čeka pol sata, na stanici bez nadstrešnice!

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja starija se već 7 godina (od prvog razreda) vozi prigradskim busom, mlađa će krenuti na jesen (4. Razred) i nije bilo nikakvih problema. Stanica nam je minutu od kuće i jedino je pješački pokraj škole malo škakljiv jer je promet dosta gust.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kod nas je škola u centru, a mi stanujemo na periferiji, škola je u jutarnjoj smjeni 8 godina (za sada). Čisto me zanimalo da li postoje djeca koja se služe gradskim prijevozom u toj dobi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to ćeš sama morati procijeniti
    devetogodišnjaci sigurno mogu sami, ako nije preveliki gubitak vremena

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravno da postoje, sva djeca koja stanuju recimo u Mikuliću ili Lukšiću idu u školu autobusom, istina samo jednim ali idu,
    idu i sva djeca koja su iz Bizeka u Gajnice.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemaju li oni organiziran školski autobus?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovi iz Bizeka imaju , ali bus ne vozi u sklopu s nastavom,
    ovi iz Mojeg brda nemaju

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj ide sam gradskim autobusom( u grupi sa školskim kolegama) 3 stanice , i prelazi Ilicu na semaforu. Sva djeca iz kvarta ( i on sa njima ) idu sami od prvog razreda , nastava je u smjenama.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.02.2013. at 10:57

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Djeca iz OŠ Kustosija nemaju školski bus , nego idu javnim prijevozom .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u moje vrijeme se pretežno išlo pješice, a sad klinci i za pol stanice idu busom

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moji imaju 8 stanica, 4,5 km. Jeza me lovi, a i zbog toga jer ne mogu ući u bus onaj u pola 8, a i s njim jedva stignu, jer nastava počinje 7:50

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naši od prvog razreda idu s busom. trebali bi ići s dva, ali se ne poklapaju pa idu pješice dvije stanice do drugog busa i onda se voze 7 stanica.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni ne bi bio problem da mi dijete "vozari" da ih je nekoliko
    pa su to onda zezancija, zajednička iskustva...

ali ovako, kada je sama... nije mi to nešto

mi smo u trećem razredu išli pješice iz travnog u školu u sopotu
    bilo nas je desetak i to su nezaboravni dani
    nastava završi u 4, a mi doma dođemo u 7
    po putu smo se grudali, krali Bugarinu salatu i mrkve, šutali torbe po cesti koja sada ima tri trake, a tada je bila slijepa i bez prometa

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imaš pravo, u skupini je skroz drugačija situacija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=apricot;2336513]mi smo u trećem razredu išli pješice iz travnog u školu u sopotu
    bilo nas je desetak i to su nezaboravni dani
    nastava završi u 4, a mi doma dođemo u 7[/QUOTE]to se nama nije moglo desiti, mi smo znali studošegrudati ( dok je faks bio u našoj ulici)

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    u moje vrijeme se pretežno išlo pješice, a sad klinci i za pol stanice idu busom
    onda su torbe bile puno lakše. sad su katastrofalno teške!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma i mi smo imali teške torbe i više sati nego sad ( bar ja)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma đabe ti to kad oni koji stanuju pol stanice od škole pa idu busom , pa onda moraju opet pješice proč polovicu u drugom smjeru, a torba je jednako teška.
    S druge strane sad u većini škola postoje ormariči u koje možešstaviti kaj ti srce poželi, pa nitko više ne nosi doma tenisice, papuče i tjelesni najmanje.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moraju nositi sve jel ormarića nema u školi, al zato sam ja I (3.r) kupila torbu na kotače, a F (6.r) tegli ko mazga sve. I je nosila i papuče svaki dan doma, onda sam pitala učiteljicu na roditeljskom jel smiju ostati u hodniku ispod klupe, pa je rekla na vlastitu odgovornost. od tada ih ostavlja kao i mnogi drugi, a F nema šlape jel nemaju kam s njima od 5.-8.r su u cipelama

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i naši veći se izmotavaju na šlape da se ne mora nositi, ali ja tražim da nosi

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne naši se ne izmotavaju. krivo sam napisala, ne da nemaju kam sa šlapama nego nemaju kam s cipelama pa nitko od 5-8 ne nosi šlape. bilo razgovora na roditeljskom i rekli su da je to tak. za vrijeme velikog snijega je razrednik rekao da donesu tenisice. moj je donio, ali nitko drugi nije pa se ni on nije preskidao.
    sorry na off topičarenju
    on topic
    kod nas 40-50 djece putuje ovako kako sam opisala busom od prvog razreda. škola je u smjenama osim prva dva razreda kad ima boravak. mogu ići i pješke al im je to cca 30-40 min hoda

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    osim tog Zeta koji vozi svakih pola sata, znaći kad mu zgiba bus poslije škole, čeka pol sata, na stanici bez nadstrešnice!
    baš danas bio "oglas" u Večernjakovom onom besplatnom,da treba javiti kaj bi se trebalo napraviti u gradskim četvrtima, tražite onda nadstrešnice, inače u mom starom kvartu nema nijedne osim one ispred bolnice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo prije par godina potpuno zanemarili tračak ideje o kupovini kuće i ostali u ulici u kojoj je škola, do daljnjega. Djeca imaju 3 minute pješice do osnovne, desetak do glazbene. Ima stvari koje nikakav novac ne može platiti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Djeca imaju 3 minute pješice do osnovne, desetak do glazbene. Ima stvari koje nikakav novac ne može platiti.
    :mrzim:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemoj biti ljubomorna ti imaš jednosmjensku školu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    :mrzim:
    Tja, to ti je stvar izbora - nema šanse da moja djeca imaju odvojene sobe, na primjer... Ali jednosmjensku nastavu imaju, bar za sada. Ponekad pomislim da smo mogli i bolju školu izabrati, ali imaš pravo - ne treba biti nezahvalan. Dijete moje kume putuje u školu busom iz prigradskog naselja, svakodnevno od prvog razreda. Sad je u petom kao i moj mlađi sin. Nije postojalo drugo rješenje. Voze ju kad stignu, ali ona se odlično snalazi - imam dojam da je daleko samostalnija i odgovornija od moje djece. Sve, ali baš sve ima svoje dobre i loše strane. Odaberi gledati dobre i gotovo! Ja povremeno neopisivo žalim za kućom s vrtom ili vlastitom spavaćom sobom koja nije i dnevna, ali svjesno smo to odabrali, kao što drugi roditelji odabiru vožnju. S razlogom.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Sve, ali baš sve ima svoje dobre i loše strane. Odaberi gledati dobre i gotovo! Ja povremeno neopisivo žalim za kućom s vrtom ili vlastitom spavaćom sobom koja nije i dnevna, ali svjesno smo to odabrali, kao što drugi roditelji odabiru vožnju. S razlogom.
    na kraju se sve svede na ono: "izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti"

nije da je lako razvažati, često posao trpi. i sve ostalo.
    ali sam danas shvatila da smo ipak napravili dobar izbor.
    kada sam čula da nam spremaju dvosmjensku nastavu, što bi značilo da bih morala dijete vratiti u lokalnu školu... proplakala sam pola dana.
    znači da je naš izbor ipak bio jako dobar za nas.

cowgirl avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mislim da M. Krleža na Kaptolu isto ima jednosmjensku nastavu. Ako baš budeš morala prebacivati.
    Ali ovo je prilika da pritisnete školu da ne uvodi dvosmjensku. Sigurno je većina roditelja za jednosmjensku nastavu.

Zato meni ne pada na pamet više ići iz Prečkog. Blažena moja škola. Sad ima jednosmjensku nastavu i oduvijek je dobra škola. I vidim je s prozora. 3 min od kuće bez prelaženja ceste (samo se hvalim, znam da ti je daleko ).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nije poanta samo u jednosmjenskoj, već da ta jednosmjenska ipak bude na nekom putu od posla, do posla, do vrtića, do glazbene
    ona sada iz škole sama ide u glazbenu, na 8 minuta su joj jedna od druge

ali, kako je sve to relativno...
    u mojoj ulici živi i radi naša doktorica obiteljske medicine
    ima troje djece
    sve troje su išli/jedna još ide u ovu lokalnu školu
    mali bio prvi na medicini, sa 100% bodova, sve novine pisale o njemu
    mala bila prva na listi u MIOCU, sada je 3. ili 4. razred, 5.0
    treća je osmi razred, rastura sva natjecanja

jer su takva djeca
    i gdje god da dođu bit će najbolji

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apri, sjećam se teme koju si otvorila kada ste razmišljali o upisu u školu. Mi smo djecu vozli u vrtić, ali to nije bilo zbog našeg izbora, nego nismo dobili jaslice u kvartu. I nakon tog iskustva nije bilo šanse da bi djecu upisala u dislociranu školu.
    Sada mi je žao samo što nisam F. upisala u školu koja ima klasični razred, ali ni ta nam nije daleko - 2 stanice tramvajem.

Promet u Zagrebu je prestrašan - i ne bih djetetu priuštila putovanje javnim prijevozom, ako baš ne mora. Ja sam u Mioc putovala preko cijelog grada, starom 10tkom, ali tada nije buila ovakva gužva.
    Moji klinci polako i sami shvaćaju kako im je lakše koju stamnicu propješačiti nego ulaziti u prepuni tramvaj

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moji su dvije godine bili vozeni u vrtic, jer smo htjeli da ostanu u istom nakon seljenja. nakon toga ipak smo se prelaskom sina u skolu prebacili skroz na selo. on ide u seosku skolu, ona ide u seoski vrtic.
    klinac moze sam do skole nogama. mada sam imala nedoumica da li ga slati u skolu u kvartu u kojem je isao u vrtic. on sam nebi mogao od kuce do skole, ali nasom voznjom i bazom u gradu bi se sve dalo sloziti.
    ipak smo se odlucili za ne putovanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Blizina škole nama je bila glavni argument zašto nismo tražili neku drugu (možda bolju) školu. O tome koliko blizu školi stanujemo radije ne bih pisala, jer će me Apri banati s foruma

Ali ako škola ukine jednosmjensku nastavu (a vrlo je moguće da će do toga doći), imat ćemo ozbiljan problem s glazbenom školom. Kad sam ga upisivala u glazbenu, pretpostavljali smo svi zajedno da će ići u jednosmjensku školu i da će ga popodne uvijek netko moći voziti u glazbenu (koja nam je na drugom kraju grada). S dvosmjenskom nastavom, logistika će nam se bitno rasklimati. Problem je u tome što u glazbenu nosi velik instrument, koji će i za 2-3 godine biti (pre)velik za dječja leđa i nisam sigurna kako bi to funkcioniralo s tramvajem i gužvom

(promjena glazbene škole ne dolazi u obzir jer smo sada super i prezadovoljni i školom, i profesoricom, i atmosferom)
    A nekako ćemo se snalaziti, kao i svi ostali...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

eto, tanja, upravo to!
    cijela životna koncepcija se ruši.

još plus što bih ja onda orala razvažati i uutro i popodne i u svako doba (pogotovo kad i zrinčeta krene u školu), a posao trpi li trpi
    pa se prebacim na noćno mode, pa onda zdravlje trpi i trpi

dakle, škola je kriva za sve!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Mi smo u svemu napredovali! Dobili smo novu školu u kvartu.
    Prije su djeca išla u školu u susjedni kvart do koje nije bilo zgodno malenima ili kad je bilo loše vrijeme, i u dvije smjene. Najviše djece je pješačilo, ali trebalo je dvaput prijeći cestu i bilo je dobrih 15-20 minuta hoda s teškom torbom na leđima.
    Škola je sad blizu, i samo ujutro, a kakva će biti u obrazovanju i odgoju, tek će se vidjeti.
    Boravka nema, u našem gradu ga imaju samo 2 škole. Snalazimo se uz pomoć bake i djeda.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    eto, tanja, upravo to!
    cijela životna koncepcija se ruši.

još plus što bih ja onda orala razvažati i uutro i popodne i u svako doba (pogotovo kad i zrinčeta krene u školu), a posao trpi li trpi
    pa se prebacim na noćno mode, pa onda zdravlje trpi i trpi

dakle, škola je kriva za sve!
    mogla si upisati dijete u rodni kvart, pa bi imala većinski (90% razreda) jednosmjensku nastavu, glazbenu školu u istoj zgradi gdje je i osnovna i 3 minute šetnje od škole do djeda

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moji su prestari da bi imali toliku obavezu da im djeca svaki dan dolaze
    a i to bi značilo da uopće ne bi bili kod kuće, da bi im bakin i didin stan postali - dom

sve će biti ok, samo da nam ne uvedu dvije smjene

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    mogla si upisati dijete u rodni kvart,
    ajme, Jurek, pa u Sarajevu da ih u školu upisujem?!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja E. će na jesen u školu...
    boravak imamo samo prva dva razreda i to ćemo ju mi voziti/odvoziti

treći razred će ZET-ovim busom (imamo dvije opcije) ili da joj stane točno pred školom (ali je glupi raspored pa će doći prerano ili prekasno) ili ovaj s koji nam paše raspored, ali ima zadnju stanicu ranije pa će morati pješke (nije daleko, ali je uzbrdo)

inače kod nas djeca koja nisu u boravku su prva dva razreda u međusmjeni (11.30 - 14.00 - vrijeme za poželjeti )
    od trećeg je škola u smjenama

i što je najbolje škola je friško proširena, ali s obzirom da se broj stanovnika stalno povećava (a dolazi i dosta djece koja ne pripadaju u nju) i dalje će biti ista situacija po pitanju smjena

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •