-
anjica prvotno napisa
Peterlin

Probaj, pa vidi da li ti više odgovara gušća ili rjeđa smjesa.
Inače, moji klinci najviše vole "pastirsku pitu" od palente. Ako ostane mljevenog mesa (bolonjez) ili bilo kakvog mesa na saft (paprikaš, gulaš), skuham palentu pa u staklenu zdjelu red palente, red mesa, red parmezana, pa još jednom. Sir će se rastopiti. Ako je meso od jučer (hladno), možeš sve to i u mikrovalnoj ili običnoj pećnici ugrijati. Možeš to napraviti i s dinstanim gljivama, isto je fino. Režeš u trokute kao tortu, ali koga briga - moji se tako otimaju oko toga da se obično sve raspadne i razbuca, a ipak se pojede.
Možeš u palentu umiješati zrnati sir i obareni špinat narezan na krupnije komade, isto je odlično. Moji su to obožavali zalijevati vrhnjem, ali smo malo prestali (mm ima povišene masnoće).
Možeš skuhati prilično tvrdu palentu, ohladiti u kalupu namočenom vodom, izrezati na prst debele šnite kao kruh, pa prepeći na grill tavi ili roštilju.
Ja time punim i gris štrudlu (onu s jogurtom) itd. Kombinacijama nema kraja...
Dobar tek!
Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.02.2013. at 13:26
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma