Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
Naše tete su predobre, ja imam odgojni izazov od djeteta i stvarno surađujemo po svim pitanjima oko njega... neke stvari sam doma riješila upravo zato što smo radili zajednički...
Ovako to izgleda u našoj grupi (za vrtić ne znam, ovo mi je prvo dijete) - ujutro nakon doručka ide obrazovni dio tj organizirano vrijeme za koje tete svaki dan pripremaju nešto. E sad, budući da je to starija jaslička onda ponekad baš i ne uspiju skroz u naumu jer klinci imaju neki svoj plan, ili samo dio sudjeluje dok drugi ima neku svoju zanimaciju, ali uglavnom rade s njima (imaju recimo kamin od kartona sa onim crvenim lampicama unutra pa sjede oko njega i pričaju priče, broje brojalice sa štapićima, izrađuju i bojaju neke prigodne stvari i slično)
Popodne nakon spavanja je vrijeme za slobodnu igru jer klinci uglavnom jedan po jedan idu doma pa se s njima ništa organizirano ne radi nego recimo - slušaju pjesmice i plešu, igraju se kockama, voze autiće, kuhaju, i takve stvari...
Još su mali za neke opakije riječi i napade ali bude tu i tamo griženja, lupanja i slično što tete svaki put sankcioniraju u okvirima unutar kojih smiju djelovati (to je sad slično pitanje kao i školstvu recimo...). Ali baš imaju red i pravila kojih se svi moraju držati i točno znaju kazne za određene stvari, tete drilaju tu disciplinu stvarno odlično...
Dakle - može se i mora se, ovaj tvoj slučaj je definitivno za reagiranje...

da li ste vi u DV Tratinčica?
mislim da nam djeca idu u istu grupu